Hvad bruger du din tid på?

”Det du bruger din tid på, er det du bruger dit liv på”. Jeg læste disse kloge ord helt tilfældigt forleden – og af alle steder på Facebook. Men det satte nogle tanker i gang. For hvad bruger jeg min tid på. Hvad bruger du din tid på?

Nogle gange ville jeg ønske, tiden stod stille

Jeg synes, jeg forsøger at bruge min tid fornuftigt. Men jeg føler altid, at jeg mangler tid. Jeg når aldrig helt det, jeg gerne vil. Jeg halter ikke bagud, men mine tjeklister er konstant overloadede, og nogle opgaver flytter med over flere uger. Puha.

Det var ikke helt det, jeg ønskede mig, da jeg planlagde mit stress-frie liv. Jeg diskuterer også tit med mine drenge, hvorfor ting som vasketøj, oprydning eller opringningen til bedstemødrene ikke blive eksekveret. Svaret er som oftest: Fordi jeg ikke har haft tid. Og så tænker jeg: Jamen, I har tid til FB, IG, Snapchat, Netflix, og hvad ved jeg. Så er det ikke prioritering, det handler om?

Og jo, det er lige det, det er. Hvad er det så, der æder min tid?

Jeg har på det seneste taget mig selv i, at jeg bruger alt for meget tid på Facebook, Messenger og Instagram. På at følge og snage lidt i menneskers liv – både mennesker jeg kender og IKKE kender. Og jeg spørger mig selv, hvorfor ringer jeg ikke bare? Eller skriver? Eller allerbedst kører forbi til en kop kaffe.

Vil jeg spilde mit liv ? Nej… Vil du?

Fordi jeg ikke har TID, svarer jeg så mig selv. Men sikke noget fis. Det handler ligeså meget om prioritering for mig, som det gør for mine drenge. Og de sociale medier er geniale til at sluge og optage vores tid, uden at vi nærmest opdager det.

Det kræver disciplin og ikke mindst selvdisciplin at holde nallerne fra IG og FB tasterne. Det er nemt tidsfordriv. Og netop fordriv. Altså tidsspild.

Og vil vi det med vores tid og dermed vores liv … FORDRIVE og SPILDE det væk ?

Nej, det vil vi næppe, og derfor er det en snak og en overvejelse, vi må tage med os selv, vores familie, vores venner. Hvordan vil bruge vores tid og dermed vores liv? Hvad er vigtigt? Hvad er ligegyldigt? Hvis vi føler TID er en mangelvare, hvad kan vi så skrue ned på uden at miste noget – men istedet VINDE tid og dermed livsindhold.

‘Line tid’ i Ystad – det skal jeg huske

Det er altid så nemt at pege fingre af andre. Men det er en god leveregel at begynde med sig selv. Jeg kan mærke, at jeg skal til at revidere mit tidsforbrug igen. Det gik så godt i en periode, men dårlige og uhensigtsmæssige vaner har det med at vende tilbage. Ligegyldig surfen rundt på FB og IG er en af dem. Det skal stoppe. For jeg vil jo hellere læse min avis, en bog, gå i biografen eller faktisk SE mennesker.

Lægen og forfatteren Imran Rashid har skrevet bogen SLUK om at tage de nødvendige pauser fra computeren, ipad og mobilen. Både for ikke at overbelaste hjernen og for ikke at sætte kurs direkte mod stress.

De fleste af os frygter, at vi går glip af noget. Det er en af grundene til, at mange bliver så afhængige af de sociale medier. Sker der noget, jeg bør vide ? Er jeg udenfor og bliver jeg hægtet af ?

Jeg tror vi skal spørge os selv, om vi mister noget i livet ved ikke at leve det i virkeligheden.

Om lidt er det påskeferie og dermed en god anledning til at revidere sine SoMe-vaner. Jeg skal til Hamborg nogle dage med en veninde og vores yngste børn på 16 og 19. Jeg glæder mig – og I hører måske først fra mig, når jeg kommer hjem !

Rigtig god påske og giv livet en chance.

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

12 kommentarer

 • G.

  29/03/2018 at 00:21

  Kære Line
  Tak for en god og inspirende blog – hvor du skriver en masse spændende ting.
  Derfor bruger jeg tid på din blog – for der er mange spændende – inspirende læsning for blog 45+ kvinder.
  Jeg følger kun din blog og ikke andres.
  Jeg er ikke på facebook og andet…- jeg føler det er lidt tidsspild for mig.
  Jeg elsker at læse mange spændende/inspirende ting og sager og bøger.
  Henrik V Blunck det er også altid spændende – at læse dine kommentar – du har altid mange gode spændende kommentar – du er et spændende menneske – du er en mand der kan holdes ud her på bloggen – en af de få rigtige mænd -kvindernes ven – tak.
  Tak Line
  Tak – G.

  Svar
 • Michael Petersen

  26/03/2018 at 18:38

  Syntes det er lidt dobbelt moralsk at mane til besindighed om vores netageren, tidsforbrug o.lign. Taget i betragtning at du mere eller mindre lever af at folk ” gider ” bruge tid på nettet og læse din blog.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   26/03/2018 at 18:46

   Kære Michael.

   Dobbeltmoralsk ?? Fordi jeg anbefaler mig selv og andre at prioritere ? Det er da alt andet end dobbeltmoralsk. Hvis jeg levede af at blogge ville det være at save den gren over, jeg sidder på. Det er blot en tanke til mig selv og andre.

   God påske

   Svar
  • Rike Jørgensen

   02/04/2018 at 23:44

   Michael Petersen, hvorfor er du med her på blokken, hvis du ikke kan lide lugten i bageriet! Alle må selvfølgelig ha’ en mening, men din var under bæltestedet! Her debbatere vi på en ordentlig måde, tak! Mvh Rikke

   Svar
 • Henrik V Blunck

  26/03/2018 at 09:41

  Jeg har ikke savnet Facebook siden jeg slettede min profil for et par år siden – og det kan jeg sige med fuldkommen overbevisning, for hver eneste af dine pointer var også blandt mine betragtninger.
  Det er lidt tragi-komisk at et netværk som Facebook, som kaldes The Social Network i filmen, der beskriver netværket, er blevet alt andet end socialt. Markedsføringen med folkeaktier, hvor ‘alle’ kunne få del i dette voksende imperium var alt andet end et folkeligt projekt – og måden alles data bliver behandlet på er så skadeligt, at flere er begyndt at omtale Facebook som om det var et selvstændigt land.
  Du har fuldkommen ret. Det er netop godt at komme lidt væk fra alt det digitale og bare nyde en god bratwurst i Hamborg eller flere af de andre sjove ting man kan lave dernede. Jeg husker selv en tur med TR-kolleger nede på det hotel som ligger lige overfor deres hovedbanegård. Sikke en god tur. Hamborg er spitzenklasse, og skulle du komme ned til havnen på din tur, så snup en god øl på værtshuset nede ved siden af sømandsmissionen. Det ER et super hyggeligt sted – et man ikke bør undvære, når man alligevel er dernede.
  God tur – nyd det! Du fortjener det, helt stressfrit… 🙂

  Svar
 • Helle Bjerregård

  25/03/2018 at 17:31

  Hvor har du ret i at de forskellige medier kan gå hen og tage for meget af vores tid…
  Derfor tog jeg også konsekvensen for et par år siden og lukkede min facebook profil, og tænk sig, jeg har ikke savnet den et sekund.
  Det var min søn på dengang 23 der kom hjem og sagde han havde lukket hans ned, for han tog sig selv i alt for ofte at gå ind og læse om noget , til tider, helt ligegyldig information….. og her tænkte jeg at kan min skønne søn så kan jeg også…
  Nu har jeg “kun” min Instagram profil og den går jeg ind og lurer på , ikke hver dag, men de fleste dage, for at holde mig lidt opdateret…
  Nej lad os ikke “styre” så meget af de sociale medier, men lad os komme ud og mærke den virkelige verden…
  Besøg vores “gamle” og hold dem i hånden, besøg vores børnebørn og leg og hav kvalitetstid med dem, besøg gamle venner/veninder …. se det er nærvær ❤️

  Svar
 • Lis Johansen

  25/03/2018 at 16:51

  Jeg er gået på efterløn og jeg går til motion hver morgen kl. 8-8.30 og så er jeg hjemme kl 9 og har hele dagen til rådighed og hvad bruger jeg den så på? Jeg har en liste over ting jeg vil have lavet i årets løb (oprydning af steder mm) og så laver jeg en liste hver søndag over den kommende uge hvor jeg plotter ind hvad jeg vil have lavet og hvornår, netop så jeg ikke spiller min tid. Jeg SKAL lave noget fornuftigt hver formiddag og så må jeg hygge mig om eftermiddagen med strikketøjet, en bog eller med slægtsforskning som også er en tidsrøver. Jeg er også med en wordfeudturnering og en liga i wordbase og det skal også passes og så skal FB og KS (Kreativsiden som jeg er medlem af) også følges. Jeg skal også have tid til de venner som også er på efterløn men de har også travlt og så er det jo dejligt at have kontakt på FB. Jeg vil ikke slå mig selv oven i hovedet hvis jeg sumper for meget på FB en dag for jeg får også lavet så mange andre ting og måske har kroppen brug for at sumpe på det tidspunkt. Jeg kan kun sige at det er rigtigt at man får travlt når man ikke arbejder mere.

  Svar
 • Rike Jørgensen

  25/03/2018 at 14:41

  Hvor har du ret Line! I november blev jeg begavet med en IPad, og pludselig sad jeg i saksen😞 Det var så nemt at sidde i lænestolen med den nyerhvervede! Jeg kom på fb! Har været det før, men gik ud for 4 år siden! Nu skal jeg ikke rejse mig og tænde for den bærbare! Nu ligner mit forbrug dit, og jeg kunne heller ikke forstå dem der brugte så meget tid på det! Så jeg peger ikke fingre af nogle mere! Men jeg er jo glad for at have fundet din blog, og jeg følger også 2 andre! Der er også en side fra min lokale ø, som jeg følger med i (debatter, info mm.)! Det er ligesom om at det ene følger det andet😊 jeg ser til gengæld ikke meget tv, læser! Men nu er det sommertid, så nu skal min hund også ha’ en aftentur😊 og så skal kniven frem, for jeg synes også, at jeg har fået mindre tid pga ligegyldigheder! Men du Line får ikke kniven😉 rigtig god ferie, og vi glæder os til at høre om den, når du vender hjem igen😊 kh Rikke

  Svar
 • Hanne Rask

  25/03/2018 at 12:28

  Du rammer noget, som jeg går og tænker virkelig meget over. Vores tid er så kostbar, og det ER interessant, hvad vi bruger den på. På min blog har jeg netop lavet interview med Mikael Kamber, der har en bog på vej, hvor han opfordrer til, at vi skriver ned, hvad vi laver hver dag i en uge, netop for at finde ud af hvad vi bruger vores tid på, og om det er på det, der føles rigtigt for os… Stof til eftertanke skulle jeg mene:-). God påske til dig:-)

  Svar

Skriv et svar