• Home
 • /
 • Livsstil
 • /
 • Sådan skruer du op for glæden og ned for brokkeriet!
Sådan skruer du og for glæden og ned for brokkeriet!

Sådan skruer du op for glæden og ned for brokkeriet!

Du kender dem helt sikkert. Brokkerøvene og sortseeerne. Det er ikke dem, du ser på billedet her  – for der er min yngste søn og min altid glade mor. Men brokkerøvene er alle vegne, fordi det ligger dybt i vores gener at være sortseere. Men sådan skruer du op for glæden og ned for brokkeriet!

Sådan skruer du op for glæden og ned for brokkeriet!

Louise Opprud Jacobsen svarer på spørgsmål

Jeg har lige været til konference om Sundhedsledelse og livsbalance. Det lyder måske lidt langhåret – men det er det ikke. Det handler om trivsel, og om være i balance på og udenfor jobbet. Tirsdag var vores sidste konference på touren i år, og jeg havde virkelig set frem til dagens hovedtaler som er kvinde, hjernenørd og ingeniør. Hun ved nemlig noget om, hvad der gør mennesker glade – og hvordan vi kan stimulere glæde og dermed trivsel.

Jeg indrømmer blankt, at jeg selv kan være både sortseer og en brokkerøv. Faktisk er det nogle gange nemmere at være småsur end halvglad. Og der er også mange flere udtryk, der dækker brokke-registret end det modsatte … Det pisser mig af….  Mig skal de ikke narre…. Det får mig i det røde felt… Båtnakke, klaphat, narrøv. Hvor tit indgår de ord ikke i din tankegang ??

SÅdan skruer du op for glæden og ned for brokkeriet!

Trivlsesholdet: Hanne Bluhme, Jesper Bo Jensen og Christian Ørsted

Tilbage til den kvindelige hjernenørd: Louise Opprud Jacobsen, som hun hedder, kunne forklare, hvorfor det er nemmere at være negativ end positiv. At være sortseer ligger simpelthen nedarvet i vores dybeste genetik. Stenalderaldermanden handlede på frygt for fjenden og andre farer. Og mennesket er kodet til at tænke i værst tænkelige scenarier frem for i jubelscener.

Men man kan LÆRE at tænke positivt og være glad. Og det er ikke engang besværligt. Louise fortalte om, hvordan hun havde hørt om HAPPINESSSTRATEGIER, mens hun arbejdede i Californien. Og så tænker I nok : Åh Gud, er det sådan en gang positivistisk amerikaner fis, hun nu lukker ud?

Sådan skruer du og for glæden og ned for brokkeriet!

Min lille glædes-notesbog

Og der må jeg klappe højlydt med JA-hatten og sige: NEJ! Det er det ikke. Det er små øvelser, der er nemme at bruge, og som er med til at ændre vores automatpilot fra at tænke negativt til positivt på kun 21 dage.

1)Det starter med noget så enkelt som, EN BLOK og KUGLEPEN før sengetid. Hver aften før du går i seng, skriver du 3 ting ned, der har gjort dig glad. Alene det få 3 positive ting ned på papir, vil virke positivt på din tankegang og på dit humør. Så det er også en god metode til at sove med et smil på læben på.

Nu er vaner ikke sådan noget, man lige laver om på, men man kan godt med lidt tålmodighed. Det tager 21 dage, hvor du dagligt skriver 3 positive ting ned fra din dag, før hjernen har vænnet sig til, at nu er det altså SÅDAN, jeg tænker! Smart ikke?

2)BROK dig lidt mindre –  brok kan være en dårlig vane. Så brok dig ku over det, der virkelig er grund til at brokke sig over.

3)Når du holder møde med familien eller på jobbet, så start med de 3 www: What Went Well.

4)Motion – vi er 60% mere kreative, når vi bevæger os.

Virker det så ? Jeg har kun prøvet en enkelt dag. Men ifølge skønne Louise så gør det. Og der er videnskabeligt set al mulig grund til, at vi lærer at tænke positivt.

For når vi er GLADE, er vi 300% mere kreative. 125% mindre udbrændte. Og 66% mindre syge. Tankevækkende ikke !

Såsan skruer du op for glæden og ned for brokkeriet!

Her skruede jeg lidt op for glæden i går !

Og så fortalte den kvindelige hjernenørd også, hvordan vores evne til at opleve GLÆDE egentlig er skruet sammen. 50% er GENTISKE – det vil sige arv hjemmefra. 10% er OMSTÆNDIGHEDERNE – altså det der tilfældigvis sker omkring os. Og hele 40% er det vi selv kan gøre noget ved – hun kalder det LYKKEFRIVÆRDI !

Så skulle vi ikke alle skrue om for den og se at komme i gang med at skrive 3 positive ting ned hver dag ?

Jeg er startet. Og så kan du tjekke Louise Opprud Jacobsens hjemmesider her:

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

7 kommentarer

 • Birgitte

  20/11/2017 at 22:12

  Hej Line
  Det var da en dejlig ud/opfordring.
  Jeg indrømmer, jeg er en sortseer og brokkerøv, især her i november. Det er mørkt, jeg er træt, jeg spiser usundt, jeg får ikke motioneret nok. Der er altid noget galt.
  Jeg vil bruge Louises opskrift som julekalender. Dvs. Inden jul er livet blevet lidt nemmere og mere positivt💪👍

  Svar
 • Hanne Madsen

  18/11/2017 at 19:16

  Dejlig læsning 😊. Tusind tak for det. Er selv oppe tidlig morgen, for at gå tur med hund. Det er helt fantastisk,går og tænker positive tanker,og glæder mig til dagen. Er ramt af kronisk sygdom,plejer at sige,at jeg ikke har tid til negative folk. Vi er ikke fået solskader i sommer,har ikke haft tsunami,oversvømmelse,borgerkrig. Græsset har været dejlig grønt . Der er masser af fødevarer. Hvad er der at klage over.
  Ha en dejlig weekend alle sammen. 😊😊

  Svar
 • Rike Jørgensen

  16/11/2017 at 13:25

  Super Line! Det har jeg brugt i 3 1/2 år nu! Jeg har altid været positiv og, men på et tidspunk kom der lidt for meget mukkeri ind😞 jeg gider ikke omgås mennesker mere der trækker mig ned med brok brok og det værste af alt sladder! Dem der sladre om andre sladre og om dig😉 jeg lægger gerne øre til andres problemer, det har vi jo ALLESAMMEN, men hvis de ikke gør noget ved det og bare kører i samme skrue, gider jeg ikke at høre på det😊 jeg smiler og meget til andre også fremmede, og giver komplimenter! Folk bliver glade og overrasket 😲! En af vore dejlige skuespillerinder sagde engang “de lalleglade har fat i den lange ende” 😊 øvelse gør mester og det virker!!! Da jeg gik morgen tur med min lille glade Cairn øsede det ned, med nu er det dejligt vejr hvor jeg bor! Så vi skal ud senere, måske regner igen men det er guf for huden, og humøret bliver godt af den friske luft! Der er mange opskrifter til glæde, bla dagbog hvor man samler dem! Kh RJ

  Svar

Skriv et svar