• Home
 • /
 • Kvindeliv
 • /
 • Hvad må man mene og andre tanker på en onsdag
hvad må man mene

Hvad må man mene og andre tanker på en onsdag

Man skal passe på, hvad man siger og mener offentligt. Det har jeg lært efter mit indlæg om ‘Potensjagere og små tissemænd’. Derfor disse tanker på en onsdag om, hvad man må mene.

Som jeg skrev forleden: “Jeg ved godt nogle mænd nu bliver sure”. Og ja tak, det skal jeg da love for. Der er også mange, der har været positive og bare ville diskutere trafik, og det er jo helt fair. Jeg skal spare jer for de værste kommentarer på bloggen. Dem undlod jeg at godkende, fordi jeg kan og for den gode tones skyld. Men de handlede bl.a. om aber og lange bryster. Dem på FB kan I jo selv læse.

Det har nok ikke noget med alder at gøre, om man må mene noget – det handler måske lidt om køn. Det mente i hvert fald debatredaktør på Berlingske Anne Sophie Hermansen i søndagsberlingske. Her skrev hun om det “ensomme” hverv som kvindelig debattør. Og hun fortalte om, hvordan især kvindelige debattører måtte finde sig i offentlige tilsvininger og trusler pga deres meninger ( hun nævnte faktisk også den nu afdøde debattør Mads Holger). Jeg bryder mig generelt ikke om at være uvenner med nogen – eller få “skæld ud”, og jeg synes, at tonen i det offentlige rum og på de sociale medier af og til har en alt for grov og personlig kant.

Vi er demokrater og har ytringsfrihed her i landet. Men ytringsfrihed er også et ansvar, der betyder, at man ytrer sig ordentlig og ikke nedgør eller tilsviner andre. Det er samtidig en af de vigtige opgaver, vi har som forældre at lære vores børn små som store.

Der er nok nogen, der vil bebrejde mig, at jeg selv var udenom det, i Potensjager indlægget, og det var jeg måske. Jeg mente det som en kærlig, ironisk og dog nødvendig opsang til biltyrannerne. Og jeg vil tillade mig at skrive min mening fremover på en skarp men ordentlig og humoristisk måde.

Fortsat god dag derude.

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

10 kommentarer

 • Erik Balk-Møller

  14/01/2017 at 22:01

  Hej Line
  Tankevækkende og desværre forventeligt, at du har fået en del negativ og useriøs respons på dit indlæg om potensjægerne. Selvfølgelig skal man kunne mene hvad man vil uden at blive svinet til. Det andet er dårlig stil.
  Mht bilisterne synes jeg uden at generalisere, at nogle mænd kører alt for aggresivt og nogle kvinder kører for forsigtigt og ukoncentreret.
  Men i virkeligheden peger du i dit potensjæger-indlæg på et langt mere omfattende problem. Hele trafikkulturen i Danmark er i skred og er efterhånden lettere anarkistisk og småsyg. Det værre sig blandt gående, cyklister eller bilister. Mange betragter de helt almindelige færdselsregler som blot vejledende, og gør som det passer dem uden at tage hensyn til andre. Det er bare slet ikke i orden.

  Hold dig munter og “keep up the good work”!

  Kh, Erik

  Svar
 • Camilla Parbst

  12/01/2017 at 15:36

  Hej Line,
  Jeg skreg af grin af dit forrige indlæg, for som mangeårig produktspecialist, har jeg kørt vejene i DK tynde og ofte observeret den type bilister du omtaler. Desværre er der en tendens til, at mange tror at der kun er dem i heeele verden. På den baggrund kan jeg da godt se at det er meget irriterende at skule dele 🙂 ;-)og hvis så udstyret ikke står mål med forestillingerne, ja så skal det jo gå ud over nogen.
  Dejlig blog. Bliv endelig ved.
  Venlig hilsen Camilla

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   13/01/2017 at 00:33

   Hej Camilla.

   Tak for din kommentar… Jeg lover – en biltyran med en fuckfinger lukker ikke min mund…

   Sov godt !

   Svar
 • Inger

  11/01/2017 at 11:47

  Du har helt ret i, at tonen er blevet alt for grov i det offentlige rum. Mange tåler simpelthen ikke kritiske kommentarer til noget de gør eller mener.
  Derudover synes jeg også, du har ret i, at det oftest er mænd, der kører, som om vejene var deres private ejendom og andre bilister kun et irritationsmoment, og den antagelse, at størrelsen af et eller andet skal styrkes, er nærliggende.
  Du har ret til at provokere, og den slags bilister har helt fortjent at blive latterliggjort.
  Bliv endelig ved med at komme med din mening, også når den er lidt skarp.
  Børst grovhederne af dig og sig pyt!

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   12/01/2017 at 01:50

   Hej Inger.

   Tak ! Og ja grovhederne er børstet af for længst. Egentlig blev jeg mere overrasket over klummen i Berlingske, som jeg refererer til. Vi har jo et problem, hvis vi ikke må mene noget uden at risikere tilsvining, som Anne Sophie Hermansen skriver.

   Men jeg mener og skriver videre.

   Kh Line

   Svar
 • Lis

  11/01/2017 at 11:44

  Jeg synes man skal have lov at skrive sin mening på nettet uden at blive overfaldet, men der er desværre en tendens til, at der åbenbart nogen der skal af med deres galde og synes det er ok at svine andre til. Det er i orden ikke at være enig men man kan da skrive det på en ordentlig måde og det gælder såvel de unge som de voksne.
  Så blev endelig ved med at skrive dine meninger.
  Mange hilsner
  Lis

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   12/01/2017 at 01:47

   Hej Lis.

   Vi er helt enige – men det er vigtigt at minde hinanden om, at man godt kan være uenige og diskutere på en civiliseret måde. Det betyder ikke, man ikke kan være skarp. Bare ikke ondskabsfuld eller perfid. Så det hsr vi nu mindet om!

   Kh Line

   Svar
 • Carina Dalager

  11/01/2017 at 11:27

  Kære Line
  Hvis ikke man mener noget (og giver lidt af sig selv), bliver det man skriver/siger uinteressant, uvedkommende og intetsigende for dem der skal læse/høre det. Formidling uden kant er leverpostej efter min mening. Vi behøver ikke være enige om alt, men stikker man næsen frem får man ind imellem et hak i den og sådan er det (min egen er rimelig “hakket”;-). Jeg følger din blog fordi det du skriver er personligt og vedkommende, relevant og faktisk også morsomt. Jeg elsker det… Så stop aldrig med at mene noget og bliv ved med at være skarp og personlig. Jeg kender dig ikke personligt, men du virker umiddelbart ikke som en bly viol uden mening;-)
  Mange hilsener
  Carina

  Svar

Skriv et svar