Jeg revner sgu af stolthed!

Jeg revner sgu af stolthed!

Da jeg for 2 et halvt år siden begyndte at skrive til Jer her på bloggen,  drømte jeg om, at jeg kunne sætte nogle vigtige kvindeemner på dagsorden og synliggøre modne kvinder over 45 her på de sociale medier. Fredag aften fik jeg den fineste ’belønning’, jeg kunne drømme om: Min podcastserie om kvinder og overgangsalder er nemlig nomineret til Årets Podcastpris 2019. Jeg revner sgu af stolthed!

Det er bare en overgangPodcasten er blevet til i forbindelse med mine skriverier her på bloggen. Den hedder ’Det er bare en overgang’, og i 3 afsnit fortæller en gynækolog, en sociolog og 3 forskellige kvinder råt for usødet og bundærligt om overgangsalderen og sætter den i et større perspektiv. Jeg havde fået frie hænder af Femarelle, som jeg jo er ambassadør for, til at lave en podcastserie om overgangsalderen sammen med dygtige mennesker fra et produktionsselskab. Mit mål er, at vi skal aftabuisere overgangsalderen ved netop at tale om den. Og samtidig skulle podcasten HYLDE os modne kvinder og gøre os klogere på, hvad fanden der sker med os, når hormonerne flytter ud og hedeturene ind. Og så var målet også, at vi skulle se på overgangsalderen som en epoke i livet, som vi  skal FEJRE og ikke være FLOVE over. Vi skal gøre den til en fest, der markerer en ny fase i vores liv.

Jeg har aldrig prøvet at lave podcast før – jeg havde heller aldrig lyttet til en, før jeg selv gik i gang. Men i løbet af december fik vi skruet et koncept sammen, fandt de rette cases, og jeg begyndte at skrive på indhold og interviews. Jeg lavede serien sammen med dygtige folk på produktionsselskabet Bauer Media deriblandt min journalistkollega Marie Sloma Qvortrup. Vi har tidligere lavet talkshow sammen, så vi fandt lynhurtigt ind i en sjov og effektiv arbejdsrytme. Der blev skraldgrinet, diskuteret overgangsalder og drukket spandevis af kaffe og the undervejs. Og i starten af februar var alt optaget, redigeret og klar til at møde lytterne.

Jeg revner sgu af stolthed!

Marie som var min makker undervejs!

Jeg anede ikke, at podcasten var nomineret. Så jeg blev virkelig overrasket og rørt, da Marie sendte mig en SMS fredag aften. Rørt fordi det her er et skulderklap ikke bare til mig – men til ALLE kvinder som skal igennem overgangsalderen før eller siden. Og dem er vi mange af.

400.000 danske kvinder befinder sig faktisk i præcis den aldersgruppe, hvor overgangsalderen banker på døren. Og MANGE flere, end man tror, aner ikke en dyt om de forandringer, der sker i kroppen, hvad de gør ved os, og hvad vi kan og bør gøre for at holde os på toppen, når naturen nu vælger at slukke for hormonerne og efterlader os i et hormonelt kaos med hedeture, dårlig søvn, ondt i leddene, manglende energi og meget andet, som jeg før har skrevet i forskellige indlæg her på bloggen. Og det SKAL vi have viden om, for forandringerne KAN være farlige for nogen af os.

Netop fordi vi ALLE skal igennem overgangsalderen synes jeg, den fortjener at få big time fokus og synlighed. Sidste efterår lavede svensk TV en fremragende serie om kvinder og overgangsalder – og allerede dengang udviklede jeg en program ide til TV sammen med en anden kollega. Vi sendte oplægget til flere produktionsselskaber og DR. Og enten hørte vi intet, eller også vi fik at vide, at det ikke ramte i målgruppen! Jeg var ærlig talt chokeret over den arrogance, som det er udtryk for.

Min spanske kvindelejr

Skønne Britta, som er en af de modige kvinder, der fortæller deres historie på i podcasten

400.000 danske kvinder tæller altså ikke? Men vi kan lave tv om folk, der knalder løs, dater landmænd, er overvægtige eller har sat sig i bundløs gæld!

Set i det perspektiv er min glæde over at være nomineret til podcastprisen 2019 så stor, at jeg næsten kan ikke være i min egen krop. Og selvom vi ikke skulle vinde, så er det stadig en sejr ikke kun for mig og dem bag produktionen. Men for ALLE kvinder i alle aldre. Så ja – jeg revner sgu af stolthed!

Afgørelsen falder på tirsdag, når juryen afslører vinderen. Jeg kan desværre ikke være der, fordi jeg underviser. Men nøj hvor vil jeg gerne ha’ den pris!

Du kan finde alle de indlæg jeg har skrevet om overgangsalderen ved at søge i den kategori, der hedder OVERGANGSALDER. Og selve podcasten finder du ved at klikke her.

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

5 kommentarer

 • Henrik V Blunck

  09/06/2019 at 09:21

  Stort tillykke med nomineringen.
  Jeg kan også glæde dig med, at podcastserien også var yderst relevant for os mænd, for vi vil jo gerne vide lidt mere om jer skønne skabninger, og med tiden skal vi jo alle forholde os til de forandringer, der sker hos jer.
  Dels for at være mere forstående kærester, men også fordi viden er grundlag for bedre tolerance. De hormonelle påvirkninger er jo ikke nogen I kan gøre for, så det burde være noget ALLE mænd lyttede til.
  Tak for et godt podcast. Det er stadig i min iTunes, så hvis der skulle komme flere afsnit, så dukker de automatisk op i feedet… 🙂

  Svar
 • Henriette

  30/05/2019 at 09:44

  Kære Line,
  Stort tillykke med nomineringen. Jeg håber af hele mit hjerte, at du vinder Årets podcast 2019🏆
  Fordi, dit budskab er så vigtigt.
  400.000 kvinder som lige nu befinder sig midt i overgangsalderen og ikke mindst, ligeså mange pårørende (vores mænd) som kan være lige så hårdt ramt og uforstående overfor den forandring der er undervejs.
  Overgangsalderen er på ingen måde, det nemmeste niveau at navigere i og vi har brug for mange flere oplysninger og ikke mindst, at tale om det. Jeg har endnu ikke lyttet til din podcast, men den er uden tvivl ligeså interessant og intelligent som alt andet du laver og står for.
  De bedste hilsner og krydsede fingre.Henriette

  Svar
 • Dorthe

  27/05/2019 at 20:28

  👍🏻Fedt Line! Bare bliv ved – det samme gælder alle os kvinder der har mod og en stemme! Krydser fingre for dig, jer – os 😉 Lad ingen feje denne alder under gulvtæppet. I andre kulturer ærer man erfarne kvinder! 😊

  Svar
 • tina/mormormedstiletter

  27/05/2019 at 20:04

  Du er sgu cool, Line:-)
  Skønt at du har taget emnet op og at det nu får noget fokus, for det er tiltrængt…
  Overgangsalderen ommer i mange forklædninger, lige så mange som der er kvinder til og det er fedt at vi får en stemme her hos dig:-)

  Svar

Skriv et svar