• Home
 • /
 • Karriere
 • /
 • Kvinder er kvinder værst – eller er vi?
Kvinder er kvinder værst?

Kvinder er kvinder værst – eller er vi?

Spørgsmålet eller konstateringen blev langet over scenen i fredags til den flotte kåring af årets danske bestyrelseskvinde Womens Board Award 2017. Og det var en mand, der leverede den, da han sagde: Jeg hører ofte kvinder sige, at kvinde er kvinde værst. 

 

Den har vi jo hørt før, og mange kvinder vil ikke indrømme det. Men DONG formand Thomas Thune Andersen  fik højlydte ja-tilkendegivelser fra en sal med overvejende kvinder. Og ærligt, jeg har også selv oplevet det, særligt i mine unge år som sportskvinde og som ung leder på en sprogvirksomhed.

 

Det var cremen af danske erhvervskvinder, der var samlet forleden. Med kronprinsesse Mary som en velforberedt, veltalende hovedtaler og prisoverrækker. Og jeg siger det bare: Den kvinde er ikke bare lækker topping on the cake. Hun er en cool rollemodel. 

 

Formålet med prisen er ikke kun at hylde danske kvinder, der tør sætte sig på de tunge bestyrelsesposter. Det er også at motivere kvinder til at gå efter posterne – og få mændene til at se kvindernes potentiale. For det er sgu stadig slipsene, der dominerer de mange danske bestyrelser. Og dermed dem der kan gøre en forskel. 

 

Nogen af Jer tænker måske : Hvad kommer det mig ved ? Og spiller det nogen rolle? Og ja det gør, hvis vi ønsker ligestilling, diversitet og altså det bidrag, vi qua vores køn bringer ind i fx. bestyrelser. 

 

Dong chefen, som blev præsenteret som en frontkæmper for kvinder i bestyrelser fortalte, hvordan han tit hører kvinder sige, at de mangler opbakning fra andre kvinder. Og helt ærligt – det duer jo ikke. 

 

Kronprinsessen nævnte i sin tale, at vi stadig er underlagt en masse kulturelle værdier, der spænder ben. Hun spurgte bla hvorfor det oftest er kvinder, som tager barns første sygedag? Hvorfor mange kvinder oplever, at andre mødre ser skævt til dem, hvis de henter børn senere i institutionen. Og Hvorfor mænd, der tager barsel bliver opfattet som mindre ambitiøse. Gode spørgsmål. 

 

Jeg har ikke svaret på dem. Men jeg var helt høj og opløftet efter prisoverrækkelsen. Sidste års prisvinder – Lene Skole, der er administrerende direktør for Lundbeckfonden og mor til 3 sagde nemlig i sin farvel-tale, at hun havde gjort det til et princip ALTID at nævne mindst een kvinde, når hun hørte om bestyrelser, der skulle have nye medlemmer. 

 

Kvinden der løb med prisen i år hedder iøvrigt Pernille Erenbjerg og er topchef i TDC.  

Lad os lige stå sammen og bakke dem op, der tør. 

Har I også haft oplevelser af den slags – så del dem med os ! Og hav en dejlig uge. 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

6 kommentarer

 • Tina Bojsen

  01/02/2017 at 21:12

  Synes, det er så trist, når kvinder taler nedladende om deres eget køn, og giver mænd ret i de negative ting om os som kvinder.
  Synes, vi skulle stoppe det.
  Det ser man bestemt aldrig mænd gøre.
  Lad os i stedet tale pænt om vores køn.
  Vi har en masse godt at byde ind med – også i ledende stillinger.
  Mener iøvrigt ikke, vi er så forfærdeligt meget anderledes end mænd.
  Og er til daglig på en udpræget mande arbejdsplads som postbud,hvor ca 70 procent er mænd.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   03/02/2017 at 10:38

   Hej Tina.

   Jeg er helt enig. Og derfor begynder man altid med sig selv og husker på at rose, bakke op og tale godt om andre kvinder. Jeg ved ikke om, jeg er enig i, at vi ikke er anderledes end mænd. Jeg tror, vi tænker anderledes i mange sammenhænge, men vores mål er måske ofte de samme.

   God weekend.

   KH
   Line

   Svar
 • Helle Wettergren

  01/02/2017 at 11:39

  Hej Line.
  Tak for dit spændende oplæg her, som Jeg selvfølgelig bifalder stort..
  Jo vi skal have flere kvinder på topposter, og jo vi skal have mere medindflydelse karrieremæssigt,
  ligestilling samt lige vilkår omkring lønninger. Forstår faktisk ikke hvorfor vi ikke er kommet længere, men det er nok en helt anden snak.
  Ang. kvinde er kvinde værst, så ja det passer desværre nok meget godt. Som min dejlige kloge gamle stedfar altid sagde, i kvinder ligger der en latent misundelse på andre kvinder, det er helt tilbage fra urtiden, og kan ikke ændres, men arbejdes med. Når først vi slipper vores primitive sider, og møder andre kvinder uden jalousi og fordomme, så er det jo vi oplever det skønneste venskab, der kan holde hele livet.
  Kh. Helle 😉

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   01/02/2017 at 11:56

   Hej Helle.

   Interessant tankegang din stedfar havde.Måske andre har viden om det.
   Ligegyldig hvad, har du jo ret i, at man må starte med sig selv og slippe eventuelle fordomme – og i stedet bakke op.

   KH
   Line

   Svar
 • mormormedstiletter

  31/01/2017 at 20:48

  Kære Line:-) Jeg er ny herinde hos dig og må sige, at jeg er vild med det jeg har læst indtil nu. Det er virkelig vigtigt at vi kvinder kommer med til tops og sætter vores fingeraftryk og det kan sagtens lade sig gære, at bevare os selv og vores kvindelighed imens – vi er jo det stærke køn, ikke?

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   31/01/2017 at 22:06

   Hej mormormedstiletter.

   Du er så velkommen – og bliv endelig ved med at kommenter. Det kommer der gode debatter ud af.

   KH
   Line

   Svar

Skriv et svar