Nu må krænkerhysteriet stoppe!

Nu må krænkerhysteriet stoppe !

Jeg får bank for dette indlæg. Det ved jeg, og jeg tager det med mandsmod og åben pande. Men hvad sker der lige i Danmark? Landet, der som det første, satte pornoen fri. Landet, hvor kvinderne som nogle af  de første smed bh’en i kvindesagens hellige navn. Landet der hylder frihed og lighed mellem kønnene. Landet som har det retsprincip, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Jeg er SÅ forvirret og rystet. Nu må krænkerhysteriet stoppe!

Man må godt sige NEJ

 

Jeg har forholdt mig tavs på sidelinjen og fulgt de mange sager, der er udrullet i medierne, siden Sofie Linde gav nyt liv til #metoo debatten. Og ja, den er relevant. Og ja, den skal tages. Og nej, hverken mænd eller kvinder skal,  misbruge deres magt og position til at nedgøre andre, eller til at opnå eller udføre sexuelle handlinger!

 

Men er en hånd på et lår, et kindkys, en tæt dans, eller en fræk kommentar en sexuel krænkelse? Eller er det bare udtryk for dårlig dømmekraft og resultatet af menneskets naturlige og i nogle sammenhænge upassende drifter? Og hvilke signaler udspiller der sig mellem de involverede parter, før hånden havner på låret? Og det venskabelige kram pludselig bliver kærligt?

 

Mænd jager, kvinder ægger fristes jeg provokerende til at sige. Og nogle gange er det omvendt. Det ligger dybt i menneskets DNA. Flirt og misforståede tilnærmelser er ikke forbudt – selvom de kan opfattes upassende og dumme i visse sammenhænge. Og hvornår har det været forbudt at sige NEJ og FRA?  

 

Det, der foregår lige nu med offentlige ‘henrettelser’ baseret på for nogle af sagernes vedkommende anonyme anklager, hører efter min bedste kvindelige opfattelse ikke hjemme i en retsstat. Hvor er ting som ‘pyt’, tilgivelse, forældelsesfrist og petitesseafdeling blevet af? Er der tale om voldtægt? Er der tale om magtmisbrug? Er der tale om chikane ? Hvis ja, så skal sagerne for en retsinstans og ikke afgøres af folkedomstolen. End of story.

 

Har kvinder ikke et ansvar?

 

Kloge mænd og kvinder på og over min alder taler om en generationskløft. At de yngre kvinder i dag ikke finder sig i det, vi gør og gjorde.  Vi voksede op på bølgen af kvindefrigørelsen. Men vi lærte også at slå fra os og sige NEJ.

 

Jeg har selv lært, at de signaler, jeg som kvinde vælger at sende, kan opfattes forskelligt. Går jeg nedringet, lårkort og udfordrende klædt til julefrokost, fest eller på bar – så ved jeg godt, at jeg sender et seksuelt signal. Jeg husker ikke, at jeg har været til en fest eller julefrokost med mænd i stramme bukser, der afslører størrelsen på deres pik. Eller skjorter så nedknappede, at der var frit udsyn til sixpacks, hår på brystet eller andet. Og hvis de var, ville jeg også tænke mit.

 

Hvis ikke jeg ønsker seksuel opmærksomhed, så klæder jeg mig derefter. Drikker jeg øl med chefen eller kollegaen, og stemningen bliver lidt for festlig  – så ved jeg godt, at spiritus påvirker dømmekraften, og så tager jeg selv ansvar og holder afstand, fordi jeg passer på mig selv. Hvis nogen mand begynder at nusse mine ben og fødder under bordet mod min vilje, vil jeg sige: Hvem fanden rager på mine ben – og jeg vil flytte mig. Måske  bliver jeg også selv lidt for kæk og udfordrende, når sprutten tager over. Ansvaret ligger på begge sider – men en chef skal selvfølgelig altid være sin position og sit ansvar bevidst. Det fratager bare stadig ikke mig for MIT ansvar.

 

Hvis en mand giver mig uønsket opmærksomhed siger jeg fra – eller som Ritt Bjerregaard sagde i min morgen avis i går: ‘Jeg tror, de fleste tænkte, at hvis de krænkede mig, så ville de få nogen på skrinet’.

 

Vi kastrerer kønnene

 

Lige nu er vi i fuld gang med at kastrere både mænd og kvinder. Hvordan skal vi nogensinde kunne omgås hinanden naturligt som køn, sådan som debatten har udviklet sig? Og er det virkelig det, vi vil?

Jeg synes, at vi ældre kvinder skal turde komme på banen i debatten, som Ritt Bjerregaard gjorde forleden. Hun mener ifølge Berlingske, at hendes generation af kvinder havde en vilje til at slå fra sig, som de nogle af de efterfølgende generationer måske har glemt for en stund.

 

Og det er i den kontekst, at jeg mener, at vi skal markere os og anerkende kvinders rolle i sager som dem, der udrulles for åbent tæppe lige nu. Vi er alle mere eller mindre  ‘skyldige’,  og vi har alle et valg. Det vigtigste er at sige højlydt fra.  Og nej, vi taler stadig ikke om voldtægt og andre grove, uønskede overgreb.

 

Vi taler alene om de handlinger, der af manden og kvinden opfattes forskelligt. Og hvorfor skal den ‘puritanske’ kvinde have mere ret end den småliderlige mand? Jeg spørger bare! Og hvorfor protesterer vi ikke åbenlyst mod uønsket og plat adfærd. Grænser skal sættes af alle parter.  

Jeg her personligt opdraget mine børne til at sige fra og opføre sig ordentligt og med respekt overfor andre M/K.  Det er  en forældreopgave at klæde sine børn på til livet.

Vi er alle krænkere

Jeg lyttede i går til et videoindslag fra Kim Boye Den mentale kriger. Hans pointe er, at vi alle krænker og udnytter: Vores børn, hunde, de ældre, vores forældre, vores venner.  Læs også Lars Løkkes kommentar på Facebook.

Vi må ikke gøre os til ofre – vi må tage ansvar mand som kvinde.  Og selvfølgelig skal en usund machokultur ikke forpeste livet på arbejdspladser, i de politiske partier eller i foreninger. Men træk lige vejret inden vi får sendt alle, der måtte have trådt ved siden af til skafottet.  

Som en jævnaldrende veninde sagde til mig i dag: ‘Jeg er ved at brække mig’. Og jeg ved, at hun og jeg ikke er de eneste. Jeg forbereder mig på en shitstorm, men jeg håber, at de kvinder, der tænker som jeg, tør komme på banen her,

Og hvis jeg i øvrigt på nogen måde skulle have opført mig upassende eller sexistisk overfor en kollega, så er I velkomne til at stå frem.

Kære kvinder, der tænker som jeg. Sæt en thumbs up!!!

 

Andre indlæg om sexisme: Jeg har heldigvis aldrig oplevet sexisme.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

413 kommentarer

 • Maj-Britt

  16/07/2021 at 09:54

  Det er SÅÅÅÅ rigtigt skevet! Fuldstændig enig. Jeg er hamrende træt af at se gode tv værter, fornuftige dygtige politiekere (ja tænk de findes 🙂 ) og hæderlige almindelige mandlige chefer blive slagtet fordi “anonyme” eller med navn nævnte kvinder føler sig “befamlet” , chikaneret eller trådt over tæerne. HVOR er “man er uskyldig indtil det modsatte er bevist”, hvorfor skal en dumsmart åndsvag kommentar fra en uintelligent halv beruset chef for 20 år siden – koste ham jobbet nu??? De er bliver dømt hårdere af presse og hysteriske kvinder i meetoo kampens ånd end sex forbrydere, voldsforbrydere og folk der begår hjemmerøverier!!

  Svar
 • David Holywood

  03/02/2021 at 22:04

  Fckn fedt at læse!
  Det er kørt så meget over gevind at der ikke er mere skrue tilbage! Demaskuliniserede bløde mænd og mandhaftige kvinder har fået den debat løftet helt op i stratosfæren!
  Ja, der er krænkere! På begge sider af kønsforskellene! Der er også ofre på begge sider! Mænd bliver også udsat for krænkelser og vold i langt større omfang end vi er opmærksomme på.

  Mennesker har forskellige grænser. Vi reagerer forskelligt på tilnærmelser/grænseoverskridelser og det som et menneske opfatter som en grænseoverskridende kommentar/handling vil en anden grine af.

  Hvornår er men en helt almindelig alfahan der går efter det han vil ha’? Flirt er jo grænseoverskridende. Først stjæler man et kys. Derefter stjæler man et hjerte. Det er efterhånden svært at være effektiv krænker…

  Svar
 • lars fuhr

  08/11/2020 at 23:38

  Det fint du tager den op Line. Der er så mange detaljer i den her debat … Vi lever i en ynkelig tid, hvor vores adfærd stille begynder at udvikle sig igennem overvågningslysets dunkle skær. Det er som om RIGTIG mange mennesker, ligger på lur for at springe ind i en offerrolle. Vi alle er efterhånden blevet til ofre for hinandens naturlige forskellighed .. Ser man sit snit til at blive krænket, så vupti! så er man klar, Om det så er på hjemmefronten eller inde i folketinget .. Det er en måde at få identitet på. En måde at blive den kloge, den vigtige, den synlige, den hellige, den med sagen der på forhånd har vundet, den som det er synd for og så skal alt laves om lige på nær vedkommende selv. Vær et offer YES! …

  Svar
 • Lars Poulsen

  30/10/2020 at 15:08

  Indrømmet – jeg er mand, og dermed som udgangspunkt skyldig i det meste, men jeg vover alligevel at stikke næsen frem her.

  Folk skal opføre sig ordentligt, og sådan er det bare. At nogen ikke har evner i den retning er ærgerligt, men det er snart overstået. Kombinationen af coronapanik og #metoo-hysteri, er medvirkende – om ikke altafgørende – faktorer i forhold til vores eventuelle fremtid.

  Det er muligt at tage begge dele alvorligt, og handle derefter. Det er også muligt at gå fuldstændig i selvsving over tåbeligheder, hvilket fører til hysteri. Når vi iført masker, visirer og handsker sniger os rundt i det offentlige rum, lammede af frygt for at komme til at se eller røre nogen undervejs (“du får corona, jeg får en #MeToo-sag på halsen”, betragtes i den forbindelse ikke som win-win), kan vi glæde os over at det snart får ende. Vi er den sidste generation. At mænd og kvinder fremover kan mødes, forelskes, få børn, blive bedsteforældre, oldeforældre, og til sidst lykkelige lig, er vi ved at få sat en stopper for.

  Jeg mødte min kone for 30 år siden, dengang det stadig var muligt at flirte og blive forelskede. Vi har fået to dejlige sønner, og siden de to skønneste svigerdøtre i verden (de nåede det lige, mens det stadig var tilladt for hanner og hunner at udvise mere end almindelig politisk korrekt interesse for hinanden). Og hvem ved – måske får vi også børnebørn.

  Fremtidige generationer derimod… eller… nåeh nej… Corona, den sorte død, byldepest, roskildesyge og generelt ubehag, kan vi overleve.

  Men ikke dødens tegn: #.

  Svar
  • Anna

   30/06/2023 at 09:12

   Lars, du har nogle pointer!
   MEN at påstå, at mennesket er ved at uddø, at flirt og forelskelse er en saga blot er lige så overdrevet, som det du opponerer imod.

   Svar
 • Jytte Hyrtig

  28/10/2020 at 19:24

  Fuldstændigt enig (63år). Kørt fuldstændigt af sporet. Hvorfor kommer man med en anklage om hånd på låret 10 år efter. Hvad er der galt med af melde fra? Kvinder der f eks er voldtaget, det kan man kalde krænkelse.
  Hvad sker der med kvinders selvstændighed og manglende mod. Sig for faen fra!
  Super godt skrevet, Line

  Svar
 • Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD

  28/10/2020 at 18:14

  Naturligvis skal den enkelte sige fra, hvis en krænkelse opleves. Men det skal i sagens natur ske i situationen – og ikke fx 15 år efter. Man bør iøvrigt se problemstillingen i et støre perspektiv og dermed også de konsekvenser “krænkelseskulturen” har fået (og får) – ikke mindst p.g.a. den måde, den desværre også anvendes på. I bogen Hordernes hærgen (dansk udgave) af Douglas Murray fremgår det bl.a., at en undersøgelse viser fire tendenser i erhvervslivet p.g.a. krænkelseskulturen i USA.:
  1. Mænd vil ikke længere spise middag med kvindelige kolleger
  2. Mænd vil ikke sidde ved siden af kvinder på flyrejser
  3. Alle undgik én til én møder med kvinder
  4. Mænd vil ikke have værelse på samme hoteletage som deres kvindelige kolleger

  (Der er kræfter, som har en stor interesse i at øge udbredelsen af bevægelser som MeToo, BLM, Antiracismebevægelsen m.m.fl….Ja, hvorfor mon? Det gives der også svar på i bogen).

  Svar
 • Anne Marie Juel

  28/10/2020 at 15:22

  Kære Line

  Af en eller anden grund blev min kommentar slettet. Det sikkert en fejl, da du næppe er den type, der sletter kritiske kommentarer.

  Jeg undrer mig meget over din påstand om, at kvindens påklædning kan legitimere uønskede berøringer. Hvordan er det anderledes end fundamentalistiske muslimer, som mener, at kvinder selv er skyld i overgreb, hvis de ikke dækker sig ordentligt til? Er det så også ok, at jeg som kvinde rager en mand med stramme busker på i skridtet? Hvor tækkeligt mener du, man skal klæde sig, hvis man vil undgå at blive raget på?
  Og ja, man kan sige nej. Og så alligevel ikke. Det er et faktum, at mange kvinder fryser, når de udsættes for uønsket berøring. Det er en ganske almindelig reaktion. Kunne man forestille sig, at en mand måske kunne kigge på kvinden og vurdere, om hun er med på den fysiske berøring? Ja det kunne man godt.
  Jeg har selv prøvet at blive raget på af en mand uden at have lyst til det. Nej, jeg blev ikke bagbundet i en kælder og voldtaget analt hver dag i et år, men havde jeg ret til at synes, at det var ubehageligt, at jeg som 15-16 årig blev befamlet af en ældre mand? Ja det synes jeg. Har jeg ret til at synes, det er ubehageligt, hvis en mand gør det samme 20 år senere. Ja 100%!
  Så nej, Line Baun Danielsen, der er ikke tale om krænkelseshysteri. Der er tale om kvinder, der mener, det er sund fornuft ikke at blive raget på.

  Svar
 • Ingrid Nielsen

  27/10/2020 at 18:32

  Kære Line.
  Super godt indlæg. Du skriver det som mange af os tænker og taler om. Det er gået for vidt !!!
  Vi kvinder har også selv et ansvar.
  Vh. Ingrid

  Svar
 • Anita

  27/10/2020 at 16:26

  Jeg finder det skræmmende, at du som journalist og kommunikationsrådgiver starter et blogoplæg med titlen ”Krænkerhysteriet”. Hvordan er den måde at kommunikere på fremmende for konstruktiv kommunikation/dialog. Det er da bare at kaste mere brænde på bålet eller sagt på en anden måde, at grave skyttegravene dybere. Du glemte vist at skrive, at dit blogindlæg er dybt personligt, og fri for din faglighed.
  Men stadig ligger den blog på den samme hjemmeside som resten af din forretning.😳

  Svar
  • Mark Vedel

   05/07/2021 at 21:20

   Hi Anita, Jeg tror at Line kalder det ‘Krænkerhysteri’ fordi der, i slipvinden på reelle krænkelser, er en hysteri om at finde udtryk for ‘toxic masculinity‘. Denne ‘aktivitet’ er til stor skade for kvinder, som er tiltrukket til mænd.

   Svar
 • Steen Hassing

  27/10/2020 at 14:09

  ….nu rækker jeg lige fingeren (nej, ikke den) op og vover pelsen.
  Vi kender alle ordet “vatpik” og her er et bette uddrag fra Wikipedia:
  “Udtrykket vatpik bruges nedsættende om en mandsperson, som ikke er i stand til at slå igennem med sine egne holdninger eller tage affære når det kræves af ham.”

  Spørgsmålet er, om vi ikke skal indføre et nyt ord i det danske sprog….nemlig “vatfisse”
  Det må være kendetegnende for de kvinder, som nu 6-8-10 år efter de er blevet krænket, kommer snigende langs muren og siger: “jeg er blevet krænket….bare ikke lige nu”.

  I øvrigt et godt et godt og sigende indlæg, Line.

  Svar
 • Birgitte Israelsen

  26/10/2020 at 18:24

  Line
  Så godt du tør at stå frem. Ja vi er mange kvinder (59 år), som er ved at brække os over den udvikling tingene har taget med #metoo bevægelsen. Vi fik lært af vores mødre at sige fra. Kan ikke lade vær med at tænke på min mor, som kom ud at tjene som 13 årige – færdig med 7 klasse og igen penge til at kunne gå i skole mere…. Det første sted hun tjente på en gård kom der en mand hver måned for at måle celletallene på mælken. Han prøvede at komme ind på hendes værelse, men min mor havde forudset situationen og sat en kommode mv. foran hendes dør. Men nej der blev ikke sagt noget til arbejdsgiveren eller hendes forældre. Hun beskyttede bare sig selv. Hvad er en hånd så på et lår….. som bare kan flyttes eller man kan selv gå væk. Det er jo såre simpelt.

  Svar
 • Kim Bruun

  26/10/2020 at 09:54

  Hej Line.
  Hvor er det godt og noget så rigtigt skrevet, jeg er så enig i alt du har skrevet.
  Der er godt nok vendt op og ned på tankegang og frihed nu til dags, i forhold til da jeg var ung og frisk i 1970 og 80’erne. Den gang kunne næsten alt ske, i dag tør man dårligt at sige noget pænt til en ung/yngre kvinde, uden at risikere at komme voldsomt galt afsted. Det er godt nok en mærkelig tid vi nu lever i….
  Hilsen mig der er født i 1961 😉

  Svar
 • Mai-Britt

  26/10/2020 at 07:03

  👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼 kæmpe thumb up!!!!! Så godt du har fået sat ord på den vanvittige drejning. 110% enig 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

  Svar
 • Kresten Andreasen

  25/10/2020 at 19:01

  Kære Line
  Godt og flot skrevet👍 Du er en modig kvinde, hvornår ser vi dig til folketinget❓

  Svar
 • aage bundgaard

  25/10/2020 at 18:31

  Kære Line
  Lad dig for f.. ikke skræmme af the diva
  Selvfølgelig har du 100 % ret. Og det ligner selvretfærdighed når man melder sig på banen efter 12- 15 år

  Svar
 • Søren k. Nielsen

  25/10/2020 at 16:58

  Hej Line,
  Fantastisk skrevet – er der så ikke en kvinde der kunne formulere et spørgsmål på baggrund af din tekst og starte en underskrift indsamling hvor de kvinder der findes ude i det rigtige samfund kan give deres mening tilkende så vi kunne få en lidt mere afballanceret debat. Det kunne jo være ganske interessant at se om der kunne komme et modsvar til de 750 underskrifter fra de krænkede kvinder. Man kunne jo håbe på og jeg tror faktisk også på 7000, måske mange flere, så at det ikke kun er dem der står med megafonen i hånden der bliver hørt og sætter dagsordnen.

  Svar
  • Jens N Dybdal

   26/10/2020 at 16:47

   Man må da håbe at de 750 såkaldte krænkede kvinder er kommet i deres stilling i kraft af deres intellekt og ikke fordi de fik et klap bag i for hvis ikke så har vi da et helt andet og meget alvorligt problem

   Svar
 • Jan Igaard

  25/10/2020 at 14:19

  NEJ DU FÅR SKISME DA IKKE TÆSK!!!
  Jeg hr virkelig savnet et indlæg som dette fordi, det hele er da gået fuldstændig over gevind, stop nu alle sammen!!!

  Stakkels alle de mænd og kvinder som i virkeligheden er ramt af et overgreb, deres historier drukner jo fuldstændig i alle de latterlige “sager” som jo for hulen ikke handler om overgreb.

  Tak for dig Line, dit indlæg her og tak for vores år på “fjernsynsfabrikken” i Odense og på Sortedams dosseringen.

  Kh. Jan Igaard

  Svar
 • Marian HILL

  25/10/2020 at 11:15

  Hvor er det dejligt, at du, som en kendt person, tager bladet fra munden og skriver det, som mange af os tænker. Det er fuldstændigt vanvittigt, det der foregår.
  Magtbegær, fortielser og løgne – puha ….
  Hvis der er foregået noget ulovligt, skal det frem med det samme!!! Ikke ti år senere.

  Svar
 • Malene Langelund

  25/10/2020 at 10:13

  Godt brølt og kunne ikke være mere enig 👍
  Grov some balls og sig fra i situationen og ikke 10-20 år senere ….

  Svar
 • Jacob Christiansen

  25/10/2020 at 09:06

  Godt sagt Line. Enig. Og må jeg så godt give dig et velment og usexistisk godt gammeldags gentleman-kompliment: “hvor ser du bare stadig brandgodt ud Line”.

  Svar
 • Sara

  25/10/2020 at 07:30

  👍🏻
  Helt enig.
  Hvad med alle de gange at hånden på låret bliver til en flirt og de ender med at blive gift og leve lykkeligt til deres dages ende.
  Stop det vanvid som der foregår, det vil udvande vores kultur og køns-neutralisere os alle…

  Svar
 • Annette Schlippe Knudsen

  25/10/2020 at 05:48

  200 % enig. 👏🏆 Vi er ved at lave en verden hvor det spil der før har været naturligt mellem kønnene er ved at forsvinde totalt. Det bliver en stiv og unaturlig kontakt imellem mænd og kvinder. Vi amputere mændene lige i øjeblikket. (Selvfølgelig undtaget voldtægter & magtmisbrug)

  Svar
 • Karin M.

  25/10/2020 at 00:49

  Godt skrevet og helt enig. Gamle forældede sager om en uskyldig hånd på et lår. Jeg er 68, og jeg har vist krænket mange mænd i mit liv. Men jeg er ikke kendt, så det sker der nok ikke noget ved. Det er en mega trist udvikling, og de stakkels søde mænd tør snart ikke give en kvinde et kompliment.
  Stop dog denne hetz, find pyt kassen frem, lær at sig fra, stop med at grave petitesser op fra fortiden og kom videre.

  Svar
 • Mie

  24/10/2020 at 23:03

  Er fuldstændig enig! Det her er røget helt ud af proportion!! Er faktisk ret chokeret over, hvordan vi bare har ladet denne bølge ryge ind over os..

  Svar
  • Frants Torp Madsen

   25/10/2020 at 09:52

   Tak line, for som Kentucky person of kvinde at gå imod krænkelseshysteriet. Som mænd føler man sig efterhånden som 2. rangs-menneske i det her samfund.

   Svar
  • Mia E

   25/10/2020 at 11:56

   Rigtig godt skrevet 👍👍👍
   Vi skal tage ansvar selv. Vi kan ikke leve vores liv, hvor vi altid lægger skylden på andre. Mit liv-mit ansvar!!
   Jeg vil leve i en verden, hvor jeg kan flirte og blive bekræftet. Men det bliver jo næsten umuligt, hvis denne krænkelsesdebat fortsætter. Der skal holdes fokus må de alvorlige krænkelser.

   Svar
 • Anita

  24/10/2020 at 23:01

  Okay, du udtaler »Jeg har selv lært, at de signaler, jeg som kvinde vælger at sende, kan opfattes forskelligt. Går jeg nedringet, lårkort og udfordrende klædt til julefrokost, fest eller på bar – så ved jeg godt, at jeg sender et seksuelt signal,«

  Hvis jeg lige går med den logik, såååå
  Hvis det med påklædning er en ting man skal tænke over fordi man kan sende et seksuelt signal, betyder det så, at man må gå ned på nudist strande og rage og voldtage løs?
  Næppe – “men de er jo helt nøgne”, tænker den kvikke. “Det kan vel ikke blive mere seksuelt end det”.
  Hvad med på den almindelige strand eller i svømmehallen egentligt, eller på gaden om sommeren – Puuh nogle signaler….🤔
  Svaret er fucking NEJ. Hold nallerne for dig selv og behandle andre med respekt – som du selv ville behandles.

  Svar
   • Anita

    26/10/2020 at 18:39

    Nej jeg synes heller ikke det er et seksuelt signal på en nudist strand. det er min pointe, og det synes jeg heller ikke det er i byen. Bare fordi man tager en kort nederdel på mm, bliver man sq ikke til en tag selv buffet. Det er i hvert tilfælde næppe derfor folk tager en kortærmet trøje på eller kort nederdel. Jeg mener, opfatter du dig selv som en der må rages på, bare fordi du har shorts på?

    Svar
  • Kurt

   25/10/2020 at 23:03

   Anita Anita …. ja, man kan jo læse og forstå Lines ellers glimrende indlæg som man vil, men er ret sikker på at det Line mener med hvordan man vælger at klæde sig, er tænkt i forbindelse med fest og farver, hvor den ene drink kan tage den anden, og sløve/ændre folks fornuftige sans. Ved ikke lige hvordan du kan kæde en nudist strand eller en svømmehal mm. Til den sammenhæng.

   Svar
   • Anita

    26/10/2020 at 18:48

    Kurt Kurt …. Okay, så hvis vi kun tænker i forbindelse med fest og farver: Line BD skriver også »Jeg har selv lært, at de signaler, jeg som kvinde vælger at sende, kan opfattes forskelligt«, hvis jeg et øjeblik overvejer om den måske er hende lært generelt, så det også gælder mænd, så åbner det op for en hel ny tankerække….
    Hvis påklædning er en ting der påvirker andre, hvorfor spørger politiet så aldrig folk der bliver overfaldet (vold) hvilket tøj de havde på?

    Det kunne jo være provokerende tøj, eller måske gik de provokerende, eller snakkede provokerede, så provokerende ud – måske er de selv ude om det. De kan jo bare lade være med at være ude når det er mørkt!
    I den seneste sag i medierne sagde voldsmanden, at han synes offeret hviskede og grinede til sine venner – ergo, var han provokerende – så vi skal alle passe på hvordan vi ser ud eller opfører os, ellers er det okay at overflade os mm.
    Det tænker jeg sq heller ikke er okay. Og hvis det her med at de signaler vi sender, kun gælder kvinder. Ja, så er det sexisme…
    Og ellers vil jeg sige, måske er hendes forældre af den gamle patriarkalske skole, og så giver den læring hun har fået fin mening. Men det er der mange unger kvinder og mænd der ikke er. Vi er vokset op med at vi kan gøre hvad vi sætter os for, og så passer det vi ser og hører bare ikke ind i det nye verdensbillede.

    Svar
    • Niklas Berg Aagaard

     27/10/2020 at 10:53

     Ok så. Du vil ikke anerkende at en kvindes påklædning ( eller en mands, for den sags skyld) påvirker en mands instinkter, altså en at en udfordrende påklædning, vækker noget i os mænd. Sådan er vi altså skruet sammen (her er du så velkommen til at flette et af dine retoriske spørgsmål ind). Og nej, jeg siger ikke at dette giver manden ret til at rage og voldtage osv, jeg siger blot, at det nok er for meget at forlange, at vi mennesker skal afstå fra vores instinkter… hvilken verden skaber vi så? Du kan godt forsøge at bilde mig ind, at du ikke er bevist om at du som kvinde påvirker mænd med din påklædning, giv det endelig et skud… og i langt de fleste tilfælde (det er min personlige vurdering) vil dette komme sig til udtryk på en positiv, muligvis fedtmule-agtig måde, som i (kvinder) er helt i jeres ret til at afvise.

     Svar
 • Dorte

  24/10/2020 at 21:54

  Fuldstændig enig. Både med dig og med din veninde, der er ved at brække sig.
  Hysteriet hænger mig langt ud af halsen. Og det kan heller ikke gavne ofre for alvorlige overgreb, at man er så dødtræt af at høre på piberi over en hånd på låret o.l., at man er skeptisk over for det hele på forhånd.

  Svar
 • Lise Larsen

  24/10/2020 at 17:10

  Hvor har du ret Line – Godt skrevet.
  Som jeg selv skrev på min Facebook-site forleden dag, var jeg for mange år siden til en julefrokost udsat for noget, jeg ikke brød mig om. Jeg sagde: “Hvad fanden laver du?” – og så var den sag klaret. Vanskeligere er det ikke.
  Og jeg mener ikke, at tingene har ændret sig meget, så kvinderne må sige fra, hvis det altså ikke er dem selv, der har “inviteret mændene”.

  Svar
 • Per Geisler Hansen

  24/10/2020 at 14:12

  Tak Line for at sætte ord på den aktuelle debat om sexisme. Flot skrevet. Som mand er jeg glad for at også kvinder tager afstand fra den skingre tone der præger debatten og hvor mand som mand føler sig ikke så lidt sat i bås som krænker pr. definition.
  Lad os få retssamfundet tilbage. Hjul og stejle og standretter klæder ikke et dansk samfund anno 2020. Og ja, nogen må lære at sige nej og fra.

  Svar
 • Bjerager

  24/10/2020 at 13:09

  Skønt livsbekræftende indlæg fra en kvinde som kender sit køn. Har debatte noget med curling tøser, der måske aldrig har prøvet at traske i strid modvind og slud i timevis eller på anden vis fået erfaringen af, at de kan klare sig selv og blive tørre igen og føle sig stærkere? 🙂

  Svar
   • Jette

    25/10/2020 at 18:28

    Hvor er der godt skrevet. Du har helt ret.
    Håber vi snart kan komme videre på et fornuftigt plan hvor kvinder og mænd igen kan hygge sig sammen, som vokse mennesker der selv tager ansvar

    Svar
 • Winnnie Andersen

  24/10/2020 at 11:15

  I bund og grund enig. Jeg talte med en yngre kvinde i min bekendtskabskreds og hun fortalte om et par oplevelser på sit job, hvor hun følte sig gået for nær, rent verbalt. Jeg har tænkt en del over det, i denne her nye ‘Meetoo’ periode og jeg forstår hende godt. Det er ikke alle der kan/tør sige fra, derfor skal dette emne tæskes igennem igen og igen, så alle lærer at tage hensyn – ligesom Corona😉
  Det må bare ikke gå hen og blive så grotesk, at man ikke kan give/modtage en kompliment, smådrille og have det sjovt, uden man først har konsekvensberegnet hvordan ens opførsel KUNNE opfattes.
  Kvinder skal også kunne klæde sig i det tøj de vil, uden at mænd får ulveøjne, men bør også være klar over, hvordan påklædningen kan påvirke andre.

  Svar
 • Christina Lien

  24/10/2020 at 10:09

  Hej Line
  Fandeme dejligt at nogen tør tage blade fra munden. Jeg er 100% enig, og jeg er målløs over det som foregår. Da de i 90’erne startede med politisk korrekthed, sagde jeg at dette kommer til at udvikle sig til det som sker i dag – “overfølsomhed”.
  Og inden jeg fortsætter, så er jeg fuldstændig enig i at folk skal opføre sig ordentligt, og der er ingen undskyldning for dårlig opførsel uanset hvad.
  Tilbage til krænkelsesmentaliteten – det er på en måde symptom behandling, da det ikke løser nogen problemer i det hele taget. Rent faktisk eskalerer tingene i stedet for at blive løst – det smitter ligesom hysteri gør. Hvis vi virkelig vil ændre tingene, så ja så må vi tage ansvar for vores liv og vores handlinger.
  Da jeg gik i folkeskole i 70/80’erne, havde vi det kriminalpræventive råd som kom ud og talte med os. Og vi piger blev fortalt, at hvis vi ikke ville blive voldtaget, antastet eller på anden måde tiltrække uønsket seksuel opmærksomhed, så måtte vi klæde og opfører os derefter, da der var mænd i samfundet, som desværre ikke havde lært hvor grænsen går. (Ved godt at kvinder også går over grænsen).
  I dag bliver folk harme over den udtalelse, og snakker om personlig frihed til at gøre det man har lyst til – de glemmer, at vi er i en verden fyldt med mennesker, hvor vores handlinger har konsekvenser (både godt og skidt) og tager vi en dårlig beslutning, så må vi også være parate til at tage konsekvenserne deraf. Og ja vi må gerne sige fra – Jeg har give en fyr en flad på siden af hovedet i mine unge dage, da han ikke kunne holde fingrene for sig selv, og jeg var ikke engang udfordrende klædt.
  Generelt har jeg ikke oplevet meget seksuel “dårlig” opførsel, da jeg er en pige som passer på mig selv. Ja, jeg har dyrket kampsport og er derfor god til at se optræk til “uro” og undgå det, men generelt er jeg en “sød og glad pige”, hvor mænd forstår, at de skal holde snitterne for sig selv, også når jeg har en stram kjole på og flyver rundt på dansegulvet.
  Igen tak for dit indlæg – dejligt formuleret.
  Mange hilsner
  Christina

  Svar
 • Ronny

  24/10/2020 at 09:18

  Godt skrevet line 👍
  Hvorfor rejser man sig ikke bare op med det samme, og siger fra blandt de andre kolleger, så svinet bliver stævnet med det samme?? Det har måske noget at gøre med at man vil længere frem i systemet på sit job, og da det ikke virker kan man jo prøve at gå til pressen, for og se om man kan blive kendt og måske få et karriere dem vej.🖕🖕🖕

  Svar
 • Charlotte

  24/10/2020 at 09:16

  Suuuuper brølet og godt skrevet. Jeg er faktisk gået over og blevet pisse irriteret over den metoo bølge i dk, de har åbenbart “sat sig” på retten til at sige fra – de unge curling kvinder vader fuldkommen hen over generationer af kvinder der uden problem fik sagt fra. Os kvinder der bare gik væk fra situationen eller sagde fra. Hvorfor fik de unge kvinder ikke sagt fra som os andre – var det fordi de troede at det ville bringe dem til tops, er det fordi de ikke har kontaktet virkeligheden og se, at alle andre har sagt fra? Hvorfor er det lige, at en bestemt generation føler sig krænket og ikke fik sagt fra, er det fordi de er opvokset i et samfund, hvor de forventet alt kom let til dem, et samfund fuld af ressourcer, hvor de troede der var en let vej til toppen – for tjek alderen på dem der står frem….

  Svar
  • Jytte

   26/10/2020 at 12:12

   Godt skrevet. Det er da kun de meget unge piger, der råber højt om at bliver krænket. (Opmærksomheds behov) Vi andre VOKSNE kunne da ikke drømt om at klage over opmærksomhed fra det modsatte køn. Der er jo kun tale om lette berøringer- kys og kram – ingen vold og voldtægt, det er da kun et spil mellem mænd og kvinder som vi ikke skal forbyde.

   Svar
 • Trine

  24/10/2020 at 08:58

  Er faktisk enig. Der må være en grænse for hvad der er krænkende og hvad der er dårlig/upassende opførelse/flirt.

  Jeg selv var ude for en blanding. Jeg var kun 16-17 år. Og vi var en flok der var hjemme hos en veninde for første gang. (Jeg rendte sammen med nogle som var noget ændre end mig. Altså de var i 20’erne.)
  Og der var 3 unge mænd og jeg ude ved den fascinerende pool, hvor en af dem skubber mig i, den del var sjov og fjollet.
  Men der hvor det i den grad blev krænkende, var da de så selv hoppede i og prøvede at hive tøjet af mig, og hver gang jeg rev mig løs og ville op stod den 3. Og skubbede mig ned igen og de 2 andre tog fat i mig igen.
  Kan ikke huske hvor langt tid det stod på. Min reaktion var at grine hysterisk, da alvoren gik op for mig og da det endelig lykkedes mig at komme op, løb jeg grædende ind på et badeværelse og gemte mig.
  Ham der var den dominerende var Alfahanen i flokken og de 2 andre var medløbere.
  Hvad årsagen var til at de gjorde som de gjorde kan være alt fra at sætte mig på plads, til interesse, magt jeg aner det ikke, men jeg var en af de eneste pige som ikke synes han var helt vild fantastisk.

  Det er en oplevelse jeg aldrig glemmer, jeg er flov over den og derfor er min holdning at de gik i den græd over i krænkende adfærd. Jeg var ikke i stand til at reagere vredt og der var kun en anden der var der den da der fik det af vide, de andre i gruppen så det ikke.

  I dag er jeg taknemmelig over de ikke fik tøjet af mig eller gjorde hvad der var værre, valgte jeg at rende sammen med dem bagefter. Ja det mener jeg. Men jeg holdte mig på afstand og var ikke alene med dem igen 🤔

  Svar
 • Eva Henriksen

  24/10/2020 at 08:35

  Kære Line
  Du har nogle gode pointer i dit indlæg, og selvom jeg ikke er enig i det hele, giver jeg ikke hug
  Sig fra! Enig. Og så er der de sammenhænge, hvor man kan sige fra alt det, man vil, og ikke bliver mødt med andet end afvisning i form ar bemærkninger om, at man er sart, sippet, har fået det forkerte ben ud af sengen, ikke kan tage en spøg, det må være den tid på måneden osv. Man kan være i en sammenhæng, hvor magtfordelingen er ret ulige, og hvor man ved, at det kan skade en at sige fra. Eller man kan være så ubehageligt berørt, at man ikke sige noget. Især fordi der kan være en tilbøjelighed til, at skammen – hvis det er skam – falder tilbage på kvinden. Hun ville jo selv, når en kvnde siger nej, betyder det måske, i virkeligheden nyder hun det oma. Vi lever i en kultur hvor den slags altså også florerer.
  Det forekommer mig, at debatten af og til ryger af sporet, når kvinder træder frem og fortæller om uønskede tilnærmelser. Så trækker de offerkortet, hedder det. Men gør de nu også det? Offer er man ikke, fordi man blver gramset lidt på mod min vilje. Offer bliver man, hvis man ikke kan sige fra uden at påkalde sig vrede og uvilje, eller endnu værre: latterliggørelse.
  Jeg har selv oplevet lidt af hvert, fra det, der virkelig kan ødelægge, til det, som kaldes bagateller, og jeg har selv måttet lære møjsommeligt at sige fra. Jeg har selv mærket nedgørelsen, når jeg ikke vil finde mig i hvad som helst. Og nej, jeg er ikke offer. Ikke længere, i hvert fald.
  Et er dog vigtigt. Overskridelse af personlige grænser kommer fra samme skuffe og handler om disrespekt. Uanset om det er en uønset tilnærmelse, som man på grund af magtforholdene ikke kan afvise eller en voldtægt. Og ja, der er forkskel, stor forskel. Og stor “familielighed”
  Jeg kunne også sige, at den disrespekt udspringer af magt. Man kan være bekendt med sin magt, hvis status osv er tydeligt markeret, eller man kan være ukendt med den i mere personlige forhold, men alle de mange sager ser jeg ikke umiddebart som udslag af småliderlighed, jeg ser dem som udslag af magtmisbrug, og så er det noget helt andet, ví taler om. Lad ikke det seksuelle tema overdeøve det egentlige, nemlig magtmisbrug.
  Det er for mig det, der er alarmerende.

  Svar
 • Fesser Trøst

  24/10/2020 at 07:48

  Kære Line
  Du har så evig ret ❤️
  Som du siger, var vi i Danmark de første til at sige ok til porno, til at kvinder smed bh’en, og mange andre ting, som gav kvinder en form for lighed. Troede vi var et civiliseret folkefærd, som er kommet videre, fra dengang hvor mænd slog kvinder, med en stor kølle i hovedet, og slæbte hende hjem ved håret.
  Selvfølge er det en dårlig og farlig tildens, at overordnede tror at deres stilling, kan udnyttes til sexuelle tilnærmelser, men man bør så højlydt sige fra, og det gælder forøvrigt for begge køn. Men i min aldrene verden, har en hånd på et knæ eller lår, en strejfen mellem fingre, og den slags små tilnærmelser, da været en måde at sige på, at man er tiltrukket af en person, mand eller kvinde. Både tror og ved, at rigtig mange af vores ægteskaber, og korte eller livslange forhold, er startet på den måde. Hvis det skulle til at være forbudt, så er der jo nærmest kun dyre datingsider tilbage, hvor kønnene lovligt kan træffes. Jeg er over 60, og indrømmer gerne, at jeg har taget en del kvinder på låret, eller en bar underarm, og har også oplevet, at hun diskret har fjernet den igen, og så har jeg da opfattet budskabet. Og jeg har så sandeligt også oplevet, at det var mig der fik en hånd på låret af en kvinde, og har reageret på det, og har taget hendes hånd. Og den kunne så få et bekræftende klem, som fik os til at se hinanden i øjnene og smile, eller den blev lagt over på hendes eget lår, som oftest resulterede i, at hun vendte sig mod den anden sidemand. Og så var den lille flirt overstået.
  Lev vel derude, elsk hinanden, og pas på jer selv og jeres, ikke mindst i disse COVID-19 tider ❤️ Og ha’ en rigtig god weekend ! 😘

  Svar
 • NoName

  24/10/2020 at 02:06

  Ejjj hvor er jeg træt af alle dem/jer der ikke selv har oplevet grænseoverskridende handlinger eller krænkende adfærd!!!!
  I jeres version forestiller i jer altid den mindst ubehagelige situation, med det mest attraktive menneske og at det dermed ingen konsekvens har for den det går ud over. For det er jo bare lidt kikset flirt, ik?!?
  Herregud, de stakkels mænd (-og kvinder) der bare har en kluntet måde at henvende sig på….det jo nærmest lidt synd for dem. At de ikke er så gode til dette der med at flirte / give komplimenter. Og jagten mellem mand og kvinde har alle dage været et spil.
  Og dem det går ud over, de er jo bare selv for svage, burde sige fra, skifte job, få noget humor, være mindre nærtagende, mindre frigide og snerpede…..
  Prøv´li´ a hør´heer -det handler for helvede ikke om flirt. Det handler ikke om kikset tilnærmelser. Det handler om grænseoverskridende og krænkende adfærd, holdninger og kultur. Og det er kraftdejsme på tide, at der kommer et offentligt og fælles opbrud mod den rådne strukturelle sexisme, der alt for længe har fyldt ALT for meget.
  Mens man bare har måtte finde sig i det, ryste på hovedet, sygemelde sig, skifte job/uddannelsesinstitution, eller lave små alliancer med andre for at advare hinanden mod ikke at være alene med den og den kollega eller chef, eller ikke sidde ved siden af den og den til julefrokosten.
  Jeg F O R S T Å R ikke jer der ikke bakker op om, at man sgu da skal have lov til at være i fred for uønskede seksuelle tilnærmelser, vandrende hænder og klamme kommentarer -især på sit arbejde og uddannelse, men allerhelst i alle dele af samfundet, offentligheden og i enhver situation.
  Hvad pokker er jeres motiver for at stille jer i vejen for nødvendige forandringer i vores samfundsstruktur, som er nødvendige??
  Er det fordi I aldrig selv har prøvet det, og derfor ikke kan forestille jer det? Hvad så med at være en smule solidariske med dem der har?? Er det virkelig for meget at forlange??

  Svar
  • Lone Korn

   25/10/2020 at 08:34

   Jeg er enig med dig!
   Hvis jeg går sexet klædt i byen – og hvis jeg tilmed er “ude på noget”, vil jeg stadig selv have lov at bestemme med hvem og hvordan! Der er ikke frit slag, bare fordi jeg viser lidt hud!
   Og nej det er sjovt nok ikke ham den lækre/søde/lidt kiksede der lige kommer til at lægge en hånd det forkerte sted.
   I de sager der kører pt handler det jo iøvrigt om “overordnede”, der bryder en tillid mellem dem og kvinden. Man kan faktisk gå så langt som til at kalde dem groomere – der opbygges en tillid og en form for kollegial venskab, og pludselig kommer den upassende adfærd. Det sker jo ikke første dag på kontoret.
   Men jeg er enig med Line i, at vi skal passe på at en offentlig lynchstemning, ikke bliver udslagsgivende for, hvem der dømmes skyldige og uskyldige – det må sagens parter, fagforening, eller domstolene stadig tage sig af.

   Svar
   • Heidi

    26/10/2020 at 16:53

    Jeg er enig med dig, Lone! Det er da så fint for jer der kan sige fra. Flot! 🙏🏻
    Men der findes stadig kvinder som desværre er opdraget til at det er vigtigere at være sød end at sige fra. Og så findes der dem, der fryser i øjeblikket og slet ikke kan sige fra. Er det så bare deres egen skyld at de bliver forulempet? Det der victim-blaming er squ bare ikke i orden! Der skal vi andre lige passe på hinanden og bakke en person op som bliver forulempet af andre. Hvis man sidder til en julefrokost og der sidder en mand eller kvinde, som tydeligt med sin krop signalerer at det her er ikke OK, men som af den ene eller den anden grund ikke kan sige fra; Så kan DU, ja DIG, hjælpe ved at signalere at den opførsel, som krænkeren udviser bare IKKE er OK! Og hvis du bare sidder der og lader stå til, kære medmenneske; Så er du ikke er hak bedre end krænkeren! Lad og støtte op om og validere hinandens oplevelser. Vores grænser er forskellige og dem som Line kalder ‘puritanere’ er blot mennesker med andre grænser end Line selv. De er ikke snerpede eller sarte. De har bare andre grænser. Og det er squ OK!

    Svar
 • Helle Sørensen

  24/10/2020 at 01:52

  Det der er fremme i medierne lige nu handler jo på ingen måde om en hånd på et lår. Det handler om magtmisbrug. Debatten bliver forplumret, når man blander magtmisbrug sammen med en flirt. Og hvordan kan man sige at debatten er ensidig? Der er da så mange nuancer, hvis man ser DR2 eller hører P1. Der er masser af medier, der er unuancerede i alle mulige henseender. Det er ikke noget nyt.

  Svar
 • Marie

  24/10/2020 at 01:29

  Hej Line
  Som talt ud af min mund! Tak for det.
  Det er curlinggenerationen. Far og mor har rettet ind efter deres ønsker. Nu skal resten af verden også gøre det.

  Svar
 • Peter Heine Jørgensen

  23/10/2020 at 23:58

  Befriende med sund fornuft. Vi lever i et meget krænkelsesparat samfund – desværre.

  Svar
 • Lone juncher

  23/10/2020 at 23:38

  Rigtig godt skrevet. Jeg er enig i at der skal være en sober kultur . Men at være nødt til at trække flere år tilbage hændelser frem for at finde materiale til debatten er helt forkasteligt . Jeg synes man skulle “ angribe “ udfordringen ligesom man i sin tid gjorde med rygning . Træk en streg på en dato og udmeld ; fra nu af er det ikke acceptabelt at misbruge sin position på en måde der krænker en anden persons grænser . Herefter vil det være på sin plads at man har en instans man kan gå til på en arbejdsplads , hvor man kan drøfte en hændelse og blive vejledt i forhold til den aktuelle situation. Det enkelte menneske har forskellig grænse for hvornår noget er “ for sjov” men som Line så rigtigt skriver , har man selv et ansvar for de signaler der bliver afsendt .

  Svar
 • Anne

  23/10/2020 at 22:04

  Godt skrevet, Line! Jeg er enig. Det er FOR meget! Der skal skelnes mellem hvad der er overgreb og magtmisbrug – og hvad der er småkikset lummerhed. Førstnævnte er absolut uacceptabelt. Sidstnævnte kan vi kvinder godt sige fra overfor, hvis vi har behov for det! Og det skal vi lære alle unge piger at kunne. Når det er sagt, så bør særligt offentlige overhoveder som ledende politikere også bruge hovedet – og her mener jeg det der sidder øverst på kroppen! 🤔

  Svar
 • Julie Roesen

  23/10/2020 at 21:24

  Kære Line Baun Danielsen. Jeg vil anbefale dig at se de TV2 dokumentarerne om de politiske ungdomsorganisationer og derefter læse din egen tekst igen. Din tekst bidrager – desværre – til at gøre livet endnu sværere for alle de kvinder der bliver krænket – lige fra “grams” til voldtægt. Det er så ærgerligt at du, som har en stemme i debatten, bruger den så dårligt, usolidarisk og uovervejet.

  Svar
 • Ninna

  23/10/2020 at 20:54

  SÅ enig !
  Det er stukket helt af med den her krænkelsesparathed.
  Godt, du ‘vover pelsen’ og ytrer dig. Lad dig ikke tryne <3

  Svar
 • Jane Auerbach

  23/10/2020 at 19:32

  Flot indlæg Line, som beskriver lige nøjagtig de tanker som rigtig, rigtig mange kvinder og mænd går med oven på den sidste uges medie storm vedr. krænkelser og sexisme.
  Hvor er det synd for vores unge mennesker, først er det angst for Corona og nu er det angst for sexisme, de kommer jo til at lide af total berøringsangst. Det ender jo med, at der ikke bliver født børn I Danmark ???

  Svar
 • Per Bryldt

  23/10/2020 at 19:25

  Hej Line
  Jeg kunne ikke ha skrevet det bedre selv 😉, lige bortset fra, at hvis jeg havde gjort noget lignende, ja så var jeg sikkert blevet skudt, lemlæstet og tortureret og måske ikke engang i den rækkefølge.😢
  Så TAK for, at dine cojones er større end mine. Ja der fik jeg så lige krænket mig selv 🤔

  Med venlig hilsen
  Per Bryldt

  Svar
 • Pia

  23/10/2020 at 19:21

  Hej Line.
  Tak for et godt perspektiv.
  Vi skal alle sørge for at passe på hinanden og have respekt for de mennesker vi omgiver os med og lige nu ærger det mig især, at sagen fra Esbjerg, hvor piger ned til 11 år er blevet misbrugt, fuldstændig forsvinder, fordi kendte har travlt med at hænge hinanden ud. Her mangler jeg respekt. Respekt for de mennesker der virkelig har brug for opmærksomheden, fra de mennesker der nu får opmærksomheden.
  Hilsen Pia

  Svar
 • Christian

  23/10/2020 at 18:53

  Jeg er helt enig – den her hævdelse-krig burde ikke være et symbol på 2020’ernes kvindekamp i et moderne DK. Det er simpelthen for lavt at synke ned til den her form for gengæld, som det jo mest lyder som.
  “De/I skulle have sagt fra dengang” der er ingen sympati herfra, når der er gået 10, 12 og 15 år.
  Og man sammen med andre godt tør nu.
  Tag kampen op i nutiden og se at få ændret kulturen fremadrettet, det vil jeg meget hellere være bekendt, som dansk mand, der nok for fremtiden lader kvinden betale for sine egne drinks i baren.

  Svar
 • Anette Toft

  23/10/2020 at 18:39

  Super godt skrevet 👏👏👏
  Det hele er jo gået fuldstændig amok og syntes at det sætter de kvinder (Og mænd) der virkelig bliver krænket i en mere svær situation!
  Vi har alle mulighed for at sige fra og ikke gemme det ti år for så at hive frem

  Svar
 • Sophie

  23/10/2020 at 17:54

  “Og hvorfor skal den ‘puritanske’ kvinde have mere ret end den småliderlige mand? Jeg spørger bare!”

  Øh… hvorfor skal “puritanske kvinder” finde sig i at “småliderlige mænd” skal lade deres seksualitet og liderlighed gå ud over dem? Mener du helt alvorligt, at jeg som kvinde bare skal regne med blive pillet ved når jeg forlader mit hjem, fordi mænd har lyst til at pille ved mig? Om jeg så har stråhat eller skistøvler på så er der INGEN der har ret til mig, udover dem jeg giver lov. Og det kan man ikke BARE regne med at man har fået, fordi en kvinde smiler, taler pænt eller griner af en mands dårlige jokes.

  Lad være med at røre ved folk uden at få lov. Det er simpelthen utroligt at det overhovedet skal diskuteres. Hvis 50% af alle kvinder synes det er i orden og de resterende 50% ikke gør, så er der altid en god chance for, at du bliver beskyldt for at krænke. Fordi jeg tror de færreste mennesker ønsker at føle sig brugt. Jeg er ikke et produkt du kan prøve af. Og hvis du er en fornuftig mand, så vil du heller ikke at nogen skal føle sig sådan.

  Inviter hende på en date i stedet for at røre ved hende uden at blive inviteret. Det er da så simpelt. Hvis det er så svært, så bliv for guds skyld hjemme.

  Svar
  • Nikolaj

   23/10/2020 at 19:36

   Selvfølgelig skal du da ikke bare pilles på, det er der ingen der siger du skal. Men du har et ansvar for at sige fra hvis et anden mennesker træder over din grænse, længere er den egentlig ikke. Vi er mennesker og i forskellige situationer kan man komme til at læse signaler forkert.. derfor skal man altid huske at sige fra, det er den vej vi alle skal gå. Det hjælper ikke nogen hvis man ikke reagerer på det som er sket og så først kommer ud år senere med det. Fortæl der er blevet overtrådt en grænse, ellers lærer man ikke noget.

   Svar
   • Niels Martin Bødiker Sørensen å

    25/10/2020 at 14:51

    Endelig en kvinde der offentligt har – undskyld udtrykket – mod og mandshjerte til at se nuanceret på den lidt løbske og til tider useriøs debat-du har helt ret i at vi alle skal feje foran vores egen dør og – undskyld igen – gribe i vores egen barm. Ja, se bare hvor let man kan blive “sexistisk”!!!

    Svar
 • Per Pedersen

  23/10/2020 at 17:43

  Kære Line.
  Hvor er det dog et skønt indspark, du her har lavet!
  Og hvor er det trist, at vi mænd er nødt til at have kendte kvinder som dig, Støjberg, Pernille V. osv. til at tale vores sag. For vi hverken kan eller tør, som tingene er lige nu. Det vil jo blive opfattet som partsindlæg fra os med tissemand, som åbenbart alle sammen er krænkere… Selv om alle jo véd, at der er en meget lille procentdel af os, der ikke kan finde ud af at opføre os ordentligt.
  Jeg har kun oplevet “Ålen”, Peter Aalbæk, der på mit køns vegne har taget bladet fra munden omkring dette latterlige radiGale cirkus – for han har jo aldrig været bange for at stille sig på øretævernes holdeplads.
  Alle disse forkælede overklassedamer, der føler sig åh så krænkede over disse småting, pisser jo i dén grad på de kvinder, der REELT er blevet forulempet, krænket og endda voldtaget! Kan disse “kloge” kvinder da ikke selv se, at de er helt ude i hampen?
  For mit vedkommende har jeg givet kvinder min sidste kompliment og vil herefter være endog meget karrig i min omgang med kvindekønnet. Man aner jo ikke, hvad der kan ramme en om 10 – 12 år…
  Endnu en gang TAK, Line! Du er skøn – ville jeg have skrevet, hvis jeg havde turdet give dig en kompliment! 🙂

  Svar
  • Amalie Rosenquist

   25/10/2020 at 09:31

   Hej Per
   Hvor er det dog trist, at I mænd ikke tør sige noget!!
   Hvorfor må I have kendte kvinder og Peter Aalbæk til at tale for jer? For dig? Hvorfor kan du/I ikke tale selv? Så åbn da munden! Hvad er der at være bange for?
   Det er jo ikke fordi du skal forsvare en voldtægt. Du skal jo ikke stille dig op og sige, at sexuelle overgreb er ok. Du skal bare tale om dine tanker og følelser omkring, at give et kompliment, om at lægge en hånd på er lår….og evt få en afvisning, fordi du misforstod situationen.
   Hvis alle I kloge, dejlige, frække, skønne, respektfulde mænd begyndte at tale, om hvordan I oplever den slags situationer…..Hvordan jeres sexuelle sprog er…..hvordan I oplever eller misforstår……hvordan I tænker, så havde det været SÅ BEFRIENDE!
   Kom nu på banen! Please!
   Og for gudskyld (og os kvinder) bliv ved med at give komplimenter!! Ikke giv op. Ikke vær en tavs kastreret vatpik.
   Vi vil gerne høre jeres meninger og jeres komplimenter!
   Kh Amalie

   Svar
 • Kirsten Møldrup

  23/10/2020 at 16:46

  👍👍👍 Enig med dig, men jeg jo også din generation 😉 og heldigvis for det. 👍👍👍

  Svar
  • Christina

   24/10/2020 at 09:03

   Kære Line,

   Hvor er det godt skrevet og hvor er jeg bare HELT ENIG! (Og jeg er 80’er barn)! Jeg synes du rammer hovedet på sømmet, og jeg skammer mig, når jeg hører hvordan kvinder på min alder og yngre, klager over ting, som jeg personligt synes er småtingsafdelingen. Det er pinligt, når de til tider sidestiller det med OVERGREB! Og samtidig tænker jeg på alle de kvinder, som “ville ønske” de blot èn gang i livet, fik en fræk kommentar, en hånd på låret… for dem er det her måske “luksus problemer” – og igen er det “de pæne pigers klub” som ødelægger det for alt og alle!
   Og helt ærlig- hvis man ellers normalt kan bruge sin stemme, så kunne man måske også være klog nok til at sige fra i situationen og ikke 10-20-30 år senere.

   Svar
 • Britt Louise Hansen

  23/10/2020 at 16:32

  Så sandt – og virkelig godt skrevet! Jeg er glad for at læse, at vi er mange, der i virkeligheden deler de tanker – selvom man let kommer i modvind for det for tiden 🙂

  Svar
 • Birthe nielsen

  23/10/2020 at 16:09

  Er bare så enig med dig Line . Syntes også det er blevet fuldstændig hysterisk. Er selv 64 😉

  Svar
 • Karina Bjertrup

  23/10/2020 at 15:54

  Det er jo desværre sådan i dag at vi har en curling generation, der er egoistiske og ikke finder sig i noget andet det de selv gør. Når man klæder sig udfordrende så signalerer man også noget som kan misforstås. Jeg synes det her hysteri må stoppe, se ind ad hvad gør man selv for ikke at sende forkerte signaler. Jeg er 46 og går på uddannelse som kok, når jeg får et klap bagi af en 23 årig så ses det som en personalegode eller hvad man nu vil kalde det😂😂

  Svar
  • Kristine

   24/10/2020 at 14:40

   Ej, man skal da have lov til at klæde sig udfordrende uden at mænd betragter det som en tag-selv buffet. Hvis man vælger at have en nedringet top på, så betyder det ikke at man vil rages på brysterne.

   Svar
 • Søs olsen

  23/10/2020 at 15:47

  Kunne ikke være mere enig 😀 nu må det massehysteri stoppe 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

  Svar
 • Helle

  23/10/2020 at 15:13

  Tak Line 👍
  Er så enig med dig, og afholder mig fra at melde dette ud. Ordene er hårde, hvis tænker som disse meldes ud.
  Tak 👍

  Svar
 • Britta

  23/10/2020 at 11:26

  Hvor er det dejligt, at du skriver som du gør. Jeg synes også, at man skulle bruge sine kræfter på, at få dømt de mænd der voldtager, eller bliver grove i deres tilnærmelser.
  Samtidig undrer al den snak om politikere mig. De unge kvinder , der beklager sig, har VI valgt ind til at tage vare på vores dagligdag, økonomisk, socialt, osv. Og så kan de ikke engang sige: flyt fingrene!!!

  Svar
 • Heidi

  23/10/2020 at 09:51

  Liv og Nadia – ærlig talt! Kan i med rette fortælle mig, at når i klæder jer udfordrende (eller andre kvinder gør), så gør i det ikke for at få opmærksomhed? I ved jo godt at mænd kigger, hvis der bliver vist bare lidt (eller meget) den er sikker som amen var i kirken i 1800-tallet.
  Så i kigger ikke efter mænd, hvis i synes de er et “hunk” eller godt skår? Så hvis en mand går forbi i bar overkrop skal i for fremtiden kigge den anden vej, for han har qua hans “påklædning” ikke har bedt om jeres “upassende” opmærksomhed – er det der vi er? Det er kraft-eder-mamme hyklerisk! Og det er en meget ensidig debat, hvis det er med de øjne vi skal se på det.
  Kvinder må gerne – men mænd må ikke – de er bare pr. definition klamme, upassende og konstant liderlige. Kald det hvad i vil, men kvinder har bagtanker i stor stil med deres påklædning altid! Ung – som gammel. Såvel som mænd tænker med en vis ting – særligt når frk. himmelblå passerer i stramme jeans og kort stram top! I lægger op til at vi som mennesker skal lave en adfærdsændring, der ligger i vores natur? At vi ikke skal tiltrække os opmærksomhed så vi kan garantere menneskets eksistens!

  Svar
  • Liv

   25/10/2020 at 18:10

   Heidi, Hvem har snakket om at man ikke må kigge? Lad os sammenligne det med en butik..
   Varen ligger fremmet til skue, alle må kigge, nogen spørger pænt om de må købe den, andre tager bare uden at få lov.. De klammerter som man i denne tråd åbenbart hylder, hører til sidste kategori..
   Og det er faktisk dig der lægger op til at vi skal lave en adfærdsændring hvis vi vil undgå at blive gramset på..
   Jeg synes at ane at uddannelses/dannelses niveau og post nr. spiller ind på om man forstår problematikken. Det kan godt være at “Den klamme onkel” tåger rundt ude i provinsen/forstaden og gramser løs når der er fest i forsamlingshuset og alle damerne synes det er lækkert, men fri os andre please.. Og det har ihvertilfald ingen gang på jord på Københavns rådhus..
   Fuldstændig absurd at nogen overhovedet kan foreslå at påklædning skal være et tema i denne debat..

   Svar
 • Rasmus Hjortshøj

  23/10/2020 at 09:39

  “Hvis ikke jeg ønsker seksuel opmærksomhed, så klæder jeg mig derefter.”

  Det er vildt med sådan en omgang victim blaming. Det kan aldrig nogensinde være kvinders skyld, at mænd ikke kan finde ud af at flirte. Og hvis nogle mænd er bange for, at de aldrig mere kan flirte, så skal de måske kigge sig selv i spejlet. Alkohol og påklædning kan aldrig være en undskyldning for at rage rundt på et andet mennesker uden vedkommendes accept.
  Men i det mindst toner du rent flag, Line, og erkender, at Onkel Lummer bare skal have lov at tåge rundt.
  Dit indlæg er tonedøvt.

  Svar
  • Maria

   23/10/2020 at 16:24

   Godt du ikke sidder ved eksamensbordet med den analyse og de konklusioner du drager ud fra Lines indlæg. Så tror jeg du var dumpet.
   Hun siger ikke, kvinderne selv er skyld i det, men at de OGSÅ har et ansvar i denne debat. Længere er den ikke.

   Svar
  • David Hyldkrog

   23/10/2020 at 16:50

   Rasmus Hjortshøj, hold da helt kæft hvor er du hjernedød at høre på. At flirte er en måde at finde ud af om kvinden er interesseret i en. Desuden er det jo super komisk at kvinder knævrer løs om de vil have topposter, men på den anden side ikke tør at sige nej til folk med magt. Jeg er helt enig med Line i at kvinder skal lære at sige nej, og det fatter de fleste fyre. Dem der ikke fatter dwt får som regel en fyreseddel eller kommer i problemer med lovgivningen.

   Svar
  • NoName

   24/10/2020 at 01:57

   Tak! Hold da op hvor er det dejligt med et fornuftigt mandligt indspark i debatten.

   Jeg er rystet over folks holdninger til grænseoverskridende og krænkende adfærd -og til den endeløse tendens til at placere ansvaret hos den/dem der bliver ramt, fremfor krænkerne. Det er helt absurd sindsygt!

   Så TAK. Bare tak <3

   Svar
  • Annette Clausen

   24/10/2020 at 14:46

   Det er super godt at der er nogle der syntes at det er for meget det syntes jeg og det er til at brække sig over men tror at de kvinder mangler at få opmærksomhed for et kys på kinden hvornår er det blevet til sexisme for hvad så med dem der altid gør det ska de så også hænges ud
   De burde selv sige fra eller få det lært
   Jeg er helt enig med Line om det er noget være noget men så må de jo lære at sige fra hvis de syntes det er så for færtenlig eller lære det

   Svar
 • Jannie

  23/10/2020 at 09:06

  Ja nu bliver jeg nok udskældt i denne her blog!
  MEN Nej tak! Og hvor er det typisk at kvinder ikke kan støtte op om hinanden:( Jeg ønsker ikke at være et “tag selv bord” for mænd på en arbejdsplads der tror at det er deres ret! at f.eks stik deres hånd på mit lår. Jeg er så glad for der er kommet fokus på dette emne. Til alle jer kvinder derude der bliver udsat for denne chikane, det er ikke OK! sig fra!, der er heldigvis også både kvinder og mænd derude som støtter op om jer.:)

  Svar
  • Claus S. Christensen

   24/10/2020 at 21:49

   Er jo som man tager det, og sjovt nok også som man ser ud! Jeg selv er bestemt ikke køn, dog et hjerte af guld, så tænker det var det! Ps. Jeg er jyde, knap 2 meter, 45 år, tidligere soldat, bosat i Korsør, knægt på 6 år som jeg har hver anden weekend… Mine lårbasser er til fri udnyttelse !!!!!! Giv gas…

   Svar
 • Signe

  23/10/2020 at 08:58

  Kære Line
  Vi lever i et demokrati, så selvfølgelig skal der være plads til forskellige holdninger og meninger, men der skal også være plads til, at man kan gå klædt som man selv ønsker, uden at det skal tages som en opfordring til noget sexuelt. Mange mænd og kvinder kan godt finde ud af at opføre sig sobert, og en fremmed hånd på mit lår eller min balle ville til enhver tid være upassende og krænkende overfor mig. Jeg kan sagtens sige fra i denne situation, men jeg burde slet ikke være havnet i denne situation, som i mine øjne intet har med flirt at gøre. Flere nævnte mænd i debatten har også koner/kærester, som jeg virkelig også har ondt af i disse tider. Man skal jo også kunne stole på, at ens mand/kæreste ikke mister besindelsen, når han får lidt indenbords. Som jeg ser det, er det godt at der bliver åbnet for slusen, og at vi får ændret en kultur, hvor kvinder ikke behøver at sige fra overfor førnævnte situationer. Vi skal kunne være sammen uden at magtmisbrug og sexisme skal være en del af ligningen. Vi skal bareopfører os ordentligt. Længere er den ikke.

  Svar
 • Stinne

  23/10/2020 at 08:44

  Jeg er helt enig 👍
  Slap nu af Danmark … vi skal ikke krænke hinanden, men vi skal heller ikke forvandle det magiske mellem mænd og kvinder til noget statisk og plat.
  Ja, man har oplevet måske upassende tilnærmelse men er det ikke en del af “spillet” ? Og er det ikke et udtryk for den kvindelige selvstændighed, at vi kan finde ud af at sige fra ?
  …. oj, hvor blir jeg træt i min kvindelige ret, når alt pludselig skal gøres til no-go! Og som ung i 80”erne er jeg sgu stolt af den viden vi fik med fra vore mødre – lær at sig NEJ !!

  Svar
 • Dorte

  23/10/2020 at 08:44

  Er det op til dig at vurdere, hvornår nogens grænser er blevet overskredet? Det er jo ikke en uskyldig hånd på låret til julefrokosten der er problemet. Det er når man får sine grænser overskredet i en grad hvor man stivner, ikke tør sige fra, eller ikke bliver hørt når man siger fra, som er problemet …

  Tager fra Facebook:
  Hvis du har flirtet med en mand i løbet af aftenen, og du senere sætter dig på skødet af ham og han svarer igen med et kys på kinden, en hånd på låret eller et kram om taljen – så er det flirteri. Begge parter er involverede og engagerede. Der er per definition samtykke. Ikås?

  Okay, og se så om du kan følge med her; Kan vi ikke godt forstå, at ovenstående er et meget anderledes scenario end det, hvor du står i baren eller på dansegulvet og snakker med dine veninder, og så kommer der ellers en fremmed op bag dig, som hvisker ”Skal du have fars dolk”, mens hans slikker dig i øret og desperat nulrer en brystvorte eller prøver at køre en finger ned i din røvsprække? Jamen jeg ved det godt, jeg maler gode billeder – det er gaven af det skrevne ord, som jeg har fået. Anyways, kan vi allesammen godt være med på, at det er forskellige ting? Og at det sidste måske alligevel lyder knap så rart igen, når det kommer til stykket?

  Svar
  • Jan

   23/10/2020 at 22:12

   Øhh Dorte
   Da kvinden tog initiativ og satte sig på mandens skød, var det måske krænkende for manden.
   Det kunne kvinden jo ikke vide.
   Hun tog bare første eller næste skridt.
   Men manden følte sig krænket så kvinden er i din optik altså en klam krænker, der skal udskammes offentligt og selvfølgelig fyres

   Svar
  • Michelle

   24/10/2020 at 15:55

   Lige præcis Dorte! Kunne godt tænke mig at høre Line b kommentere på dit indlæg… hun har altså misset lidt pointen

   Svar
 • Henrik

  23/10/2020 at 08:44

  Tak Line…helt enig. Vi har for længst passeret grænsen for hvad der er ret og rimeligt, ift. straf for man har dummet sig. Er det i orden en gift eller mand med kæreste fører sig frem overfor yngre kvinder – nej. Men hvis det i stedet for en gammel gris var drømmefyren der gjorde præcist det samme var det ok.

  Det ironiske er feministerne slår meget på kvinder ikke er det “svage køn”…men lige netop denne gebærden gør netop kvinder fremstår svage.

  Svar
 • Sofie

  23/10/2020 at 08:43

  Jeg kan kun tilslutte mig.
  Det her er løbet af sporet.
  Jeg har også oplevet det mange i dag vil kalde upassende og krænkede adfærd, men det har jeg håndteret og går ikke i dag og peger fingre. Og for meste delen har det været imens jeg var politisk aktiv i mine unge år. Men det har været til kongresser og konferencer hvor alle aldre, med forskellige positioner i det politiske spil deltog, aldrig i mit ungdomsparti oplevede jeg det.
  Jeg forstår ikke at denne debat skal fylde så meget i medierne. Det er til at brække sig over!
  Når jeg tænker på at en onkel og en fætter i sidste måned blev frikendt for voldtægt, fordi sagen var forældet og der ikke længere var andre beviser end piges ord, synes jeg det er utroligt der ikke er forældelsesfrist for krænkelser. – igen der snakkes ikke om voldtægter og lign!
  Jeg synes ikke det er ok at hænge folk ud, som mister job og omdømme, som i en gammeldags gabestok. Snart bliver 1-meters-afstand obligatorisk i vores liv, – ligesom dengang fædre, onkler og ældre brødre ikke længere turde holde deres datter/niecer/søstre i hånden af skræk for at blive udstillet som pædofil. Og dette gør ikke at jeg holder med pædofiler!!!! Jeg mener blot at er der en større reelt ødelæggende situation, som f.eks. voldtægt og stalking, så er det vigtigt at få stoppet, men en hånd her og et ord der… det er håndterligt!

  Svar
 • Sofie

  23/10/2020 at 08:41

  Jeg kan kun tilslutte mig artiklens holdning.
  Jeg har også oplevet det mange i dag vil kalde upassende og krænkede adfærd, men det har jeg håndteret og går ikke i dag og peger fingre. Og for meste delen har det været imens jeg var politisk aktiv i mine unge år. Men det har været til kongresser og konferencer hvor alle aldre, med forskellige positioner i det politiske spil deltog, aldrig i mit ungdomsparti oplevede jeg det.
  Jeg forstår ikke at denne debat skal fylde så meget i medierne. Det er til at brække sig over!
  Når jeg tænker på at en onkel og en fætter i sidste måned blev frikendt for voldtægt, fordi sagen var forældet og der ikke længere var andre beviser end piges ord, synes jeg det er utroligt der ikke er forældelsesfrist for krænkelser. – igen der snakkes ikke om voldtægter og lign!
  Jeg synes ikke det er ok at hænge folk ud, som mister job og omdømme, som i en gammeldags gabestok. Snart bliver 1-meters-afstand obligatorisk i vores liv, – ligesom dengang fædre, onkler og ældre brødre ikke længere turde holde deres datter/niecer/søstre i hånden af skræk for at blive udstillet som pædofil. Og dette gør ikke at jeg holder med pædofiler!!!! Jeg mener blot at er der en større reelt ødelæggende situation, som f.eks. voldtægt og stalking, så er det vigtigt at få stoppet, men en hånd her og et ord der… det er håndterligt!

  Svar
 • Jannie Viberg

  23/10/2020 at 08:38

  Af hjertet tak for dit indlæg. Jeg har stor respekt for dit mod for at stå frem med din ærlige mening. Jeg håber inderligt, at de der måtte være uenige i din retorik, at de giver udtryk for deres mening på en konstruktiv måde.
  God dag.

  Svar
 • Tinna

  23/10/2020 at 08:32

  Godt skrevet!
  Jeg er sygeplejerske – og for knap 14 dage siden skulle jeg hjælpe en mandlig kollega, han sad foran computeren… jeg stod bag ham…
  Jeg lænede mig ind over ham fra siden og skulle lige til at lægge mine hænder på hans skuldre… og pludselig tog jeg mig selv i at tænke “gud – vil nogen synes det er forkert?! Og jeg valgte ikke at gøre det… men hey – det er noget jeg “normalt” ikke ville tænke over, men pludselig er man bange for at røre ved hinanden…. efterfølgende blev jeg “irriteret på mig selv”, fordi jeg selvfølgelig ikke havde andre intentioner end at hjælpe, men endte med at dømme mig selv…
  Jeg synes at det hele er nået så langt ud over kanten, tænker på alle de gange jeg ligeledes har lagt min hånd på en m/k patients lår, og ja faktisk “nusset” dem på låret, i en trøstende samtale, bliver det også forbudt nu?
  Vi skal turde at røre, uden at dømme os selv…
  Jeg er så enig i, at sager om voldtægter, m/k’er der blir’ trængt op i en krog i magtmisbrug skal høres… men come on – en hånd på låret, et “strøg” på kinden, et kram, det må ikke gøres til noget forbudt – hvis man ik bryder sig om det, så sig det i situationen, sig fra… for så har giveren også mulighed for at forklare sig… og så lad den ligge der – ingen har taget skade…!

  Svar
  • Michelle

   24/10/2020 at 16:03

   Tinna – du misforstår hele debatten! Du er med til at skabe afstanden ved at tænke sådan! Det er jo situationer hvor mænd går længere end at flirte og almindelige forsøg på at score – der hvor de tror det er et ta’ selv bord uden konsekvenser og Samtidig ikke vurderer kvindens signaler uanset om hun tør sig fra eller ej.

   Svar
 • Trine Andersen

  23/10/2020 at 08:30

  Enig. Godt indspark til den noget ensidige debat. Det ville være rart hvis resten af den journalistiske verden kom lige mere i trit med omverdenen. I Stedet for at dyrke emner, der måske virker interessante i mediebranchens lille bitte bobbel.

  Svar
 • Sandie Rose

  23/10/2020 at 08:28

  SPOT on Line 👍🏻…
  jeg orker ikke at høre mere om krænkelse eller se offentlig strangulation af ledende politikere … STOP det ⛔️

  Svar
 • Karen

  23/10/2020 at 08:27

  Kære Line – din artikel er bare “lige i skabet”! Det kunne ikke være blevet sagt/skrevet mere præcist – tak for det! 🙂 Kh. Karen

  Svar
 • Tina Nilsson

  23/10/2020 at 08:24

  Sådan Line👍 Godt brølt løvinde,- det her er ved at udvikle sig totalt pinligt og det tager fuldstændig fokus fra Metoo.. Gid vi i stedet brugt alt den energi på det vigtige i vores land❤️

  Svar
 • Cecilie Nielsen

  23/10/2020 at 08:14

  Der er forskel på sexisme og seksuele krænkelser. Der findes masser af sexisme, og det er det vi overordnet må gøre op med, da sexisme kan føre til seksuelle krænkelser – begge veje. Vi er alle først og fremmest mennesker med et køn. Og, ja også et biologisk køn, men det må ikke gøre det ene køn bedre mere magtfuldt end det andet.Jeg tænker kønskvoter på ledelsesjob mm. så også kvinder har noget at spejle sig i.

  Svar
 • Gitte Rønne Kristensen

  23/10/2020 at 08:13

  TAK LINE!!!🙏🏼👏🏼

  Er fuldstændige og og har haft samme mening lige fra starten af denne debat!

  Man har selv et ansvar for at sige fra og NEJ! (Her menes ikke overgreb, voldtægt, chikane osv) men flirten, hånden, dansen og ordene…. vi kvinder er ikke et svagt individ uden egen mening og stemme, og kan SAGTENS sige “Nej tak” eller “det der bryder jeg mig ikke om”. Og forstår modparten det ikke, kan man få sendt “SÅ STOPPER DU KAMMERAT!” afsted!

  Vi kvinder har altid været stærke og stolte! Vi skal ikke sættes ned på et lille svagt sted, hvor vi ikke selv kan sige fra og til! Vi har en stemme og et ansvar! Og så tag dog ind imellem tilnærmelserne som en kompliment 😉

  Svar
 • Nanna

  23/10/2020 at 08:03

  Med det her debatindlæg oplever jeg kun, at du er med til at folk ikke tager det seriøst. Det handler ikke om at måle tissemænd, hvem er blevet mere krænket end andre. Alle har ret til deres oplevelser. Personerne der har sat hele debatten i gang taler ikke om “en hånd på låret for 10 år siden” – hele debatten handler om ledelsernes håndtering af sagerne, inhabilitet, et nej eller at gå fra situationen er ikke nok, magtmisbrug for at opnå seksuelle handlinger, respektløshed! Jeg har svært ved at se hvad dit indlæg egentlig bidrager til i debatten, andet end at ligge en hånd for munden på os og fortælle os at vi er hysteriske. Jeg har skam læst at du skriver at dit indlæg ikke handler om voldtægter og grove overfald – men burde det ikke netop være de sager du gav plads til at tale om, fremfor at fokusere på de sager som du mener kastrerer kønnene?
  Jeg kender alt til frygten for ikke at turde stå frem med mine oplevelser, fordi andre mener at de kan bestemme hvor slemme de er. Jeg går 100% ind for at man realitetskorrigerer, men ved at lytte og give plads til en åben snak, og ikke ved at fortælle andre hvordan deres oplevelser er. Som sagt så bidrager det her indlæg, efter min mening, desværre til en kedelig tendens hvor der ikke er plads til at tale om det man oplever – fordi i er “ved at brække jer over det”…

  Svar
 • Katja Bundgaard

  23/10/2020 at 08:00

  Kære Line.
  Hvor er det ærgerligt, at du bruger din offentlige stemme på et indlæg, jeg mener er unødvendigt og og som også skader sagen om sexisme (som jeg kan læse, du støtter). Dit indlæg omtaler kun ting, der allerede er sagt mange gange, og derfor tilfører det intet nyt. Derimod vil indlægget blive delt mange gange pga. overskriften, og på den måde, vil du nu blive anset som/brugt som modstander af den relevante og vigtige debat om magtmisbrug. Kan du ikke lave et indlæg om det, der for dig er vigtigt i sexisme-debatten som modvægt til dette indlæg om omgang mellem kønnene og flirteri?
  Jeg læser ellers dine indlæg med glæde og hepper på dig og andre, der stiller jer i skudlinjen med offentlige stemmer.
  Bedste hilsner.

  Svar
  • Ninna

   24/10/2020 at 01:04

   @Katja Bundgaard -Hvor er det altså langt ude, at du siger, at Line ‘støttet sexisme’. Hun siger jo netop, at kvinder ikke er ofre og at de også har en stemme de kan bruge – til at sige ‘nej’ eller ‘fjern dine hænder’.
   Robusthed er et buzzword i så mane andre sammenhænge – hvad om kvinder så lidt indad og øvede sig i den robusthed? -Hvordan skal de ellers kunne klare sige i direktørstolen?

   Svar
 • Jeanette

  23/10/2020 at 07:58

  Kan ikke være mere enig, så ingen shitstorm her fra, men tværtom lidt medvind 😉 Det er løbet helt af sporet, og der løber en flok høns rundt uden hoveder og gejler hinanden op, som helt har glemt selv også at tage ansvar i deres eget liv.
  Efter corona, må det næste ord for 2020 være eksponering af sig selv både positivt og negativt, men “se mig og hav ondt af mig” er blevet det helt nye.

  Svar
 • Tom Larsen

  23/10/2020 at 07:43

  Flot skrevet og lige min tanker 🙂
  Hvis media ikke havde corona og sexisme af skrive om, sikker en stilhed, yes.

  Svar
 • Anna-Marie

  23/10/2020 at 07:41

  Så fuldstændig rigtigt skrevet. Man kan selv sige fra. Jeg har selv givet en syngende lussing engang, så alle kolleger kunne se det.

  Svar
 • Susanne Winther

  23/10/2020 at 07:03

  Kære Line
  Når jeg læser dit opslag tænker jeg endelig en kvinde der åbner munden op og tager forholdet mellem mænd og kvinder i forsvar. Du skriver dette indslag som har du været inde i mit hoved – er med dig hele vejen og sidder bare og nikker til alt du skriver.
  I denne debat er det vigtigt at vi skal huske hvad der er et uheldigt form for tilnærmelse og hvad der er en krænkelse. Et kys på kinden, en hånd på låret eller et klap i røven er ikke krænkelser hvis vi taler om en engang forestilling. Men mobning med seksuelle undertoner, trusler om karriere ødelæggelse og voldtægt er ting der ikke må forekomme. Men vi skal ikke ødelægge den mulighed der er lige nu i debatten med uheldige tilnærmelser. Tak for at du skriver som du gør.

  Svar
 • Lone

  23/10/2020 at 06:17

  Enig 👍
  Jeg er helt holdt op med at tænde for tv’et for orker ikke høre mere om krænkelse.
  Der sker så meget andet i verden som ikke får den opmærksom som det burde.
  Er som om død og ødelæggelse er røget i baggrunden pga en hånd på låret for 10 år siden, eller en klam flirt der måske overskred nogle grænser- men det er jo for pokker ikke et seksuelt overgreb eller et fysisk/psykisk voldeligt overfald..
  Fint nok de føler sig krænket- men i den størrelses grad – så burde de ordne det indbyrdes istedet for at involvere hele Danmark!
  Jeg blir så træt og får lange patter af det her!

  Svar
  • Lea Angel

   23/10/2020 at 07:18

   Det er svært at være andet end enig her.
   Et akavet flirt, en hånd på et lår, et klem på armen, et kindkys eller en – lidt for – tæt dans, bør ikke give andledning til andet end en afvisning, og så så burde den stoppe lige der…….Altså med mindre krænkeren ikke forstår et nej.
   Det er kommet fuldstændig ud af proportioner, med de her – voksne – kvinder der råber højt om magtmisbrug og seksuelle krænkelser, hvor der mere er tale om forfejlet flirteri….I hvert fald med det der er blevet udlagt i medierne.
   Har desværre selv, da jeg var 15 og 16 år, været udsat af hhv forsøg på voldtægt og seksuelle overgreb, af hele to arbejdsgivere. Jeg føler mig sgu stødt når de her kvinder – der jo nok burde kunne sige fra – råber højt om at deres kollegaer har været seksuelt krænkende overfor dem, og de her kvinder nu bruger det, til selv at kravle op af herakistigen

   Svar
 • Thomas Bülow

  23/10/2020 at 05:06

  Godt skrevet Line, og til modstander af det, kan man jo kun sige, noget at det skal klares internt og ikke offentligt, de kvinder der er stået frem 👍 men de har jo ikke noget ud af at ødelægge folks karriere på så gamle sager, men der skal da tages hånd om dem.

  Svar
 • Naina

  23/10/2020 at 03:22

  Vi har dog en udfordring med, at der er en række kvinder som allerede er udsat for grove krænkelser, måske allerede som børn, som så skal forsøge begå sig “korrekt” i en verden hvor de fleste dog ikke har lige så meget med sig i bagagen som dem. For disse kvinder som allerede er psykisk knækket, vil en hånd på låret vække rigtigt dårlige minder og opleves meget mere dramatisk end for mange andre. Jeg taler her bl.a. om kvinder som måske har underliggende PTSD/CPTSD symptomer som ikke er helbredet, og som de måske ikke selv er klar over at de har. Ja, de vil måske skabe mere “drama” ud af “intet” i mange andres øjne… Men disse kvinder har faktisk ikke stemme til at “bare” sige nej og robe op overfor nogen som bryder grænsen for hvad de kan tåle uden at skulle få en fornyet indre oplevelse af skam, skyld, og håbløshed igen og igen.
  Dersom det var tale om en fysisk skade, lad os sige nogen som havde et brud i sin arm, ville vi ikke synes om, at nogen skulle trække personen i armen, selvom der ikke som sådan er noget galt i at håndhilse på folk. Vi håndhilser hellere ikke på folk ved at gribe fat i deres hånd og trække den til os. To hænder mødes ved at begge strækker ud en hånd. At gribe fat i en hånd og trække den til sig, er faktisk ret uhøfligt. At tage nogen på låret er vel meget værre end det?

  Der er så mange “indre” skader vi ikke kan se i samfundet, og jeg synes det er på sin plads vi er varsomme med at gå for tæt på hinanden uden at spørge først. Det skal ikke være op til en kvinde at hverken bære en plakat som siger “Jeg vil kun håndhilses på og ikke tages på låret” eller at skulle robe “NEJ!” og ødelægge en ellers hyggelig aften med vrede, når det nu allerede er for sent og berøring er fundet sted. Dette gælder i øvrigt for begge køn, da der også er mænd som hellere ikke synes det er så sjovt at blive overfaldt af lystige og berusede kvinder.
  Dersom dette er en “generations forskel”, vil jeg absolut stille mig bag de unge i dag, selvom jeg er i 50’erne og selv har klapset nogle mænd hårdt på hånden gennem årene uden at tage skade af den grund.

  Unge piger kan godt lide at se sexede ud, men det er da også fordi de har de smukke og berømte unge kvinder som sine forbilleder, ikke fordi de forsøger ligne prostituerede… Vi har med X og Y og Millenniums generationen at gøre nu, ikke en ny “flower power” generation. Jeg synes virkelig det er på tide at de mænd og kvinder som ikke kan holde sine fingre for sig selv skal stå til ansvar for sin dårlige opførsel, selvom de er politikere eller har sit fjæs i BT af andre grunde. At være “dum” er ingen undskyldning. En tumpe kan også få sig til at køre bil efter en druk.

  Svar
  • Mette

   23/10/2020 at 08:24

   Virkelig godt skrevet! Der er SÅ mange nuancer i denne debat, som mange glider let og elegant henover.

   Svar
  • Sophie

   23/10/2020 at 18:04

   Tak for dit fine indlæg. Jeg har selv været udsat for lidt af hvert og har meget svært ved den her tone i debatten. For sådan en some mig, er det “ikke bare” en hånd på låret. Det er et skridt i en retning hvor jeg ikke er et menneske, men en genstand for en andens liderlighed. Et sted, hvor jeg bliver udsat for noget jeg aldrig har bedt om. Og det er frygtelig ubehageligt. Min krop, mit valg og mine regler. Det kan ikke passe at jeg skal forvente at blive raget på når jeg forlader mit hjem… fordi “det jo bare er sådan mænd gør når de flirter”.

   Svar
 • Lars Bo Hansen

  23/10/2020 at 03:10

  Befriende læsning!
  Kort og godt, befriende.
  Denne selvretfærdige kønsopfattelse, der fuldstændig mangler forståelse for og erkendelse af menneskets fundamentale egenskaber, er en tragedie og en misforståelse af begrebet respekt.
  Tak Line!

  Svar
 • Liv

  23/10/2020 at 02:00

  Synes dit indlæg er så skudt forbi på alle måder..
  Skyldig indtil bevist? Øh, alle har indrømmet blank at de var seriekrænkere i årevis..
  Og “en hånd på er lår”? Vi taler self. om grove gramserier langt op ad inderlåret, Og de er garanteret blevet ved efter afvisning..
  Og hvad sker der for at man skal klæde sig tækkeligt hvis man ikke vil have seksuel opmærksomhed Hvorfor ikke bare indføre burka?
  Og så en god gang victim blaming.. de lagde nok op til det..Klassikeren..
  Unge der ikke siger fra? De siger jo Netop fra nu, langt om længe..
  Vi kender alle forskellen på flirt og magtmisbrug, så sådanne indlæg er unødvendige, forplumrende for debatten og nedgør andre kvinders ubehagelige oplevelser..
  Med holdningerne i dette indlæg viser man enten at man ikke har forstået debatten eller også blåstempler man sex chikane/ sexisme..

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   23/10/2020 at 02:25

   Kære Liv.

   Jeg tror alle forstår, men vi mener blir ikke det samme – og det bør der være plads til. Det er totalt misforstået, at klandre mig for victimblaming. Jeg synes at de omtalte sager overskygger de rigtige alvorlige sager. De unge siger fra nu, skriver du.. Ja, nogle med sager der er 10 år gamle, og som burde være håndteret for længst. Og nu går rettergangen så i det offentlige rum, mens vi kan se hyggelige billeder på IG og FB af de mennesker, det handler om. Det er med til at forplumre debatten. Sorry to say.

   Hverken du eller jeg ved præcist, hvad der er foregået – og det jeg sppelerer til er, at vi alle tager et ansvar for de situationer, vi kommer i som mennesker. Hvor kommer burkaen ind i billedet? Det er endnu en af de kommentarer, der viser, at vi ikke kan have en fornuftig debat.

   DBh Line

   Svar
   • Mette Rosendahl

    23/10/2020 at 03:01

    Du burde se partiernes skjulte overgreb tv2.
    Masser kvinder har sagt fra, men er ikke blevet hørt af politi eller ledelser.

    Svar
    • Greta Markvart Mortensen

     23/10/2020 at 07:58

     Indtil i aftes havde jeg også din holdning. Jeg så optagelse hvor kvinder er blevet voldtaget sågar i eget hjem. Jeg så sms beskeder sendt alt imens en kvinde holdt tale. Hvor mange vil bryde sig om så ubehagelige sms alt imens man holder tale. Hvor mange vil med en sådan vished gå på talerstolen en gang til. Denne tv udsendelse har helet ændret min holdning. Jeg synes det et et helt malblaceret tidspunkt at bringe Mee too debatten. Alt imens minkavlerne må se deres også raske dyr blive slået ihjel alt imens manges livsværk på grund af corona går i stykker. Mange er syge.

     Svar
   • Julie

    23/10/2020 at 07:12

    Kære Line,
    Du skriver enormt mange ting i både dit indlæg og dine kommentarer, som jeg har lyst til at kommentere på – men mest af alt undrer det mig, at du kan synes, at det er op til dig (og øvrige kvinder) at vurdere, hvor grænsen for en krænkelse går, og hvad der falder ind under “de rigtige alvorlige sager.” Bør dette ikke være op til den enkelte? Måske tager du ikke “en hånd på et lår” eller “et slik i øret” alvorligt, men hvis det på alle måder har overskredet MINE personlige grænser – må jeg så ikke ytre mig, fordi det falder under DIN bagatelgrænse? Desuden bliver jeg enormt provokeret af, at du mener, at den unge generation ikke har lært at sige fra. Har du overvejet, at de (vi) netop har lært at sige fra overfor ting, som blot var vilkår, da du og din generation var unge? Skal fortiden og dens normer diktere, hvad vi skal finde os i nu og i fremtiden? I så fald vil hverken mennesket eller dets værdier aldrig udvikle sig. Slutteligt lader du til at blive ked af at blive klandret for victimblaming – men når du mere eller mindre direkte skriver, at kvinder i nedringede, lårkorte kjole selv beder om det, ja, så er det altså victimblaming, om du bryder dig om det eller ej.
    Mvh. Julie

    Svar
    • Troels H

     23/10/2020 at 21:14

     Tak, Julie!
     Som humanist og dermed fortaler for menneskerettigheder, er det virkelig nedslående at læse Line Bauns skriveri.
     Line B respekterer ikke engang den lovgivning, som beskytter os. Det er i mine øjne et overfladisk og uempatisk indlæg.
     Hvor blev solidariteten med de krænkede af??Det er en klar ommer.

     Svar
   • Helle Sørensen

    24/10/2020 at 15:51

    Kære Line
    Jeg synes virkelig at debatten her inde bliver unuanceret.
    Det handler ikke om flirt eller en hånd på et lår men om magtmisbrug. PUNKTUM.
    Jeg synes også du har misforstået Ritt Bjerregård. Overskriften på hendes er artikel er at der er tale om et generationsoprør, som hun hilser velkommen. Ja heldigvis – hvor er det godt at der bliver ryddet op. Så mænd i magtfulde positioner holder op med at opføre sig upassende til personalefester. Hvem kommer alt der her om at nu kan man ikke flirte længere fra. Det er unuanceret og fejlfortolkning af det der sker lige nu.

    Svar
 • Nadja

  23/10/2020 at 01:58

  Jeg er nok den generation du tænker ikke kan sige fra, men det kan jeg sagtens – men jeg er helt ærlig træt af det.
  Hvorfor skal jeg acceptere at blive antastet og befamlet af småliderlige mandfolk, som jeg på ingen måde har vist interesse.

  Det handler om almindelige dannelse at man ikke rager en i skridtet, tager på bryster, der ikke har indbudt til det eller generelt piller ved folk som ikke har lagt op til det – og bagefter når jeg har sagt fra eller i nogle tilfælde sendt en lussing afsted, skal jeg høre for at jeg er en dum kælling eller at jeg nok er lesbisk, fordi jeg ikke kan tage lidt sjov og kærlige klap. Hvorfor bliver et nej ikke accepteret?? Hvorfor skal man forsvare retten til at sige nej??
  Og jeg reagerer ens om det så er den små klamme type eller den lækre fyr – hvis ikke jeg har opfordret til den slags, så hold hænderne for dig selv.
  Og jeg er sjældent voldsom nedringet eller klædt til at indbyde til den slags – hvilket i det hele taget er fuldkommen ligegyldigt, hvis en kvinde har klædt sig sådan, så er det hendes ret og ikke en indbydelse til at røre.

  Og jo man kan sagtens flirte uden at røre!!

  og det gælder desuden også kvinder, jeg synes det er tåkrummende pinligt at opservere kvinder, som når de er fulde synes det er ok at kaste sig over mænd, som tydeligt ikke er interesseret – og de accepterer også sjældent et nej.

  Lær at læs kropssprog – det er faktisk ikke så svært.
  Og accepter at et nej er et nej og at det ikke betyder at man skal prøve hårdere.

  Min krop og min ret at invitere til at blive berørt!!

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   23/10/2020 at 02:39

   Kære Nadja.

   Det skriver jeg heller ikke, at du eller andre skal finde sig i.

   Jeg skriver, at vi skal tage ansvar for de situationer, vi sætter os i. Drikker man fyraftens øl og bliver beruset, sætter dømmekraften ud. En leder burde slet ikke havne der – men sker det til trods, må vi gerne bruge vores egen.

   Hvem siger, du skal forsvare retten til et nej? Har du sagt nej, har du markeret dit standpunkt – og godt for det. Og kommer ser yderligere kommentarer så lad ‘lortet’ ligge . Mænd og kvinde tænker forskelligt – det vil tage århundrede at ændre adfærd, der ligger i menneskers DNA – vi kan lovgive og dele holdninger. Og det er det, der sker nu. Heldigvis. Men lad der dig være plads til forskellige syn og metoder. Og giv plads til de rigtig alvorlige sager – en hånd på et lår er klamt og upassende. Men fej den dog væk og sig fra. Gør idioten til grin – og bed ham flytte sig. Det er efter min opfattelse at tage ansvar i en upassende situation.

   DBh Line

   Svar
   • Lisbeth Petersen

    23/10/2020 at 06:24

    Sådan, kunne ikke sagt det bedre. 👍🏻Og lad os så få ro for alle de småsager, der er foregået for laaang tid siden.
    Der var engang en tid, hvor man røg i bilen, i frokostpausen VED bordet og der er sket en holdningsændring over tid.
    Tænker at det samme kommer til at ske i denne her sexismedebat.
    Den gode gamle Emma Gad har ikke levet forgæves 😊

    Svar
   • Sofie

    23/10/2020 at 06:56

    Ja, vi skal tage ansvar for vores handlinger, men at du klæder dig sexet eller er fuld, giver ingen ret til at gramse på dig. Det måske okay, at du bliver lagt an på, men hvis dette fortsætter lang tid efter, at du flere gange har afvist ham, er det ikke ok. De situationer der er meget oppe i tiden er desuden om unge piger i ungdomspartierne, der bliver gramset på af ældre mænd med meget magt i partiet. Jeg tror en stor del af kvinderne prøver at sige fra, men mændene kan ødelægge deres karriere. I mange af de artikler jeg har læst, har manden efterfølgende sagt: “Jeg har en god advokat.” Så nej, man skal ikke udviske kønnene, men det handler så meget om situationen, hvorvidt flirten og en hånd på låret er ok. Mændene må vel også kunne stoppe, hvis ikke vi virker interesserede og afviser dem.

    Svar
  • Søren Christoffersen

   23/10/2020 at 06:51

   Tak for at nuancere debatten Line B
   Jeg frygter den dag en helt almindelig mand på et helt almindeligt arbejde, på et helt almindeligt sted i Danmark bliver beskyldt for sexicisme af kvindelig eller kvindelige kollegaer fordi de gerne vil af med ham. Som følge af heksejagten og folkedomstolen har cheferne ikke andre muligheder end af fyre den helt almindelige mand, på det helt almindeligt arbejde, et helt almindeligt sted i DK. Det er ligesom om, at vi glemt at livet er en historie og vi oplever den alle forskelligt. I det fine fagsprog hedder det at mentalisere med sine omgivelser. Når vi nu er igang med ligestillingsdebatten glæder jeg mig til at se flere kvinder som jord og betonarbejdere og som asfalts arbejdere. I solidt arbejdstøj med sikkerhedssko. Der er masser af mænd i magtpositioner der opfører sig tåbeligt og grænseoveskridende, men husk at sådan er vi ikke alle sammen. Der skal ikke være en folkedomstol og vi lever i en retsstat. Debatten er ekstrem voldsom overfor mænd generelt. Så kære kvindedomstol. Grav et stort hul og smid samtlige mænd derned. Smid derefter jord på og kast skovlen væk. Så er sexcisme en saga blot. Sagt med et glimt i øjet og med håb om at vi kan nuancere debatten og dømmer dem der skyldige og ikke dem der er uskyldige
   Øv hvor er det trist

   Svar
  • André

   23/10/2020 at 17:36

   Så en upassende betøring indkasserer en lussing? Og det er ok?
   Hvornår har upassende opførsel legitimeret vold?

   Svar
 • Allan Højris

  23/10/2020 at 01:29

  Kære Line,
  Kunne ikke være mere enig. Du skriver fuldstændig og helt ind til benet. Det er ved at gå over gevind, og med tanke på dem, der virkelig er blevet – ikke krænket – men forulempet og mere til, så er det, der sker på Tinge nu, meget ude af proportioner. Tak for god læsning Kære Line 🙂 .

  Svar
 • Bente Blaafalk

  23/10/2020 at 01:26

  Kære Line. Er helt enig med dig. Jeg skrev i en tråd forleden næsten det samme som dig. Jeg blev kaldt en Boomer – anede ikke hvad det var. Iøvrigt modtager jeg fortsat komplimenter, som jeg takker giverne for, nu hvor jeg fylder 80 år i næste måned, det er da herligt at blive bemærket.

  Svar
 • Birgitte Schiøler Kallehauge

  23/10/2020 at 01:14

  Jeg forstår ikke, at man vil forsvare en kultur, hvor det er i orden, at man begynder at gramse på andre mennsker uopfordret uanset kontekst. Det er og bliver overgreb, når man gør noget som er imod den krænkedes vilje. Det er jo for sent at sige fra, når krænkelsen er sket.

  Svar
  • Claudia Lintrup

   23/10/2020 at 06:55

   Ja, jeg er total enig med dig Birgitte og næsten i chok over denne artikel i det hel taget.
   Line svarer en anden læser, at selvom man skal sige fra, hvis krænkeren siger noget til den måde man har sagt fra, så skal man “lad lortet ligge”? Det tror jeg må være situationsbestemt.

   Og gamle sager, “burde” have blevet behandlet i sin tid, det er så hvad en anden læser skriver er Victim blaming, her er jeg så også enig.

   Det er fint at have en holdning og ytre sin mening, men alle de energier, ord og fordømmelser vi putter ud i verdenen gøre noget ved dem omkring os, specielt dem man dømmer. Her synes jeg Line i hendes artikel ikke gøre andet end at putte ansvaret over på kvinder og give grønt lys til mænd som har en usund machokulture, at endelig lad dem fortsætte. Det er tydeligvis en yngre generation end hende selv der siger fra, qua der Overhovedet er en bevægelse i gang.

   Jeg har personligt de sidste par måneder blevet forsonet i mit sind over både gamle og nye dårlig oplevelser hvor mænd har uden opfordring overtrådt mine grænser, og det skyldes alt sammen denne #metoo debat og at man faktisk ser kvinder træde frem og man faktisk ser seriekrænker forlade deres store magtpositioner, fordi de skaber en usund kultur og krænker andre mennesker.

   Jeg finder Lines artikel ret dømmende og oplever det som “nu skal jeg lige opdrage på jer andre hvor jeres personlige grænser går”. Det er fint hvis hendes grænser går dertil og andre er enig, fordi deres også gør det, men lad vær med at så sige at det er normen eller sådan andre bør have det.

   Svar
 • Michael Sohnemann

  22/10/2020 at 23:58

  Hej Line
  Jeg er helt enig i hvad du skriver.
  Men hvis man skal snakke om krænkelse,hvorfor så ikke om kommuner og jobcent. De krænker virkelig de syge, det er en uværdig af det danske samfund.

  Svar
  • Nina

   23/10/2020 at 00:57

   Hej Michael shonemann
   Jeg er 100%enig med havd du har skrevet det er så rigtig som skrevet står og det burde komme meget mere ud i medierne…
   Og også enig hvad line skriver

   Svar
 • Jeanette

  22/10/2020 at 23:57

  Ja jeg er for så vidt enig i dit oplæg, men og der er et men, nemlig det med at vi som kvinder skal passe på hvilke signaler vi sender mht til påklædning. Nu er jeg uddannet smed i midten af 80erne og har arbejdet det meste af mit voksneliv sammen med mænd. Og jeg har aldrig taget hensyn til hvad andre syntes om min påklædning, om den var for nedringet, for kort eller hælene for høje. Har altid ment det var min ret at tage det tøj på som jeg havde lyst til og tror heller ikke det er påklædningen som gør det, men nok nærmere opførslen. Du kan udsende signaler i det grimmeste tøj. Da jeg ikke selv har haft problemer med at sige fra kan jeg osse have svært ved at forstå hele denne krænkelseskultur der ruller ind over landet som en invasion.

  Svar
  • Nina

   23/10/2020 at 01:00

   Hej Michael shonemann
   Jeg er 100%enig med havd du har skrevet det er så rigtig som skrevet står og det burde komme meget mere ud i medierne…
   Og også enig hvad line skriver

   Svar
 • Sandra Madsen

  22/10/2020 at 23:49

  Hej Line,
  du har fuldstændig ret. Jeg har selv oplevet det i min tid som bartender i hvor der nogle synes der var sjovt at klaske mig bag i. De fik af vide at hvis de ville beholde deres hænder så skulle de ikke prøve igen og de kunne se jeg mente det. Og jeg gjort skam ikke forskel mellem et medlem af Hells Angels og den fredeligste skolelærer. Så jeg står også meget udenforstående over for hvorfor man ikke kan sige nej over et hånd på låret! Så traumatiserende er det sgu heller ikke…

  Svar
 • Betina

  22/10/2020 at 23:48

  Kære Line
  Kan ikke være mere enig. Synes det er for meget og lige til at brække sig over 🤮. Og jeg synes, at det er uartigt, at man bringer ting frem, som er sket for 5, 10 eller flere år siden. De mænds liv og familierne bliver jo helt unødvendigt ødelagt af dette hysteri. Og i Jeppe Kofoeds tilfælde, så har han i mine øjne afsonet sin straf.
  Det er så godt, at der er nogen, der som dig tør at stå frem Tak for det.

  Svar
 • Jette Nielsen

  22/10/2020 at 23:46

  Endelig en kendt kvinde der tør at ytre sig ærligt. Det kunne ikke være skrevet bedre. Jeg skammer mig på vi kvinders vegne. Godt brølt Line 👍💪🏻😍

  Svar
 • Pernille

  22/10/2020 at 23:29

  Hej Line
  Tak for at beskrive det på en seriøs og respektfuld måde, men samtidigt trække en linje ved bagatelgrænsen.
  Sikke mange gode kommentarer og jeg melder mig på den side, hvor jeg er bange for, at de alvorlige sager og dér, hvor et nej ikke bliver respekteret, pludselig drukner i hysteriet. For der er ingen tvivl om, at hvis magtbalancen er skæv og udnyttes, så er der noget galt – uanset om det handler om noget seksuelt eller anden krænkelse.
  Jeg fik lyst til at byde ind, da jeg næsten kan betegnes som “en af de unge” med mine 34 år – og vil bare sige, at mange af os faktisk har lært at sige fra og sige pyt😉 Men jeg kan fristes til at tænke, at hvis det at råbe “ulven kommer” lige kan give “15 minutes of fame”, så er mange fra yngre generationer villig til at gribe den, uden nødvendigvis at tænke langt over konsekvenserne. Det minder sjovt nok om mange af de realityprogrammer, de er vokset op med🤔

  Svar
 • Herdis

  22/10/2020 at 23:29

  Fuldstændig enig. Stop det nu. Og dem der har noget, der skal forfølges, – noget af det som er alvorlig/forkert, så gør det dog udenom pressen. Vi må jo se i øjene, at pressen styrer meget. Også inden for dette emne. Det er også godt de bringer ting på banen engang i mellem, men der må også være en grænse, for hvor langt de kører den ud.
  Tak for at du tager bladet fra munden, Line..

  Svar
 • MMS

  22/10/2020 at 23:25

  Som offer af overgreb i barndommen, bliver jeg provokeret over, at man kan benytte sig af ordet “krænket” i de sammenhænge, som der florerer lige nu. Jo vist er der nogle, som har oplevet grænseoverskridende adfærd og deslignende ubehageligheder. Men det er da at stryge salt i såret på et incest-offer, at man føler sig krænket over, at få en kæk kommentar.

  Svar
  • Lotte

   23/10/2020 at 06:50

   Hej mma

   Hvor er jeg ked af du har haft en barndom med incest 😢 og lige netop folk som dig eller dem som er blevet voldtaget, må sidde med en mega dårlig smag i munden over dette. For jeres sager bliver mange gange ikke tage alvorligt. Der har lige været en sag med en pige som blev voldtaget af en lærer, så fordi hun har været til psykolog, ville retten ikke tage hedens sag, hvad fanden sker der i dagens Danmark.

   Svar
 • Irene Haugaard Sørensen

  22/10/2020 at 23:16

  Lige præcis Line 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 godt formuleret 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 tak for dig og dit skriv 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

  Svar
 • Martin

  22/10/2020 at 23:01

  Hej Line
  Jeg er delvist enig med dig. Pigerne skal også kunne sige fra. Der skal være plads til en misforstået flirt uden at der er tale om krænkelser. Men jeg synes alligevel at sagerne i medierne i tiden skiller sig ud på den måde, at der er tale om politiske frontfigurer, som gør tilnærmelser på (væsentligt) yngre piger, som er ved at skabe sig en fremtid i politik.
  Hvordan skal de få sagt fra? Jeg kan forestille mig, at det er rigtig svært at få sagt fra, hvis man gerne vil have en rolle i partiet fremadrettet. Og mon ikke også pigerne til at starte med er nervøse for, om de har misforstået hele situationen, og så vil de ikke sige fra, for tænk nu hvis det hele bare er en misforståelse.
  Mellem to mennesker, der er ligeværdige i rank (håber du forstår, hvad jeg mener) så har pigen i ligeså høj grad ansvaret for, at manden kan have misforstået situationer og skal derfor sige fra. MEN hvor der ikke er tale om mennesker på samme niveau, så skal den ene ikke udnytte dette.
  Det er bare mine tanker!
  Vh. Martin

  Svar
 • Michelle

  22/10/2020 at 23:00

  Jeg er mega fan af dig og dine holdninger Line! Jeg er fuldkommen enig i at samfundet skal tage sig sammen og stoppe det her vanvid!
  Jeg er 31 år og må ærligt indrømme at jeg igennem hele min ungdom hungrede efter opmærksomhed! Jeg elskede at klæde mig ud i byen og jeg elskede når fyrene kiggede efter mig, gav mig kække kommentarer eller lagde hånden på mit lår, men jeg var heller ikke bange for at fyre dem en flad eller giver dem en verbal reprimande hvis de blev for grænse overskridende eller disrespektfulde! Jeg syntes det her er gået alt for vidt og det er på tide at vi andre råber op og siger stop! Jeg er ærligtalt så træt og ved at brække mig over Sofie Linde og alle hendes efterfølgere! Det er fuldstændig uretfærdigt overfor alle de mænd der idag må forlade deres karriere pga. forældede sager og dette samfundsvanvid! Jeg vil til hver en tid råbe op sammen med dig!

  Svar
  • Marie

   23/10/2020 at 22:57

   Hej Michelle
   Sikken er trøst at læse din kommentar, netop fordi du er ung. Jeg er selv helt ved at miste modet den sidste uges tid ved tanken om, hvilken en forskruet verden mit nu 5-årige barnebarn skal vokse op i, hvis jeg tager efter de andre unges kommentarer her på siden.
   At have så forskruet et forhold til sin egen krop, at ingen må røre den, hvis de ikke (ser det ud til) har været igennem et helt frieri og fået ja af den kostbare prinsesse.
   Det er dejligt, at der er unge, der ytrer sig på en naturlig måde og som kan forsvare sig selv, uden at blive totalt rigide.
   Tak, du har reddet min dag, for jeg var ærligt talt ved at blive alvorligt bekymret for vores 5-åriges fremtid. Om hun skal gå rundt som en kostbar pyntedukke eller fortsætte med at være et levende, sprudlende menneske.
   Jeg er også fuldstændig enig i dine sidste fire linjer.
   Du får lige et knus herfra.

   Svar
 • Malene

  22/10/2020 at 22:55

  YES spot on👍👏
  Jeg er også ved at brække mig over krænke mentaliteten. Når vi engang lykkes ud fra Corona isolationen og ud i det virkelige liv igen, er der jo ikke en der tør flirte og kysse, for tænk hvis man får en sag på halsen….
  Måske ikke nu men om 10 års tid😡😱🤔😳

  Svar
 • Tanja Helbo

  22/10/2020 at 22:54

  Enig👍
  Syntes debatten om sexisme har drejet sig fra den høj aktuelle alvorlige del, til det total latterlige…
  og det får os kvinder til at fremstå som skrøbelige og svage….det er vi IKKE….vi kan sige fra og vi kender vores rettigheder og muligheder….så drop piveriet og lad verden komme tilbage til de mange ægte problemer vi skal have løst sammen…

  Svar
 • Gitge

  22/10/2020 at 22:38

  Du har SÅ meget ret.

  Jeg er træt af at åbne for nyhederne og endnu en kvinde føler sig stødt/ramt/gramset på eller andet. Så sig dog NEJ og tag et ansvar 👊🏻☺️

  Svar
 • Anne Marie Larsen

  22/10/2020 at 22:36

  JUBIII, hvis du vidste hvor glad jeg er, for at læse et fornuftigt indlæg. Hvis du får alt for mange bank, skal jeg nok hjælpe dig op igen, du er for sej Line.

  Svar
 • Jette Rolsted

  22/10/2020 at 22:22

  Det er gået gået Line. Endelig en med en offentlig profil der tør sige noget. Det nytter ikke vi gamle piger siger noget. Vi er bare sure gamle røvhuller , der ikke aner en skid om , hvad der foregår i dag

  Svar
 • Sanne Holst

  22/10/2020 at 22:12

  Det hidtil bedste, klogeste og differentierende skriv jeg har læst i denne “sag” – det kan ganske enkelt ikke skrives bedre. Tak Line!
  I guder – hvor er vi på vej hen? Der skulle da være andre og mere frygtindgydende årsager til at man frygter for sine børns opvækst, ungdom og fremtid generelt…..men da ikke dette! Vi bevæger os simpelthen for lavt, når man på denne måde koger en rigtig dårlig suppe på nogle helt forkerte ingredienser!!!

  Svar
 • Birgitte

  22/10/2020 at 22:08

  Hold nu op Line! Dit indlæg er så præcist! Jeg har gået og tænkt det samme. Er så træt af det blodbad af lemlæstede mandlige politikere, der skal slagtes i øjeblikket for en hånd på låret eller popo’en. Der er langt vigtigere krænkelser vi skal tage alvorligt, og de drukner i debatten lige nu. Sørgeligt! Det er som om de unge er vendt tilbage til den victorianske tid 🙄

  Svar
 • Annagrete Damgaard

  22/10/2020 at 22:06

  Helt enig med dig, Line!! Det er gået helt over gevind.. De har hidset sig op og skabt en stemning, som er helt ude af proportioner.. Det er virkelig til at brække sig over. STOP, og begynd at koncentrere jer om jeres arbejde!

  Svar
 • Lone Jensen

  22/10/2020 at 22:05

  Kære Line

  Godt brølt. Jeg kunne ikke være mere enig.
  Denne debat skal ikke afgøres af folkedomstol, uden forsvarer og dommer. Vi er stadig en retsstat, alle er uskyldige indtil det modsatte er bevidst. Hvis der er kvinder der følger sig krænket anmeld det, og lad vores retssystem og ikke Facebook afgøre sagen.

  Svar
 • Ditte Juul

  22/10/2020 at 21:59

  HØRT 👍👍👍, rart at læse at man ikke er den eneste, der synes at dette nu er løbet fuldstændig af sporet… 👍👍👍.

  Svar
 • Majken

  22/10/2020 at 21:51

  Hvorfor den ‘puritanske’ kvinde skal have mere ret end den småliderlige mand? Fordi hun holder sig på sin egen f… banehalvdel, Line! Interessant nok bliver din egen ubevidste indlejring i den mandsdominerede kultur så fint afspejlet i dit begreb ‘mandsmod’. Hvis du og din veninde er ved at brække Jer over alle de kvinder, der lider under de kvindeundertrykkende strukturer i vores samfund, så kaster vi andre lidt op i egen mund over alle de chokerende mange misogyne kvinder, der dukker op I denne tid!!!

  Svar
 • Maria

  22/10/2020 at 21:43

  Tak! Tak for at du tør kaste dig selv for løverne i debatten og tage de tæsk, der måtte komme ift at mene noget andet. Jeg er en kvinde på 39 og jeg har oplevet et klap i røven, en hånd på skulderen og hold nu op, hvor har jeg slet ikke traumer over det.
  Jesus mand …. Vi lever i en snowflake tid, hvor unge kvinder i 20erne ikke kan finde ud af bare at sige fra. Sig dog bare “nej tak” og kom videre. Problemet er også, at de grove sager der kommer frem for tiden, hvor vi næsten er ude i voldtægt, de bliver overset i debatten af krænkelses-sager med kindkys, en krammer etc.
  Kvinder har også selv et ansvar og selvfølgelig skal mænd (og kvinder) opføre sig ordentligt, men der MÅ også være plads til at kunne træde ved siden af og kvinder skal holde op med at være så over-følsomme og lære at sige “NEJ”

  Svar
 • Eva Bjerreskov

  22/10/2020 at 21:35

  👍 Tak for at bruge din (medie)position til offentligt at sætte ord på en holdning som jeg er HELT enig i. 👏🏻

  Svar
 • Jytte Majbritt Hansen

  22/10/2020 at 21:05

  Hej Line
  Hvor er det dejligt befriende at der endelig er én som sætter ord på det som jeg både tænker og føler 👍👍 to fra mig, kan ikke sige det meget bedre selv.

  Svar
 • Gitte Zimling

  22/10/2020 at 20:59

  Jeg kunne ikke være mere enig, som dig er jeg ved at brække mig over hvor stort dette er blevet. At alt i dag opfattes som overgreb er bekymrende, jeg kan være bange for hvor vi ender, at mænd og kvinder slet ikke kan være til fest sammen mere, nej vel for så røg den hygge. Et kompliment fra en mand behøver ikke betyde han vil knalde 😱 men bare er sød og sige noget pænt som ville gøre mig glad som kvinde.

  Svar
  • Lise

   22/10/2020 at 21:12

   Ja fuldstændig rigtigt. Verden er af lave, jeg blev så glad af at læse Lines indlæg. Når hun , der er så smuk, kan overkomme at sige fra, må de andre sirener vel også kunne. Godt gået!

   Svar
 • Helle

  22/10/2020 at 20:56

  👍
  Synes det er så godt skrevet, kan ikke forstå at noget der er foregået for både 5 og 10 år siden, skal ødelægge nogen menneskers liv.

  Svar
  • Annika Fredenstrand

   22/10/2020 at 22:35

   Line, jeg var i princippet enig med dig, indtil i forgår. De seneste dage er flere yngre kvinder trådt frem i medierne og har fortalt om, at de især er skuffede over, at ældre kvinder (altså sådan nogle som er blevet for gamle for at blive krænket) affejer metoobølgen som at de yngre kvinder er sarte, ikke kan holde til noget og burde opfinde pyt-knappen. Men kig gerne på det fremragende interview Ask Rostrup havde i går aftes med Venstrekvinden Camilla Søe og den radikale Samira Nawa.
   Jeg har respekt for de yngre kvinder og det, de gør nu, gør forhåbentlig kvindernes vej i politikken og i hele samfundet lettere fremover.
   Gramseri og lumre kommentarer, bare fordi man er en mand med magt, der kan, er bare ikke i orden.
   Madeline Albright, Usa’s udenrigsminister i 90’erne har sagt noget stil med ‘There is a special place in hell for women who don’t help other women’. Det sted vil jeg ikke hen 😉 Vil du?
   https://www.dr.dk/drtv/episode/spoerg-borgen_-sexismedebattens-konsekvenser_214899

   Svar
 • John

  22/10/2020 at 20:41

  Mand 51 år: super opmærksom på min opførsel i sociale sammenhænge med kvinder! I sådan en grad at det til tider gøre mig betænkelig ved at deltage i arrangementer. Jeg VED at jeg aldrig vil kunne blive anklaget for noget der er sket i en sammenhæng, hvor jeg ikke har deltaget! Men jeg er ikke SIKKER på, at jeg aldrig vil kunne anklages for noget påstået HVIS jeg deltager…

  Det er naturligvis helt forkert at jeg overhovedet tænker sådan, men det det er et resultat at heksejagten der foregår i øjeblikket.

  Note: Jeg har kæmpe respekt for de mænd der arbejder i en børnehave. Jeg IKKE et skvat, men det er noget jeg ikke vil turde, da det potentielt kan smadre resten af mit liv hvis en situation skulle bliver misforstået.

  Svar
 • Konrad Nielsen

  22/10/2020 at 20:33

  Endelig en kvinde med mod, ben i næsen og livserfaring som står frem. Selvfølgelig skal ingen krænkes men en smuk bemærkning kan ingen vel tage skade af. De kvinder på borgen som nu gerne vil høres, må åbenbart vurdere at dette er deres vigtigste job pt. I denne tid hvor mange brancher kæmper for deres eksistens pga. COVID-19. Mod de er deres plads værdig 🤔😤

  Svar
 • Karin Pedersen

  22/10/2020 at 20:32

  Lige mine ord. Godt skrevet og hvor har du ret. Bekymrende at så mange kvinder vælger offerollen i stedet for at passe på sig selv og sige fra i tide.

  Svar
 • G. Gross

  22/10/2020 at 20:31

  Kære Line.
  Det er præcis de tanker og debatter, jeg har haft med mig selv, men har ikke kunne udtrykke det så perfekt som du!!
  Det fjerner fuldstændig fokus fra de ‘rigtige’ situationer, hvor de berørte virkelig ER blevet udnyttet
  Tak for dine ord.
  Mvh GG

  Svar
  • Anne

   27/10/2020 at 18:51

   Kære Line

   I forhold til tøj: kunne du så forklare mig, hvilket tøj er ok til en fest? Hvordan er dine udtalelser anderledes end fundamentalistiske muslimer, der mener, at kvinder, der ikke sækker sig til, selv er skyld i at blive befamlet? Var jeg så som 15-16 årig skyld i, at jeg blev befamlet af en venindes far? Jeg kan afsløre, at jeg havde ganske almindeligt tøj på (selv om det efter min mening er flintrende ligemeget)! Tror du selv, at jeg flirtede med ham? Jeg kan til gengæld afsløre, at han var meget fuld.

   Jeg synes, det er meget problematisk, at du neglicerer befamling. Selv om det synes banalt, kan det være en rigtig grim oplevelse. Det er også et faktum, at nogle kvinder slet ikke kan sige fra. De fryser. Det gjorde jeg også selv. Har manden slet ikke et ansvar for lige at stikke en finger i jorden og mærke efter, om det, han har gang i er ok?

   Svar
 • Jane

  22/10/2020 at 20:29

  👍 helt enig, kan man ikke lide lugten i bageriet må man gøre noget ved det. Familier bliver ødelagt af dette krænkende hysteri.

  Svar
  • Majken

   22/10/2020 at 21:54

   HVAD sagde du, Jane!!?? Hvis kvinderne ikke vil nedgøres og misbruges og gøres til sexobjekter, så skal de sige op – så MØ, FJ og de andre krænkeres familier ikke skal lide???

   Svar
 • Tina Sørensen

  22/10/2020 at 20:15

  Kære Line
  Er så enig.. vi kvinder kommer i den grad til at savne mænds opmærksomhed. Vi er genetisk bygget til at mænd jager, og kvinder bliver jaget/forført. Det er en del af, at være menneske og kunne flirte gensidigt. Jeg er så bange for, at mænd slet ikke kan finde deres nye ståsted (at vi kastrerer dem), og at de kvinder, der for alvor krænkes, bliver overset fordi vi er trætte af dette hykleri.
  Jeg skal samtidig være den første til at sige undskyld til alle de mænd, som jeg har krænket igennem årene…

  Svar
 • Hans Ole Lund

  22/10/2020 at 19:59

  Dejligt at høre, og især fra en smuk kvinde som dig, da det vil være kedeligt hvis man ikke kan sige at du ser hamrende godt ud, uden at blive beskyldt for at være sexistisk, og jeg tror ikke der er mange der kan sige at de ikke har lagt en hånd på et knæ til en julefrokost eller kommet med en kommentar om en af deltagernes påklædning og det kan både være mænd og kvinder. Der er selvfølgelig forskel på hvad der foregår, og klamme berøringer og magtmisbrug er aldrig ok, og det er ligemeget om det kommer fra en mand eller en kvinde
  Mvh Hans Ole Lund

  Svar
 • Lone Strandgaard

  22/10/2020 at 19:54

  👍👍
  Enig – godt brølt)!! Det har taget overhånd!
  Gad vide hvornår den første mand melder sig på banen som offer for en kvindelig krænker?

  Svar
 • Ditte Giese

  22/10/2020 at 19:41

  Ved du egentlig, hvor svært det er at få en mand dømt for voldtægt i Danmark? Det er de facto straffrit. Hvis ikke du ved det, så se den dokumentar om krænkelser i ungdomspartierne, som TV2 sender om lidt.

  Svar
 • Gitte

  22/10/2020 at 19:39

  Hej Line
  Det kan ikke siges mere rigtigt – du rammer helt plet 👍👍
  Du skriver lige det som jeg har tænkt de sidste mange dag. Tak Line – men tænker også hvor mange af os der er ved at kaste op over denne krænkelseskultur – Ikke kommer på banen. Det gør jeg så her
  Tak for dit indlæg Line 👍🙏

  Svar
 • Marianne Jensen

  22/10/2020 at 19:33

  👍 Kære Line – af hjertet tak for dit mod. Jeg tænker, vi hver især og sammen har en stor opgave i at lære os at finde modet til at markere vores personlige grænser i relationen. Hverken magtmisbrug eller overfald er dog acceptabelt. Men magtmisbrug har ikke nødvendigvis noget med køn at gøre – og overfald mod mænd er et ligeså eksisterende tabu som overfald mod kvinder. Jeg savner nuancering og respekt for forskellighed i debatten. Ofre skaber bødler ligeså meget som bødler skaber ofre.

  Svar
 • Lene

  22/10/2020 at 19:10

  Jeg er enig i at det hysteri og brug af fejlagtige anvendelse af begreberne om overgreb og krænkelser må stoppe.

  Svar
 • Jane Iversen

  22/10/2020 at 19:08

  😊 næh ser ikke ud til, du får bank for dette indlæg. 🤗 Heller ikke fra mig. Jeg er fuldstændig enig. Kunne godt forestille mig, at du har oplevet meget af den slags😂, kan også forestille mig at du kan sige fra, så de ikke er i tvivl om, at det skal de ikke gøre igen. 😂

  Svar
 • Frank Rossil

  22/10/2020 at 19:08

  Hej Line!
  Tak for debatindlæggene, især om hysteriet/krænkelserne! Mænds samværs tone kan virkelig kaste ild på bålet, uden dog mænd føler, de krænker. Men når nu “krænkelserne” har siddet og næret så længe(+10år), så håber jeg ikke, du trækker mig igennem “hademøllen” for vores aktive tid sammen – da vores drenge spillede hockey, fjerbold og fodbold sammen – hvis jeg lastes for at have skubbet dig/din bagdel inde på isen. Eller for at lægge armen om dine skuldre🧐
  Dejligt at læse dine forskellige indslag.
  Frank

  Svar
 • Heidi Bluhme

  22/10/2020 at 18:35

  Åh, hvor skønt at læse at det ikke kun er mig der er ved at brække mig, hver gang jeg lukker op for nyhederne 👏👏
  Det er stukket helt af, og jeg er ærlig talt bange for at jeg har fået mit sidste klap i røven eller kompliment fra en fremmed, hvis ikke den her galskab snart stopper.
  Nogle kvinder, og sorry to say, især yngre kvinder skal til at tage sig gevaldigt sammen og sætte tingene lidt i perspektiv og lade de virkelig alvorlige sager komme til orde istedet for.

  Svar
 • Anette Friis

  22/10/2020 at 18:29

  Hej Line
  Jeg har stor respekt for dine bidrag i den offentlige debat. Dog er jeg her ikke enig med dig trods at jeg er ældre og har kæmpet for mine rettigheder som kvinde. Desværre er mange journalister/ medier medvirkende til at dette opgør bliver en kamp mellem mænd og kvinder. Det mener jeg ikke den handler om. I dit udsagn skriver du selv at du har ansvaret i forhold til hvordan du klæder fordi du med tøjet kan være udfordrende. Jeg synes det præcist at er et udtryk for det gamle paradigme vi gør oprør mod. Det paradigme der mener at det er mænds naturlov at når kvinder er udfordrende så har de ret til at udnytte det- nej jeg forbeholder mig retten til at klæde mig som jeg gerne vil uden at være bange for at virke forkert/ udfordrende. Jeg mener vi er nået til et punkt hvor jeg ikke skal opdrage mine piger og deres døtre til at være nedtonede. Jeg ønsker at både mænd og kvinder kan være dem de er – at der ikke på grund af biologien/ kulturen er nogle som har mere ret/magt til at definere hvad der er rigtig og forkert. At magt ikke kan bruges til at presse og undertrykke andre så man opnår noget på bekostning af et andet individ som kommer i klemme. Denne klemme kan handle om relationer, ambitioner, hierakiet
  M.m

  Svar
 • Inger Kristensen

  22/10/2020 at 18:27

  Tak for dit indlæg❤️- jeg er meget enig med dig. Det bekymrer mig, at der er en del unge kvinder, som ikke blot siger fra og beder den der tilnærmer sig om at “holde nallerne væk” – vel og mærke hvis tilnærmelsen ikke ønskes😁

  Svar
 • Marianne Rohrberg

  22/10/2020 at 18:26

  Det bliver ikke af mig, du får bank, jeg er fra en årgang, derbkunne sige frabnemlig 1933

  Svar
 • Susanne Steffensen

  22/10/2020 at 18:21

  Hej Line.
  Kunne ikke være mere enig . Jeg er ved at kaste op over den drejning, denne sexisme debat har taget.
  Lige mine ord.
  Tak for dig Line

  Svar
 • Agnethe Hviid

  22/10/2020 at 18:09

  Så enig med dig Line. Nedenfor er kopi af mit Facebook opslag ca 3 uger gammelt. Flere mennesker som jeg har kendt i mange år skrev at de var skuffede over at jeg kunne have de holdninger. Jeg har holdt lav profil om emnet lige siden!

  Nu starter jeg nok en shitstorm! 😬
  men jeg bliver så træt 😔 … hvad er det dog for en krænkelseskultur der er blusset op.
  Der skal ikke herske tvivl – jeg er vild med Sofie Linde og hendes mod til at stå frem. Her i 2020 kan vi selvfølgelig forvente at der efterhånden kommer ligeløn og ligestilling. Og det er vigtigt at der sættes fokus på problemet indtil det engang sker.
  Der er helt sikker også nogle ulækre lumre personer, som ikke kan finde ud af at respektere andres grænser. Men hvor bliver jeg dog træt at alle de gamle sager der hives frem, og skal undskyldes for. F.eks Jeppe Kofoed som i 2008 havde sex med en praktikant!
  og praktikanten var altså fyldt 15, og over den kriminelle lavalder! ( jeg er iøvrigt ikke socialdemokrat)
  Men det var altså anderledes i de gamle gamle dage! Og vi havde en anden kultur dengang. De fleste kvinder fra min generation har oplevet nogle situationer dengang – situationer som i dag er no go! Men de fleste af os kunne godt håndtere de situationer med en frisk replik, eller en lussing. Og selvfølgelig var der også nogle idioter der gik for vidt!
  Men i min ungdom havde vi hippie kulturen – og vi var det første land i verden som frigav pornografi. Simon Spies var i avisen med dine morgenbolledamer, vi smed bh.erne og gik topløse på stranden – vi fik p-piller og fri sex. Og mange kvinder var ligeså frigjorte mht. til sex, som mænd i den periode. Et klap i røven var ikke et overgreb. Alting har sidenhen ændret sig, og kulturen er helt anderledes i dag! Og det er vel ok. Men vi kan jo ikke gå rundt og undskylde alting – ting som skete for 50 år siden! Det er altså kammet over!
  Jeg håber det snart finder et leje.

  Fodnote:
  Vi havde altså ret sjove firmafester og julefrokoster dengang! 🤣

  Svar
  • Else

   24/10/2020 at 15:47

   Nogle krænkelser kan have konsekvenser i flere år. Du spørger dig selv slet ikke hvordan har det denne 15-årig pige i dag og heller ikke hvordan har det dem, som havde næsten truende episoder med en hånd på ballen eller lår udført af en chef. Når nogen næsten fryser ned og føler som et objekt. Iflg dig er deres oplevelse mindre værdifuld,bare fordi DU føler dig ikke krænket af sådan noget og måske ville du endda have at mænd opfører sig sådan med dig. Men når man er god til sit job og ikke arbejder i “branchen” (læs porno, prostitution), jeg aner ikke hvorfor skulle man ikke få en menneskelig og professionel behandling på arbejdspladsen. Med denne debat ser jeg at der findes mange kvinder som føler sig ikke god nok i deres profession og føler at man dermed har også brug for mændenes “opmærksomhed”, så de kan føle sig tilstrækkelig god nok i deres profession. Det er sådan jeg fortolker deres behov for at “kæmpe” for mændenes ret til at sætte en hånd på kvindernes krop og bagatelisering af andre kvinders oplevelser. Men de grimme sager lader sig at vente. Lige præcis pga JER. Fordi for os, andre, som er gået igennem værre, kunne snakke, er nødvendigt at dem som har følt sig krænket af noget mindre, taler, og at deres oplevelse bliver accepteret. Uanset hvor mange år går forbi efter en krænkelse, bliver traumaen tilbage. Er du sikker på at du er klar til at lytte til deres oplevelser? Forventer du at dem som er udsat for krænkelser p.t. vil tale nu? Og risikere at miste deres job og udsigt for et nyt på lang sigt? Eller tror du at alle som har oplevet noget traumatisk i den her periode,kan snakke NU? Der går et styk tid, inden man er klar til at dele sine oplevelser med omverdenen. Det fleste gange taler vi om nogle år. Men umiddelbart forstår I ikke det menneskelige psyke. P.t. i det demokratiske Danmark med “ligestilling” mange som har oplevet grove, seksuelle krænkelser på arbejdspladsen og har bedt ledelsen at stoppe det, bliver udsat for grov mobning, bliver fyret og endda sikrer de sig at kvinden/manden ikke får arbejde i nærheden. Så ender det med at personen skal flytte, med familien, og leve med de psykiske forfølge af behandlingen. Fagforeningerne stepper ikke altid ind, da det er svært at få ret i den nuværende retssystem, hvor krænkeren får næsten altid ret. Lovgivningen skal ændres, så at krænkerens retssikkerhed vejer mindre. De små krænkelser fra politik og mediebranchen er bare toppen af isbjerget. MEE-TOO i Danmark er ikke moden nok for de mere alvorlige krænkelser fra privatsektoren.

   Svar
 • Ellen Birkekær Holme

  22/10/2020 at 17:28

  Helt enig, så godt skrevet,
  Jeg er selv ved at komme til den alder, hvor der ikke kommer så mange kommentarer om mit udseende mere. 😩Og hold op hvor jeg savner det 😉

  Svar
 • Kim Erik Jensen

  22/10/2020 at 17:27

  Kære Line, Du får herfra en ikke krænkede SoME herrekrammer for at tale ind til vores alles sunde fornuft og til at vi alle har et eget ansvar for personlig (mis)trivsel. Jeg må nok erkende at jeg overraskes over at se og høre disse historier hvor stærke, selvstændige og selvbevidste kvinder ikke kan håndhæve en personlig grænsesætning.

  Svar
 • Kit Foged

  22/10/2020 at 17:26

  Jeg er så enig med dig. Da jeg så Frank Jensen stå som et stykke vingeskudt vildt, fik jeg det sq dårligt.
  Vi må altså bruge den PYT knap også de yngre kvinder.

  Svar
 • svend mellhorn

  22/10/2020 at 17:22

  Hi Line.
  Superb und hervorragend geschrieben.

  Die Kommentare sind nachfolgende Superbe.

  Grüß aus Berlin.

  Svar
 • Kristina

  22/10/2020 at 17:06

  Kære Line
  Du rammer lige ned i de samtaler vi har om emnet på min arbejdsplads. Personligt er jeg spændt på, hvornår de krænkende mænd kommer på banen eller om mændene blot er smigret over en hånd på låret eller et klap på bagen.

  Svar
  • Liv

   22/10/2020 at 23:16

   Er sikker på at en ung mandlig sekretær på 20, ville synes det var ligeså grænseoverskridende og klamt hvis hans kvindelige chef på 45 sad og gramsede ham langt op ad inderlåret til en fyraftensøl i Nyhavn..
   Slet ingen grund til at blande snak om komplimenter og flirt ind i det.. det er bare upassende Og det skal ingen udsættes for.. Så enkelt er det såmænd

   Svar
 • Jeanette

  22/10/2020 at 16:59

  👍👍👍
  Er så enig . Håber du får mulighed for at give din mening tilkende i TV. Savner sund fornuft 😊

  Svar
 • Jens Dige

  22/10/2020 at 16:51

  Hej Line !
  Med dit indlæg bringer du os alle noget af det vigtigste af det jeg lærte af min far: At man har en forpligtigelse til at sige ting, som trænger til at blive sagt, også selv om mange vil hade det ! Personligt mener jeg det ville være et stort fremskridt, hvis vi turde lære vores unge at interessere sig for det kulturliv, og de lysende udsagn om det at være menneske, som er møjsommeligt indsamlet gennem tusinde år ! Tak for dit indlæg

  Svar
 • Else Nygaard Baasch

  22/10/2020 at 16:37

  Hej Line
  Godt vi har dig til at skrive det vi er rigtig mange, som tænker 👍👍.
  Der er nogle forældre, som har svigtet i at lære deres afkom hvordan de opfører sig og håndterer deres voksne liv.
  Tak for dig 😍
  Kh Else

  Svar
 • grete kristiansen

  22/10/2020 at 16:24

  Spot on. Men det er vel det vores politiker formår at beskæftige sig med. Tænk på alle dem der oplever grove krænkelser i mange år. De syge der fastholdes på kontanthjælp i over 10 år med idiotiske resoureforløb / arbejdsprøvninger og div. kun for at kommunen kan trække refusion fra staten. Nogle syge dør af det. Tænk på de islamiske kvinder der pga. vold lader sig skille men eksmanden stadig har fuld magt over dem. De mister deres børn hvis de finder en anden partner. Det gør politikerne intet ved. De burde udvise de imamer der klart bryder loven. Når vi har en statsminister der tillader at en gammel rabbiner uden lægelige kundskaber og rette bedøvelse står og skærer i små drenges kønsorganer krænker hun groft. De politiske kvinder der accepterer den slags burde få et klask i den bare røv.

  Svar
 • Charlotte Rosagas

  22/10/2020 at 15:51

  Well spoken 👏🏼👏🏼 Er så enig med dig Line 👍🏽
  Du er bestemt ikke den eneste, der er ved at brække sig 🤢

  Svar
 • Dorthe

  22/10/2020 at 15:41

  👍🏻 Så enig! Godt skriv!
  Ps – så opslag på FB som Lotte har lagt ud for mange år siden om hende og Morten (radikale) det lignede opslag fra en småforelsket kvinde der flirtede med Morten! Hvordan kan han så havne med at miste karrieren på grund af en hånd på Lotte lår? Det skræmmer mig – det ligner en ren heksejagt! En bitter forsmået kvinde der hænger sin mislykkede flirt ud og 10 år senere har taget hævn. Ikke kønt… 😠

  Svar
 • Niels Bech Christiansen

  22/10/2020 at 14:33

  Selvom jeg er mand!
  Endelig en som siger det korrekt!
  Super godt skrevet Line, tak 😊

  Svar
 • Brith Bachmann

  22/10/2020 at 13:53

  Helt enig. Tænker, måske har man ikke hjemmefra fået at vide det er okay at sige fra 🤔. Tænker også hvis man som ungt menneske melder sig ind i et politisk parti, tager et arbejde, så ved man godt hvordan man opføre sig og kan sige fra, og som jeg ser det er der ikke mange unge mennesker der finder sig i noget i dag og heller ikke for 10 år siden

  Svar
 • Anne-Marie Lützen

  22/10/2020 at 13:49

  Kære Line.
  Jeg er er så enig med dig, det her er ud over alle grænser og skal Stoppe NU.
  Fuldstændig vanvid.

  Svar
 • Jette

  22/10/2020 at 13:26

  Hej Line.
  Jeg kan ikke være mere enig. Dette vanvid må stoppe, du får en 👍🏻 herfra.
  Mvh Jette ☀️

  Svar
 • ANETTE

  22/10/2020 at 13:16

  Vi skal i alt det her ikke glemme at der også er kvinder der krænker mænd, det har jeg set flere gange, og mændene siger fra. Hvis ikke de gør, er det ikke sådan at de har brug for at komme med det flere år efter.

  Svar
 • Hanna

  22/10/2020 at 12:44

  Hej Line.
  Godt skrevet og jeg er fuldstændig enig med dig.
  Jeg er overrasket og forbavset over at man som kvinde kan tage en sag frem der er 10 år gammel, som omhandler en mand der har taget dig på låret. Jeg forstår simpelthen ikke at det kan lade sig gøre, at det kan få så store konsekvenser og hvorfor har hun ikke sagt fra i situationen – hvorfor skal hun gøre det 10 år efter. Jeg fatter det ikke. Eller bliver det udelukkende brugt som et middel et magt middel til at få indflydelsesrige mænd ud.

  kh Hanna.

  Svar
 • Gitte Thøgersen

  22/10/2020 at 12:38

  Jeg gik altså frivilligt i seng med en mand da jeg var 15 år, håber virkelig ikke vedkommende bliver nødt til af afsløre dette.

  Svar
 • Sanne

  22/10/2020 at 12:37

  Jeg er helt enig, synes det er er kammet totalt over, og forstår ikke at mand(d) nu er skyldig til andet er bevist! Og jeg forstår heller ikke at en sølle hånd på et lår først kommer frem TI år efter! Jeg havde da i nuet bedt ham om at fjerne grabberne – slut.

  Svar
 • Helle Bjerregård

  22/10/2020 at 12:11

  Hej Line..

  Jeg er helt enig i din holdning … det er da så meget tilladt at sige nej…
  Jeg kan da frygte at vi kvinder/mænd slet ikke tør nærme os hinanden mere af frygt for at blive anklaget….

  Svar
 • Aage Krogsdam

  22/10/2020 at 12:08

  Kære Line
  dejligt med dit inspark – helt enig med dig – men der er vise medier, der som glubske hunde kaster sig over både de krænkende og ofrene. I mediekonkurrencens hellige navn.
  Lad os få en voksen og nuanceret debat.
  Jeg hører til den gamle skole, og hvis vi ikke skal kunne flirte med hinanden hvor er vi så hende. I min ungdom skete det da også at man gav et klap bagi, og det gik begge veje, men man sagde fra hvis det blev for mummert. Og det var så det.
  mvh
  AA

  Svar
 • Else Togo

  22/10/2020 at 12:01

  Totalt enig i dit opråb, Line. Man er netop nået brækstadiet og hvæser shut up og kom videre i en totalt afseksualiseret verden i en uni-nonsex heldragt med rullekrave. Alle kan vist prise sig lykkelige over at julefrokoster i år er seponeret. Fred være med os 🙏🙏

  Svar
 • Gitte

  22/10/2020 at 11:58

  Jeg er meget enig Line! Det er i den grad ved at kamme helt over.
  Der findes dog en ledladende undertone i nogle af de ting der foregår og som vi på en eller anden måde har accepteret uden vi egentlig har taget stilling. det er jo sådan udvikling sker – lidt ad gangen og ofte uden vi egentlig bemærker det. Sproget fx. – Hvis vi lytter til en radioudsendelse fra 80’erne kan vi høre en tydelig forskel på, hvordan der blev talt dengang, og på hvordan vi taler i dag. Men ikke en udvikling som vi på den måde forholder os til i hverdagen, selvom vi er den del af den. På samme måde tror jeg det er godt at vi lige stopper op og reflekterer over, hvor vi egentlig er i dag når vi taler om hvordan vi ser på drenge/piger – mænd/kvinder. F.eks. puttefesterne i 1. g – er det egentlig helt ok sådan som de foregår? Hvordan de bliver modtaget og behandlet i ungdomspartierne? Bare for at starte et sted… Debatten må ikke drukne i banaliteter – ja jeg sagde banaliteter, som en hånd på låret eller en flirt over julefrokostbordet. Det er den kultur vi alle har et ansvar for eksisterer, men er den ikke ok (hvilket jeg ikke synes den er), så kræver det at vi lige stopper op og minder hinanden om hvor vi står nu og – gør noget andet. Det har vi også alle et ansvar for at tage del i.
  Vores land er også bygget på, at man får ros for at tonse derudaf, udvikle og innovere, kaste nye bolde op i luften og hele tiden præstere. Men vi burde nok være bedre til også at hylde reflektionen og roen så flere tager sig tid til det i hverdagens hæsblæsende tempo. For det er også en præstation :-).

  Og så synes jeg i øvrigt ikke du har mandsmod Line – du har et fantastisk kvindemod 🙂
  Du står op for det du mener og det er jeg ret vild med.

  Svar
  • Hannetove hæklund

   22/10/2020 at 18:26

   Lige mine tanker
   Jeg kan sket ikke se hvorfor morten/ frank osv må gå a…
   Det er et cirkus – de skal tilbage på deres hob
   Det er fest og farver
   Ikke mens de sidder på job

   Vi må råbe op og få sat “spots” på det der virkelig er krænkende / volsomt og forfærteligt.

   Kæmp for retfærdighed for alle
   Venligst
   Hannetove

   Svar
   • Helle Sørensen

    24/10/2020 at 01:59

    Selvfølgelig skal de ikke tilbage. Fest og farver?? Hvad mener du? Som leder har du ansvar for at opføre dig ordentligt og ikke drikke dig plørefuld til personalefester og opføre dig upassende. Det hedder magtmisbrug.

    Svar
 • Kirsten Jensen

  22/10/2020 at 11:50

  Jeg kan ikke være mere enig, det er stadig tilladt at sige fra.
  Igen vi taler ikke om voldtægt eller trusler men om spillet mellem kvinde og mand.
  Du er så sej kære Line så ingen verbale øretæver herfra 🙂
  KH en begejstret følger.

  Svar
 • Sabine

  22/10/2020 at 11:45

  Fuldstændig enig 😉 Og hvornår kommer sagerne om de krænkede mænd til overfladen? Jeg har ikke set dem endnu? Men det er der måske en grund til :-O
  Kan kun frygte, hvad disse sager gør, for fremtidens flirten og ageren kønnene imellem!

  Svar
 • Lotte

  22/10/2020 at 11:39

  Kære Line
  Der er heldigvis mange, der godt forstår, at de skal stoppe når man beder dem om det eller man flytter deres hånd. Det er træls det er overhovedet er nødvendigt at bede dem om, men dog til at leve med. Og en sådan person er nem at sætte på plads, (sådan som du efterlyser).

  Og så er der dem der er ligeglade eller meget fatsvage og gør det igen, selvom de har fået besked. Og hvis de endelig forstår budskabet fra den ene, hopper de videre til den næste. Og så forlader man dansegulvet, bordet eller hvad det nu måtte være (igen som du efterlyser)- velvidende at man fremover skal passe på overfor den person. Og velvidende at man må vente og se om det medfører konsekvenser fremover, at man tydeligt sagde fra.

  Hvad vil du have man skal gøre for at få dem der er udenfor almindelig kommunikationsrækkevidde til at holde op? At stikke dem en på skrinet er ikke rigtig nogen god model, for det bliver man rent faktisk straffet for ved retten – imodsætning til grænseoverskridende opførsel.

  Og så er der de situationer hvor man er for flink, eller ikke gider at få markatet hysterisk/sart/en der ikke kan tage en joke/en der ikke kan klare mosten/den der ødelægger den gode stemning – fordi hvis man skal sige fra i situationen, så kommer man til at forstyrre mødet/middagen.

  Jeg hepper i den grad på dem der tager det opgør. Bare fordi jeg og min generation har fundet måder at smyge udenom med diverse manøvrer, synes jeg på ingen måde det er ønskværdigt, at det skal fortsætte på den måde. Og jeg kan på ingen måde se det skulle være kastrerende for nogen køn, at der er fokus på man skal opføre sig passende.

  Svar
 • Christel

  22/10/2020 at 11:37

  Jeg er fuldstændig enig 👍🏼👍🏼
  Jeg er også sååååå træt af, at høre om det hver eneste dag…..
  Godt skrevet Line👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

  Svar
 • Tine

  22/10/2020 at 11:35

  En kaempe thumbs up herfra!! Jeg flyttede fra Danmark for snart 30 aar siden, men jeg foelger stadig med i, hvad der sker i mit dejlige, gamle land… og jeg kan slet ikke kende danskerne mere! Jeg kan kun taenke, at der er en del mennesker, som har ALT for meget fritid! Jeg maa sige, at det maa vaere dejligt ikke at have stoerre problemer at gaa op i…
  Saa godt broelt, loeve! Bliv ved med det !

  Svar
 • Karla Petersen

  22/10/2020 at 11:33

  Hej Line. Ja jeg må sige , jeg er selv ved at brække mig, nu må det stoppe. Hvor er den lille flirt som vi alle sammen godt kan lide, mænd og kvinder. Voldtægt, magt absolut nej, men en lille flirt ja. Jeg er så enig med dig Line ,du er en super kvinde.

  Svar
 • Maryann Laursen

  22/10/2020 at 11:32

  Godt brølt løve! 180% enig Line, det er fuldstændig utilstedeligt, det der foregår lige nu, og desværre for mit eget køns vegne, er jeg rigtig bange for, at det handler meget mere om magt til dem selv, end det handler om, at de er blevet krænket, men man har barre øjnet en chance for at få nogle mænd verfet væk, så man selv kunne få pladserne, og det er saft suse mig usmageligt, jeg er også abre ved at brække mig over hele denne usmagelige diskusion for åbent tæppe.

  Svar
 • Inger

  22/10/2020 at 11:21

  Hej Line
  Jeg er enig så langt, at vi skal være med til at gøre debatten nuanceret.
  Men vores måde at sikre nuancerne på må ALDRIG få en sådan karakter, at vi taler de kvinder ned, der i mange år har forsøgt at tage sig sammen til at gå offentligt. Eller de kvinder som blot har gemt deres oplevelser for andre i skam.
  HUSK, at der OGSÅ er tale om voldsomme krænkelser og direkte kriminelle overfald. Selvfølgelig er der mænd, der ønske at dæmpe denne debat. De mænd, der ikke har rent mel i posen – og de forsøger selvfølgelig at påvirke deres omgivelser til f.eks. at indtage den holdning, som du gør i dette blog-indlæg.

  Svar
 • Margit Lausten

  22/10/2020 at 11:20

  Hvor ER jeg enig, Line ! Jeg er SÅ træt af al denne krænkelses-snak. Du er selv journalist – kan du ikke hjælpe med at fortælle dine journalist-kolleger, at nu ER det nok. Vi kvinder skal da, som du også skriver, selv tænke over, hvilke signaler, vi udsender – med påklædning, opførsel mm. Jeg selv er glad for at at klæde mig lækkert på, lægge make-up mm. Det lækre tøj kan f.eks. være fra H & M, Youngstyle mm. Hvis jeg synes, det klæder mig, nyder jeg det. Jeg får tit at vide af kvinder fra min egen generation “sådan kan du da ikke gå klædt”. (selv er jeg 79 år)
  Jeg nyder at få komplimenter, nyder at blive feteret og opvartet. Hvis jeg ikke synes om det, kan jeg da selv sige fra, så det kan forstås (Ritt Bjerregård).

  Svar
 • Anette Sørensen

  22/10/2020 at 11:13

  Hvor har du ret Line, og så tænker jeg også det er bekymrende at dem der kommer frem med en hånd på låret for 10 år siden, skal tænke på de følger en sådan udmeldelse kan give for ikke kun den der har gjort det, men også for hans familie og liv generelt. I fald det kun var en hånd på låret, går det nok. Som du skriver er det noget andet hvis der er voldtægt eller andet inde i billedet. – Og mon ikke nogle at dem der har fået et klap i numsen eller en hånd på låret, selv har spillet lidt op i situationen. Hvis ikke kunne de jo bare flytte sig, og sige fra.

  Svar
 • Joan

  21/10/2020 at 22:46

  Hej Line
  Jeg er fuldstændig enig med dig,alt den snak om krænkelse hænger mig langt ud
  af halsen efterhånden det fylder efterhånden alt i diverse medier,kvinder skal tænke
  over hvad signaler de selv udsender,og lære at sige fra for uønsket opmærksomhed
  kan ikke tage det alvorligt når man kommer med noget der ligger mange år tilbage i tiden
  det er for mig useriøst.👍

  Svar
  • Maria Andersen

   22/10/2020 at 19:24

   Kære Line
   👍👍👍👍rart nogen vil sætte ord på mine tanker og frustration over de nye meetoo tiltag. Ikke 1 men flere 👍👍👍👍

   Svar
  • Allan B

   23/10/2020 at 15:58

   Nu skal jeg jo som mand passe på hvad jeg siger. Men godt udtrykt. Selvfølgelig er magtmisbrug og overgreb ikke ok. Men ingen kan se sig fri for at have krænket nogen i deres liv. Sikkert uden at vide det.

   Svar
   • Ann Charlotte

    24/10/2020 at 10:14

    👍 hvor er det skønt med en kendt kvinde som ikke er blevet krænket
    Super skriv, er helt enig 👍

    Svar
   • Lilian Møgelvang Nielsen

    24/10/2020 at 19:43

    Kære Line
    Hvor er det godt brølt, jeg er helt enig, det er kørt helt af sporet og det ødelægger det for de piger som virkelig er blevet forudlempet

    Svar

Skriv et svar