• Home
 • /
 • Livsstil
 • /
 • Hvad er der galt med lidt orden i tingene?
Line Baun Danielsen og sønner

Hvad er der galt med lidt orden i tingene?

Her i huset har vi et issue, der hedder OPRYDNING. Min ex-mand mente, at jeg havde OCD. Nu mener mine sønner på 20 og 15 det dælme også, fordi jeg vil have, de skal rydde op efter sig.

Jeg er selv vokset op som skilsmissebarn i 2 meget forskellige hjem. Hos min far og min papmor var alt snorlige. Græsstråene i haven vendte samme vej, og pressefolderne i min fars cowboybukser var så skarpe, at man kunne skære sig på dem.

Hos min mor var der lidt mere laissez-faire, men dog stadig med den ultimative orden på klædeskabsniveau. Her lå min mors tøj i farvekoder, og skoene stod i alfabetisk orden. Det gør de stadig!

Jeg har arvet lidt af det hele – tillagt lidt Bo Bedre, hvor det kun roder på den “stylede” måde. Jeg får fnidder, når ungerne smider overtøjet på spisebordet, nøglerne på køkkenbordet eller efterlader køkkenvasken med madrester og køkkenbordet overdænget med krummer.

“Mor, hvorfor flytter du hele tiden vasen – jeg har jo lige rykket den” spørger min 20-årige, når han sidder med sin mad og computer foran TV’et.

Tja, svaret er, at det skaber kaos i mit univers ! For at kunne manøvrere i det kaos og stress, der hersker på journalistiske arbejdspladser, så har det været nødvendigt at have orden på hjemmefronten.

Det kapitel har jeg afsluttet nu, og derfor øver jeg mig så på at flytte lidt mindre rundt på vaserne, krummerne og de henslængte jakker. Og det går fremad – selvom det er svært !

Især når man er sådan en, hvor veninderne tager billeder af køleskabet , fordi “der ser så pænt ud”. .. Eller får citat “kløe i kusssen”, fordi skufferne er lækkert ordentlige.

Og ærligt, så bliver jeg glad og griner og tænker: “Hvad fanden er det galt med lidt orden i tingene.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • Jane

  28/10/2016 at 07:39

  Hej Line og tillykke med din flotte blog, som jeg glæder mig til at følge.
  Der er absolut ikke noget galt i at have lidt orden i tingene. Det kan også forstyrre mit
  blik, hvis der er noget som står skævt eller roder. Tingene skal have en plads, basta. Og det
  er til hver en tid kvinden eller moren, som skal bestemme, hvor den plads er ! 🙂
  Jeg holder virkelig meget af orden, vi har hverken råd til kunst på væggene eller dyre designermøbler, men man kan alligevel godt have et pænt hjem, ryddelig og ordentligt. Så er det også meget mere hyggeligt at komme hjem tid efter endt arbejdsdag. Hunden er dog svær at opdage, den slæber rundt med tøjdyr og kødben og dropper dem både i sengen, sofaen og rundt omkring på gulvet, hvor det er nemmest for os at træde på dem.
  God dag og weekend.

  Svar
 • Didnot TELL

  28/10/2016 at 09:53

  Hej Line,

  Du er ikke alene i dine betragtninger og ønsker om orden.
  Og lad mig understrege at det sandelig ikke kun er kvinder som kan flippe ud over uorden og slendrian med både sin egen person og mht. orden og renlighed i hjemmet.
  Jeg er en mand – fra dengang der fandtes hippier 🙂 Jeg er dog langt fra en hippie idag, måske i sind, livserfaring og indstilling, men har 100% styr på hvad jeg vil – både i meninger, ståsteder og praktisk. Jeg ryger ikke og nyder kun alkohol i socialt samvær.
  F.eks. stritter der ikke opvaskebørster ud af hverken øregange, næsebor eller andre steder hvor det ser dårligt ud. Ejheller får øjenbryn lov til at hænge som juleneg ned over øjnene – næh nej – de bliver skam trimmet Jeg har princippet, at hvad jeg forlanger/forventer hos en kvinde bør jeg selv leve op til. Ellers er det “no-go”.
  “Orden” dækker det hele: ens egen person, både udenpå og indeni, samt rent praktiskt omkring sig i hjemmet og hvor man ellers opholder sig.
  Jeg kan godt akseptere lidt rod hist og her (jeg vil kalde det organiseret rod), men som du selv, hader jeg rester i vasken, krummer på bordet, nullermænd og uorden hvor det ikke hører hjemme.

  Jeg skriver ikke på din blog for at bejle til dig, da jeg er en gift mand og aldrig kunne drømme om at være utro. Selv ikke når jeg ved at ægteskabet bør afsluttes da vi blot lever platonisk sammen som “gode venner”. Rent praktisk kan det dog ikke lade sig gøre før om ca 1 1/2 år.

  Jeg skriver dette blot for at minde dig om at der stadig findes mænd med ben i næsen, som man kan stole på, og som ikke er ude på eventyr bag konens ryg.

  Faktisk tror jeg mere og mere på at man trives bedst i livet ved at leve alene og skabe sit eget univers – både praktiskt og mentalt – og så forhåbentlig finde en kvinde som lever på samme måde.
  Altså, at man mødes når begge har både tid, overskud og lyst til at mødes.

  Med de bedste ønsker for dig og dit liv,
  Cheers

  Svar
 • Line Baun Danielsen

  28/10/2016 at 12:19

  Hej Jane og Didnot tell.

  Tak for Jeres kommentarer – jeg elsker, at begge køn kigger med. Blive endelig ved – og kom gerne med gode ideer til emner, jeg skal skrive m.

  KH
  Line

  Svar

Skriv et svar

På bloggen med Line

Få nye indlæg på mail:Tilmeld dig her