Jeg har truffet en vigtig beslutning!

Jeg har truffet en stor beslutning!

Jeg har tænkt længe over mit liv og det, jeg bruger min tid på. Arbejdsmæssigt og privat. Det gør mange af os, når vi runder de magiske 60. Jeg nærmer mig nu de 63, og det sidste halve år har jeg stillet mig selv mange store eksistentielle spørgsmål. Det betyder, at jeg har truffet en stor beslutning!

 

Livet er kort

Min far døde kort før, han fyldte 64. Min mor fik en hjerneblødning som 64 årig. Nu er jeg der selv. Der hvor livet pludselig kan tage et uventet sving.

 

Jeg har truffet en vigtig beslutning!

Jeg vil have tid til at rejse med mine drenge, mens de kan og gider

Jeg har som de fleste på min alder arbejdet hele mit liv, fra jeg som 11-årig begyndte at gå med aviser og plukkede jordbær i sommerferien. Siden med babysitting og rengøring i gymnasiet, som receptionist på en sprogskole under mine studier og i Stockholm som sprogsælger, inden jeg fik job på TV2 i 1988. 

 

Jeg har aldrig haft længerevarende fri  – heller ikke da jeg fik mine dejlige drenge. Det var 2×6 måneders barsel  med arbejde on and off. Arbejde, ishockey og mit ‘commitment’ til alt og alle omkring mig har altid haft første prioritet. Og det fortryder jeg ikke – kun min korte barselsorlov.

Nu er det blevet tid til MIG – før det er for sent. 

 

Farvel hamsterhjul

 

Jeg har truffet en vigtig beslutning

Mere tid i Paris….

I foråret tog jeg et møde med min pensionsrådgiver, for at få overblik over min økonomi. Jeg har knoklet som en bryggerhest for at tjene lidt ekstra i år.

 

Og fra næste år er planen, at jeg drosler ned for at nyde mit liv og de mennesker, jeg  har omkring mig. For at udleve nogle af de ting, der står på min bucketliste. Og for at rejse og have mere tid til mit andet lille hjem Paris.

 

Jeg bibeholder et minimum af arbejdsopgaver deriblandt mine fitness camps i Spanien, mine bestyrelsesposter og lidt SoMe arbejde, for jeg ved ikke, hvor langt pengene rækker. Jeg ved bare, at jeg skal ud af det hamsterhjul, jeg igen er havnet i, selvom jeg lovede mig selv noget andet, da jeg gik ned med stress i 2016. Og jeg skal genfinde ‘mig selv’ og den gnist, der er så vigtigt i livet og arbejdet.

 

En nødvendig beslutning

 

Nogle vil tænke, at det er en privilegeret beslutning. For mig er det en nødvendig beslutning. Og jeg har endnu ikke overblik over, hvad konsekvenserne er økonomisk. Kan jeg beholde mig pariserbolig? Skal jeg sælge mit skønne hjem i Danmark, som trods alt det, jeg elsker ved det, begge er en konstant, næsten bundløs og uforudsigelig udgift med vedligehold, ejendomsskatter og lån, der snart skal omlægges til nye renter.

At være selvstændig og boligejer gør langt fra mennesker rige – tværtimod kan det være rod til økonomisk utryghed og usikkerhed. Og det er en stressfaktor, jeg må tage alvorligt. Men hellere det – end at miste sig selv.

Man kan ikke skue ned for familien

 

Jeg har truffet en vigtig beslutning!

Mere tid til begge mine mødre…

Jeg havde engang en chef, der spurgte mig: Hvad stresser dig. Arbejdet eller dit privatliv? Jeg fandt spørgsmålet både provokerende og urimeligt. For tingene hænger jo sammen. Det er svært at skrue ned for familien – det kan man til gengæld for sit arbejde, sin livsstil og de krav, man stiller til sig selv. Jeg har besluttet at skrue ned for de tre sidste for at give plads til det vigtige: Mine nærmeste, mig selv og mine venner.

 

Det betyder også, at jeg ikke vil være så meget på de sociale medier fremover, som jeg længe har følt som en sulten fugleunge, der skal mades konstant. 

 

Så efter nytår sadler jeg om. Kursen er ikke helt sat – jeg ved kun, at kompasset peger mod  mere frihed. Kald mig gerne ‘Arne’ – med den forskel, at jeg betaler selv.

 

Og til min skønne veninder som fx. Hanne og Gitte….

Jeg har truffet en vigtig beslutning!

.. Til BB

Jeg har truffet en vigtig beslutning!

Til Sonia… og mine andre dejlige venner og veninder

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

27 kommentarer

  • Erik Balk-Møller

    13/10/2024 at 11:27

    Kære Line
    Du har givet rigtig meget til fællesskabet igennem mange år og altid haft dine meningers mod – tak for det.
    Og pøj, pøj med at drosle ned og nyde dit liv i fulde drag.
    KH, Erik

    Svar
  • Dorte J

    11/10/2024 at 23:09

    Kære Line
    Wauw – sikken en mega modig og sej beslutning! Jeg hepper på dig! Det skal nydes det liv mens vi er her.
    Måske kunne du leje din bolig ud i DK for at få lidt ekstra penge i kassen.
    Gid jeg kan være lige så modig når jeg kan stoppe med at arbejde 🙏
    Ønsker dig det bedste 💪🏽

    Svar
  • Charlotte Fly Andersen

    11/10/2024 at 22:11

    Fuldt forståeligt Line, men jeg vil savne dig Instagram – du har brugt din stemme på så mange gode og relevante – og til tider svære – emner.

    Svar
    • Line Baun Danielsen

      12/10/2024 at 10:22

      Hej Charlotte.

      Tak for din søde besked. Jeg forsvinder ikke helt. Jeg vælger bare at skrue ned for det pligtfyldte – også på Instagram. Det giver forhåbentligt plads til nye opslag med nye budskaber.

      Kh Line

      Svar
  • Alex Sinclairs

    11/10/2024 at 20:05

    Hej Line,
    Mange gange held og lykke med dine nye projekter og endeavours. Du have en mega stor vilje styrke så jeg er helt sikker på det hele kommer til at udvikle sig positivt for dig, din familie og dine venner <3 Avanti Line! 🙂 🙂 🙂 Kærligst, Alex

    Svar
  • Poul larsen

    11/10/2024 at 19:40

    Ja Line det er aldrig for sent og tænke på sig selv inden det går galt
    Nyd livet og arbejd så man lige kan klare det nødvendige
    ❤️❤️❤️

    Svar
  • Anne Willer

    11/10/2024 at 18:45

    Kære Line, tillykke med din beslutning. Priviligeret beslutning? Ja for pokker på den allerbedste måde og det skal du da bare omfavne. Dit nye eventyr starter snart og selv om jeg elsker dine opslag så kan jeg som mor til en datter der arbejder fuld tid med SoMe godt forstå det arbejde det kræver at “fodre” de sociale medier oven i alle dine andre aktiviteter. De allerbedste ønsker til dig fremover.❤️

    Svar
  • Randi

    11/10/2024 at 18:27

    Hej Line,
    Tillykke med beslutningen, hvor er det skønt at læse, at du vil ud af hamsterhjulet og nyde livet. Ville ønske flere gjorde det, man (jeg) bliver så forpustet, når jeg ser venner arbejde sig i knæ, uden af få noget nævneværdigt ud af det. Selvfølgelig er store huse i de rigtige postnumre noget værd, men der skal godtnok spurtes i det hjul konstant.
    🥂🥂

    Svar
  • Heidi H. Sørensen

    11/10/2024 at 17:33

    Kære Line
    Hvor er det en god beslutning at drosle ned imens du kan. Det er så vigtigt at mærke efter og tage konsekvenserne af det.
    Vi har justeret og tilpasset hele livet igennem og det fortsætter til kisten.
    Jeg ønsker dig held og lykke med den gode beslutning.
    Kærlig hilsen Heidi

    Svar
  • Dorthe Christensen

    11/10/2024 at 17:28

    Kære Line.
    Tillykke med din beslutning. ⭐️Det bliver godt er jeg sikker på. Godt du lytter efter hvad DU har brug for. Det er vi mange, der kan lære af🙏🏻
    Og du finder sikkert en vej mht dine udgifter. Måske skal du bare tænke økonomi anderledes, og vælge en anden boligform i DK?
    Kh
    Dorthe

    Svar
  • Lise

    11/10/2024 at 17:24

    Du kommer til at elske det.
    Jeg gik på pension sidste år (jeg er 7 år ældre end dig) fra et spændende og alsidigt arbejde, som jeg var utroligt glad for (et job, som fulgte efter kandidaten på det studium på uni, som vi sammen gik på i to år). På trods af at jeg var glad for jobbet, har jeg i den grad nydt min frihed efter at være stoppet. Friheden til at kunne beskæftige mig med lige netop det, jeg har lyst til og desuden tid til mine to børn plus et nyligt ankommet barnebarn.
    Tillykke med beslutningen.

    Svar
  • Kasper Simonsen

    11/10/2024 at 17:21

    Kære Line

    Lyder som de helt rigtige tanker du har gang i. Og nogle gange skal tankerne om at et elsket hus måske skal sælges for at give et frirum til noget andet. Og en hyggelig overskuelig lejlighed med loft til kip kan altså også noget.
    Plus alt det man ikke skal vedligeholde og betale ekstra skatter til.
    Behold Paris og find en lækker skøn lejlighed og nyd det økonomiske overskud du finder ved ikke at have hus mere.
    Tanken skal bare modnes, men jeg tror det er den rigtige vej.
    Kram til dig for åbenheden og modet…

    Svar
  • Anette Spånbæk

    11/10/2024 at 17:07

    Hej Line
    Jeg synes det lyder som en rigtig god ide, at gennemtænke og ændre på din arbejdssituation , så du ikke pludselig for stress eller andet sygdom. Tid til at nyde familie, børn og venskaber og ikke mindst dit dejlige hjem i Paris . Pøj pøj med fremtiden.🤞🍀

    Svar
  • Helle

    11/10/2024 at 17:04

    Super god beslutning – og bare rolig, selvom du ikke vil være så aktiv på some, så er vi sikkert mange der følger dig alligevel. Jeg er selv 66 og igang med at sælge sommerhus så jeg er parat til at bruge tid på mig selv og mine skønne børn. Det bliver forhåbentlig længere ophold i Sydfrankrig og mit elskede Paris. Måske jeg for tid til en motionstur til marbella🤩

    Svar
  • Hanne Heiberg

    11/10/2024 at 16:49

    Jeg har selv gjort det samme sidste år, da jeg var 63 år og har aldrig fortrudt. Glæd dig.
    Mange hilsner Hanne

    Svar
  • Lisbeth Sundberg

    11/10/2024 at 16:11

    Kære Line,
    Det er den helt rigtige beslutning 🤩 Nyd livet, nyd familien og venner og alt det der kommer din vej ❤️ Vi er en generation der startede tidligt med at arbejde, så giv gas ud af hamsterhjulet . 🤩

    Svar
  • Mie Boldsen

    11/10/2024 at 15:57

    Kære Line.

    Det er vigtige overvejelser du har gjort dig ❤️ og jeg ønsker at det bedste for dig. Tak for et inspirerede skriv.

    Kram ❤️

    Svar
    • Line Baun Danielsen

      11/10/2024 at 16:06

      Kære Mie.

      Jeg poster stadig – men det bliver, når jeg har lyst og budskaber. Så jeg er her stadig.

      Kh
      Line

      Svar
      • Birte Meyer

        11/10/2024 at 21:06

        Hej Line
        Jeg var på samme alder som dig, da jeg holdt op med at arbejde og nyder det!
        Tak fordi du skrev om aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet!
        Jeg havde også tænkt på, at det var længe siden, du havde skrevet et indlæg.
        Dejligt at høre, at du stadig vil skrive i begrænset omfang!
        Venlig hilsen
        Birte 😊

        Svar
  • Tanja

    11/10/2024 at 15:52

    Kære Line
    Stor respekt herfra.
    Vil savne dine utrolig gide opslag.
    Jeg tænkte faktisk på dig , har lige været i North Caralinia- så ishockey kamp in live, hold op det var tider da du var kommentator og hele ishockey livet 🏒
    Pas på dig♥️💚

    Svar
    • Line Baun Danielsen

      12/10/2024 at 10:03

      Hej tanja.

      Tak Gor din beked…. Det hele forsvinder ikke. Jeg får sikkert mere lyst til at skrive, når jeg skruer ned for alt pligtarbejdet.

      Kh Line

      Svar
      • Hans Erik Hermann

        12/10/2024 at 15:38

        Kære Line
        Jeg har fulgt dine indlæg omkring aldersdiskrimination gennem flere år. Og jeg har altid været helt enig med dig.
        Personligt har jeg truffet samme valg som dig: når man ikke mere er ønsket på arbejdsmarkedet, så er det på tide, at ‘trække stikket’. Lidt ærgerligt, for jeg ville gerne have fortsat.
        Bedste ønsker om held og lykke fremover, Hans Erik

        Svar
  • Margit

    11/10/2024 at 13:44

    Kære Line.
    Rigtig god beslutning ❤️ Man skal følge sit hjerte og mavefornemmelse 🌸🌺
    Knus Margit

    Svar
    • Jeanette Rubani Skov

      11/10/2024 at 17:10

      Hej kære Line

      Jeg forstår dig ❤️
      Jeg bliver selv 64 og livet er en kostbare gave som man skal leve med omtanke.
      Tak for alle de spændende indlæg du har skrevet til os. Jeg håber da stadig der vil komme nogle ind i mellem i fremtiden.
      Jeg kan ikke sige hvad der er bedst for dig.
      Den dag vi ikke skal bo i hus, med alt hvad der kræves, flytter vi i et sommerhus med natur grund – det er vores plan. Jo mindre der skal holdes for at tingene fungere jo bedre.
      Det vil give mere tid til at skriv male og drikke rødvin.😃

      Svar
  • Gitte Nielsen

    11/10/2024 at 12:09

    Hej Line
    Tror du er helt rigtig på vej.
    Jeg er i samme situation: 63 år, erhvervsaktiv, bor alene i hus, og har to dejlige børn, barnebarn svigerdatter indenfor rimelig afstand, og skønne venner. Desværre er økonomien jo en følgesvend vi må tage højde for, og den er ikke nem, når man står alene med alle udgifter og beslutninger. Jeg er ved at sælge mit hus. Hvis det lykkes, er det i lejebolig. Det er dyrt, men der ikke vedligehold osv. Men – hold da op, hvor er alle disse beslutninger svære…
    Hatten af for dig (mødte dig iøvrigt kort i vores pure ungdom – var kæreste med en fra ishockeyholdet i Rungsted🤗) . Al mulig held og lykke til dig ❤️, i næste kapitel.
    Kærlig hilsen Gitte

    Svar

Skriv et svar