Jeg elsker mit hjemmekontor og mit ansvar

Jeg elsker mit hjemmekontor og mit ansvar

Jeg sidder lige nu i mit løbetøj og knokler her på mit hjemmekontor med en politisk debat  på Amager. Mit nye arbejdsliv er blevet præcis, som jeg drømte om og håbede på : Frit, travlt og med meget høj grad af selvbestemmelse. Kort sagt: Jeg elsker mit hjemmekontor og mit ansvar.

Mange spørger mig, hvordan har du disciplin til at arbejde hjemmefra. Bliver du ikke fristet af oprydning, havearbejde eller andre huslige pligter. Savner du ikke kollegaer ? Og kommer du overhovedet i tøjet, lyder spørgsmålene.

Jeg elsker mit hjemmekontor og mit ansvar

Kaffe og frugt ordning!

Jo, jeg savner mine TV2Lorry kollegaer . Men det sidste må jeg sige et lidt flovt NEJ til. Nogle dage kan jeg faktisk sidde, som nu hele dagen, i løbetøj efter morgenturen eller bare i nattøj og morgenkåbe, hvis kreativiteten har ramt mig fra morgenstunden. Hold kæft det er fantastisk !

For det bedste ved det hele er, at kreativiteten og effektiviteten stortrives her på hjemmedomicilen med eller uden arbejdstøj og nydelig makeup. Det står jo ikke i nogen arbejds manual, at man er mere kreativ og effektiv på et kontor fuld af kollegaer, larm og forstyrrelse. Tværtimod, så oplever jeg, at mine arbejdsrutiner herhjemme er så effektive og disciplinerede, at det giver luft i den anden ende. Altså mere frihed. Jeg NÅR simpelthen mere her ved spisebordet. Også på en dag som i dag, hvor min genbo (Aurehøj Gymnasium) har udendørs musikdag, og der vælter fede dansetoner ind af vinduet. Rock mama, rock!

Hvorfor rager det her så Jer ? Jo, fordi mange af os kører sur og død i faste mødetider, mangel på selvbestemmelse og frihed under ansvar. Og nogle jobs udføres måske NETOP bedre i ro og mag ved hjemmecomputeren end i et stresset arbejdsmiljø. Mange arbejdspladser har stadig et negativt syn på hjemmearbejdspladser og har ikke tillid, at medarbejderne kan administrere at arbejde hjemme. Synd for dem, synd for medarbejderne og sikke noget vås.

Jeg elsker mit hjemmekontor og mit ansvar

Henrik Funder, mig selv, Susanne Hoeck, Christian Ørsted og Nana Bule

Jeg var for nylig moderator ved en stor prisoverrækkelse for Djøf hos Microsoft i Kongens Lyngby. Det usædvanlige hos Microsoft er, at man har rigtig mange KVINDER i ledelsen – faktisk er topchefen en kvinde – Marianne Dahl Steffensen. Måske smitter det af også på måden, man arbejder på.

Kommunikationschefen fortalte mig nemlig, at Microsoft havde en meget fri holdning til HVOR og HVORNÅR, medarbejderne arbejder, så længe de opfylder, deres job og mål. Det betød mindre stress, fordi medarbejderne kunne hente og aflevere børn på menneskelige tider.

Faktisk havde Microsoft i sin tid lavet en beregning til den daværende Trængselskommision på, hvor mange timer folk i Storkøbenhavn kunne spare på vejene i kø, ved at møde på andre tider, end vi normalt gør i dag. Tankevækkende at der er andre måder at tænke i mødetider, arbejdstider og mødepligt på. Forestil Jer hvis alle virksomheder gav deres medarbejdere mindst en hjemmearbejdsdag om ugen. Det ville lette presset på mange familier, kvinder, mænd og børn og ikke mindst på trængslen på vejene.

Jeg ved godt, der er faggrupper, hvor det er svært, men der, hvor det kan lade sig gøre, burde det være en mulighed.

Jeg priser mig lykkelig for, at jeg kan sidde her og være effektiv, mens jeg snakker med hunden, ikke skal ‘pynte’ mig, og iøvrigt er hjemme, når min yngste kommer fra skole. Og jeg savner ikke selskab, for mit sociale behov bliver så rigeligt dækket, når jeg underviser, er moderator eller holder møder med mine kunder.

Så husk det til næste MUS-samtale. Hjemmearbejdsdage lønner sig !

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

Skriv et svar