Fire på tur til Stockholm t/r!

Fire på tur til Stockholm t/r!

Når du læser disse linjer, så vimser jeg igen rundt hjemme på matriklen i Gentofte og ordner vasketøj og fejer blade i haven! Tre dage går hurtigt, når man er fire på tur til Stockholm t/r!

Fire på tur til Stockholm t/r!

Bilen er ladet med kærlighed

Lad mig sige det med det samme: det har ikke været billigt – det har til gengæld været på toppen! Tre dage med sine unge mennesker er en sjælden luksus – og vi har grinet, gået, drillet og mega hygget os sammen. Jeg føler mig så utrolig privilegeret og taknemmelig for, at jeg kan invitere dem med.

Turen til Stockholm i bil er bare flot! Det er ikke billigere end at flyve, men det er både hyggeligere og mindre stressende. Og pladsmæssigt var der heller ingen, der klagede, hverken over benpladsen eller temperaturen i bilen. Vi lagde ud med et morgenmads-stop hos vores bedste i Snekkersten, inden vi kørte ombord på færgen i Helsingør med kurs mod Helsingborg. Tågen lettede lige så stille på turen – og vi kunne køre i land i fineste solskinsvejr.

Fire på tur

Norrköbing

Der er lidt over 600 km til Stockholm. Normalt ville jeg køre turen i et stræk – men for hyggens og oplevelsens skyld havde jeg planlagt en kaffe-fika i Jønkøbing og en overnatning lidt længere nordpå i Norrkøbing. Jønkøbing er en fin by for foden af Vatteren – Sveriges næststørste sø. Og turen langs søen er rigtig fin. Her begynder Småland for alvor med klipper og små, fine, røde ’Emil fra Lønneberg’- huse.

Ingen af os har nogensinde været i Norrkøbing. Heller ikke jeg, som ellers har boet i Stockholm kun små 200 km derfra. Men sikke en skøn lille by! Lille og lille er knap så meget sagt – 90.000 indbyggere er lidt mindre end Aalborg. Byen havde et utal af cafeer og restauranter – et spændende kultur center i et ombygget industriområde. Totalt sejt med sluser, broer, vandfald og maleriske gader. Jeg havde booket et 3-stjernet hotel med en lækker restaurant på Booking.com til en fin pris. Det viste sig, at restauranten var prisbelønnet for sit kød. Desværre var den ene af vores bøf uspiselig sej – men vi fik heldigvis en anden, så vi tog stadig derfra med en god smag i munden!

Fire på tur

35 km gik vi på 3 dage

Næste morgen kørte vi anden etape til Stockholm gennem smukke, smukke landskabet med søer, klipper og skove klædt i efterårsfarver. Ikke et øje var tørt – selv de unge nød den smukke tur. 2 timer senere var bilen parkeret (500 sek i døgnet – fuuuck plus 3 bøder à 750 sek, fordi jeg ikke havde sat p-pilletten i ruden) og kufferterne var smidt på de 2 ret lækre værelser, jeg havde booket via Secret Escapes til 1000 sek per overnatning med morgenmad. Det svarer til 775 danske kr så en ret fin pris på et 4-stjernet boutique hotel i Stockholms bedste kvarter!! Secret Escapes er en app, jeg meldte mig til for nogle år siden – så får jeg med jævne mellemrum de bedste hoteltilbud i hele verden. Jeg har booket derigennem 5-6 gange efterhånden. Og nej, jeg får ikke penge for at skrive det!!! Det fungerer bare og er en spændende app.

Fire på tur

Storkyrkan i Gamla Stan

Vi gik straks ud i det stockholmske efterårsvejr, som bød på sol lune temperaturer. Vi nåede både den fine Biblioteksgatan med lækre butikker, Kungsträdgården , Gamla Stan, Drottningegatan som er Stockholms svar på Strøget) inden vi satte kurs tilbage mod Östermalm, hvor vi ville spise sen frokost på Östermalms smukke gamle Saluhal. Desværre var den lukket på grund af ombygning – det havde jeg ikke lige tjekket. Men en midlertidig og ligeså tjekket Saluhal var skudt op ved siden af – der fik vi lidt mad og hvilede benene.

Kvarteret omkring Birger Jarlsgstan, hvor vi boede, er fuldt på højde med de cool steder i Paris – det blev vi ihvertfald enige om ved middagen, som vi spiste på den hippe asiatiske restaurant Ling Long, som hørte til vores hotel. Lækker, lækker mad a la Le Le hjemme i København. Og til samme priser. Dagens km regnskab blev næsten 13 km til fods!

Fire på tur

Gamle mor i gamla Stan!

Vi var megatrætte og gik til køjs ved 22-tiden. Men det var umuligt at lukke et øje pga den høje musik fra baren. Heldigvis kom receptionisten med ørepropper til os – og jeg tændte for TV’et og lå og så det fedeste program om kvinder og klimakteriet.  Det program må jeg bare hjem og lave i Danmark !!! Titel :”Mig og min overgangsalder”. Nå men det er en anden historie.

Fredag startede med sol og 2 grader – koldt og flot. Planen var at tage på Fotografiska museet – som er verdens største af sin art. Lige noget for min ældste fotointeresserede søn. Vi tog metroen (t-banen) derhen og hoppede med vilje på ved Kungsträdgårdens station. Det er den flotteste i hele metrosystemet. At tage med tunnelbanen i Stockholm er en hel kunstrejse under jorden – men vi gav også 104 kr for 3 stop!

Fire på tur

Kunst i T-banan

Der var også fuld valuta for pengene på Fotografiska. Museet ligger på kajen og har fra restauranten på 3.sal formidabel udsigt over store dele af Stockholm og havnen. Vi så 3 udstillinger – de var lige flotte og tankevækkende. Den bedste var en stort udstilling af den prisbelønnede svenske pressefotograf Lars Tunbjörk. Og så tog vi lige en svensk fika i den ubercool restaurant/cafe.

Vi havde planlagt at gå rundt i det gamle arbejderkvarter Södermalm. Og det var lækkert. Små hyggelige torve og gader med tjekkede og anderledes cafeer og butikker. Vi spiste frokost på indiske Blå Lotus – og så tog vi turen op og ned ad Götgatan, hvor Sveriges ishockey nationalarena Globen rejser sig som et nylandet rumskib i det fjerne. Jeg ELSKER det syn og forsøgte at overbevise de unge mennesker om Globens arkitektoniske fortræffeligheder!

Fire på tur!

Royal Tour rundt om Djurgården

Næste stop var en sejltur fra Strömkajen og rundt om Djurgården, som er Stockholms grønne åndehul. Flot lille tur på 50 minutter til den nette sum af 880 sek for 4. Jeg korser mig stadig. For selvom det var en fin tur, så var det ikke meget af byen og de 57 broer, vi fik set. Men så kan jeg lære det : At læse ordentligt på teksten – for det stod faktisk i brochuren. Men de unge elskede turen!

Vi delte os i 2 grupper efter sejlturen. Ikke fordi vi havde fået nok af hinanden – nogen ville gerne shoppe og andre se mere. Min yngste og jeg vandrede gade op og ned i vores kvarter og fandt den ene perle efter den anden af butikker og spisesteder. Vi må helt klart snart tilbage. Snart.

Mor her havde sidste aften booket fint på Restaurant Lydmar, som  er et tjekket hotel med restaurant, der ligger med udsigt til Gamle Stan og Kungliga Slotttet. Ihvertfald hvis man drejer hovedet godt nok! Det var super hyggeligt, fransk brasserie stemning, med DJ, polstrede møbler og lækker mad. Men jeg måtte også tømme lommerne. 1700 bobs. Og kun jeg fik et glas vin!

Fire på tur!

Middag på Lydmar

Inden Peugeot’en igen satte kurs mod Danmark, lagde vi lige vejen forbi min gamle adresse på Kungsholmsgatan i Stockholm. Det er altid sjovt at se og vise sine unger, hvor man har boet. Og det gav et lille stik i hjertet af vemod. Fortiden kommer jo aldrig tilbage – men heldigvis kan man jo mindes. Og den lille lejlighed på 45 kvm er fuld af glade 80’er minder fra dengang i 85-87, da jeg arbejdede og spillede ishockey i Stockholm.

Nu er vi som sagt hjemme. Jeg har lige et brev jeg skal skrive til det svenske Q-park for at redde bare lidt af økonomien! I får så mange reklameindlæg den kommende tid ! For jeg har sgu brugt alle mine penge.

Ej spøg til side.

Det har været alle pengene værd. 3 dage med mine yndlings mennesker – samlet pris små 13.000 danske kroner med mad, overnatning, transport og udflugter.

Fire på tur

Nytorg på Södermalm

Fire på tur

Kunst i T-banan (Kungsträdgården)

Fire på tur!

Riksdagen og Kungliga Slottet

Fire på tur

Östre Långgatan i Gamla Stan

Fire på tur!

Sturekatten – Stockholms ældste cafe på Riddargatan

Fire på tur

Cool typer i Stockholm

Fire på tur

Udsigt fra cafeen på Fotografiska museet

 

Fire på tur

Et af Lars Tunbjörks fantastiske billeder

Fire på tur

Riddarhuset og Riddarkyrkan

Fire på tur

Her boede jeg engang i det forrige århundrede! 3.sal tv

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

6 kommentarer

  • Line Baun Danielsen

   16/05/2019 at 23:40

   Hej Karen.

   Det hed Hotel Story.

   Super hyggeligt og meget centralt på Riddargatan.

   Kh Line

   Svar
 • Lene Jørgensen

  21/10/2018 at 20:49

  Tak for en skøn rejseberetning💕
  Nu glæder jeg mig endnu mere til, jeg skal besøge Stockholm i maj 2019 til et stort firmaevent i Globen.
  Vi har et par dage ekstra til at opleve Stockholm, så igen tak for de gode tips 😊🇸🇪

  Svar
 • Kit brandt talreja

  21/10/2018 at 20:32

  Hej Line
  Hvor er jeg blevet positivt inspireret af jeres dejlige besoeg i den skønne by og hvor var de unge heldige at få saa pragtfuld en oplevelse med deres seje ungdommelige mor. Tak for beskrivelsen glæder mig til at komme derop i sept. 2019. Kærlig hilsen Kit

  Svar
 • Erik Balk-Møller

  21/10/2018 at 20:10

  Kære Line
  Sjovt, at I også var i Stockholm i efterårsferien, og inspirerende at læse om jeres bud på nogle gode oplevelser i byen, der netop understreger hvor mange muligheder, der findes i denne fantastiske by.
  For første gang nogensinde kom jeg til byen mandag aften og havde 3 fine dage med masser af fine indtryk. Boede på hyggelige Castle House Inn i Gamla Stan tæt på vandet og gode caféer. Mine ture rundt i byen gik med offentlig transport og på gå-ben til bl.a. The Abba Museum, Vasamuseet, Skansen, Det Kungliga Slottet og pladeforretningen Bengans på Drottninggatan 20. Sidst men ikke mindst Shania Twain onsdag aften i Globen.
  Stockholm, vi ses igen til sommer og Allsång på Skansen!
  KH, Erik

  Svar
 • Vibeke Rosenfeldt Thomsen

  21/10/2018 at 11:41

  Kære Line.
  Tak for en dejlig historie om dig og de unge, og med en masse gode ideer til et besøg i Stockholm. Jeg har straks hentet appen på Secret Hotels – jeg elsker små specielle hoteller.

  Svar

Skriv et svar