Sådan købte jeg lejlighed i Paris!

Sådan købte jeg lejlighed i Paris!

En ungpige drøm er, som mange af jer ved, blevet virkelig for mig. En lille lejlighed i Paris. Rigtig mange spørger mig, hvordan gjorde du? Det får I svar på her: Sådan købte jeg en lejlighed i Paris!

Generelt om at købe bolig i Frankrig

Bolighandler i Frankrig er meget forskellige fra Danmark. Samme lejlighed/ejendom er ofte til salg hos flere mæglere samtidig (nogle gange til forskellig pris)

Sådan købte jeg lejlighed i Paris!

Mit første besøg i med mægleren i lejligheden, der blev min

Ejendomsmæglerne er mere mellemmænd mellem køber og sælger, når pris og vilkår skal forhandles. Og den afgørende proces med køb, skøde og underskrift foregår hos en notar (et helt kapitel for sig), hvor både køber, sælger og advokaterne er med.

Notaren tager sig i øvrigt godt betalt – ca 7% af prisen oveni! Det havde jeg lige misset i farten, selvom min advokat havde sagt det. Og så arbejder en fransk notar ikke så hurtigt. Det kan tage måneder at få en tid i kalenderen. For mig tog det 2 måneder – og det var tjept sagde min skønne advokat!

At finde den rette bolig 

Det begynder med en drøm. Men derudover skal man selvfølgelig lave et grundigt økonomitjek og finde ud af, HVAD man har råd til.

Næste skridt er at finde ud af, hvor i Paris, man drømmer om at bo. Paris er inddelt i arrondissementer  – og enkelt sagt: jo lavere arrondissement nummer jo dyrere. Men hey, alt er dyrt i Paris. Jeg vidste, at jeg gerne ville bo i 1,2,3,4,5 eller 6. Altså i den dyre ende. Så langt så godt.

Sådan købte jeg lejlighed i Paris!

Jardin de Luxembourg

Med hjælp fra et par venner, der bor i Paris, fik jeg navne på en ejendomsmægler og nogle nyttige boligsider/apps:

SeLoger , Properstar , Le Bon Coin 

Abriculteurs

Der findes mange flere!! Jeg oprettede en søgeprofil på de arrondissementer, jeg var interesseret i og mit max budget. Og så gik det ellers derudad. Jeg fik daglige notifikationer og kiggede på lejligheder i et væk på nettet. Og drømte!

Jo mere jeg kiggede, jo klogere blev jeg på markedet, priser mv. Min veninde i Frankrig gav mig gode tips om, hvad jeg skulle være opmærksom på: Beliggenhed, etage, lys, larm fra gade mv. Ligesom herhjemme.

Jeg skrev til et par franske mæglere via de forskellige apps, som løbende sendte mails om nye interessante boliger, ligesom jeg kontaktede tre større internationale ejendomsmæglere:

56paris.com ,  Barnes-international.com , Engelvoelkers.com/Paris

Sådan søgte jeg et halvt års tid, og først i februar i år besluttede jeg at rejse afsted for at se på 8 udvalgte lejligheder i mine favoritområder. Der var særligt 3, jeg var forelsket i.

Fremvisning i Paris

Sådan købte jeg lejlighed i Paris!

Min søn Emil og jeg på boligjagt i Paris

Min ældste søn Emil og jeg rejste afsted samme dag, som krigen i Ukraine brød ud. Det gjorde mig selvfølgelig ekstra nervøs, men vi tog afsted med kalenderen fuld af fremvisninger.

Vi så 3-4 lejligheder om dagen i 3 dage. For selvom jeg kun havde booket 8 fremvisninger, så havde ejendomsmæglerne nye lejligheder, vi fik mulighed for at se. Alle mæglere kom til tiden – kun to fremvisninger blev aflyst, fordi der i mellemtiden var skrevet købsaftaler. Det var meget smertefrit.

Vi havde indkvarteret os i et lille hotel i Latinerkvarteret – som jeg egentlig havde afskrevet.

Sådan købte jeg lejlighed i Paris!

Salgsmaterialet jeg faldt for

Men på dag to skulle vi se den lejlighed, der nu er vores. Det var intet mindre end kærlighed ved første blik! Som min søn sagde: Mor, den oser så meget af dig!

Vi så mange fede lejligheder – en med adgang til tagterrasse (det er den, vi står på, på billedet), andre i stueplan ud til baggården eller på 6.sal uden elevator men med lys og udsigt!

Alle var flot istandsatte, hvilket var et must, da jeg ikke orker at skulle istandsætte selv. Det skulle være nemt og ikke kræve mere end lidt maling.

Find en god advokat 

Man behøver ikke at kunne tale fransk for at købe lejlighed i Paris – men det hjælper. Googletranslate kan meget, men der er stor forskel på at købe bolig i Frankrig og Danmark.

Sådan købte jeg lejlighed i Paris!

Min advokat og jeg på vej til Notaren

Så jeg hookede op med en dygtig dansk advokat med speciale i Frankrig og fransk boligformidling. Anne Mette Toft-Vibe  har boet et halvt liv i Frankrig, taler flydende fransk og kender hver en afkrog af fransk boligjura.

Uden hende (og hendes gode humør) var jeg ikke kommet i mål. Og det har været trygt at have en dansk ‘livline’ i forløbet og især under forhandlingen med sælger – og i sidste hos notaren.

Jeg afgav det første bud den 11.marts, men sælger bed ikke til bolle. Så ventede jeg 14 dage og bød det samme igen. Et voila! Sammen med min advokat forhandlede vi frem og tilbage om møbler, overtagelse mv…. Tingene trak lidt ud  pga sælger og notaren.

Sådan købte jeg lejlighed i Paris!

Mme Ferreira – den kvindelige notar

Men den 18.juli satte jeg min underskrift på skødet, til mit nye Pariserliv.

Min advokat har i øvrigt skrevet en lille guide til at købe bolig i Frankrig.

Den kan du se her.  Boligkøb i Frankrig – En lille Guide! :: www.estatelaw.dk (webnode.dk)

Og vi planlægger at holde et par arrangementer i løbet af efteråret om at gøre drøm til virkelighed. Hvis du kunne tænke dig at deltage, må du gerne sætte et lille fransk flag i kommentarfeltet!

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

21 kommentarer

Skriv et svar