Til middag hos

Til middag hos

Jeg har siddet klistret til skærmen de sidste 3 dage. Det sker ikke så tit, men jeg skulle altså lige genopleve tv-programmet Til middag hos, som jeg selv er med i sammen med blærerøven Mads Christensen, politikeren Naser Khader og den tidligere sugardater Gina Jaqueline.

Jeg afslører IKKE, hvem der løber med sejren i aften, som er sidste afsnit. Men I får lidt ‘behind the scenes’ her fra hestens egen mund!

Til middag hosDet har virkelig været en oplevelse at være med i Til Middag Hos. Det er jo som et middagsselskab, hvor man ikke rigtig kender gæsterne. Og det kan gå to veje: Enten har man INTET at tale om, synes de andre er uinteressante og i værste fald ikke til at holde ud. Det var på ingen måde tilfældet. Jeg var kun bekymret for et møde – det var med Gina Jaqueline, som jeg aldrig havde mødt eller hørt om indtil ’holdopstillingen’ lå klar. Jeg var – som det også vil fremgå af aftenens sidste program moderligt bekymret for hendes liv som sugardater, og jeg havde mange forestillinger om, hvad der får en ung kvinde til at vælge den ’levevej’. Det vil jeg ikke grave mere i det her, for det hører I om i aftenens program, som netop foregår hos Gina i hendes barndomshjem GLÆD jer til den oplevelse.

Til middag hosMange har spurgt mig – især efter programmet i går, hvor Mads bryder ud i åben ’Kirsten giftekniveri’: ’Hvad med dig og Naser’…. Med slet skjult henvisning til vore fælles status som singler. Men jeg kan godt afsløre her, at Naser og jeg IKKE dater!

Jeg kan også godt afsløre, at selskabet ikke har set hinanden, siden programmet blev optaget i april måned. MEN det har vi faktisk en plan om. Dels fordi vi alle er pænt begejstrede for mad, og fordi de 4 dage er så fortravlede, at det kunne være hyggeligt at runde af uden stress og jag – og uden forudbestemte emner, der skal snakkes om.

Jeg er blevet en del klogere på de 3 andre mennesker undervejs. Overrasket og klogere – man skal virkelig være forsigtig med de billeder, man skaber af andre i sit hoved. Det viser sig sjældent at holde helt. Og der blev skrællet et par lag af facaden i løbet af de 4 dage.

Til middag hosDet, der nok gjorde allerstørst indtryk på mig, var den situation Naser Khader var i. Har var pludselig blevet enlig far et par måneder forinden, da moderen til han datter pludselig døde, og han var lige vendt tilbage fra orlov. Kombineret med at leve et liv med PET-agenter omkring sig konstant gjorde indtryk. Naser kaldte det selv at bo i et åbent fængsel. Tænk ikke at kunne foretage sig noget som helst impulsivt uden at spørge PET først ? Eller som i programmet – ikke kunne iv´nvitere folk hjem til sig selv, fordi sikkerhedsrisikoen er for stor.

Alle døre skulle fx også være låst i vores andres hjem under optagelserne, og PET screenede vores boliger inden HVER optagelse. Det er skræmmende, at det skal være sådan i Danmark. Det er er høj pris i et demokratisk land med ytringsfrihed.

Til middag hosGina Jaqueline overraskede også – men jeg vil ikke skrive så meget her, fordi hendes program løber over skærmen i aften. Det kan være jeg opdaterer i morgen. Og så er der Mads. Han er sgu et fantastisk stykke mandfolk. En sand karakter og utrolig vidende om de underligste ting. Han havde sat sig grundigt ind i alt fra sugardating til you name it op til programmerne. En gentleman er jo forberedt!

Mange har fx spurgt ind til opskrifterne på min menu i aftes. Den bestod af Calamarissalat til forret, Pollo Romano med parmesanflan og Panna cotta m citronskal, hindbær coulis og rugbrødskrymmel.

Opskrifterne får du her:

Calamarissalat 

500 gr rensede blæksprutter skåret i fine ringe

3 saftige usprøjtede appelsiner + skallen af en

4 spsk hakket bredbladet persille

3 fed hvidløg

300 g sherrytomater

1 dl olivenolie

100 gr sorte og grønne oliven

2 spsk citronsaft

Salt og peber

Skær top og bund af appelsinerne og fjern skrællen. Skil appelsin fileterne forsigtigt og læg dem i en skål.

Pres saften fra appelsinskallerne ud over.

Vask persillen og hak den groft og knus hvidløg.

Tomaterne deles i 2 og kommer sammen med appelsinstykkerne.

Varm olivenolien op til høj varme og svits hvidlæg og kom derefter blæksprutteringene i.. De steges ved høj varme i 1-2 minutter.

Saml salaten i et smuk fad: Blæksprutte ringene nederst og derefter alle de andre ingredienser.

Rør resten af olivenolien med lidt citronsaft og freiskrevet appelsinskal og hæld over salaten.

 

Pollo Romano a la Trine Hahnemann

1 stor kylling eller 4 lækre øko-kyllingelår

4 fed hvidløg hakket

3 gulerødder skåret på skrå

4 store tomater skret i tern

4 spsk plivenolie (eller efter geful)

4 skiver italiensk salami skåret i tykke skiver (og i tern)

2 kviste frisk rosamrin

2-4 dl vand

100 g sorte oliven

1 tsk sukker

Salt og peber

 

Kyllingen skæres i store stykker og brunes på panden i olivenolie til skindet er rigtig sprødt.

Vend kyllingestykkerne om, når de er klar.

Tilsæt hvidløg, gulerødder, tomater, rosmarin, salami, vand, krydderier og oliven.

Kom lå på og lad et simre i 45 minutter.

Smag til med salt og peber.

 

Parmesan-ricotta flan (4 pers)

400 g ricotta

3-4 æg

1 kop reven parmesan (god parmesan)

Salt & peber

Muskatnød (revet efter smag)

Finthakkede krydderurter (salvie, persille eller lign)

Pisk æg og ricotta sammen og samg til med salt og peber og muskatnød.

Hæld massen i små ovnfaste portionsforme og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca 30 minutter.

Anretter med friske krydderurter og lidt balsamico.

 

Panna Cotta a la Carlotta ( 10 portioner)

4 cups yogurt naturen

2,5 cups flade

3/4 cup sukker

5 blade husblas

2 vanilliestænger

1 spsk fint revet citron skal eller ingefær

 

Varm fløde og sukker op og kom ingefær/citronskal og vanillie korn i.

Læg husblas i koldt vandi mens.

Når sukkeret er oplæst i fløden smelt forsigtigt husblasen i.

Husk at vride husblasen, så der ikke kommer vand i massen.

Lad det afkøle ved stuetemperatur.

Nu skal massen sies for citronskal

Bland yogurten i og anret i små skåle, der stilles på køl i min. 2 timer

Server m hindbær coulis og rugbrøds krymmel.

 

Bon appetit.

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

20 kommentarer

 • Alexander Amargós Petersen

  20/10/2018 at 12:25

  Et utrolig sjovt og kreativt program med fire forskellige mennesker der virkelig for sig nogle oplevelser hos hinanden , og sikke en lækker italiensk menu.
  Man kan vel beskrive det at have middag hos Line sådan “At have det som en lykkelig sømand der kom hjem i havn-når man er til middag hjemme hos Line Baun ” ☺

  Svar
 • Camilla Elken

  28/09/2018 at 15:26

  Hej Line,
  Jeg sidder lige og ser “til middag hos” og tænkte på om man kunne få at vide hvilken købmand du handlede i ? Det ser ud til at de havde et skønt udvalgt af bla. blomster 😀

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   28/09/2018 at 16:18

   Hej Camilla.

   Selvfølgelig.

   Det er Den Lille Grønne på Gentofte Torv i Gentofte.

   Kh Line

   Svar
 • Birgit Kirkegaard Højsgaard

  23/09/2018 at 21:31

  Hej Line
  Du skriver om at tale om forudbestemte emner, vil det sige at produktionen bestemmer hvad der skal tales om ?
  Kærlig hilsen Birgit.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   23/09/2018 at 23:11

   Hej Birgit.

   Nej da, det bestemmer vi selv. Men det er aftalt på forhånd for at sikre, at der kommer gode historier som fortæller noget om, hvem vier, hvad der udfordrer os osv.

   DBh Line

   Svar
 • Ulla

  21/09/2018 at 16:49

  Kære Line.
  Hvor kan jeg købe de horn du har liggende og de to smukke bøger Mode og skønhed som lå på dit bord.
  I øvrigt, et yndigt hjem og du serverede den mest delikate mad.
  Godt forstå du vandt. Kæmpe tillykke.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   21/09/2018 at 17:29

   Hej Ulla.

   Jeg har fået dem i fødselsdagsgave engang for mange år siden. Men der er en butik i Gentofte, den hedder Durance og ligger på Tranegårdsvej. De har også sådan noget.

   Kh Line

   Svar
 • Ulla-kellum

  21/09/2018 at 16:42

  Kære Line.
  Jeg så med glæde til middag hos.
  Din aften var lige mig. Yndigt hjem skøn mad og alt var så delikat.
  Nu mit spørgsmål.
  Hvor kan jeg købe de horn du har liggende.( smart)
  Og de to bøger, mode og skønhed, som du har liggende på dit bord
  Jeg vil blive glad, hvis du kan fortælle mig dette.
  På forhånd tak.
  Ulla.

  Svar
 • Erik Balk-Møller

  20/09/2018 at 23:07

  En fornøjelse at se så forskellige mennesker mødes og alligevel hygge sig sammen. Og tillykke med sejren – godt kæmpet!

  Svar
 • Tina Sophia Fruenskov

  20/09/2018 at 18:27

  Hej Line
  Jeg så afsnittet af til middag hos dig. Jeg vil utrolig gerne høre hvor du har købt den smukke kjole du havde på, og hvilket mærke.
  På forhånd tak.
  Bedste hilsner og lykke til i livet.
  Tina Sophia

  Svar
 • Anu Marie Bülow

  20/09/2018 at 15:05

  Hej Line
  Jeg så afsnittet af til middag hos dig. Hvor bor du altså fint. Må jeg spørge, hvor du har købt dit runde sofabord med spejlplade og metalben? Det er lige mig, fik helt lyst til at indrette, da jeg så din hyggelige og varme stue.
  Glæder mig til at se sidste afsnit i aften 🙂

  Svar
 • Camilla Proy Skovsen

  20/09/2018 at 12:36

  Det var simpelthen sådan et hyggeligt afsnit.
  Du har bare det fineste hjem og jeg blev helt fortryllet af dit køkken – det så SÅ hyggeligt ud.
  Jeg kunne ikke lade være med at blive nysgerrig på alle de fine kogebøger du har, er der nogle du har som favoritter? Jeg kunne godt bruge lidt nyt inspiration til kogebogshylden 😉

  Med venlig hilsen
  Camilla Proy Skovsen

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   20/09/2018 at 14:04

   Hej Camilla.

   Jeg har virkelig mange kogebøger. Og jeg samlet og på opskrifter som jeg selv samlet i små bøger.

   HF elsker Trine Hahnemanns køkken igcharcflere af hendes bøger. Så er der den amerikanske kogebog hvor calamarissaæaten er fra – rigtig god den hedder ‘Mine amerikanske køkkennoter’ af birgitte Kampmann.

   Bistro Boheme og Per Thøstesens klassikere…. Og min veninde Charlotte der har skrevet Carlotta cucina.

   Svar
 • Henrik V Blunck

  20/09/2018 at 12:18

  Jeg er så enig: man skal ikke skue katten på hårene. Man kan blive så positivt overrasket, hvis man giver folk en chance før man fælder dom.
  Jeg deler, ikke overraskende, dit syn på Naser Khader. Jeg har læst to af hans bøger, hvoraf den seneste om en syrisk kvinde var genial. Men jeg indrømmer også, at jeg var farvet af dengang han for åben skærm ikke kunne svare på hvad 40% af 20.000 var. Indrømmer, fordi jeg så også bagefter skammer mig en smule, for jeg blev også vildt overrasket over dybden hos Naser. Han er et SÅ lunt menneske, og hvis det var kommet frem før nogle af de meget markante holdninger til #dkpol, er jeg da helt sikker på, vi alle kunne se f.eks. hans holdninger til tvangsægteskaber i et helt nyt perspektiv.
  Manden har jo selv gennemlevet de ting, han kæmper imod. STOR respekt for det! Jeg er VIRKELIG ked af jeg før har taget fejl af manden, for han fortjener langt større respekt efter denne serie kørte på TV3. Særlig er jeg lige så harm over, at manden ikke kan få lov til at gå frit på gaden. Det er en skamplet på nationen, at nogle ikke har forstået, at holdninger er ‘tankefri’ – eller BURDE være det! Uanset hvor enige eller uenige vi er med hinanden, bør man kunne tale pænt og ordentligt sammen…
  Jeg er også enig i, at Mads har mange mindre kendte facetter. Han er et varmt familiemenneske, og så er det sg* fair nok, at han også spiller sit brand på tv i alle andre sammenhænge. Dog er jeg ikke et sekund i tvivl om, at han er et menneske man med fordel kunne tage til Italien med. Han ved noget om støvlelandet. Respekt for det.
  Afslutningsvis er jeg spændt på aftenens program med Gina, for jeg så også den oprindelige udsendelse, og hun har nogle sjove forbehold – som med den indledende karate hos Naser – men har afgjort også vundet ved deltagelsen i denne serie.
  Så alt i alt, summa summarum, har det været rigtig sjovt at følge med – og værst af alt er næsten, at jeg nu er på vej ind på Viaplay for at se onsdagens afsnit, hvor gæsterne var på besøg hos dig. Jeg var selv på besøg hos søsteren og svogeren i Vedde mellem Stenlille og Dianalund, så jeg nåede ikke hjem i tide til at se udsendelsen da den blev sendt første gang… Næsten pinligt at indrømme, for det var mandag jeg satte mig for at se hele serien. Så er det jo godt, man har Viasat til at redde det tabte i flow-tv verdenen. 🙂

  Svar
  • Henrik V Blunck

   20/09/2018 at 13:19

   Fedt afsnit. Det nailede du jo lige på! Så hyggeligt, og så kloge betragtninger. Jeg bliver en større fan for hver dag, der går. Hatten af for du tager stressen alvorlig. Det er ikke populært at indrømme som mand, men måtte fælde en tåre da jeg hørte din mors og dine sønners opbakning til din beslutning om at stoppe på TV. De er altså virkelig fornuftige. Det fortjener at blive rost, for det er meget overset nu til dags, hvor mange andre fokuserer på kendis-faktor og materielle ting. Hatten af herfra.

   Svar
   • Line Baun Danielsen

    20/09/2018 at 14:07

    Henrik… som jeg skrev på bloggen idag – det plejer at være svært for mig at fortælle historien uden at fælde en tåre. Men det lykkedes igår, ogcdet er jeg glad for.

    Tak for din hilsen❤️

    Svar
  • Line Baun Danielsen

   20/09/2018 at 14:05

   Hej Henrik.

   Jeg er spændt på, hvad du skriver efter i aften.

   Tak for de skønne betragtninger.

   Kh Line

   Svar

Skriv et svar