Glædelig jul - fra mig til jer

Glædelig jul – fra mig til jer!

Nu er der ikke så længe til. Vi tæller ned – om 3 dage er det juleaften. Og jeg elsker det. Jeg er, som I ved, vild med jul og julehygge. Her kommer derfor mit: Glædelig jul – fra mig til jer!

Glædelig jul - fra mig til jerJeg var sent ude med julepynten i år. Jeg trak den faktisk helt til den 30.november, før der for alvor kom gang i juleriet. Jeg kan godt mærke, at min ældste er flyttet hjemmefra. For fra at her er ’børn i huset’ hver dag, så har jeg kun min yngste søn hjemme 14 dage ad gangen. Og det betød rungende tomhed i mit lille julehjem til den 10/12. Til gengæld er han her nu – og jeg NYDER det.

Jeg kommer aldrig til at gå ned på julepynt – jeg har adskillige kasser, og hvert år kommer der nyt til. I år er ingen undtagelse – der er kommet 2 fine perlejuletræer fra Else Schneider – en skøn lille netshop. Jeg mødte ejeren på en af mine fitness camps i Marbella tidligere i år. De står og pynter sammen med årets andet nyindkøb: Min hjemmelavede adventskrans.

Drengenes julesokker hænger, hvor de plejer. Og der kommer noget i BEGGE, selvom min ældste jo er flyttet. Men det betyder, at det har været nemmere at lokke til søndagshygge som forleden, hvor den stod på risengrød, nisseøl og tallotteri!

Glædelig jul - fra mig til jerJeg er i den grad et gammeldags traditionsmenneske. Og selvom der sker noget nyt på pyntefronten hvert år – så er det en nagelfast tradition, at vores store stofnisser flytter ind på deres faste pladser på vores radiatorer. Her har de sendt god julekarma ud i hvert fald de sidste 11 år. Og så er der englene, som også har deres historie og faste plads på en gammel ege-knude, der nu er flyttet fra reolen ind på mit konsolbord. Egeknuden fik jeg af en økologisk landmand, der  kom forbi med den en dag for mange, mange år siden. Nu mangler vi kun juletræet – det er købt og skal pyntes senere i dag.

Noget af det, jeg har prioriteret denne december, er at have styr på julegaverne og julebageriet i god tid. Jeg købte de første julegaver allerede i november – og det gav lidt mentalt og tidsmæssigt overskud til bla. julebageriet. Også selvom der stadig mangler lidt !

 

Glædelig jul - fra mig til jerJeg har bagt ’farmors’ æbleskiver og frosset nogle poser ned. Og så har jeg for første gang haft held til at bage min egne (dvs Meyers opskrift!), sprøde brunkager. Endda i 2 omgange fordi første hold blev spist op hurtigere, end julemanden flyver over himlen juleaften!

I morgen er det så konfektdag, og alt er klar til at vi kan trille havregrynskugler og lave marcipan lækkerier. Og lillejuleaften bliver MIN jul med mine drenge, som jeg skrev om forleden. De har fået til opgave at finde et sjovt spil eller en leg til efter middagen og gaverne.

Og sådan er der noget at glæde sig til HVER dag indtil den 24.

Hvordan holder I mon Jeres jul ?

Rigtig glædelig jul.

 

 

 

Glædelig jul - fra mig til jerGlædelig jul - fra mig til jerGlædelig jul - fra mig til jerGlædelig jul - fra mig til jerGlædelig jul - fra mig til jerGlædelig jul - fra mig til jer

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • G.

  23/12/2018 at 20:12

  Mit barn…er taget over til ex’en holder jul.
  I år holder jeg jul med Eks-kæresten og min kæreste – de begge 2 går meget op i julen. Min kæreste har pyntet op til jul. Men det gør jeg ikke (er ikke kristen) Men jeg glæder mig til at ligge på sofaen og hygge med en kold luksus jule øl og se Disney sjov – senere glæder jeg mig til flæskesteg og Jeg ønsker – jeg vinder mandlen i år. Og vi skal have pakke leg.
  Imens Eks-kæresten er i kirke og min Kæreste forbereder maden – så hygger jeg med Disney sjov og luksus juleøl.
  Det ser hyggeligt og lækkert ud hjemme hos dig Line – et forsinket tillykke med fødselsdagen
  Tak til dig Line – glædelig jul – glædelig jul til alle.
  Nisse hilsen G.

  Svar
 • Erik Balk-Møller

  23/12/2018 at 16:19

  Jul, jul, jul, jul, jul, rør blot ikke ved min gamle jul!
  I min familie holder vi meget af julen, ikke mindst min søster og min niece. Min søster, der en overgang boede i USA, oplevede en jul, hvor hendes daværende mand blev indlagt på hospitalet og hun derefter sad alene hjemme juleaften. Det eneste hun havde at spise i huset var nogle pandekager og en kop the. Hun lovede sig selv, at det skulle hun aldrig udsættes for igen, og siden har hun holdt jul med jul på. Min niece har taget den model til sig, så julen er som den bør og skal være i vores familie. Der er juletræ og pyntet op. Der er flæskesteg og and og 2 slags kartofler og risalamande. Der er pakkeleg. Der er gaver, fællessang, kaffe og klejner.
  Allerede i sidste weekend holdt vi “juleaften” hos min søster med min niece, hendes mand og lille dreng. Det var nødvendigt fordi den lille familie i fredags tog til Norge op mod Nordkap for at holde jul med hendes mands norske familie.
  I morgen tager min mor og jeg så turen ud til søster igen og holder juleaften én gang til – “all inclusive”.
  2. juledag er der julefrokost a la traditionale hos min moster med mer familie i hendes nye lejlighed i Hillerød.
  Det er jul, det er bare altid super cool.

  Du og dine ønskes en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår!

  KH, Erik

  P.S.: I dag skal jeg se “Den tid på året” på din anbefaling for at komme i den rigtige julestemning..ho!ho!ho!

  Svar
 • Henrik V Blunck

  21/12/2018 at 22:43

  Når jeg ikke er i forhold er jeg faktisk ret anti-jul. Jeg giver naturligvis gaver til børnene, men ellers frabeder jeg mig det, og har holdt mig fra familiejul siden moren gik bort. De seneste år har en kammerat og jeg mødtes juleaften, og spist flæskesteg m.v., men uden vi af den grund ‘julede den’ udover naturligvis Disney sjov om eftermiddagen.
  Den indre dreng dør aldrig, og det er lidt ligesom 90 års fødselsdagen nytårsaften. Den ser man jo ikke fordi den er spændende, men fordi den er sjov.
  I år kom en influenza/forkølelse i vejen for dette, så jeg nøjes med at glæde mig over jeg har leveret en komplet julekalender på mit domæne, så andre er underholdt hele vejen frem til den store dag.
  Men det afholder mig bestemt ikke fra at ønske dig og dine en rigtig Glædelig jul. Tak for inspirationen på din blog gennem året. Stor tommel-op herfra. 🙂

  Svar

Skriv et svar