Kan man leve af at blogge?

Kan man leve af at blogge?

Mange spørger mig, hvordan det er at blogge. Tjener du penge på det? Hvordan finder du på, hvad du skriver om? Hvad vil du IKKE skrive om? Spørgsmålene er mange ikke mindst dette: Kan man leve af at blogge?

Kan man leve af at blogge?

Sir Cliff var forsidetrækplaster på et af de første blog indlæg: Siden hvornår er jeg blevet senior?

Det er lidt over 2 et halvt år, 300 blogindlæg og små 3.000 kommentarer, siden mit blogunivers så dagens lys i oktober 2018. Jeg ELSKER stadig mit lille barn, selv om bloggen er som en sulten baby, der skal fodres med nye indlæg hele tiden – også i ferier, weekender og helligdage.

Jeg kunne måske godt leve af at blogge, men jeg har valgt ikke at gøre det. For hvad nu hvis, I pludselig ikke gider følge mig eller synes, at det, jeg skriver er ligegyldigt og uvedkommende. Jeg har også brug for at holde mine andre kompetencer ved lige, derfor deler jeg min arbejdstid mellem min blog og mit kommunikationsarbejde, hvor jeg stadig medietræner mennesker, laver kommunikationsstrategier, holder foredrag og agerer ordstyrer og konferencier.

Hvordan laver man så en blog?

Allerførst skal man jo have en ide til sin blog. Hvad skal den handle om? Og hvem skal læse den – er vigtige spørgsmål. Og jo enklere jo bedre. Dernæst skal man finde ud at, hvordan den skal se ud. Man kan søge på nettet og selv oprette en blog. Jeg betalte mig fra det, og fik Inge fra Eweb til at lave min på baggrund af mine ønsker. Man kan også koble sig til et blogfællesskab som Nouw, Bloggers Delight eller Blogly. Det har jeg valgt ikke at gøre, fordi jeg ikke vil have en masse annoncer, der ligger og flimrer på min blog.

Hvem skal man så skrive for og til?

Kan man leve af at blogge?

Jeg skriver bla. om tabuer .. F.eks om inkontines. Her et indlæg om knibeøvelser

Man kan blogge om alt mellem himmel og jord. Mange blogger om mad, mode, makeup, design, indretning, strikning, rejser, børn og babyer. Mange er både Jeg besluttede helt fra start, at min blog skulle henvende sig til voksne kvinder 45 eller 50+. Jeg ville vise, at selv modne mennesker ER her, har et liv og en værdi. Og jeg ville tage fat i nogle af de udfordringer og tabuer, der rammer os midt i livet: Overgangsalder, inkontinens, singleliv, rynker, store børn, forældre der ældes og ja de negative og forudindtagede holdninger til er der til os, der ikke længere er 35 og fast i kødet.

Jeg skriver typisk 3 indlæg om ugen, som jeg poster søndag, onsdag og fredag. Jeg lægger en plan i starten af måneden for, hvad jeg vil skrive om. Jeg får ideerne til mine indlæg alle vegne. Mest af alt i mit eget liv. Men ofte får jeg også inspiration i aviser, blade, når jeg møder andre – eller som det også sker, at nogen af Jer, der følger mig, foreslår emner, jeg skal tage op.

Hvordan tjener du så penge på det?

De fleste blogs er gratis. Min er i hvert fald. SÅ hvis man skal tjene penge, er det på sponsorerede indlæg. Det vil sige indlæg, man får penge for at skrive. Lidt ligesom når man læser en artikel i et blad eller avis, hvor der står annonce i hjørnet.

Det er bare en overgang

Eller om overgangsalderen, som jeg også har lavet en podcast om. Du kan finde den på radioplay.dk

Jeg samarbejder med et bureau, og sammen har vi aftalt, hvilken slags kampagner og reklamer, jeg kan og vil stå inde for. Jeg vil gerne have, at det skal være noget, der er nyttigt og giver mening for min målgruppe – altså Jer. Det må gerne være noget, der HJÆLPER på et problem eller et tabu. Det betyder, at jeg bliver en slags ambassadør for de produkter, jeg skriver om og forsøger at få et større samarbejde i stand.

Og jo, jeg betaler skat af ALT, jeg betaler provision til min agent, og jeg overholder de skrappe regler, der er for ’influencere’, når man skriver betalte indlæg.

Kan man så stole på det, en blogger skriver?

Ja, det kan I. Jeg ville ALDRIG skriv om et produkt, jeg ikke har testet, bryder mig om, eller som på anden vis går imod mine værdier. Jeg er altid ærlig om de produkter, jeg skriver om. Og ofte skriver jeg slet ikke om selve produktet, men mere ’problemet’, som produktet kan afhjælpe. Et eksempel er overgangsalder, inkontinens og rynker/alder. Der har jeg igennem længere tid haft faste samarbejder.

Det giver mig en frihed til at kunne skrive og fordybe mig i de emner, og det er en meget stor luksus.

Kan ma leve af at blogge?

Jeg bliver ved så længe det er sjovt, gir’ mening og gir’ mig oplevelser, som her i Lofoten

Hvor længe bliver du ved ?

Jeg bliver ved så længe, jeg kan finde på emner, og så længe I gider være en del af universet. Jeg elsker som sagt det ’fællesskab’, som jeg har fået med alle Jer der følger mig fast, og som deltager i debatten og kommenterer lystigt. Det er jo lige præcis det, der er formålet: At inspirere, udveksle tanker og erfaringer, at lære af hinanden og blive klogere på hvem vi er her midt i livet.

DEL gerne bloggen med alle de modne kvinder og mænd, I kender, som mangler et sted at finde inspiration til deres modne liv.

Jo flere vi er jo bedre.

Hav en dejlig fredag

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

12 kommentarer

 • Mette Thingberg

  02/04/2019 at 13:25

  Hej Line.
  Du er ALTID super smart:) Der er noget jeg gerne vil spørge dig om… tænker om jeg kan sende dig en privat besked?
  Rigtig god dag til dig:)

  Mvh.
  Mette Thingberg

  Svar
 • Dorthe

  01/04/2019 at 20:35

  😊Spændende at læse om dit arbejde med indlæg og tanker bag. Jeg sender jævnligt dine indlæg videre til veninder og andre, når jeg fortæller om emner du berører – eller slet og ret, fordi du skriver til os midt i livet og bare giver inspiration ❤️ Rigtig god vind til dig og din pen 😉
  Kh Dorthe

  Svar
 • susanne Damsholt schouser

  30/03/2019 at 23:20

  Jeg er vild med at læse dine indlæg Line
  Du gør det bar så godt 👌🏻Det er SÅ Sejt – du er en kæmpe inspiration
  Tak for dig 🙏🏻

  Svar
 • Mikael Petersen

  29/03/2019 at 21:05

  Hej Line.
  Det er altid et friskt pust at læse dine indlæg, da man kan mærke at du virkelig har hjertet med i det du skriver om.
  God Weekend.
  Mikael Petersen

  Svar

Skriv et svar