• Home
 • /
 • Familie
 • /
 • En hygge-dag i ferien med din teenager

En hygge-dag i ferien med din teenager

Egentlig drømte vi om at komme til Paris, New York eller Rom. Men nu blev det i stedet efterårsferie i København med cafebesøg, museum og shopping. Så her får du mit bud på en hygge-dag i ferien med din teenager.

En hygge-dag i ferien med din teenager

Springvandet i Amaliehaven

Jeg synes egentlig, det er alt for sjældent, at vi er turister i vores egen by eller hovedstad. Og da mor her ikke kunne holde fri hele ugen, og storebror også skulle arbejde, så endte vi med denne ”hjemmeferie”, og med løfte om lidt lækker spisning og shopping i byen.

Vi havde længe snakket om, at vi ville se særudstillingen ”I am black velvet” om den danske haute couture designer Erik Mortensen på Danmarks Designmuseum. Min yngste og jeg slog følgeskab med min gode veninde og hendes datter. Vores unger har kendt hinanden stort set altid – ja vi er nærmest familie – og det gør det bare endnu mere hyggeligt, at gøre noget sammen med fælles venner. Og det er også som om, man er lidt mindre pinlig som teenage-mor, når der er andre teenage-mødre til stede!

En hygge-dag i ferien med din teenager

Fotoshoot i Designmuseets baghave

Designmuseet ligger i et gammelt hospital i en smuk bygning i bunden af Bredgade i København. Det er her i haven, at Grønnegårdsteatret hver sommer har deres store frilufts teater. Unge under 26 kommer gratis ind på Designmuseet, så det var ikke nogen dyr omgang for nogen af os. Vi fik til endda 2 en halv times fremragende underholdning og en ’tour de design’ gennem århundredes dansk og internationalt design.

Toppen af udstillingen var helt klart Erik Mortensens fantastiske haute couture kreationer. Her var rober i alle afskygninger, catwalk, tegninger og modeopvisninger der kørte i båndsløjfe på væggene, så vi kunne se de flotte kjoler i udstillingen live.

En hygge-dag i ferien med din teenager

Balmain kjoler i lange baner

Vi var alle 4 dybt fascinerede af Erik Mortensens pertentlige arbejde. Tænk en dansk designer fra Frederikshavn, der skabte sig et stort navn først i modehuset Balmain og sidst hos Jean-Louis Scherrer. Og som oven i købet modtog det Gyldne Fingerbøl 3 gange!Vi blev lidt stolte.

Er man ikke til kjoler, så er der så meget andet flot design at kigge på – lige noget for en teenager, der godt ved hvem Arne Jacobsen og Børge Mogensen er.

Bagefter gik vi en lang tur gennem den smukke Frederikstad henover Amalienborg Slotsplads, gennem Amaliehaven med det flotte springvand, Ofelia Beach og ned gennem Nyhavn og de små hyggelige gade bag Strøget.

Pistolstræde er indbegrebet af københavnsk/parisisk baggårds hygge, og dem er der mange af, hvis man sniger sig ind gennem portene i byen og tager et kig.

Vi rundede dagen af med middag på den gamle Chicos Cantina, der idag bare hedder Cantina. Stedet er ret hipt og fancy – maden er ok, uden at være prangende. Til gengæld sluttede vi af med den vildeste belgiske vaffel med softice og chokolade sauce i Nyhavn. Dvs. min yngste gjorde – jeg var ved at revne af mæthed og tænkte sgu også lidt på kalorierne, der trods de 5,7 km gennem byen jo skal forbrændes.

Tak for en dejlig dag !

En hygge-dag i ferien med din teenager

Man må gerne drømme her!

En hygge-dag i ferien med din teenager

En af Erik Mortensen utallige flotte skitser

En hygge-dag i ferien med din teenager

Pistolstræde – min veninde mand kom lige med !

En hygge-dag i ferien med din teenager

Endnu en fantastisk Erik Mortensen sag

 

 

 

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

6 kommentarer

 • Randi

  19/10/2017 at 09:38

  Tak for inspiration. Sidste år snuppede vi Tøjhusmuseet og Nationalmuseet, og nød en tur over ridebanen bag Christiansborg. Den er også smuk på denne tid.
  I år vil vi være lokale og nuppe en tur på Frederiksborg Slot. Det er 500 året for reformationen. Måske meget godt at få opfrisket, hvad det har haft af betydning for vores liv i dag. Og så er slottet en gave for øjet i sig selv

  Svar
 • Erik Balk-Møller

  18/10/2017 at 21:39

  Tak for fine tips til en rigtig københavner-tur. Må jeg herfra minde om en tur i Tivoli. Der er fin stemning i den gamle have i disse dage. Årstiden, der skifter og blade, der falder. Smukke farver og masser af lys. Et dejligt sted at få et lille pusterum og hygge sig lidt med familie og venner.
  Fortsat god efterårsferie!
  Erik

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   18/10/2017 at 21:53

   Hej Erik.

   Det må du ihvertfald. Vi har ikke været der endnu. Men jeg regner med det bliver i weekenden.
   KH
   Line

   Svar

Skriv et svar