• Home
  • /
  • Motion
  • /
  • Træn julen og overgangsalderen væk
Træn julen og overgangsalderen væk

Træn julen og overgangsalderen væk

Ligger du som jeg her 2.juledag som en svedig flodhest, der har overspist hele julen og bare tænker: Hvordan skal det nogensinde blive godt igen? Mine damer – jeg har et godt forslag: Træn julen og overgangsalderen væk.

Træn julen og overgangsalderen væk

Min seje træningsmakker Lone, som har fordoblet sin styrke på 4 måneder!

Hvor kommer overgangsalderen lige ind i billedet, tænker I måske. Det gør den fordi, vi ligeså godt kan slå tingene sammen. Og nok kan vi ikke træne den væk – men vi kan lindre den.

De fleste af jer, som følger mig, har sikkert spist og drukket sig lystigt igennem julen, som jeg har… Og de fleste af Jer  formentlig i eller på vej i overgangsalderen, som jeg er. Overgangsalderen er ikke til at komme udenom. Og hvad enten vi har symptomer på den eller ej, så har vores krop brug for en anden form for træning, når vi er her midt i livet, hvor hormonerne falder drastisk, og knogler og muskler skrumper. Den rette træning kan være med til at mindske generne fra overgangsalderen – både i forhold til hedeture, ømme led og ikke mindst humøret!

Så hvorfor ikke slå to fluer med et smæk: Slip af med julesulen og boost samtidig kroppen, knoglerne og humøret.

Jeg har de sidste par år trænet i et skønt fitnesscenter i København – og jeg ved godt, at alle jer vest for København ikke har mulighed for at være med. Måske I kan foreslå det i jeres eget fitness center. Det seneste halvandet år har jeg trænet på et morgenhold med kvinder i forskellige aldre. Vi er 3 et godt stykke over de 50. Og vi følger godt med.

Men Marie Louise og Karen fra Cramers studio starter nu hold for kvinder netop i overgangsalderen med fokus på alt det, vores krop har behov for, så vi holder knogler, muskler, led og bækkenbund stærke og sunde. Og samtidig kan vi forbygge hjerte-karsygdomme, som er en af de hyppigste dødsårsager blandt os kvinder over 50.

Jeg hørte om det nye ‘overgangsalder-hold’ for et par uger siden, og jeg har lovet at komme og holde et oplæg for deltagerne. Det er små hold med op til 8 kvinder per hold, og udover træning 2 gange om ugen vil der være foredrag om alt fra bækkenbund, knogler til kost og livsstil. Kurset kører over 12 uger med start den 6/1, så er vi ligesom i gang med det nye år! Du kan læse meget mere om forløbet og pris her.

Træn julen og overgangsalderen væk

Hårdt men godt !

Men noget af det du også får med er:

-En krops analyse, der måler bl.a. fedt og muskelmasse

-Foredrag og træningspas med gæstetræner fra ’Knoglestærk’

-Afsluttende kropsanalyse

-Opskrifthæfte med inspiration til sund og nem madlavning

Og meget mere.

Jeg har som sagt selv trænet på morgenhold med kvinder i forskellige aldre og niveauer i nu halvandet år (det første halve år trænede jeg alene med en personlig træner), og jeg har fået møbleret godt rundt på muskler og fedt. Fra at have permanent ondt i den ene skulder – så har jeg stort set aldrig ondt mere, og jeg kan løfte 50 kg i dødvægt og squatte med 65 kg! Takket være systematisk træning.

Træn julen og overgangsalderen væk

3 seje træningskammerater og træner Karen Brøgger (tv), som har speciale i kvinder og overgangsalder

Så har du lyst til at gøre noget godt for dig selv og komme godt i gang med 2019 – så er dette måske en mulighed. Jeg ved, at jeg har gjort en langtidsinvestering ved at træne regelmæssig og fokuseret.

Hvis du har nogle spørgsmål – skriv her eller til Karen på: karen@cramersstudie.dk

Og bor du ikke i København, så kan du måske samle nogle kvinder, og kontakte dit eget fitnesscenter og foreslå det at lave et hold. Det er så meget sjovere at træne med nogen – og endnu bedre at blive skubbet på af en træner, der ved, hvad det handler om.

Lad og komme ud af startklodserne sammen i 2019.

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

Skriv et svar