Hamborg t/r på 3 dage

En lille smuttur i vinterferien

Det er vinterferie lige om lidt for rigtig mange af os. Nogen  tager på ski, andre bliver hjemme og maler stuer eller rydder op. Jeg selv skal afsted til Marokko med min lille familie for at fejre min mors 80-års fødselsdag. Men jeg vil alligevel lige poste lidt inspiration  jer, der ikke helt har bestemt jer for noget endnu – nemlig en lille smuttur i vinterferien.

En lille smuttur i vinterferien

Min veninde, hendes datter og min yngste søn

Sidste år drog jeg sammen med min yngste, min veninde og hendes datter på den skønneste smuttur til Hamborg på 3 dage. Der er så meget at se og lave i Hamborg, jeg bliver lige overrasket hver gang, vi er der. Hamborg er Nordeuropas Venedig med vand, kanaler, og masser af lækre spisesteder. Det er altid nemt at finde et godt og prisvenligt hotel på nettet. Sidst fik vi godt tilbud på det 5-stjernede hotel Kempinsky, som bestemt var tjekket og lækkert, men mindre kan sagtens gøre det.

Turen rundt i Hamborg starter på en eller anden måde altid ved Rådhuset, i hvert fald når man bor i den ende af byen, som vi gjorde – nær Binnenalster-søen. Det ligger smukt og imponerende midt i byen og er ikke til at undgå. Vi plejer egentlig bare at gå forbi og tage de obligatoriske tårnbilleder. Det gjorde vi ikke sidst, der slog vi et smut indenfor. Og det var virkelig besøget og tiden værd. Rådhushallen er mildest talt imponerende. Og man kan forsætte videre ud i gården, som byder på et smukt springvand og flotte udsmykninger. Og er man særligt interesseret er der rundvisninger og gratis udstillinger.

En smuttur i vinterferien

Hop-on-and-off duer altid!

En Bus- og havnetur lugter virkelig af turisme, men det er faktisk en kanon måde at lære nye byer at kende på. Vi har som sagt været i Hamborg 3 gange før og været på havnerundfart en enkelt gang, men først denne gang fik jeg ordentlig styr på geografien. Vi fik set dele af byen, som vi ikke anede fandtes – f.eks det luksuriøse og smukke Rotherbaum kvarter med ejendomme i millionklassen  (10-15.000 euros Per kvadratmeter… tag den). Her fik vi også en fornemmelse af udelivet i parkerne og langs Alster. Der vil jeg gerne tilbage.

Vi hoppede af, hvor vi startede busturen – ved Rådhuset. Og herfra tog vi turen til fods til Hafencity og Speicherstatt. Vi stoppede lige op ved Nikolai kirketårnet, som er det højeste i Hamborg og det eneste, der er tilbage af kirken, der blev sønderbombet under 2. verdenskrig. De unge var ret uinteresserede her – men vi syntes, det var imponerende. Det er er must at se Elbphilharmonien, som var så mange år under vejs og det nye kvarter omkring den. Hvis man vil have en fornemmelse af, hvordan de nye havne kvarterer i København med tiden kommer til at leve og se ud, skal man tage forbi der. Det var helt fantastisk også selvom Elbphilharmonien måske ikke er det smukkeste bygningsværk i byen.

En smuttur i vinterferien

Elbphilharmonie og Landungsbrucken

Vi gik videre langs vandet til Landungsbrucken, der hvor man kan hoppe på alverdens havnerundfarter. Man kan endnu ikke gå hele vejen, fordi konstruktionen af det nye bolværk stadig er i gang. Der er altid mange mennesker. Men det er ret imponerende at gå langs Elben og se havnen og de enorme containerskibe. Og man får et godt vue over byen, skibene og de nye og gamle bygninger.

Har man gode ben kan man forsætte lidt forbi den gamle Elbrunnel, hvor bilerne stadig bliver hejst ned fra gadeplan i store elevatorer. Man kan gå under Elben. Det er ret sjovt, vi har gjort det før – men ikke denne gang. Men fortsætter man forbi, har man kurs mod det berømte Fischmarkt i Altona.

Det er endnu ikke lykkedes os at se den gamle auktionshal indefra. Fiskemarkedet nemlig er kun åbent om søndagen og til særlige event – så det skal lige planlægges hjemmefra. Til gengæld har vi så taget et pit stop i nogle af de strandklubber, der ligger langs floden. Der er fx Strand Pauli og Dock 3 med sand, liggestole og palmer! Her tog vi lige en Aperol spritz. Men vinterferien er nok en kende for tidligt for strandbarerne.

En smuttur i vinterferien

Der shoppes amok – både i Hamborg og i Neumunster

Man kan shoppe sig fattig i Hamborg. Og med 2 teenagere som rejsemakker skal man holde tungen lige i munden og binde kreditkortet til pungen. Der er alt fra shopping i luksusklassen langs Neuer og Alter Wall til de kreative og flippede butikker på Marktstraße  i Karolinenviertel – og så selvfølgelig den lange Moenckebergstrasse med alle de store konceptbutikker og stormagasiner.

Og er man virkelig hardcore,  så kan man stoppe i det store designer Outlet i Neumunster på vejen ned eller hjem. Det er blevet tradition for os – ikke mindst fordi jeg altid har en taske, jeg skal bytte eller købe. Et godt tip i Hamborg er Secondfemale, der sælger lækkert secondhand designertøj, hvor meget aldrig har været brugt. Jeg købte de fedeste Prada sko til 50 euro!

Morgenmad på hotellerne kan være både røvkedeligt og dyrt, hvis ikke det er inkluderet i prisen. Det er smart lige at google lidt og finde de små billige steder – det bugner fx med små lækre bagerier og cafeer. Man kan også tage en brunch og spare frokosten. Det gjorde vi. Fx på Cafe Paris i Rathausstraße – en fransk institution i Hamborg og al ventetiden værd. Så husk lige at bestille bord i forvejen.  Eller på Vlet på Jungfernstieg, hvor man spiser lækker morgenmad i vandspejlet fra Alsteren.

En smuttur i vinterferien

Min dejlige veninde Tine

Vi har som sagt været I Hamborg mange gang. Vi har ikke altid været lige heldige med at finde de gode spisesteder, men denne gang havde vi forberedt os. Første aften sad vi med den vildeste udsigt over Alster og nød lækre coctails og middag på Heritage. Restauranten ligger på toppen af Hotel Meridien, men den er alt andet end hotle agtig. Prisen er ok, servicen kunne have været skarpere, men de havde vernisering og var måske lovlig undskyldt.

Anden aften spiste vi på den kendte Die Bank – som er hvad navnet lyder: En tidligere ban. Mega flot sted med moderne brasserie stemning og et tilsvarende menukort. Jeg fik klart turen bedste måltid her: Havtaske med risotto!.

Tredje aften havde vi planlagt skulle være omkring Reberbanh – I ved Hamborgs Red Light distrikt. Vi startede på skybaren 20Up – og det er simpelthen et must at besøge den. Der er også restaurant, så den kan besøges på alle tider af døgnet. Vi var der lige omkring solnedgang, så vi fik hele pakken med det store vue over byen, solen i horisonten og månen der stod op over byen.

Vi gik ad det skarpe Hjørne forbi de mange prostituerede omkring Reberbahn til Restaurant East, hvor vi skulle spise. Jeg har været der før med mine drenge – fedt hotel, fed stemning og lækkermad.

Så bare en ide… Hvis I pludselig får lyst til en lille tur sydover!

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

6 kommentarer

 • Laila K.

  03/02/2019 at 13:18

  Tak for de gode rejsetips; der er flere steder i Hamborg, jeg mangler at besøge! Hvor er det skønt, at I kan fejre din mor med en rejse. Min mor fylder 80 i år, men er ikke frisk nok til en flytur, så vi har lejet et smukt sommerhus få timers kørsel fra hendes bolig. Det har havudsigt og god plads, så hun glæder sig til begivenheden plus et par ugers ferie med familie. Mht at vælge Marokko som rejsemål, det ville jeg personligt aldrig gøre, især ikke efter det forfærdelige, der skete for nyligt med de to unge piger på hiking. Landet har som mange andre lande stor brug for indtægt fra turisme, men personligt ville jeg til enhver tid vælge et andet land.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   03/02/2019 at 13:55

   Hej Laila.

   Vi var faktisk også ved at aflyse, da de 2 unge kvinder blev myrdet. Men vi valgte at rejse alligevel.

   Tillykke med din mor – og nyd sommerhuset med hende.

   Kh Line

   Svar

Skriv et svar