Kvinder elsker gentlemen!

Kvinder elsker gentlemen!

Anmeldelse: Vi blev blæst tilbage i sædet min veninde og jeg på 7.række i selskab med nogle af filmbranchens mest ’handsome’ stjerner. Halvvejs liggende i de behagelige biografsæder i en af byens nye lækre, luksusbiografer labbede jeg Guy Ritchies (ham der engang var gift med Madonna) stjernespækkede film i mig. For kvinder elsker gentlemen!

Castet er overvældende. Handlingen er overraskende, sjov, vittig og voldsom. The Gentlemen er på en gang britisk, elegant og amerikansk action i højeste potens. Hvem, hvem, hvem spiller – tænker du utålmodigt! Du får små to timer i selskab med bl.a Hugh Grant, Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell og en masse andre større og mindre stjerner. Jeg var virkelig underholdt.

Farvel førsteelsker  

Kvinder elsker gentlemen!

Kæmpe lærred, skønne sæder og godt udsyn i Bio Bio Nordhavn

Og hvis du hører til dem, der er kørt lidt træt i Hugh Grant som førsteelsker, så giver han den i The Gentlemen som skurkeagtig privatdetektiv med homoseksuelle lyster. Farvel Bridget Jones, 4 Bryllupper, Notting Hill, og de utallige romantiske roller. Der er næsten noget Al Pacino skurkeagtigt over ham tilsat den sædvanlige Hugh Grant humor og glimt i øjet. Det klæder ham, og jeg ELSKEDE det!

Man skal til gengæld holde tungen lige i munden fra start, og der er ikke tid til en ’blunder’ undervejs i filmen. Man skal heller ikke være alt for sart, for der bliver uddelt øretæver og skudt med skarpt, så blodet sprøjter indimellem. Men filmen hopper hele tiden rundt mellem forskellige set ups – og det er her man skal holde sig vågen. Vi kommer med Londons kinesiske underverden. Vi inviteres til bords med en stærkt forgældet britisk adel. Og vi kommer helt ind i hjertet af en lyssky hashproduktion langt under jorden. Det vrimler med skurke og helte allevegne!

Hvad handler The Gentlemen om

 

Kvinder elsker gentlemen!

Min bio date til The Gentlemen

Hvad er plottet da? Altså, filmen handler om narkokongen og mangemillionæren Mickey Pearson (Matthew McConaughey) der har opbygget et særdeles lukrativt hashkartel i England med tætte forbindelser til den britiske adel. Han vil gerne sælge sin forretning, og pludselig står både venner og fjender i kø for at overtage ’butikken’ med alt andet end fine metoder!

Privatdetektiven Fletcher (Hugh Grant) dukker op hos narkokongens håndlanger spillet af den unge og supercool Charlie Hunnam. Grant kræver 20 mio pund for oplysninger, der enten kan forplumre eller sikre narkokongens salg af sin lyssky forretning. Og så tager filmen ellers fart. Og jeg vil ikke afsløre mere, andet end at man både griner, gyser og letter fra biografsædet undervejs. Og nå ja, der er virkelige noget for øjet især som kvindelig biografgænger. Jeg synes faktisk, at det her er en film, der henvender sig til både et mandligt og kvindeligt publikum! Så tag bare manden eller kvinden i dit liv i hånden.

Stjernedrys til premieren

Filmen havde premiere i torsdags her i København. Og udover lokalt dansk stjernedrys, så var en af filmens store biroller på plads i den spritnye Big Bio Nordhavn.  Den britiske skue- og basketballspiller Chidi Ajufo kastede international glans over aftenen. Og det er ham jeg står sammen med på billedet allerøverst! I The Gentlemen spiller han rollen som sympatisk bokse-skurk på vej ud af kriminalitet. Og det gør han godt.

Men se filmen selv. Jeg var ret vild med den.

Andre anmeldelser på bloggen. Klik her.

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

  • Alexander Amargós Petersen

    02/03/2020 at 15:35

    Kvinder elsker Gentlemen og Gentlemen elsker kvinder 🙂
    Jeg har altid holdt af ideen om gentleman spionen.De totalt cool og elegante typer der undviger et projektil og en bilbombe samtidig med at vide hvilken type vin der bør serveres senere til et større middagsselvskab har jeg altid synes er så fedt, og med alle disse elegante herrer, så kan det jo kun blive godt. Jeg glæder mig til at se den 🙂

    Svar

Skriv et svar