• Home
  • /
  • Kvindeliv
  • /
  • 3 gode råd hvis du har svært ved holde tæt!

3 gode råd hvis du har svært ved holde tæt!

Sponsoreret: Hører du også til dem, der kan blive helt stresset ved tanken om en tur i skoven, en løbetur eller noget helt tredje, hvor du er langt fra et toilet? For ’hvad nu jeg pludselig skal tisse? Det kender jeg nemlig fra mig selv. Jeg har derfor samlet 3 gode råd, hvis du har svært ved at holde tæt!

3 gode råd hvis du har svært ved holde tæt!Hvis ikke du selv har problemet – så er der garanteret en af dine veninder, der har det sådan. Siden jeg startede som ambassadør for TENA for lidt over et år siden, er det gået op for mig, hvormange der har problemer med, at de ”drypper” i større eller mindre grad i helt almindelige hverdags situationer, som man måske kunne klare før. Fx kan det at løbe være en udfordring af de større, eller bare at gå en tur, fordi når de skal, så skal de altså tisse NU! Jeg hørte mange synge den klagesang, da jeg senest var i Marbella og holde fitness camp for 22 kvinder 45+. Men der er, som en stor TENA-undersøgelse fra i sommer viste, mange UNGE kvinder, der også kæmper med det.

Mange har delt deres historier om det både her på bloggen, men også på Instagram i forbindelse med TENAkonkurrencen om en rejse til Rio. Du kan finde de mange sjove billeder og historier under #knibforlivet. Det er ret tankevækkende. Og jeg kommer herfra til evigheden til at råbe op om, hvor vigtigt det er, at vi er åbne om inkontinens, og at vi selv gør noget aktivt, som jeg skrev om forrige søndag.

Her kommer de 3 nemme og enkle råd, som jeg i øvrigt har lavet en video om, og som du kan se i bunden af indlægget her.

Råd nummer 1:

Det allerførste råd er ret simpelt: Tis ordentligt af inden du går hjemmefra.

Lad evt. være med at drikke alt for meget kaffe eller vand, lige før du skal afsted, fordi det kan stresse dig endnu mere. Og VED du, at det kniber med at holde tæt – så brug et TENA indlæg.

3 gode råd, hvis du har svært ved at holde tæt!Råd nummer 2:

Det andet råd er om noget endnu mere enkelt.

Sørg altid for at have en pakke lommetørklæder med… Just in case. Så kan du altid forette din nødtørft, hvis det bliver nødvendigt. For husk – skal man, så skal man. Det er aldrig godt at holde sig. Det anstrenger blæren unødigt, og det ødelægger fornøjelsen ved turen.

Som jeg før har beskrevet, så findes forskellige jo former for inkontinens. Stressinkontinens – er når man har problemer ved løb, hop, nys eller når man griner. Tranginkontinens er fx, når man føler, man skal, selv om man lige har været på toilettet. Og at nu skal det være nu!

Mange føler sig utrygge i de situationer! For hvor langt er der til det nærmeste toilet, hvis jeg nu SKAL og ikke kan lide at sidde bag et træ! Det sidste leder mig til det 3.råd

 Råd nummer 3:

Det sidste råd kræver, at du har din mobiltelefon med. Kender du ikke området, du går eller løber i og dermed ikke ved, hvor nærmeste toilet er, så findes der faktisk mobil-apps, du kan downloade helt gratis. Ret genialt faktisk.

Jeg bruger selv en, der hedder ’toiletfinder’, som også er gratis. Med den kan man på forhånd orientere sig om, hvor det nærmeste toilet er. Det er også praktisk, hvis man er ude med mindre børn. Men det er altså MIN anbefaling – appen har ikke noget med TENA at gøre.

Så 3 nemme råd:

-Tis inden du går

-Hav altid en pakke lommetørklæder og en TENA i lommen.

-Download appen ’toiletfinder’, så ved du hvor nærmeste toilet findes.

Og nå ja …. Husk også lige at knibe 5 minutter hver dag! Læs meget mere på knibforlivet.dk

Her kan du se videoen med alle de 3 gode råd:

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

Skriv et svar