Hot eller not !

Hot eller not !

Reklame for Femarelle: Jeg står vist selv midt i den. Og ALLE kvinder skal igennem den – overgangsalderen. Ligegyldigt om vi får nogle af de mange symptomerne, så sker forandringerne i vores kroppe. Forandringer som betyder, at kroppen forfalder, hvis vi ikke gør noget aktivt. Ligesom et hus, der bare får lov at stå. Hot eller not ! Vi vælger selv.

Hot eller not!Jer, der har fulgt med de sidste par uger, ved, at jeg hører til dem, der ikke vil leve i et overgangs-helvede, når man nu KAN gøre noget ved det. Og det kan man. Jeg tog af samme grund hormoner i 5 år. Nu er jeg stået af den vogn, og er i stedet startet på det hormonfrie kosttilskud Femarelle. Det virker på samme måde som almindelige hormoner – fordi det ’narrer’ østrogenreceptorerne, som det så fint hedder, til at tro, de får østrogen.

For mig er det vigtigt at gøre op med holdingen: ’Det her skal vi bare lide os igennem’. Jeg synes, der er alt for meget på spil til at lade stå til: Livskvalitet, fysisk og psykisk velvære, mental balance og meget andet. Langt de fleste af os har job, familier og et socialt liv, hvor vi skal kunne følge med. Søvnløse nætter duer ikke, når man som mange voksne kvinder har ansvarsfulde jobs, hvor vi skal performe og levere. Og det er på ingen måde fedt at blive overmandet af en ordentlig svedetur midt i et vigtigt møde. Det kræver sgu sin kvinde, at tage det med et smil og humor, når det sker. Som én skrev :’jeg har altid en vifte med , hvis det skulle ske’!

Der er i øvrigt helt utrolig mange, der har skrevet og kommenteret undervejs. Både kvinder som er hårdt ramt af overgangsalderens symptomer – og kvinder som intet mærker, og som spørger: Betyder det så, at jeg IKKE er i overgangsalderen?

10 ting du bør vide om overgangsalderenOg jo: Alle kvinder går i overgangsalderen, når menstruationerne stopper. De fysiske forandringer sker for ALLE. Så selvom man ikke oplever symptomerne, så sker det ligesom bare ’bag linjerne’. Overgangsalder betyder udover de klassiske symptomer som hedeture, tørre slimhinder og nedsat sexlyst f.esk også øget risiko for knogleskørhed, hjerte-kar problemer og inkontinens.

Derfor er der al mulig grund til at sætte sig ind i, hvad vores krop har brug for, når vi kommer til overgangsstationen. Vi ved jo eksempelvis, hvor vigtigt det er at spise jern, når vi menstruerer, foliner, når vi er gravide osv osv. Men hvad med nu og resten af vores dage? Hvad der til for at holde kroppen og sjælen ’i form’?

Der er mange ’retninger’ indenfor området: Kosten, kosttilskud, plantehormoner, livsstil og motion for lige at nævne nogle. Det vigtigste er, at vi GØR noget. Taler vi om kosten, så skulle fx B-vitamin hjælpe mod humørsvingninger,  E-vitamin hjælpe mod hedeture ligesom  Omega 3 og 6. Kalk er også vigtigt for at undgå knogleskørhed – kalk findes naturligt i bl.a mælkeprodukter, broccoli og bælgfrugter.  Der er også mange, der mener at proteiner er særlig vigtige i overgangsalderen, hvor vi mister væv i musklerne pga nedgangen i kroppens naturlige østrogen. De foreslår kylling, hampefrø, tofu og edemamebønner som gode ting at spise. Andre mener at f.eks. rødkløverekstrakt – som indeholder plantehormoner ligesom edemamebønner i øvrigt gør – forebygger en række symptomer og knogleskørhed. Og snakker vi livsstil, så kan alkohol og kaffe være med til at tricke både hedeture og hjertebanken og derfor noget, vi med fordel kan skrue ned for. Og ja, jeg indrømmer, det er en jungle. Derfor er det så meget mere vigtigt, at vi deler vores erfaringer med hinanden. Så DEL jeres erfaringer her.

10 ting du bør vide om overgangsalderenJeg har som sagt kastet mig over Femarelle, som  er et hormonfrit kosttilskud, der altså virker på kroppens østrogenmodtagere UDEN at påvirke bryst- og livmodervæv. Femarelle er lavet på en særlig canadisk sojabønne. Sojabønner indeholder plantehormon, men når de  går igennem en fermenteringsproces, kommer der et hormonfrit stof ud af det, som man kalder DT56a – stoffet er patenteret og  findes kun i dette kosttilskud. Femarelle indeholder derudover også b.la. B6 vitamin og hørfrøekstrakt. Det virker mod hedeture, tørre slimhinder, knogleskørhed og en række andre klimakterie symptomer.

Pointen er, at man UDEN brug af kunstige hormoner, kan slippe for de typiske gener.  Og det var det, jeg faldt for. Stoffet virker på 84% af os – det viser en international undersøgelse med over 3000 kvinder. Jeg tager 2 tabletter hver morgen og aften. Normalt tager man en – men jeg har stadig en hedetur i ny og næ om natten, ligesom jeg havde, mens jeg spiste kunstige hormoner. Så jeg tør slet ikke tænke på, hvordan jeg ville have det uden!

Femarelle fås i øvrigt i tre varianter afhængigt af, om man er før, under eller efter klimakteriet. Det betyder, at man kan forberede kroppen FØR klimakteriet, hjælpe den MIDT i klimakteriet, og fastholde en sund krop EFTER klimakteriet. Du kan læse om det ved at klikke her.

Hot eller not!Derudover er motion en fantastisk ‘makker’ midt i overgangsfasen. Jeg træner 3 gange om ugen – det bedste ville være hver dag, men det kan jeg som mange andre ikke nå. Motion virker lidt som en temperaturregulator og styrker kroppen, både knogler og muskler – og det har vi endnu mere brug for nu for at holde knogleskørhed og andre dårligdomme fra døren.

Og husk kære kvinder: Overgangsalderen er et af fem hormonstadier, som vi SKAL igennem i livet. Den varer i gennemsnit 10 år – og hvorfor sætte livskvaliteten ud af spil, når vi kan gøre noget og måske endda hjælpe hinanden!

Og lad mig lige slutte denne søndagsblog med et smukt indiansk citat, som jeg fik på Instagram af @frusolskin

’Første gang en pige bløder, møder hun sin kraft.

Som kvinde praktiserer hun sin kraft via sin menstruation

Ved overgangsalderen bliver hun sin kraft.’

Du kan læse de 2 foregående indlæg om overgangsalderen her og her.

Og næste søndag den 30/9 kan du møde mig og gynækolog Stine Fürst kl. 14.00 på  Sundhedsmessen i Øksnehallen i København. Her taler vi om overgangsalderen, myter og sandheder om den. Og Stine svarer også på spørgsmål. Har du ikke mulighed for at komme, så kan du stille dine spørgsmål her. Det ville være fantastisk. Du kan læse mere om det her:

God søndag.

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

20 kommentarer

  • Karen Nielsen

    19/09/2020 at 20:57

    Hej
    Hvad mener du med “kunstige hormoner”?
    Hvorfor holdt du selv op med at tage hormoner?

    Vh Karen

    Svar
  • Anna

    05/10/2018 at 16:26

    Jeg nyder at læse din blog Line, men må indrømme, at det snart bliver fortid, hvis dine indlæg kun bærer præg af reklameindlæg.

    Svar
    • Line Baun Danielsen

      05/10/2018 at 16:43

      Hej Anna.

      Det forstår jeg godt.

      Problemet er , at reglerne er utrolig skrappe, så selvom det i dette tilfælde ikke er reklame i alm forstand, så skal man/ jeg skrive det alligevel.

      Også når jeg fx skriver om inkontinens eller overgangsalder hvor jeg har allieret mig med nogen, der har viden og kompetencer.

      Så ville ønske, det ikke var så strikst.

      Bedste hilsner
      Line

      Svar
  • Sussie Milsø

    24/09/2018 at 18:19

    Hej Line
    Måske har jeg misset det i teksten, men synes du at produktet hjælper dig. ?

    Mh Sussie

    Svar
      • Annette Moser

        03/06/2019 at 19:34

        Hej Line. Du tager 2 x 2 tabletter hvilket er det dobbelte af det anbefalede. Er der mon nogen risiko forbundet med det? Jeg tager selv 1 x 2 men oplever stadig hedeture. Mvh Annette 😊

        Svar
        • Line Baun Danielsen

          03/06/2019 at 20:34

          Hej Anette.

          Jeg forsøgte med 2×2 en periode for at se om det hjalp på hedeturene om natten. Det gjorde omend ikke hver dag. Det skader ikke at prøve.

          Det var Femarelles medicinske rådgivere , der anbefalede den dobbelte dosis.

          Kh Line

          Svar
    • Line Baun Danielsen

      24/09/2018 at 22:47

      Hej Sussie.

      Jeg har ikke haft voldsomt mange symptomer udover nattesved i perioder. Det havde jeg også med hormonerne. Det har jeg stadig i ny og næ – så jeg vurderer at Femarelle hjælper ligeså godt.

      Jeg har været hormonfri nu i en lang periode, hvilket jeg ønskede at prøve og samtidig være dækket ind ift problematikken omkring knogleskørhed og hjerte karsygdomme.

      Kh Line

      Svar
    • Vivi Pedersen

      01/04/2019 at 00:14

      Hej Line
      Jeg er 41 år, er allerede i gang med forbærer til menopause ( pre) tag 2 piller rødkløver dagligt, jeg smører mig med progesteron crem ( natural) hver aften. Og selfølgelig tage mine vitamaminer og mineraler hverdag dag, passer på min kost og motionere lidt. I må kigge den link her
      hvor jeg køber den Crem med natural progesteron.
      https://www.shytobuy.dk/proferia.html
      K.h
      Vivi

      Svar
  • Pia jensen

    24/09/2018 at 16:57

    Hej Line. Jeg tror også jeg er kommet i overgangsalderen og tar rødkløverpiller og de hjælper da noget. Synes det lød spændende med Femarelle, indtil jeg læste, at de indeholder soja. Jeg har læst et indlæg på siden alun.dk om soja produkter, at de er ret skadelige for os. Prøv at læs den og se om det også gælder dette Femarelle. Der skulle ifølge dem være tre ting med soja som vi godt må få (Tempeh, natto og miso) hvorimod resten er ret skadelige for os. Kærligst Pia

    Svar
    • Line Baun Danielsen

      24/09/2018 at 17:52

      Hej Pia.

      Femarelle indeholder fermenterer soja. Under fermentering udvindes stoffet DT56 som er hormonfrit men som har DN effekt der minder minder om kunstigt hormon. Jeg den medicinsk ansvarlige uddybe så du får er helt korrekt svar.

      Kh Line

      Svar
    • Line Baun Danielsen

      25/09/2018 at 12:19

      Hej Pia.

      Her er det fyldestgørende svar fra Femarelle:

      “Der er ikke noget galt med rødkløver. Man skal dog være opmærksom på at rødkløver indeholder plantehormoner. Så vil man tage noget uden hormoner er det ikke sagen. Femarelle indeholder ikke hormoner. Det aktive stof er DT56a som er plantebaseret ud fra en speciel sojabønne fra Canada. Den specielle behandling som det har været igennem har ændret strukturen i molekylerne således at DT56a bliver hormonfrit. Så det er altså udvundet fra soja, men er ikke soja. Dertil er det fermenteret, så alle giftstofferne er fjernet. Femarelle er yderst veldokumenteret og gennemgået meget nøje af førende specialister som anbefaler DT56a som førstevalg til de kvinder der af en eller anden årsag ikke ønsker eller må få hormoner”.

      Kh Line

      Svar
  • Mette Fiskbæk

    24/09/2018 at 10:51

    Hej Line
    Super skøn blog.❤️
    Du skriver et sted i din blog om overgangsalderen, at det er: VIGTIGT, at få de nødvendige kosttilskud/vitaminer for at holde kroppen og sindet stærkt i den livsfase, vi NU er på.
    Vil du dele, hvad du tager af kosttilskud udover femarelle.❤️
    Har selv været i overgansalderen nu, i ca et års tid.
    Med tiltagne hedeture.
    Prøver med kløverekstrat, men ikke så effektiv. Så nu vil jeg prøve med femarelle.
    Kh
    Mette

    Svar
    • Line Baun Danielsen

      24/09/2018 at 12:38

      Hej Mette.

      Jeg spiser magnisia for maven. Magnesium for musklerne. Kalk, fiskeolie, jern Og nogle andre mineraler. Faktisk har jeg bestilt gennem noget der hedder Zentabox. Der tager man en test online og de beregner så på baggrund af en svar, hvad man har brug. Det er ret nemt. Så får man en pakke hver måned, der består -af 31-31 daglige rationer – lige til at tage.

      Ellers er det jo bare at købe i helsekost på Apotwket eller Matas.

      Kh Line

      Ellers

      Svar
      • Mette Fiskbæk

        30/09/2018 at 12:14

        Hej Line.
        Mange tak for svar.
        Kan se du tager jerntilskud.
        Hvad skyldes det, når/hvis menstruation ophører.
        Jeg motionere en del og sveder rigtig meget og jo næsten dobbelt op efter overgangsalderen.
        Tænker om man i den forbindelse kan miste jern.
        Kh
        Mette Fiskbæk

        Svar
  • Lotte

    23/09/2018 at 19:43

    Hej Line
    Hvad siger forskningen om tabletterne og brystkræft? Er der nogen dokumentation på mindre risiko i forhold til at tage hormoner?

    Svar
    • Line Baun Danielsen

      24/09/2018 at 18:00

      Hej Mette.

      DT56a som er det aktive stof i Femarelle påvirker ikke bryst- og underlivsvæv. Men når vi har en cancer inde over er det altid vigtigt at der er en læge med inde over. Derfor synes jeg du skal kontakte din læge/gynækolog inden du begynder på Femarelle. Da Femarelle er ny på det danske marked er det ikke sikkert din læge endnu har hørt om det. Derfor kan du bede din læge enten at få ind på http://www.femarelleline.dk eller rekvirere dokumentation omkring dette.

      Kh Line

      Svar

Skriv et svar