Når nu liderligheden skal frem

Når nu liderligheden skal frem!

Ja, undskyld hvis du er lige ved at få søndagskaffen galt i halsen. Det skete også for mig i fredags, da en mand pludselig spurgte mig : Bliver du liderlig, når du ser mig?.. Så når nu liderligheden skal frem!

Der var hverken tale om Harvey Weinstein eller Peter “Ålen” Aalbæk. Og vi var ikke ude i en #meetoo samtale. Spørgsmålet kom ud af det blå fra en kæk mand til et selskab, jeg var til. Han havde sat sig for at ville provokere mig. Det sker ganske tit, at mænd gør det.

Når nu liderligheden skal frem

Når masken falder…

Det var sent, jeg havde et par champagnecocktails eller 2 i blodet, og jeg gad ikke blive kvinde-fornærmet over hans provokerende ærinde. Så jeg svarede, som det var: ‘Nej, det bliver jeg faktisk ikke’.

‘Trækker du slet ikke spor?’ Blev han ved for at provokere lidt mere. Men nej, måtte jeg skuffe ham. Der skete ligesom ikke en pind fra hjernen og ned. Og heldigvis for det, for hans søde kone eller kæreste stod ved siden af. Jeg lukkede hurtigt emnet ned og svarede, at jeg tror, mænd generelt er mere lystne end kvinder, og at kvinder skruer op og ned alt efter, om der er en hane i kurven eller ej. Det forstod han ikke.

Dagen før – den 8.marts på Kindernes Internationale Kampdag –  var liderligheden også oppe og vende til det kvinde arrangement jeg var til i HK. Jeg havde egentlig lovet at skrive lidt mere om det i dag – men min feministklumme blev bragt allerede i går i BT, og den kan du læse her.

Når nu liderligheden skal frem

De 4 skønne kvinder, jeg debatterede med hos HK: Sarah Skaarup, Ekaterina Andersen og Ida Rud

Men tilbage til liderligheden forleden. Her slog standupperen Ane Høgsberg i hvert fald fast med syvtommer søm, at hun var mindst lige så horny som sin kæreste. Og hun mente at vide, at det gjaldt for ALLE kvinder, at vi har mindst ligeså stor eller stærk sex-trang som mændene. Der blev fniset og grinet i salen blandt kvinderne – for i virkeligheden er liderlighed jo ikke noget, vi taler om sådan hver og hver anden dag. Og slet ikke i et offentligt rum med mennesker, vi ikke kender.

Men når nu emnet var dukket op 2 dage i træk blev jeg nysgerrig på, hvad jeg mon kunne google mig til af viden, og om der fandtes et svar. Og jeg må med skuffelse konstatere, at jeg ikke fandt et entydigt svar. Nogle undersøgelser viser, at mænd og kvinder har lige stort sex-drive. Andre at mænd ER mere fremme i skoene og tænker på sex mange gange om dagen. Andre igen viser, at liderligheden stiger op gennem 30’års alderen og hænger sammen med forplantnings-trangen. Derefter falder igen hos både mænd og kvinder.

Og så er der hele ’afsnittet’ om kvinder og overgangsalderen. For her oplever rigtig mange kvinder, at sexlysten svinder sammen med hormonerne. Men kære kvinder, det er et stort og alt for vigtigt emne, som kræver lidt mere alvor end en søndagsblog om liderlighed. For jeg har nemlig fundet ud af, at det ikke behøver at være sådan. Der er et liv og et sexliv både før, under og efter overgangsalderen. Den tager vi en anden dag.

Grib livet og søndagen –  og nyd den.

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

5 kommentarer

 • Lau Lauritzen

  27/03/2018 at 14:53

  Hej Line.
  Ja det er totalt uanstændigt at stille sådan et spørgsmål. Det kan IKKE undskyldes men kan måske forklares med at du er og har altid set hamrende godt ud og virker meget attraktiv på det modsatte køn. Derfor vil der selvfølgelig ind i mellem komme en vanvittig nar, som ham du har beskrevet.

  Med venlig hilsen.

  Svar
 • Jens A

  27/03/2018 at 10:27

  Du har ret i, at det er alt for stort og vigtigt et emne til at negligere det. Vi burde hengive os langt mere til hinanden og have mere sex, og skrue ned for alkoholmisbruget, smøgerne, shoppingen og de sociale medier. Mere nærhed, kropslighed, intimitet og liderlighed. Jatak. Enig!
  Vi bliver dog nødt til at have fat i spørgmålet om forskel på mænd og kvinder, for det er desværre stadig et stort tabu, at mænd har så meget mere lyst end kvinder. Åbenbart. Og vi kan ikke få en ordentlig diskussion om hvordan vi i højere kan nærme os hinanden og få det bedre med hinanden (og mere sex), før vi erkender denne (disse) forskel(le), for de er jo både kimen til problemet, men i allerhøjeste grad også kimen til tændingen. For tænk nu engang, hvis I kvinder rent faktisk var lige så liderlige og havde lige så mange hormoner og trykken, som vi mænd.
  Så ville hele spillet ryge på gulvet, og det ville blive en stor gang knepperi. Vi ville ikke komme på arbejde, og det ville ikke være godt for økonomien ….! men værst af alt … vi mænd ville ikke føle tændingen ved at score eller forføre en kvinde (også sin vidunderlige kone) – sejrens sødme om man vil, følelsen af at være en lækker mand og den som hun vælger (og tager tøjet af for, gys hvor lækkert), fordi det faktisk kan være lidt af en hurdle at få gang i hendes hormoner. Og det gælder alle kvinder – omend selvfølgelig med forskelle. Og heri ligger hele dynamikken i sex – kvinden giver sig – efter hede anstrengelser, charme og kærlige ord – til manden.
  Men kvinder bryder sig ikke om dette faktum – at de bare ikke har samme mængde hormoner, samme umiddelbare liderlighed. Særlig ikke de moderne, stærke kvinder. De har virkelig svært ved at sluge tanken, om at de ikke skulle være lige så liderlige – lige så sexhungrende – lige så sexede som mændene. Det passer ikke i deres stærke, feministiske verdensbillede.
  Men problemet er bare, at sådan er det bare fra naturens hånd, og det skyldes, at naturen må bygge en naturlig selektion ind. Og det er kvinden …..kvinden må stå for udvælgelsen, og derfor knepper hun ikke bare lige sådan med det samme.
  Og der står den mandlige befolkning så med 15 gange flere hormoner end kvinderne og er … ja, faktisk stangliderlige stort set altid … eller kan i hvert fald blive det på under 8 sekunder. Med en nærmest konstant trykken. Og derfor er og har der altid og til alle tider været et stort marked for kvindelige sexydelser til mænd (og kun et mikroskopisk til kvinder – ingen efterspørgsel), derfor oversvømmes kvinder på datingportaler som f.eks. Scor.dk og Victoriamilan med flere hundrede henvendelser om dagen, mens mændene får lige præcis 0. Derfor er der næsten ingen kvindelige singler i swingerklubber, og derfor #metoo og seksuelle krænkelser, og derfor er klicheen om den kvindelige hovedpine desværre slet ikke grebet ud af den blå luft, men af mange års og generationers erfaring.
  Og nu bliver en masse kvinder sure, når jeg skriver sådan. Men det behøver I overhovedet ikke, for det er jo helt ok ! Det er sådan det skal være, fordi heri ligger kimen til tændingen, der gør sex så vanvittig lækkert …. hm, selvom vi mænd måske godt kunne ønske, at I kvinder var en smule mere fremkommelige og ikke så karrige med jeres køn.
  Og så må vi til sidst lige nuancere det her med liderligheden, for det er jo lidt sjovt, at kvinden samtidig – givne de rette omstændigheder – kan få langt flere og langt kraftigere orgasmer, og grundlæggende kan hun blive langt mere liderlig og give sig langt mere hen i manden.
  MEN …….! først når hun har udvalgt sin mage ….!!!! …. når hun har bestemt sig for, at det er ham hun vil have sex med. Så kan hun pludselig til gengæld blive så voldsomt liderlig, at vi mænd slet ikke kan følge med. Der kan være uendelig langt dertil, men så kan det til gengæld føles som en vulvatisk eksplosion, som man som mand, kan blive helt overvældet af, nærmest forskrækket (nej pjat, vi klarer den), og som vi aldrig selv ville kunne mønstre. Vi grynter jo bare lidt, men vi synes det er fedt ;o)
  Og det gælder også kvinder oppe i årene, som kan have oplevelsen af at de kan være voldsomt svære at få løbet i gang, men at hormonerne faktisk kommer når de er i gang med selve øvelsen.
  Lad os dykke dybere i disse forskelle, og lad os erkende dem, og lad os ikke fordømme hinandens sexualitet, men i stedet komme forskellene i møde, og dyrke mere sex, nærhed og kærlighed.

  Svar
 • Claus

  12/03/2018 at 21:42

  Selvfølgelig er der forskel på mænd og kvinder, men tror man skal passe på med at generalisere, jeg tror mere det handler om at vi, både mænd og kvinder, har forskellige personligheder.

  Svar
 • Henrik V Blunck

  12/03/2018 at 00:00

  Det rette selskab hjælper jo i hvert fald på lysten, men nej, jeg tror også de fleste undersøgelser begår den store fejl at tro, at man kan sætte lighed mellem den lyst én mand føler som værende, at sådan er alle mænd – og det samme hvad angår kvinder.
  Én ting kan alle eksperter vist blive enige om, og det er, at kvinder er længere tid om at blive varme, hvorimod flertallet af mænd er meget visuelle, så de i princippet kunne tænde bare de ser en rigtig flot kvinde. Det er den egenskab de fleste af os lærer at tøjle med alderen, så vi ikke render rundt med en evindelig teltpløk for nu at blive i stand-up terminologien. 🙂

  Svar
 • Keld Høfler

  11/03/2018 at 16:55

  Når nu liderligheden skal frem!
  Man undres over at nogle mennesker er så lavt begavede og stiller sådan et spørgsmål. Godt svar i øvrigt.
  Kvindernes internationale kampdag, ikke børnenes (kindernes) 🙂
  Når nu det skal frem jvf. ovenstående, har jeg altid været tiltrukket af dig, og det til trods vi aldrig har mødtes.
  Nyd livet, hilsen en jævnaldrende.

  Svar

Skriv et svar