• Home
  • /
  • Kvindeliv
  • /
  • Frede, du sku’ ikke have løbet ret stærkt!
Frede, du sku' ikke have løbet ret stærkt!

Frede, du sku’ ikke have løbet ret stærkt!

Tænk hvis alle mænd var som Frede… Ja altså kronprinsen. I morgen runder han et skarpt hjørne, og jeg tænker lidt: Frede, du sku’ ikke have løbet ret stærkt! Han kan altså noget ham Kronprinsen.

Frede, du ksu' ikke have løbet ret stærkt!

Jes Dorph og jeg som kongelige værter på TV2 engang i tiderens morgen! Foto:TV2

Det er ingen hemmelighed, at jeg er royalist. Det må man nødvendigvis være, når man er opvokset i en familie, hvor mor, mostre og mormor trofast følger kongefamilien, når runde dage, bryllupper og  begravelser ruller over skærmen. Min kusine og jeg elskede at se de små prinser i ugebladene og var jævnt uenige om, hvem der var sødest: Frederik eller Joachim. 

Men tilbage til Kronprinsen, som jeg synes har udviklet sig til en hel rockstar. Et ikon. Et forbillede for andre mænd. Ja, jeg vil gå så langt at kalde ham en drømmemand. Frede har det hele: Han er en flot fyr. Veltrænet. Lidt sexet grå i tinningerne. Han har humor og glimt i øjet. Han er afslappet og velklædt – ikke for fin og ophøjet. Bare casual cool.

Han virker følsom, empatisk og lidt genert på den der søde og drengede måde. Og så kan han balancere på den knivsæg, der hedder kongelig på den ene side og folkelig på den anden.

Frede, du sku' ikke have løbet ret stærkt!

En af de officielle flyesr til Royal Run

Jeg var ved at dø af dansk stolthed, da jeg så ham på sidste etape af Royal Run forleden, da han som en hvilken som helt anden søn, stoppede op på Amalienborg Slotsplads for at vinke med BEGGE arme op til mor på balkonen: ’Mor – mor – jeg er lige her’. Ja, jeg var lige ved at fælde en tåre. Det er jo lige præcis sådan noget ALLE mødre elsker, og som viser, at Frederik også bare er menneske og søn.

Frede ser tilmed ud til at være en kærlig far og ægtemand, der tør vise verden, at han elsker sin kone. Hun får så mange søde blikke (og ja, kronprinsessen er også en lækkermås – bestemt!). Tænk bare på den vidunderlige tale Kronprinsen præsterede til sit bryllup for 14 år siden. Først fældede han den berømte tåre, da Mary gled op ad kirkegulvet med sin far i Vor Frue Kirke. Og talen var en stor kærlighedserklæring – som han kronede til allersidst med det vidunderlige citat fra Lars H.U.G sangen:  ”Jeg elsker dig Mary – kom lad os gå, kom lad os se – gennem tusind verdener venter vægtløs kærlighed.”

Frede, du sku' ikke have løbet ret stærkt!

Ok, du har en skøn, klog og smuk kone !

Frede, jeg er solgt ! Bare der var flere mænd af din slags. Mænd, der tør være følsomme og vise sårbarhed, og som samtidig har den ultimative maskuline side. Tænk sig: Vi får en konge, der er frømand, som har kørt arktisk hundeløb i ufattelige minusgrader. Og han løber marathon og springer faldskærm ! Det er sgu sejt.

Jeg ved godt, at han næppe sorterer vasketøj, tømmer skraldespand, slår græs, køber ind eller laver havregrød til ungerne om morgenen – men jeg er ret sikker på, at han med 4 unger HAR skiftet sine lortebleer. Så vågn op søde mænd : Her er et skønt forbillede.

Og så er kronprinsen på forunderlig vis blevet det levende billede på eventyret om ”Den grimme Ællling”. Få kongelige – ud over hans nu afdøde far – har fået så mange hug og er blevet kritiseret for alt fra  manglende talegaver, til generthed og sit medlemskab af den Olympiske Komite.

I mine øjne har du for længst forvandlet dig til en smuk svane…. TILLYKKE kronprins Frederik – hvis jeg kunne gav jeg dig verdens største krammer og kindkys.

Og så lige en lille fodnote : Jeg har desværre aldrig haft fornøjelsen at interviewe kronprinsen, men jeg har dog hilst på ham.

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

7 kommentarer

Skriv et svar