Mr.Right!

Vi er alle verdens bedste mor!

Jeg er lidt ramt på mit moderskab for tiden. Som jeg skrev forleden er min yngste lige blevet 17 – og min rolle som fejlfri og fantastisk mor er i aftagende, og jeg skal finde en ny måde at være mor på. Jeg skrev engang en bog, der hed: Verdens bedste mor. Og bogens pointe er, at vi er alle verdens bedste mor!

Verdens bedste morJeg sad og bladrede i bogen forleden, og jeg  fik lyst til at dele lidt af bogens forord med Jer. Det indrammer nemlig, hvad moderskab handler om, og hvad der er på spil i en mors hjerte. Jeg inviterede i 2009 tre skønne mødre med på en moderskabsrejse. Over 2 dage skulle vi tale om det vidunderlige, fantastiske og udfordrende ved at være mor. De 3 kvinder var Pernille Aalund (tidl. Magasindirektør og forfatter) , Anne-Dorthe Tanderup-Riis (tidligere håndboldspiller og diætist) og Annemette Rasmussen (tidl. Statsministerfrue og pædagog). Vi kendte kun hinanden som de professionelle mennesker, vi er, men da vi rejste hjem, var vi blevet forenet i moderskabets hellige navn. Her får du en del af forordet til at minde dig selv om, hvor fantastisk moderskabet er. Og hvor god en mor, du SELV er! 

’Denne bog er en inspiration og en hyldest til mødre i alle aldre. Vi vil hylde kvinden, der ikke så tit får anerkendelse eller ros. Hende som bar os i vores mave. Hende som lagde os til vores bryst, kærtegnede vores hjælpeløse krop og elskede os fra det sekund, vi kom skrigende til verden. Hende der holdt en kold klud på panden, når vi kom fuldesyge hjem fra den første fest, og som trøstede os efter den første kærestesorg. Hende der bagte boller og tegnede små hjerter på servietten i madkassen. Og som stadig bekymrer sig og står klar som en 100 meter løber, selv når vi for længst er flyttet hjemmefra og har stiftet vores egen familie.

Vist kan hun være pinlig, grænseoverskridende og blande sig i alt for meget. Men hun er vores MOR, Verdens bedste mor.

Verdens bedste mor

2009 – vi er godt nok unge her !

Mit eget liv ændredes for altid, den dag mine to drenge kom til verden. At blive mor er ubetinget den største oplevelse en kvinde kan få. Glem alt om flotte bryllupper, forfremmelser eller fine poster. At få et barn flytter for altid dit fokus fra dig selv – til dit barn.

Jeg bliver stadig overvældet af en beskrivelig lykkefølelse, når de kommer væltende ind ad døren med et kæmpe smil og råber ”Hej moaar!”. Eller når de har skrevet en fin hilsen på tavlen eller en lap papir. Eller som da de var mindre havde bygget fuglehus i sløjd eller tegnet en fin tegning og skrevet: Til verdens sødeste mor.

Når vi bliver mødre, siger vi for altid farvel til et liv med os selv i centrum. Og vi siger goddag til et liv med et kæmpe ansvar og mængder af lykkestunder. For det at få børn er en tveægget oplevelse. Det er glæde og bekymring. Det er latter og gråd. Og det er en lang øvelse i at sige FARVEL: Moderskabet er én lang adskillelsesproces fra det øjeblik, vores børn kommer til verden. Som mor skal vi være der – men vi skal også give slip.

Når vi en gang har gået moderfølelsen ind i vores hjerte og hjerne, så slipper den os aldrig. Betingelsesløs kærlighed oplever man først, når man står med sin førstefødte i armene. Og kærligheden varer ved hele livet. Selvom mor og barn relationen også er en vej belagt med konflikter og skænderier af alle arter – så har vi kun en mor.

Og hun elsker os altid. Hun er verdens bedste mor for lige præcis os.

Vi har alle vores egen opskrift på moderskabet, en opskrift som er præget af de referencer og værdier, vi har med i livets kuffert. De seneste 20 år har der imidlertid været et intenst fokus på, hvordan vi bliver ”perfekte mødre”. Jeg kender utallige kvinder, der har læst en million blade, bøger og manualer om vejen til det gode moderskab, og som er blevet proppet fuld af gode intentioner og dårlig samvittighed, når de læste om amning, det moderigtige babytøj, den rigtige madpakke, den bedste fødselsdagsfest og ikke mindst den politisk korrekte opdragelse og kost.

Verdens bedste morMen kære mødre, tiden er inde til, at vi slipper drømmen om det perfekte moderskab og i stedet bare NYDER de fantastiske øjeblikke, vores børn og moderskab giver os. Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg har kæmpet min egen umulige kamp for at leve op til konventionerne for det perfekte moderskab. Og kun mine børn kan engang vurdere, om jeg lykkedes med min mission eller ej.’

Og den sidste opfordring er vel i virkeligheden eviggyldig….

”Verdens Bedste Mor” kan ikke købes mere. Men den kan lånes på visse biblioteker. Og så kan du finde den som e-bog på Saxo, som en venlig følger har gjort mig opmærksom på! 

 

 

 

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

8 kommentarer

 • Anne Willer

  24/04/2018 at 12:27

  Hej Line, dejlig hyldest til alle os mødre:-). Tror da lige jeg vil tjekke den e-bog ud. Tiden løber og min yngste er 18 lige om lidt, kørekortet næsten i hus og elsker bare stadig at have ham boende hjemme. Storesøster flyttede allerede da hun var 17 og er supergodt på vej og ligesom dig eeeelsker jeg når hun og kæresten kommer hjem, så bliver de lidt forkælede. Citat kæresten: “Jamen Annemor det er så dejligt at komme her – det er lige som på hotel” – måske skulle jeg sætte serviceniveauet lidt ned:-) – nej det tror jeg ikke for jeg nyder at hygge om de skønne unger. God dag til verdens dejligste mødre.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   01/05/2018 at 15:24

   Hej Anne.

   Åhhhh, hvor er det dejligt. Jeg elsker også at hygge om mine drenge, deres venner og kærester. Det er livet !

   KH
   Line

   Svar
 • Heidi svanborg

  23/04/2018 at 18:48

  Har fået 6 børn,den ene døde af kræft behandling 8 mdr gammel.. Hver eneste fødsel var helt specilt 5 drenge og en pige i pølseenden 😀 Har nu 4 børnebørn og som skrevet ovenover, man har kærlighed til dem alle <3

  Svar
 • Rike Jørgensen

  23/04/2018 at 12:03

  Kære Line! Du har noget godt og dejligt i vente😊 en dag står du med dit barnebarn! Da er der slet ikke plads i brystet, for et hjerte der elsker så inderligt højt, det lille barn, som vores barn har produceret😊 jeg har altid tænkt, at de her bedstemødre der svømmede over deres børnebørn, var mindre hysteriske! Men det er vi ikke, hysteriske, vi elsker bare så højt, så vi blive nødt til at dele det med andre😊 så glæd dig søde Line! Kh Rikke

  Svar

Skriv et svar