Har du styr på din bækkenbund?

Har du styr på din bækkenbund ?

Sponsoreret: Vi børster tænder hver dag. Vi træner for at holde kroppen i form. Vi bruger cremer for at stramme huden op. Der er masser af ting, vi bare gør for at passe på os selv. Men hvad med bækkenbunden! Har du styr på din bækkenbund?

Har du styr på din bækkenbund?

Kloge ord fra en klog kvinde

Sammen med TENA sætter jeg 4 søndage fokus på inkontinens. For hver tredje kvinde over 35 år kommer på et eller andet tidspunkt i livet ud for, at de har svært ved at holde tæt. De unge kvinder oplever det tit efter fødsler. Os ældre kvinder kan opleve det i forbindelse med overgangsalderen, hvor hormonforandringer betyder, at bækkenbunden bliver svag. Det gode er, at vi selv kan gøre noget ved !

Jeg husker selv, hvor meget fokus min læge havde på bækkenbundsøvelser efter begge min fødsler.  ”Stram op hver gang du børster tænder eller kører bil”. Forestil dig din bækkenbund er en elevator: Kør til  1. 2. 3. og 4.sal, giv slip og gentag… Sådan lød ordren!

Alligevel gik der mange år, hvor det at hoppe i trampolin med ungerne ikke var noget, jeg gjorde med stor begejstring . I dag er det heldigvis ikke længere aktuelt. Og vi har også foræret trampolinerne væk!

Har du styr på din bækkenbund?

Karen Brøgger fra Cramers Studio

Sammen med Karen Brøgger fra Cramers Studio i København har jeg lavet 3 nemme øvelser, du kan bruge derhjemme hver dag. Karen er personlig træner og uddannet kandidat i HUMAN FYSIOLOGI. Og så har hun skrevet speciale om træning og kvinder i overgangsalderen.

Karen forklarer blandt andet, at når kvinder går i overgangsalderen, så producerer æggestokkene mindre østrogen. Det betyder dels, at bækkenbunden bliver svagere. Dels at slimhinderne i urinrøret bliver tyndere – og derfor kan man få sværere ved at holde sig.

Så med alderen er det altså ekstra vigtigt at træne og vedligeholde sin bækkenbund. Vi giver kort sagt os selv en indvendig opstramning. Det hjælper både til, at vi holder tæt. Og så er der den sidegevinst, at vi også får et bedre sexliv. Og det er jo ikke at kimse af !

Har du styr på din bækkenbund?

Karen viser en af de 3 basisøvelser

Du kan se de 3 øvelser, der foregår liggende, siddende og stående i den video, der ligger i bunden af indlægget her. Der viser Karen og jeg, hvordan du skal gøre.

For hele pointen er, at du netop selv kan gøre en masse for at forebygge og styrke din bækkenbund. Og det er aldrig for sent at gå i gang.

Se videoen på YouTube

Hvis ikke du ved det, har jeg sagt JA til at være ambassadør for TENA . Du kan læse de første 2 blog indlæg og se videoerne fra den 22.oktober og den 29.oktober

Du kan også kontakte Karen Brøgger på  mobilnr.: 29 80 33 33, hvis du vil vide mere om, hvordan du træner din bækkenbund.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

2 kommentarer

Skriv et svar