• Home
 • /
 • Film
 • /
 • Er der mon nogen der har Brad Pitts nummer?
Er der mon nogen der har Brad Pitts nummer?

Er der mon nogen der har Brad Pitts nummer?

To timer og 41 minutter og jeg var solgt. Så lang tid varer den nye Tarantino film nemlig ‘Once upon a time in Hollywood’, med de to toplækre topstjerner Brad Pitt og Leonardo Dicaprio i hovedrollerne. Og nu er det jeg spørger: Er der mon nogen der har Brad Pitts nummer?

For nu hulan. Hvor er det længe siden, at jeg har været så underholdt, blæst tilbage i biografsædet og – med risiko for at blive beskyldt for at være sexistisk – siddet som en savlende boxer og nydt de to herrer: Pitt og Dicaprio. Ikke kun fordi de leverer en fremragende skuespilpræstation. Men fordi de står maskulint skarpt med to voksne mænds klædelige modenhed og drengede charme. De er SÅ lækre! 

Er der mon nogen der har Brad PItts nummer?

Fra premieren i Imperial forleden

Jeg er selv en 60’er pige, og i ‘Once upon a time i Hollywood’ rejser vi tilbage til slutningen af 60’erne, hvor hippierne, fede soundtracks og tvivlsomme westernserier på TV, neonreklamer, Steve McQueen og Dean Martin hører til den amerikanske dagsorden. 

Dicaprio er en efterhånden afdanket western-stjerne.  Brad Pitt hans stuntman, ven og ‘stik-i-rend-dreng. De klæder hinanden big time de to. Og det ser også ud til, at de har en fest ved at spille overfor hinanden. Den gode stemning vælter nærmest ud gennem lærredet. Og selv om der er en del voldelige scener i filmen, så er de lavet med så meget humor, at man sidder og griner højlydt mens flammekastere, kugler og knive flyver rundt.

Plottet eller historien er knap så nem at forklare. Quentin Tarantino springer lidt rundt i virkelighed og fantasi – og historiske hændelser bliver spundet ind i en ny filmisk virkelighed. Jeg mødte op til premieren uden nogen viden om den virkelige historie, som er filmens baggrund. Den har jeg googlet mig til bagefter, og nu står historien knivskarpt. Men det er ikke nødvendigt at kende den for at se filmen, men det hjælper lidt.

Filmen tager nemlig afsæt i et autentisk mord på den gravide skuespiller Sharon Tate. Hun var gift med Roman Polanski, og bliver brutalt myrdet af en gruppe hippier. Men uden at sige mere – så er den del af historien vendt op og ned i filmen.

Er der mon nogen der har Brad Pitts nummer?Så lad mig lige at vende tilbage til de to hovedrolleindehavere. Jeg har set Dicaprio i mange af hans glansroller, og han kan virkelig noget den mand. Jeg har set Brad Pitt i knap så mange – og mest i actionfilm med ex-kone Jolie. I Once upon a time in Hollywood er han blevet lidt ældre, og han udfylder sin figur med en ’rundhed’, så man ikke kan andet end blive totalt forelsket i ham. Da han i en scene står på et tag for at reparere en antenne for Dicaprio, smider han t-shirten. Og der gik et lyksageligt suk i gennem salens kvindelige publikum – han er bare for lækker. Og rollen som den gode opofrende ven klæder ham.

Og så klæder Al Pacino i øvrigt også filmen. Han spiller rollen som skuespiller agent – og det gør han med stor charme og humor.

Hvis jeg skulle give filmen stjerne, ville jeg give den 6 ud af 6. Og jeg skal helt klart se den igen – også selvom den varer 2 timer og 41 minutter. Og så lige tilbage til mit indledende spørgsmål:

Er der mon nogen der har Brad Pitts nummer?

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

9 kommentarer

 • Karina Leonora Fjodorova

  16/08/2019 at 13:15

  Ah Line. Jeg tror Angelina vil krdase dine øjne ud 😅. Han har alt for meget bagage og er nok lidt slidt når al sminke er taget af.

  Svar
 • Leah

  16/08/2019 at 11:41

  Jeg glemte at få Brad Pitt”s nummer, da jeg mødte ham i Paramount Picttures i 1989 :-)) ellers kunne du sagtens få det 🙂

  Svar
   • Leah

    17/08/2019 at 08:51

    Ja og flere upcoming skuespillere. Han var ikke så kendt i DK på det tidspunkt. Har en god ven i LA, der arbejdede på PP i 80”erne og derfor med på hans job flere gange. Meget interessant

    Svar
 • Alexander Amargós Petersen

  15/08/2019 at 19:47

  Jeg tror at Brad spurgte efter nummeret på den søde journalist fra Danmark også:)
  Jeg glæder mig også til at se den . Nok ikke som alle damerne, men på en lidt anden måde dog, da min store helt Bruce Lee også er med og sammen med flotte herre som DiCaprio og Pitt og nemlig Pachino så bliver det rigtig godt:D og så er 60erne en fantastisk film periode

  Svar
 • Anne Willer

  15/08/2019 at 12:07

  Hej Line, har desværre ikke Pitts nummer;-) men er enig i at han – og også Leonardo er skarpe i filmen. De bliver bare bedre og bedre med årene. Jeg så filmen i går og gik ind helt uden forventninger og må indrømme, at jeg i starten syntes, at den var meeeeget langsom og jeg kunne ikke helt se hvor den skulle hen. Nu har jeg gået og summet lidt over den og ligesom dig læse lidt op på historien bag og må indrømme at det jo er en genial film, visuelt, skuespillere, storyline, alle detaljerne fra tresserne – alt gå op i en højere enhed og tror sørme også jeg napper den en gang til. Hav en dejlig dag

  Svar
 • PiaBL

  15/08/2019 at 12:02

  Det lyder som en film, selv jeg kan holde ud at se ….
  – og desværre Line, jeg har ikke hans nr. 🤪🤪

  Svar

Skriv et svar