Oprah for president !

Oprah for president !

Jeg ved ikke, om I så den. Oprah’s tale ved Golden Globe prisoverrækkelsen forleden. En tale om ulighed, rettigheder og om overgreb på kvinder, som nu får amerikanerne til at juble: Oprah for president !

Og ja vi taler om tv-personligheden, den tidligere talkshow vært, forretningskvinden, forfatteren, skuespilleren og alt muligt. Oprah Winfrey. 

Amerikanerne elsker hende. Hun har solgt over 55 millioner bøger over-there. Hun voksede op i trange kår, og hun blev selv misbrugt seksuelt som 14-årig, som jeg netop har læst i min morgen Berlingske .

Oprah for president !

Billedet er lånt fra NY Dailytimes

Jeg så selv talen forleden – og I kan se den her: Den var så kraftfuld og overbevisende, som kun én med noget på hjerte kombineret med årtiers medie- og manuskript rutine kan præstere. USA har stadig sin første kvindelige præsident til gode. Jeg skal holde mig for god til at mene noget offentligt om den præsident, der sidder i det Ovale værelse lige nu.

Men det, der er interessant, er, at Trump var en politisk novice, inden han stillede op til præsidentvalget – og det er Oprah i så fald også. Og selvom Oprah Winfrey personligt har givet udtryk for, at politik ikke er noget for hende, fordi hun er politisk uerfaren… Så fristes man jo til at spørge: Hvorfor ikke ?

Historien i USA viser, at både skuespillere og billionærer har en chance – tænk blot på Ronald Regan og ja, Trump. Medier overalt i USA er gået Oprah-amok efter talen forleden. Og hendes politiske værdier bliver nu endevendt på godt og ondt. De menneskelige og empatiske værdier har hun ligesom vist verden i sine taltshows gennem årene. Og hun er billedet – ligesom Trump – på den amerikanske drøm. Hun er bare sort, kvinde og har nærmest en hel befolknings respekt og kærlighed, hvis man skal tro, alt det man læser!

Oprah for president !

Nope…. Politik er ikke noget for denne tidligere tv-vært!

Hvorfor kommer det os ved her på bloggen ? Jo, det sjove tankeeksperiment er: Kunne vi forestille os en tidligere talkshowvært som statsminister her i Danmark m/k?

Jeg ved det ikke. Men jeg tvivler. Selvom vi herhjemme har et Folketing med alt fra hjemmehjælpere, skolelærere, landmænd, sosu assistenter til akademikere og levebrødspolitikere. Vi har også set et par journalister og tv-værter, men journalister rangerer ikke ret højt på troværdighedslisten, og danske kendisser må helst ikke mene for meget. Og de få, der tør og har turdet, bliver ofte mindet om, at de også bare bliver valgt og hørt, fordi de er kendte og har et forspring.

Oprah er mega kendt. Over hele verden. Så det burde jo være piece of cake for hende. Som kvinde på den anden side af kloden tænker jeg: Yes ”! Go for it Oprah. Selvom du er rig, berømt og bare kunne hvile på laurbærene og leve af renterne i banken, så har du sgu både hjerne og hjerte – og tilmed en skarp tunge. Om hun så har et politisk projekt – det må tiden vise.

Jeg foretrækker det frie liv uden politiske smæk!

Jeg er selv blevet opfordret til at gå ind i politik nogle gange efterhånden. Men jeg lover jer: Jeg bliver ved min læst – her bag tasterne og ude i det liv, hvor andre har brug for mig som mor, og for min viden som formidler og mediemenneske.

Man skal kunne tåle mange bank i politik. Respekt for dem, som tør – det gør jeg ikke.

Rigtig dejlig onsdag.

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • Alex Møller Graversen

  11/01/2018 at 10:53

  Syntes det er grotesk at kendisser overvejer at stille op til verdens mægtigste embede.
  Man bliver nervøs, idet USA’s præsident jo nærmest er den almægtige på jorden! Men igen alt andet end Trump kan kun være bedre. Men for guds skyld lad os få en politiker ved næste præsidentvalg, en som Obama eller Clinton!

  Svar
 • Lotte

  10/01/2018 at 12:24

  Hun er klart et bedre bud end den nuværende. Men jeg synes nu det er meget rart at en præsident eller statsminister har nogle år med politiskerfaring på bagen. Det er trods alt noget helt andet end at drive wn forretning. Kendthedsfaktoren er irrelevant

  Svar
 • Edwin Chammon

  10/01/2018 at 11:37

  Tak for endnu et fantastisk indlæg. Jeg så Oprahs tale, hun er en fantastisk kvinde, i sin tid så jeg når muligheden bød sig hendes talkshow. Jeg tror hun vil kunne vinde i USA og. Blive en fantastisk præsident, med den empati hun besidder.Dejligt du er vel hjemme igen.
  Knus og tak for dig Edwin❤️

  Svar

Skriv et svar