Der er jo en første gang for alting!

Der er jo en første gang med alting!

Jeg tror, de fleste af os husker den første gang! Det er næppe gået mange næser forbi, at der er VM i ishockey i Danmark. Jeg har brugt min weekend i Herning med en veninde, der ALDRIG har været til ishockey. Der er jo en første gang med alting!

Der er jo en første gang med alting!Sammen med mere end 9.000 andre, så vi fredag, Danmark vinde i åbningskampen mod Tyskland. Og selvom det dagen efter blev  til et nederlag til USA, så var stemningen helt vanvittig og intens især på dag 2.

Min veninde Lisbeth, som jeg sidste år rejste landet rundt med og holdt foredrag med om briller og performance sprang til, da jeg inviterede hende med. Hun havde aldrig været i en ishockeyhal – og jeg var spændt på, hvad hun syntes. Lisbeth var helt med på, at vi skulle give den gas i rødt og hvidt. Det gør man, når man tager til landsholdskampe – og som her et VM ! Ligesom man pifter, klapper og hepper det bedste man kan, også selvom man er 2 pæne, halvmodne kvinder. Jeg var i hvert fald lettere hæs dagen derpå!

Der er jo en første gang med alting!

Fanzone interview

Lisbeth fik sig i den grad en på opleveren, og det gjorde jeg også. Det er faktisk ret sjovt at se, hvordan en hockey-novice reagerer, når taget løfter sig i taktfaste klapsalver, trommesoloer og fanråb. Og ikke mindst at se reaktionen, når spillerne får en ordentlig herretackling i banden eller bliver fejet væk foran mål.

Der blevet lettet et par gange fra sædet på 13 række, hvor vi sad første aften, og der blev kigget væk: ”Jeg kan ikke li’ det – slår de sig ikke ?’ spurgte hun flere gange i løbet af kampen.

Der er jo en første gang med alting!

3 ambassadører: Jes Dorph, Daniel Hoffe og mig selv!

Jeg er, som nogen af jer måske har læst ambassadør for VM. Vi er omkring 15 af slagsen. Og vi var flere ishockeyambassadører samlet i Herning de første 2 aftner: Jes Dorph, komikeren Daniel Hoffe, politikerne Morten Bødskov, skuespilleren Peter Mygind og journalisten Thomas Skov. På skift stiller vi op til interviews i Fanzonen – det var min tur lørdag aften, og det var lidt af en oplevelse at se de mange glade, Dannebrogsklædte fans. Opfindsomheden fejler sgu ikke noget i Danmark, når det kommer til fankultur. Damer i strutskørter med flag guirlander. Mænd i Dannebrogske jakkesæt… Ret festligt.

Jeg har aldrig selv oplevet en ishockeyfest som den, vi var med til  i Der er jo en første gang med alting!Herning. Der er simpelthen sat alle sejl til både på og udenfor Boxen, hvor Danmark har hjemmebane. Hele byen er gået sammen om at skabe de festligste og fedeste rammer for de  ishockeyfans, der er valfartet hertil fra hele verden. Det er stort. Butikkerne holder ekstraordinært åbent. Der er fanzone både i byen og ved hockeyarenaen – og det er der også i København, hvor jeg ikke har været endnu men forhåbentlig kommer en af dagene. IshockeyVM er meget mere end bare bajere og fulde fans – det er det også. Mest af alt er det en fest for både børn og voksne – den mindste jeg så var en lille baby, der var med far og mor til VM-kamp…. Og baby ku’ lide det!I

På fredag er dagen, hvor jeg har 4 nye hockey novicer med til Danamark – Norge. De 4 som har vundet billetterne her på bloggen. Jeg glæder mig i den grad til at have Betinna, Anne og deres ledsagere med. Og helt ærligt: Det er nok en one-of-a-lifetime chance at se verdens bedste ishockeyspillere på dansk is! Og husk hvad jeg har skrevet om dem før: Rigtige mænd tryller med staven. Ishockeystaven. Så se at komme afsted mens det sker – om ikke andet læg vejen forbi fanzonerne i Herning eller Royal Arena, der er åbent for alle.

 

 

Der er en første gang med alting!Der er jo en første gang for alting!Der er en første gang med alting!Der er en første gang med alting!

 

 

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

  • Morten

    15/12/2018 at 17:30

    Jeg var der også med mine børn en hel dag. Det var virkeligt et fedt set-up de havde lavet i Herning. Håber din veninde blev vild med ishockey 🙂

    Svar

Skriv et svar