Når nu liderligheden skal frem

Når nu liderligheden skal frem!

Ja, undskyld hvis du er lige ved at få søndagskaffen galt i halsen. Det skete også for mig i fredags, da en mand pludselig spurgte mig : Bliver du liderlig, når du ser mig?.. Så når nu liderligheden skal frem!

Der var hverken tale om Harvey Weinstein eller Peter “Ålen” Aalbæk. Og vi var ikke ude i en #meetoo samtale. Spørgsmålet kom ud af det blå fra en kæk mand til et selskab, jeg var til. Han havde sat sig for at ville provokere mig. Det sker ganske tit, at mænd gør det.

Når nu liderligheden skal frem

Når masken falder…

Det var sent, jeg havde et par champagnecocktails eller 2 i blodet, og jeg gad ikke blive kvinde-fornærmet over hans provokerende ærinde. Så jeg svarede, som det var: ‘Nej, det bliver jeg faktisk ikke’.

‘Trækker du slet ikke spor?’ Blev han ved for at provokere lidt mere. Men nej, måtte jeg skuffe ham. Der skete ligesom ikke en pind fra hjernen og ned. Og heldigvis for det, for hans søde kone eller kæreste stod ved siden af. Jeg lukkede hurtigt emnet ned og svarede, at jeg tror, mænd generelt er mere lystne end kvinder, og at kvinder skruer op og ned alt efter, om der er en hane i kurven eller ej. Det forstod han ikke.

Dagen før – den 8.marts på Kindernes Internationale Kampdag –  var liderligheden også oppe og vende til det kvinde arrangement jeg var til i HK. Jeg havde egentlig lovet at skrive lidt mere om det i dag – men min feministklumme blev bragt allerede i går i BT, og den kan du læse her.

Når nu liderligheden skal frem

De 4 skønne kvinder, jeg debatterede med hos HK: Sarah Skaarup, Ekaterina Andersen og Ida Rud

Men tilbage til liderligheden forleden. Her slog standupperen Ane Høgsberg i hvert fald fast med syvtommer søm, at hun var mindst lige så horny som sin kæreste. Og hun mente at vide, at det gjaldt for ALLE kvinder, at vi har mindst ligeså stor eller stærk sex-trang som mændene. Der blev fniset og grinet i salen blandt kvinderne – for i virkeligheden er liderlighed jo ikke noget, vi taler om sådan hver og hver anden dag. Og slet ikke i et offentligt rum med mennesker, vi ikke kender.

Men når nu emnet var dukket op 2 dage i træk blev jeg nysgerrig på, hvad jeg mon kunne google mig til af viden, og om der fandtes et svar. Og jeg må med skuffelse konstatere, at jeg ikke fandt et entydigt svar. Nogle undersøgelser viser, at mænd og kvinder har lige stort sex-drive. Andre at mænd ER mere fremme i skoene og tænker på sex mange gange om dagen. Andre igen viser, at liderligheden stiger op gennem 30’års alderen og hænger sammen med forplantnings-trangen. Derefter falder igen hos både mænd og kvinder.

Og så er der hele ’afsnittet’ om kvinder og overgangsalderen. For her oplever rigtig mange kvinder, at sexlysten svinder sammen med hormonerne. Men kære kvinder, det er et stort og alt for vigtigt emne, som kræver lidt mere alvor end en søndagsblog om liderlighed. For jeg har nemlig fundet ud af, at det ikke behøver at være sådan. Der er et liv og et sexliv både før, under og efter overgangsalderen. Den tager vi en anden dag.

Grib livet og søndagen –  og nyd den.

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • Keld Høfler

  11/03/2018 at 16:55

  Når nu liderligheden skal frem!
  Man undres over at nogle mennesker er så lavt begavede og stiller sådan et spørgsmål. Godt svar i øvrigt.
  Kvindernes internationale kampdag, ikke børnenes (kindernes) 🙂
  Når nu det skal frem jvf. ovenstående, har jeg altid været tiltrukket af dig, og det til trods vi aldrig har mødtes.
  Nyd livet, hilsen en jævnaldrende.

  Svar
 • Henrik V Blunck

  12/03/2018 at 00:00

  Det rette selskab hjælper jo i hvert fald på lysten, men nej, jeg tror også de fleste undersøgelser begår den store fejl at tro, at man kan sætte lighed mellem den lyst én mand føler som værende, at sådan er alle mænd – og det samme hvad angår kvinder.
  Én ting kan alle eksperter vist blive enige om, og det er, at kvinder er længere tid om at blive varme, hvorimod flertallet af mænd er meget visuelle, så de i princippet kunne tænde bare de ser en rigtig flot kvinde. Det er den egenskab de fleste af os lærer at tøjle med alderen, så vi ikke render rundt med en evindelig teltpløk for nu at blive i stand-up terminologien. 🙂

  Svar
 • Claus

  12/03/2018 at 21:42

  Selvfølgelig er der forskel på mænd og kvinder, men tror man skal passe på med at generalisere, jeg tror mere det handler om at vi, både mænd og kvinder, har forskellige personligheder.

  Svar

Skriv et svar

Få nye indlæg på mail:Tilmeld dig her