Hvis i dag var min sidste

Hvis i dag var min sidste dag…

2019 er kommet barskt fra start. Døden har meldt sin triste ankomst uventet allerede 2 gange i år. Først min kollega og kammerat Ole Stephensen. Så min amerikanske veninde på kun 60 år. Og to af mine nære familiemedlemmer hænger lidt i livets koder. Livet er skrøbeligt – det ved jeg. Men hvad ville jeg gøre hvis i dag var min sidste dag…

Hvis idag var min sidste

Jeg ville huske at sige, jeg elsker dem

Hvis i dag var min sidste dag, ville jeg stå tidligt op og gå en lang tur med hunden og se verden vågne. Jeg ville lytte til fuglene og betragte knopperne på træerne. Nyde vintergækkerne og mandelbuskene, der allerede er i blomst. Jeg ville smile og hilse på dem, jeg møder på vores morgentur. Jeg ville ønske dem en god dag – og bare give mig tid.

Hvis i dag var min sidste dag, ville jeg lave dejlig morgenmad til mig selv og mine drenge. Sætte hyggelig jazzmusik på anlægget – høre lidt Ella, lidt Dean, lidt Frank mens jeg bager croissanter og pandekager. Jeg ville lave frugtsalat i alle regnbuens farver og dække bord med masser af kærlighed.

Hvis i dag var min sidste dag, ville jeg give mine drenge et kærligt kys på kinden. Jeg ville nyde deres selskab ved morgenbordet og være nærværende uden avis eller mobil. Jeg ville kigge på dem og lytte. Og fortælle dem at jeg elsker dem over alt på jorden. Bare hvis de var i tvivl.

Hvis i dag var min sidste

Jeg ville drikke kaffe med mine mødre – og min søster

Hvis i dag var min sidste dag, ville jeg hente min mor og køre en tur til min barndomsby. Besøge Barokhaven ved Frederiksborg slot, ligesom da jeg var barn. Jeg ville invitere hende på frokost i Skipperhuset i Fredensborg og lytte til bølgeskvulpene fra Esrom sø.

Hvis i dag var min sidste dag, ville vi køre til Helsingør og drikke kaffe og spise æblekage med min søster og min papmor og råbe på gensyn, ligesom min farmor altid gjorde. Jeg ville køre langs Strandvejen hjem, mens jeg skrålede: ‘Der er dejligt ved Kronborg’, som min far lærte mig som lille.

 Hvis i dag var min sidste dag, ville jeg slå et smut forbi kirkegården i Hørsholm og hilse på min famlie der, inden jeg satte min mor af og huskede at vinke tilbage, når jeg kørte op ad indkørslen.

Hvis i dag var min sidste dag, ville jeg holde middag for mine sønner og bedste venner og nyde latteren og snakken i mine stuer. Vi ville måske tage et slag Besserwisser – men kun hvis vi ikke kom op at skændes!

Hvis i dag var min sidste dag, ville jeg sørge for at leve dagen fuldt og helt. Min mobil ville være slukket og mine sanser vidt åbne. Jeg ville kysse dagen og dem, jeg elsker.

Hvis idag var min sidste

Jeg ville lave middag til mine bedste venner

Hvad er så pointen i dette skriv?

At sådan bør vi gøre og leve hver eneste dag. Være nærværende og vise dem, vi holder af, at vi netop elsker dem. Udleve vores drømme og ikke udsætte de gode ting til i morgen. At vi skal nyde lidt mere – og være taknemmelige over det, vi HAR og ikke jagte alt det, vi ikke har.

 Hvad ville du gøre, hvis i dag var din sidste dag?

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

4 kommentarer

 • dorthe

  07/03/2019 at 11:57

  Kære Line
  – Ja endnu en god klumme fra dig med spørgsmål som alle med fordel kan stille sig selv jævnligt. Måske hver morgen når man står op? Hvilken dag vil jeg have idag? Hvad kan jeg gøre for at andre oplever noget godt i mødet med mig? Hvis jeg skulle nå noget – hvad skulle det være – netop idag eller i denne uge? Igår fik jeg et vink med en vognstang fra de højere magter:

  Igår kom jeg ufrivilligt en tur til Sverige – jeg skulle ikke til Sverige. Jeg skulle med toget fra Tårnby i Kastrup til Kbh. Hovedbane gård. Jeg sidder i toget, sms´er på mobilen, ser godt nok folk komme ind med kufferter, tror også jeg ser der står Lufthavn på et skilt -men jeg er jo travl og koncentreret på mobilen. Pludselig ser jeg vand på begge sider – WTF ????? Ha, ha, jo den var god nok. Røg til Sverige – kom heldigvis af toget på den anden side og fik købt en billet i en kiosk… Læring var – jeg var ikke nærværende på min tur… Jeg tror der var en mening med det! Planlæg, drøm om fremtiden, tag handling – men vær i nuet det meste af tiden!
  Knus fra mig

  Svar
 • Erik Balk-Møller

  06/03/2019 at 23:28

  Jeg ville trække stikket og holde en stor heldagsfest på Charlottenlund Fort for familie og venner med Hawaii-tema – all inclusive; Palmer, hængekøjer, Pina Colada og annanas i rigelige mængder, badetøj, boblebad, hula-hula-piger med bastskørter og hula grill waikiki. Under spisning hører vi Elvis med sine soundtracks fra filmene “Blue Hawaii”, “Girls, Girls, Girls” og “Paradise, Hawaiian Style” og ellers Hawaii’s egen nationale ikoniske crooner Don Ho(han er afslaaaappet – Dino go home!).
  Efter spisning fri bar, fri musik og fri dans!
  Rock-a-hula-hula-baby under the moon, the full moon, the crazy, crazy moon..

  Svar
 • Henrik V Blunck

  06/03/2019 at 20:41

  Først og fremmest de varmeste tanker ifm de nære familiemedlemmer som hænger lidt i livets koder… Miraklernes tid er ikke forbi, og håber det bedste.

  Nik & Jay kom med deres bud i sangen ‘En dag tilbage’, og det er på mange måder en uhyggelig tanke, for vores fokus ville skifte lige med det samme den dag, det virkelig skete, og vi fik denne ubehagelige viden. Jeg stræber efter at gøre en positiv forskel for alle hver eneste dag, og jeg håber så med tiden, at folk vil huske mig som mere end et komma i deres liv. Jeg har lejlighedsvis (som når jeg læser dine ord i denne artikel) tænkt på at skrive en bog meget lig det manifest om politik, som Svend Auken skrev før sin død, men det føles bare ikke rigtigt endnu, og det tager jeg som et tegn på, at jeg skal fortsætte den nuværende kurs frem for at hengive mig til at fæstne noget på papir, som måske end ikke bliver læst når der er gået noget tid.

  Tak fordi du vakte til eftertanke – også selvom der ikke kom et konkret bud som kommentar på hvad jeg selv ville gøre…

  God weekend forude. 🙂

  Svar
 • Kenneth lindblad

  06/03/2019 at 18:40

  Hej Line. Jeg har læst mange af dine blog og følger dem med stor interesse. Du beskriver dagligdagen med stor omhu og fokus. En dagligdag de fleste af os kender, tror jeg. Hvis dette var min sidste dag ( og jeg viste det ) ville jeg: 1: takke de højere “ magter “ for alt hvad jeg nåede at opleve i dette korte liv. 2: takke mig selv fordi jeg gjorde det. 3: rette en kæmpe tak til ?? For altid at bevare et positivt livssyn ( uden det, er der ikke ret meget tak tilbage ). 4: “ indfange” alle mine kære og kysse, knuse og kramme dem med et kæmpe TAK FOR ALT. 5: vi ses igen og på glædeligt gensyn. 6: lukke mine øjne og sige til mig selv. Dette liv var fantastisk og jeg glæder mig allerede til flere oplevelser. TAK

  Svar

Skriv et svar