Undskyld, hvor mange har du knaldet?

Undskyld, hvor mange har du knaldet?

Ja, jeg beklager den ligefremme overskrift. Men dele af Danmark har været på den anden ende, mens jeg har ferieret. Det handler om den debat, som Venstre kandidaten Anahita Malakins har skabt på Facebook #Over10 – et forsvar for kvinders ret til mange sexpartnere. Undskyld, hvor mange har du knaldet?

Un dskyld, hvor mange har du knaldet?Jeg blev ringet op af en af formiddagsaviserne i min ferie for at kommentere på det. Jeg ringede aldrig tilbage. I min verden er sex ligesom løn og opsparing i banken – noget der tilhører privatlivet. Ikke at jeg er snerpet og ikke synes diskussionen om, hvorvidt en kvinde må have mange sexpartnere uden at blive opfattet som billig, er vigtig. For det er den – især når det er sådan, at kvinder tydeligvis nemmere bliver skammet ud pga af deres sexlyst og antal partnere end mænd.

Jeg har ikke selv behov for at afsløre, hvor mange jeg har holdt lagenfest med i mit 56-årige liv. Den snak har jeg taget blandt mine veninder. Og de kvinder, jeg kender, er vidt forskellige, når det gælder sexlyst, eksperimenter og antal partnere. Nogle har haft mange andre få, og dybest set handler det vel ikke om ANTALLET, men om det, vi får ud af det, er dejligt og giver det kick og boost, som vi elsker.

Sex og lyst er sundt og naturligt og ikke noget, vi skal skamme os over. End of story!

Og lyst er ikke kun forbeholdt mænd. Kvinder har selvfølgelig samme ret til følge og udforske vores lyster, uden at nogen peger fingre eller ser ned på os. Og om 5, 10 eller 30 sexpartnere er det, man har haft gennem livet, er vel en privat sag og rager ikke andre. Så længe man dyrker sikker sex og kan skelne mellem kærlighed, liderlighed og ikke misbruger sig selv eller andre – så for min skyld knald da igennem!

Undskyld, hvor mange har du knaldet?

Hvor langt skal vi kigge efter frimodet i 2018?

Det er mega ærgerligt, at debatten om kvinder og vores seksuelle lyster er nødvendig i 2018. Vi har ligesom været igennem kvindernes seksuelle frigørelse og bare bryster i 70’erne. Og hvis frimodet står for fald, må vi jo gøre noget ved det. Jeg opponerer i hvert fald imod særlige sex-kvoter for mænd og kvinder, ligesom der er med alkohol. Uden sammenligning i øvrigt! Vi må have ligeret – også på sex-fronten, og jeg tænker, det starter med os selv og vores egne børn.

Jeg kommer ikke selv fra et hjem, hvor man luftede trusserne og talte højlydt om sex. Det var ligesom bare noget, der skete bag soveværelsesdøren. Jeg vidste godt, hvad der foregik, ligesom mine egen børn jo også ved, at de ikke er kommet med storken. Jeg tror faktisk, at mange børn helst er fri for at vide for meget – det eneste, de vil vide og se, er, om far om mor er lykkelige og tør vise, at de er glade for hinanden. Man behøver jo ikke ligefrem knalde for åbent tæppe – eller hvad ?

Hvordan sender vi vores poder ud i verden med et sundt syn på sex, der er fri for skyld, skam og fordømmelse?

Vigtigst er det vel, at de ved, at sex er normalt, og at de trygt kan komme og spørge os til råds, uden at vi skammer dem ud eller pinliggør dem. Smid en håndfuld kondomer diskret et sted – eller som min søster gjorde til en konfirmation: Giv en dåse kondomer i gave.

Tag snakken når det falder naturligt, om alt fra at beskytte sig til at have respekt for de partnere, man møder. Om at respektere et nej. At opføre sig ordentligt – også  efter akten. Mind om at man omtaler dem, man har været sammen med med værdighed og ikke hænger dem ud blandt vennerne. For det er i virkeligheden der, det går galt: Når vi tillader, at der bliver talt nedladende og grimt om fx de piger og kvinder, der giver den gas har flere partnere end andre. Kvinder er jo også gode til at tale bagom ryggen på hinanden og udpege dem, vi synes er “løse på tråden”. Lad dog være!

Med respekt for hinanden og vores forskelligheder kommer vi langt.

Make love not war!

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

6 kommentarer

 • tina/mormormedstiletter

  07/08/2018 at 14:51

  Som du, mener jeg også at sexlivet er vores private sag:-)
  Jeg har aldrig kunnet forstå de, som skal underholde med det emne under f.eks en hyggelig sammenkomst, ja, eller endnu værre sprede det ud til alle som gider læse om det på medierne. Jeg har ikke lyst til at vide ret meget om andre menneskers sexvaner eller sexpartnere. Det er simpelthen ikke vigtigt for mit liv!
  Jeg tror på, at jo mere vi taler åbent om vores sexliv, jo mere udvandet blivet det. Det mister magien når det ‘hemmelige’ aspekt sådan forsvinder og sex bliver ganske simpelt noget uinteressant noget. Det er nok også derfor så mange er nødt til at spice deres sexliv op med porno af en eller ande art, for de har simpelthen mistet lysten, som kommer indefra, efter at de har talt det helt ihjel (Ja, jeg ved godt, at jeg holder en påstand her;-)).

  Svar
 • Mia Rasmussen

  06/08/2018 at 18:47

  Kunne ikke være mere enig. Tror det ligger til vores generation at det ikke var noget man talte så højt om. Endnu engang tak for din super gode blog. Så dejligt der er en som henvender sig til os i vores alder. Glæder mig altid til at læse dine indlæg

  Svar
 • Henrik V Blunck

  06/08/2018 at 16:46

  Jeg kunne ikke have skrevet det bedre. Jeg er fuldkommen enig. 🙂
  Selvom Julio efterhånden er glemt blandt mange, så tænker jeg straks på hans sang “To all the girls”… De har ALLE bidraget med noget positivt i livets erfaringsbog – og dén taknemlighed må så være det.
  Tak fordi du tager dig tiden til at dele med os. Din blog er fantastisk, hvilket jeg vist har antydet en enkelt gang eller to. 😉

  Svar
 • Tina Strid Carstensen

  05/08/2018 at 22:46

  Hej Line
  Jeg elsker din blog indlæg og lærer så meget af både dine kloge betragtninger men også den utroligt dygtige og forfriskende måde du skriver om dine holdninger og tanker om livet og interessante emner.
  Jeg er så enig med dette indlæg, og det kunne ikke siges mere præcist. Generelt fordømmes der alt for meget i vores verden og til ingen verdens nytte. Formålsløst! Vis respekt, forståelse, tolerant og vær ærlig. Det er et kodex jeg forsøger at leve efter. Tak til dig 🙏

  Svar
 • Vibeke

  05/08/2018 at 13:39

  Hej Line,
  Er helt enig, du er bare så go til at få ting sagt/skrevet og at få alle vinkler på en sag . Ikke uden grund at du er en af de dygtigste journalister vi har i Dk.
  Tak for en go blog, som jeg sætter stor pris på. Ikke mange bloggere på vores alder, så det er super skønt med en fra samme gode årgang👍🏼🤗😃

  Fortsat rigtig go søndag!

  Svar

Skriv et svar