En af de søndage

En af de der søndage…

Det har været en travl uge. Alt for travl og jeg har næsten ikke været hjemme. I dag vågnede jeg alt for tidligt med den der knugende fornemmelse i maven, som træthed og dårlig samvittighed kan give. En af de der søndage…

En af de søndageDet er en af de søndage, hvor jeg ville ønske, jeg blev vækket blidt med kaffe, avis og et kys på kinden. Altså jo, det er da også rart med et vådt hundekys – men alligevel.

Det er en af de søndage, hvor listen af ’skal-ting’ er så lang, fordi jeg ikke har været hjemme. Måske skal jeg bare lade det være!

Det er en af de søndage, hvor lørdagen bare ikke blev helt, som jeg havde forestillet mig. Et teenage-skænderi  over noget rengøring fik ødelagt det. Og jeg lærer aldrig kunsten at slippe et skænderi. Det sidder ligesom fast i maven nogen tid.

Det er en af de søndage, hvor jeg bare gerne ville være et andet sted og på en anden dag i ugen. Kender du det?

En af de søndagePå min hustavle står der de her vise ord: “Du får den følelse, du dyrker“. Og “Tænk positivt fra du vågner”. Ordene er ikke mine, jeg har lånt dem af coachen Kim Boye. Men de virker, fordi de er en påmindelse om det ansvar, vi selv har for vores liv, humør og hverdag.

Så nu vil jeg stå op og dyrke en anden følelse:

Jeg vil lave mig en kop kaffe.

Jeg vil gå med hunden i den isnende smukke morgen og indsnuse den klare vinterkulde.

Jeg vil glæde mig over foråret, der er på vej.

En af de søndageJeg vil bage croissanter til de unge mennesker, der stadig ligger og snuer.

Jeg vil smile til mit spejlbillede og rense luften med min teenager.

Jeg vil pakke den lille påskegave til min nevø og køre nordpå og se hans glade smil.

Jeg vil køre hjem langs vandet og nyde synet af de hvide toppe og de frosne badebroer på Øresund.

Måske vil jeg stoppe kirkegården i Hørsholm og hilse på min far, min onkel og farmor og farfar. Det er alt for længe siden.

Jeg vil lave en hyggelig søndagsmiddag til familien.

En af de søndageOg så ved jeg, det alligevel bliver en dejlig søndag. Og en ny uge kan bare komme an.

Det ønsker jeg også til Jer derude.

Rigtig dejlig søndag.

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

8 kommentarer

 • Hanne Rask

  20/03/2018 at 10:06

  Jeg kunne have skrevet nøjagtigt det samme! Og ja, det gode humør skal man (nogen gange) koncentrere sig om at dyrke. Du fik da en ret skøn dag ud af det, lyder det som…:-).

  Svar
 • Helle Bakke Sørensen

  19/03/2018 at 13:46

  Teenagere ser ikke, at der ligger krummer på bordet, og madrester i vasken, og at badeværelset sejler efter et (langt) bad. De tror, at toiletpapiret kommer ud af væggen, og at vandet på badeværelsesgulvet efter et bad forsvinder af sig selv (hvilket det jo også gør efter et stykke tid). De tror også at mor (eller far) er sat i verden for at servicere, lave mad, vaske tøj, agere taxichauffør, tømme opvaskemaskine osv. Jeg kender det, og har også taget rigtig mange diskussioner med mine. Vi har stadig en datter boende hjemme (selvom hun ikke er teenager). Hun har efterhånden lært, at hun ikke orker at diskutere med mig, når hun ikke har ryddet op efter sig selv. Og jeg ved, at når vores “børn” flytter hjemmefra forstår de pludselig, hvad det var vi mente. Sønnen er flyttet hjemmefra og bor i Norge. Der ligger ikke et støvfnug (han har oven i købet købt en robotstøvsuger), tøjet i skabet ligger snorlige, og køkkenet skinner. Så Line, der er håb forude. Rigtig god uge til dig. Det er så dejligt at læse dine opslag.

  Svar
 • Henrik Sloth

  18/03/2018 at 19:58

  Man skal glæde sig over hvor god en uge man har haft ….og hvis der ikke er lidt kamp med de sidste hjemmeboende ville man sidde alene☺️God ny uge

  Svar
 • Poul Sveistrup

  18/03/2018 at 12:05

  Riv dagen ud af kalenderen….
  Og husk at sure teenagere er en del af det, at være en ansvarlig forælder. Hvis ikke de hader dig en gang imellem, har du ikke gjort dit arbejde godt nok 😉
  Fortsat god søndag

  Mange hilsner Poul

  Svar

Skriv et svar