Stockholm is calling!

Stockholm is calling!

Det er efterårsferie – ihvertfald for alle os med børn i ‘skolealderen’. Og det har jeg jo ligesom stadig ! Og her i sidste øjeblik har jeg lagt en ferieplan : Stockholm is calling!

Stockholm is calling!

Mors dyt står klar !

Jeg har besluttet at tage en smuttur over sundet i bil og tage turen nordpå til mit gamle ’hood’ – den svenske hovedstad – med mine drenge og ‘svigerdatter’.

Jeg boede som helt ung 2 år i Nordens Venedig, og jeg glæder mig SÅ meget til at vise mine sønner byen med de over 50 broer og 14 øer. Byen som i øvrigt var mit sidste ‘stoppested’ som helt ukendt ung pige – for da jeg vendte hjem i 1987 tog mit liv en kæmpe drejning året efter med min ansættelse på TV2.

Jeg elsker de her små smutture i bil. Forrige efterårsferie tog vi til Hamborg – det gjorde vi også i vinterferien i år med en veninde og hendes datter. Og når jeg siger små smutture – så er der selvfølgelig nogle kilometer bag rattet. Til Stockholm er der 600 km – men 6 timer i en bil med sine unge mennesker er i mine øjne en gave!!! For hvornår har vi 6 timer sammen i træk under samme tag? Aldrig!!

Planen er, at vi tager færgen fra Helsingør til Helsingborg. Vi kører halvvejs til Stockholm og tager en overnatning i Jønkøbing. Der kom jeg også som ung, når jeg kørte udlejningsbiler fra Stockholm til København.

Stockholm is calling!

Måske kan jeg lokke de unge med på Vasamuseet!

Det betyder, at vi kun skal køre 300 km i første stræk, og så ankommer vi til Stockholm uden alt for mange kilometer i øjnene og benene. Det er dyrt at planlægge ferie i sidste øjeblik. Hotellerne er ofte bookede – men jeg har nogle små hemmelige tricks til, hvordan man få gode tilbud. Jeg har i flere år brugt nogle de mange hotel og ferie apps, som er skarpe på de små perler rundt omkring i verden. Og ofte til stærkt reduceret pris. Det er fx apps som Secret Escapes og Very Chic, der har jeg med held booket fantastiske hoteller til halv pris og ofte med morgenmad inkluderet. Man kan ikke afbestille, når man har bestilt – men jeg VED jo at vi skal afsted, fordi jeg booker så sent.

Jeg fandt et lille 4-stjernet Boutique Hotel midt i Stockholm med morgenmad 1000 kr per nat. Mange penge ja – og alligevel halv pris da jeg tjekkede priserne på Booking.com og Hotels.com, som jeg ellers også tit benytter.

Stockholm is calling!

Jeg boede engang bag rådhuset med 3 kroner på toppen!

Så nu skal vi altså afsted. Vi skal slendre rundt i Gamla Stan. Vi skal måske en tur på Vasamuseet med det store krigsskib, der sank på sin jomfrurejse i 1648 på vej ud af Stockholms havn på grund af en kontruktionsfejl. Jeg har været der 2 gange før – det er helt fantastisk. Måske skal vi også en tur ud at sejle – Stockholms skærgård er så fin og hyggelig. Og så skal vi ellers bare nyde Stockholms mange butikker, cafeer og restauranter. Har du ideer eller kender listige steder – så del dem gerne med os her !

Det fede er jo, at den svenske krone er billig ! Så man kommer ret langt for pengene. Jeg samler lidt tips til Jer efter turen.

Hvad skal I mon i efterårsferien?

Billedet allerøvers er i øvrigt fra vores tur i vinterferien til Hamborg !

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • Christina Hagelund

  22/10/2018 at 11:54

  Dejligt med en ferie – bare sammen med sine børn – det skulle alle være forundt – hvad enten man er i parforhold eller ej. Jeg har været på efterårsferie i Nice med min søn på 16 i 4 dage. Pragtfuldt – at have tiden sammen..
  PS. Jeg havde i øvrigt fornøjelsen af at læse det første år på SPRØK sammen med dig! Jeg kan huske, at vi skulle lave et relevant interview og afspille det for holdet. Du havde været til en ishockey kamp og lave dit interview. Jeg husker tydeligt, at du var noget bedre end alle os andre. Lidt sjovt – set i bakspejlet.

  Svar
 • Naja

  13/10/2018 at 08:08

  Hvis I er glade for fisk, så prøv restaurant B.A.R på Blaiseholmen. Fantastisk køkken og fed stemning! God tur til Stockholm!

  Svar
 • Marianne

  13/10/2018 at 07:43

  Rigtig god ferie! Er vild med Stockholm, har været der mindst 12 gange. Har ikke selv bil, men foretrækker tog nu om dage. Mht. din beretning om en træls flyvetur i en alt for tætpakket og varm maskine, så er netop det grunden til, at jeg stort set har opgivet den flyrejser. Jeg har førhen arbejdet som rejsekonsulent (1986-2013) og i de tidlige år var der frynsegoder som billige rejser, rabat på hoteller osv. (måske for at bøde lidt på den meget lave lønramme), så jeg har været vidt omkring og nød at komme rundt og se hele verden. I de tidlige år var der sjældent fyldt op på flyene, så man havde mere plads, ret god komfort og fik rigtig god service. Ak ja.

  Svar

Skriv et svar