5 gode råd til en dejlig jul!

5 gode råd til en dejlig jul!

Der er under en uge til juleaften. Og stik i mod normalen så har julestemningen haft svært ved at bryde gennem travlhedsmuren her hos os. Men nu skal julestemningen inviteres indenfor – og I med. Så velkommen i mit julehjem og til mine 5 gode råd til en dejlig jul!

5 gode råd til en dejlig jul!

Der blev tid til en juletur til Skagen

Julen er en pudsig størrelse. Det er den tid på året, som flest mennesker har størst forventninger til. Nogle gange så store, at det er svært at indfri dem. Og det er synd. Jeg har altid holdt fast i en masse traditioner, ligefra risengrød med familien den 1.december, gløgg og æbleskiver (efter min ex-svigermors opskrift) på min fødselsdag, konfektdage og hyggelige udflugter til både København og Helsingborg. Men i år er dagene bare fløjet afsted, og jeg har kun nået halvdelen af det, jeg plejer! Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er, som det er!

Jul og traditioner

Og en ting, jeg altid gør, er at pynte op til jul i slutningen af november. Julekasserne bliver hevet frem, julemusikken vælter dagligt ud af højttalerne – og grin bare, det er den samme playliste HVERT år! Vi plejer også at have et juletema hvert år, som min yngste er med til at definere. I år har vi været lidt mere løse i koderne, og har pyntet med de ting fra julekasserne, som vi holder mest af. Og hvert år plejer jeg at investere i en ny juleting. Det blev en flot dekoration, som jeg købte på min juletur til Skagen.

5 gode råd til en dejlig jul!

Juletræerne fra Else Schneider

5 gode råd til en dejlig jul!

Juledekorationen fra Skagen

……… I år holder vi juleaften med hele familien, en veninde og hendes datter.

13 mennesker og 5 hunde. Vi mangler kun drengenes farmor, som døde tidligere i år. Hun plejede altid at holde jul med os, og vi vil savne hende big time. Men jeg glæder mig alligevel, fordi jeg kun er sammen med mine drenge hvert andet år. Det er skilsmissens pris. Maden bliver uddelegeret, gave budget afstemt, også hvem der giver gaver til hvem. Så er der ikke nogen, der stresser mere end andre, og alle får lige meget. Det lyder lidt som en demokratisk proces i Folketinget!

5 gode råd til en dejlig jul!

Kalenderlys skal der til!

Julen 2019

Jul i vinduerne!

  

Vegetar jul

Menuen bliver lidt anderledes end normalt, fordi min ældste er blevet vegetar i årets løb. Så udover and og flæskesteg, så skal der altså findes på en vegetar menu. Den er ikke helt på plads, men vi går sjældent ned på grønt tilbehør juleaften. For udover de obligatoriske hvide og brune kartofter, så bliver der altid lavet forskellige slags rødkål og salater med grønkål, æbler og andre lækkerier. Jeg skal stege min første and EVER – min mor og reservemor har sendt den depeche videre nu til min søster og mig – det er lidt af et pres! Men jeg tager opgaven på mig og tager Brødrene Prices julekogebog til hjælp.

Lillejuleaften bliver anden sat på langtidsstegning. Juletræet bliver pyntet og bordet dækket. Og forhåbenligt sænker julefreden sig over matriklen.

Julen 2019

Velkommen ind

Julen 2019!

Jeg elsker lys!

 

5 gode råd til en dejlig jul

Og her til slut får I lige mine 5 gode råd til en dejlig jul

1)Skru ned for ambitionerne og forventningerne

2)Uddeleger opgaverne hele julen

3)Vær nærværende – glem mail og mindre mobil

4)Spis mindre og gå mere

5)Slap af og hav ikke 1000 ting på programmet

Glædelig jul til alle jer dejlige mennesker, som følger med her på bloggen. 

 

Ps: I får lige opskriften på farmor Ilse’s fantastiske æbleskiver:

1/2 liter kaffefløde

50 g gær

500 gr mel

5-6 æg (hviderne skilles fra og piskes stive og vendes i dejen, når den er hævet)

100 gr smeltet smør

2 tsk Kardemomme

Reven citronskal

Dejen hæver og æbleskiverne steges i RIGELIGT smør.

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

5 kommentarer

 • Kit Brandt Talreja

  20/12/2019 at 06:02

  Det lyder som en rigtig god ,hyggelig og fin jul og godt gennemtaenkt.
  Haaber du faar held med anden og at I alle faar en skoen aften….ogsaa sammen med de 5 hunde!!!!
  Dejlige juleting du har i dit hjem Line.
  TAK for dine mange spaendende og interessante indlaeg i det snart forgangne aar, jeg ser frem til mange nye i 2020.
  RIGTIG GLAEDELIG JUL TIL DIG OG DIN SOEDE FAMILIE SAMT ET GODT OG LYKKEBRINGENDE OG IKKE MINDST
  SPAENDENDE NYTAAR.
  Juletanker fra Kit

  Svar
 • Pernille Knuth

  19/12/2019 at 11:20

  Hej Line
  Rigtigt god jul til dig og hele familien herfra.Godt skrevet for selv om vi gerne vil det hele – er det sidste ende nærværet med familie og venner der betyder mest.Selv om jeg også er skilt formår vi heldigvis stadigvæk at holde jul sammen nåede med min forældre,farmor,eks man,eks svigerinde-hendes bror og hans mand, min eks svoger og min søn – så endnu har jeg ikke måtte undvære Tobias -heldigvis.
  Det bedste juleønsker fra familen Knuth

  Svar
 • Kirsten Jensen

  19/12/2019 at 11:18

  Kære Line, Du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul, samt et fantastisk – lyst og helsebringende nytår.
  Jeg nyder at læse din blog, hvor jeg ofte kan relatere til mit eget liv.
  Kærlig hilsen mormor til to <3 <3 <3

  Svar
 • Pia bady

  18/12/2019 at 16:33

  Tak iligemåde Line. 🎄🤶Venter på at blive mormor💕🤶💕Så julen i år bliver fantatisk. 👼🎁👼💕

  Svar

Skriv et svar