Modne dam!er og tørre tissekoner

Modne damer og tørre tissekoner!

Anmeldelse: Jeg var til premiere forleden på en teaterforestilling lige midt i vores målgruppe. Nøgleordene var kvinder, overgangsalder, dating for voksne, rynker, botox, kedelige mænd og tørhed forneden… Kort sagt: Modne damer og tørre tissekoner!

Forestillingen hedder ’Modne Damer i badekåbe’, og jeg havde en dejlig veninde – også i målgruppen – med som min wingwoman! Stedet var Musikteatret Albertslund, teatret var Landsteatret, skuespillerne de 3 skønne kvinder Ann Hjort, Sofie Stougaard og Pernille Schrøder. Et stærkt hold med Ann Mariager som manuskriptforfatter og Ina Rosenbaum som instruktør. Så langt så godt.

Tørre fru Knussen

Modne damer og tørre tissekoner!

Festligt ser det ud!

Vi havde glædet os – for hvor tit er det lige, at vores målgruppe får sin helt egen forestilling, hvor intet er tabu og alt til diskussion. At dømme efter publikum til premieren var vi et godt stykke over de 55, og det er der intet galt med – jeg er selv 58 og min veninde lidt yngre.

Scenen er 3 midaldrende veninder, der går til kor sammen. De rejser på spa-ophold i svenske Ystad for at fejre den enes 60-års fødselsdag. Nyde, hygge og snakke som kvinder gør bedst. En er nyskilt, en har aldrig været gift eller fået børn, og en har både mand, sexliv og børnebørn. Vi kender alle tre prototyper på modne kvinder, der stadig jagter livet, romantikken, sex og kærlighed. Hende med mand og børnebørn får forbud mod at tale om de små. Og måske er der heller ikke så meget at prale af, for i virkeligheden kører hun dobbeltspil og dater udenom sin mand.

Der er på alle måder lagt op til et brag af en forestilling. Scenografien er enkel og ret smart. Man har fx lavet en smartphone screen på væggen, som flittigt bruges til at afsløre kvindernes hemmelige samtaler med……. Mænd.

Vi kradser kun i overfalden

Modne damer og tørre tissekoner!

Ann Hjort, Sofie Stougaard og Pernille Schrøder på svensk spa

Temaerne er der, og de bliver liret af som var det en indkøbsseddel, man satte tjek ved. Er der et liv efter 60? Er der et sexliv? Hvor meget filler eller botox skal der til for at holde den ungdommelige skanse (og nej nej, det bruger vi jo ikke)? Hvordan dater man 60+? Hvad snakker man med husbonden om, når man har været gift i 35 år? Hvad gør man når ‘fru Knussen, bliver tør? Og må man knalde sin venindes mand, når de ER blevet skilt?

Alt sammen spændstige emner – men vi kradser kun lige i overfladen. Det bliver desværre aldrig rigtig sjovt, fordi temaerne bliver ikke rigtig forløst. Det er og bliver teater, hvor ingen af de ellers skønne og dygtige skuespillere har noget på spil. Sofie Stougaard får momentvis latter til at runge. Og scenen hvor det går op for Ann Hjort, at veninden spillet af Pernille Schrøder har noget kørende med ex-manden river lidt i maven og er et rigtig godt dilemma.

Der manglede noget

Som min veninde sagde på vej hjem i bilen: Der manglede ligesom noget! De har alderen – men der mangler noget autencitet, noget ægthed. De ER ikke rollen, vi får ikke noget af DEM. Der er intet på spil for dem….

Modne damer og tørre tissekoner

Vi grinede hele vejen hjem – af noget andet

Men min veninde og jeg fik en dejlig aften, hvor VI fik snakket lidt om midtvejslivets kriser. Til gengæld rungede latteren i bilen på vej hjem, hvor vi diskuterede en anden forestilling, som vi så sammen sidste år på Bremen Teater….. ’Den nøgne Sandhed’ med Joachim Knop, Farshad Kholgi , Gordon Kennedy og Mikkel Schrøder Uldal. Den var til gengæld knaldhamrende ærlig, og de tre herrer klædte sig af til skindet for åbent tæppe.

Dengang var min venindes replik på vej ud af teatret en helt anden: ’Nu har du da fået pik nok i denne uge!’

Det grinede vi af hele vejen fra Albertslund til Gentofte. Og anmeldelsen af den omgang kan du læse her!!

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • Leif Bent Christensen

  11/02/2020 at 12:28

  Det er ikke alderen eller fødsels årstallet der har betydning for hvordan man har det, men derimod den fysiske tilstand og mentale tilstand, humøret m. v.
  Der er mange på 40 – 50 år som er kørt helt ned, helbredsmæssigt og psykisk, og der er mange på 70 som stråler som en sol, og tænker kreativt og får mange gode ideer, og har et godt fysisk liv.
  Og så er der arbejdsgiverne som tænker at en over 50 er langsom og kan ikke indstillige sig på nye ting. Og så er der den anden arbejdsgiver som tænker her er en mand/kvinde med “erfaring og stor viden”, selvsikker og selvkørende, med godt humør, det må lige være sagen for vores firma.
  Og det samme med samlivet og udfoldelsen fysisk.

  Svar

Skriv et svar