Giv den bare gas Alexandra!

Giv den bare gas Alexandra!

En popsang med Grevinde Alexandra ved mikrofonen hitter lige nu bigtime på iTunes, og den har også fået nogle af de royale eksperter i det røde felt. Jeg har kun en tanke: Giv den bare gas Alexandra!

Den tidligere prinsesse, mor til 2 prinser, forfatter og nuværende grevinde har frasagt sig sin apanage og koster snart ikke samfundet noget som helst – og jeg tænker helt ærligt: Hvad er problemet?

Giv den bare gas Alexandra!

Velgørenhedsnummeret som hitter lige nu

Dronning Margrethe maler og skriver. Nu afdøde Prins Henrik skrev digte, lavede vin og skulpturer. Ex- mand Joachim kører racerløb. Ex-svoger Frederik løber Marathon, og sønnikke Prins Nikolaj er en eftertragtet international fotomodel. Alle har kulørte bibeskæftigelser ved siden af de kongelige jobs.

Jeg hørte sangen i radioen i fredags og tænkte: det er da en fin popsang, som nok skal gøre sig. Men radioværterne fik sået gedigent tvivl om grevindens sangtalent og mulige sangkarriere. Og hvad tænkte mon Dronningen om grevinden som popsanger! Kære læsere: Sangen er udført uden falske toner og endda til fordel for et velgørende formål i Afrika!

Jeg kender i øvrigt ikke mange mennesker, som ikke på et eller andet tidspunkt har drømt om at være popstjerne for en dag og indspille en CD. Det har jeg også gjort, da jeg som 15 årig stod på scenen til en talentkonkurrence i Frederiksborghallen i Hillerød med en veninde. Og hvorfor må drømme ikke udleves?

Alexandra er i dag en moden kvinde over de 50. Hun ved, hvad hun gør, og vi hylder gerne hendes bog ‘Mit lykkelige land’, hvor hun uden at udlevere kongelige detaljer beskriver sit liv for og i Danmark.

Slip brysterne fri - også de kongelige!

Maleriet som fik mange i det røde felt (fra ugebladet TÆT PÅ’s Facebookside)

Jeg bliver så træt af Jantedanmark, når vi (journalister, eksperter og meningmand) udskammer mennesker for at følge deres lyst og hjerte. Stop nu en halv!!

Dronningen har lige holdt fest for Folketinget, hvor Smadre-manden alias skuespilleren Søren Østergaard på folkeligste vis skældte politikerne hæder og ære fra for rullende kameraer. Bestilt og betalt af kongehuset. Og Dronningen var en af dem, der grinede højst.

Hvordan skulle en velgørende popsang til fordel for børn i Sydafrika kunne provokere Dronningen og fædrelandet! Kære danskere få nu  proportionerne på plads.

Om lidt betaler vi ikke en rød reje til en kvinde, der ofrede alt for en dansk prins. Hvis ikke hun må synge en popsang – hvad må hun så?

Alexandra er lige præcis der i livet, hvor mange af os 50+ er. Der hvor vi med stolthed og mod gør, hvad vi har lyst og evner til og er ligeglade med, hvad andre tænker. Jeg vil gerne på de modne kvinders vegne sige TAK Alex, fordi du tør synge, skrive bøger og lade dig male på mest erotiske og smukke vis – og på den måde synliggøre alt det modne kvinder kan, tør og vil.

Giv den bare gas Alexandra! Herfra til graven

Billedet øverst er – som I kan se – af ældre dato. Det er et pressefoto fra DR1-programmet ‘Prinsessen, børnene og katastrofen’, som vi lavede på årsdagen for tsunamien for nu mange år siden.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

17 kommentarer

 • Henrik V Blunck

  07/11/2018 at 12:28

  Jeg er SÅ enig. Jeg synes grevinde Alexandra er fantastisk, fordi hun netop udfordrer vores syn på kongelighed – og jeg er helt sikker på, at det mest af alt kun er den forbistrede jantelov som får folk til at komme med negative udfald. Det kan man ikke bruge til noget som helst.
  Hun har meldt ud, at apanagen er slut når sidste barn runder de 18, hun er genial til at skrive bøger, og mon ikke man helt stilfærdigt kan konstatere, at hun er en fantastisk kvinde, som virkelig har beriget landet? Lige fra jeg hørte sangen første gang tænkte jeg også “More power to you, lady!”
  Måske skulle dem med negative vibes tænke lidt over, hvorfor de reagerer som de gør. I min optik er det fuldkommen ubegrundet, og især fordi flertallet aldrig har mødt hende. Jeg ville til enhver tid nyde en god kop kaffe og en snak med hende. Hun ER et yderst spændende menneske… 🙂

  Svar
 • Jette Reimer

  05/11/2018 at 11:24

  Enig. Og et fint foto af ældre dato. Fantastisk er det, at I begge ser endnu bedre ud nu, som modne kvinder. 🙂

  Svar
 • Ebba Bak

  05/11/2018 at 10:24

  Nu er Alexandra jo altså ikke kongelig mere, det har hun selv fravalgt, og hun er i stand til at klare sig selv, efter hun solgte sit hus for mange millioner, så det er kun rimeligt at hun frasiger sig apanage når prins Felix fylder 18 år.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   05/11/2018 at 11:23

   Kære Ebba.

   Det kan du mene – det er dig sket ikke det, jeg skriver om. Jeg skriver om Alwxabdras ret til at udleve sine drømme uden at tage hensyn til kongehuset, eksperterne eller andres mening.

   Jeg vil ikke blande mig i debatten om apanagen. Den har hun jo selv frasagt sig. Men det betyder ko også, at hun skal kunne leve af noget. Ingen kan jo leve af mursten.

   Bedste hilsner
   Linr

   Svar
 • Erik Balk-Møller

  04/11/2018 at 23:41

  Jeg er helt enig – Alexandra skal selvfølgelig bare gøre, hvad hun har lyst til. Hun virker som en klog kvinde – ligesom dig – og virker meget velovervejet før hun kaster sig ud i noget nyt. Det er helt forfriskende at opdage den “rigtige” Alexandra og ikke bare tænke på hende som Grevinde af Frederiksborg.

  Svar
 • Kit Brandt Talreja

  04/11/2018 at 15:08

  flot og rigtigt skrevet Line du rammer lige plet, ligegyldigt hvem vi er skal livet leves og prøves på bedste måde . Du maa ha en god soendag og hils din mor

  Svar
 • Eyðrit R. Mikkelsen

  04/11/2018 at 14:38

  Du rammer så godt Line, jeg er så ening med dig. Jeg brækker mig over hvor mange virkelige ‘små’ mennesker der er i dette land. Hvis de bare vidste hvor meget de fortæller om dem selv, at når de peger ad en, peger de gange tre mod dem selv.
  God søndag til dig og tak for indslaget.
  Kh Eyðrit

  Svar
 • Lone

  04/11/2018 at 14:12

  Vel skrevet Line 🙂 Folk har så travlt med at kritisere, inden de lige stopper op og tænker sig en ekstra omgang om.
  God søndag 😉

  Svar
 • tina/mormormedstiletter

  04/11/2018 at 10:49

  Virkeligt godt skrevet, Line!
  Du fokuserer præcist på de vigtige ting omkring kongehuset…
  Fordi de gør som de gør, elsker hele verden vores kongelige og det skal vi da være stolte af. Kan ikke tænke mig kongelige som er nogle stive typer, der af frygt for folkets mening, ikke tør røre sig og lave hvad de føler for:-)

  Svar

Skriv et svar