Det var langtfra kærlighed ved første blik!

Det var langt fra kærlighed ved første blik!

Gæsteblogger kvinder & kærlighed: Faktisk syntes jeg, han var både kejtet og dårligt opdraget. Men der var alligevel noget, en intelligens og ro, som på en besynderlig måde tiltrak mig. Det var langt fra kærlighed ved første blik!

Sådan fortæller Charlotte Munch om den mand, hun været sammen med i 30 år. Hun er blomsterdekoratør, klinikassistent og kommunalpolitiker. Han er tandlæge og gammel ishockeyspiller. I en tid, hvor det er mere normalt at skilles end at blive sammen, er Charlotte og Poul særlige. Jeg har selv mødt dem i professionel sammenhæng – og der er en helt særlig ro, varme og ægthed mellem dem. Jeg spurgte Charlotte, om hun ville dele sin opskrift på ’varig kærlighed’ med os. Den får I her.

Charlottes historie: 

Det varlangt fra kærlighed ved første blik!

30 år, 2 børn, en hund og et par pensionsopsparinger siden!

‘Jeg var 22 år, da vi mødtes første gang. Han var 31, og jeg var langt fra færdig med byture og fester. Så vores aftale blev, at vi ikke skulle være i forhold. Vi skulle bruge hinanden til en kammeratlig snak, en middag, og i ny og næ en fest som hinandens date.

Men der gik alligevel ikke lang tid, før jeg tog mig selv i at være betaget af ham. Hans viden og modenhed, gav mig noget, jeg aldrig tidligere havde mødt.

Efter et års tid, var det kammeratlige erstattet af et regulært forhold. Og nu skulle jeg pludselig til at høre på venner og bekendtes mening om, at jeg måske var mere forelsket i hans akademiske uddannelse (og hans opsparing) end i ham som person.

Faktisk er det noget, jeg i årene efter har undret mig meget over. For det er tydeligvis de mennesker, der ikke kender ham godt nok, der udtaler dette. Jeg finder det egentlig mere fornærmende overfor ham end mig!

Opskriften på 30 år sammen

Det er nu 30 år, 2 voksne børn, en hund og pensionsopsparinger, siden vi mødtes. Vi har gennemlevet tabet af begge vores forældre sammen. De udfordringer, vi skulle igennem, da vi fik et handicappet barn, og de glæder vi gennem årene har haft ved at se vores 2 fantastiske unger vokse op.

Det var langt fra kærlighed ved første blik!

På besøg hos vores søn

Og hvad får så et par til at holde sammen i 30 år i en tid, hvor de fleste lever som sammenbragte familier? For os var det en stædighed fra os begge. En enorm lyst til at følges, men også en forståelse for, at vi er forskellige. For mens min mand elsker jagt, friluft, og hjemlig hygge, så er jeg langt mere til en kombination med andre mennesker. Jeg må have luft, nye input og ”egen” tid, men samtidig elsker jeg også vores hjemmeaftner. Hvis det skal lykkedes, så bliver vi nødt til at indgå et kompromis.

Og måske er det DET, det hele drejer sig om: Kompromisser!

Alle ægteskaber har kriser 

Det er klart, at når man er sammen i 30 år, så er der også dage, hvor man ønsker hinanden hen, hvor peberet gror. Dage hvor man tænker, at det var nemmere at leve alene. At være fri for alle de forpligtigelser, et parforhold har. Og måske er det der, hvor mange giver op. Der hvor man ikke kan ryste lysten til ”egen tid” af sig. De dage, hvor ens singlevenners liv, virker enormt besnærende.

Det er helt klart min mands fortjeneste, at vi ikke endte der. Han har på en snedig, og meget klog måde, fået mig tilbage på sporet hver gang og mindet mig om parforholdets styrke.

Det var langt fra kærlighed ved første blik!

Når “de gamle” får en selfiestang i hånden!

Terapi eller salsa? 

For nogle år siden, havde vi en stor krise. Vi blev rådet til at opsøge en parterapeut, hvilket for os, nærmest virkede komisk. I stedet startede vi til salsa! Det er ganske enkelt verdens bedste parterapi. Her er man tvunget til at danse både tæt og udfordrende.

Og hvis du også er klar på at tage det hele med et humoristisk islæt, så ender du måske, som os, med at finde den kærlighed frem igen, som du følte i de tidligere år.

Parforholdet skal plejes 

Vi har også altid været gode til at få ungerne passet og tage en romantisk middag i byen. Eller for den sags skyld, en weekendtur uden børn. For et parforhold kræver pleje, tillid og gensidig respekt. Jeg ved godt, det lyder floskelagtigt, men det er ikke desto mindre sandt.

Vores ægteskab er, udover vores kærlighed til hinanden, også verdens bedste kammeratskab. Den støtte og opbakning, jeg har i mit forhold, er både unik og af enorm betydning for mig. I dag ville jeg have uendeligt svært ved at starte forfra med en ny, måske endda yngre, mand hvor jeg skulle huske at trække maven ind, når jeg gik i bad. Skynde mig op før ham, så jeg kunne få styr på mit vilde morgenhår. Og børste mine tænder, så han ikke gik i gulvet når jeg sagde godmorgen.’

Du kan læse de foregående gæsteindlæg om kvinder og kærlighed her:

Gammel kærlighed ruster aldrig.

Kæmp for kærligheden.

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • Janet

  18/09/2019 at 07:46

  Ja – Det er så vigtigt at pleje forholdet, aldrig tage hinanden for givet og huske sig selv.
  Super fin historie. Lever selv på 28. år med min gemal. Vores opskrift er nemlig partid i skøn blanding med alene- og egne vennerstid.

  Kh fra Janet

  Svar
 • Dorthe

  15/09/2019 at 19:48

  Dejlig historie ❤️ Så sandt at der skal være plads og frihed til forskellighed og forskellige behov! At give hinanden frihed til at udvikle sig og gøre ting på egen hånd er vejen til at blive sammen i mange år. Og samtidig have noget til fælles og kunne hygge sig i hverdagen 😘❤️ Hilsen Dorthe

  Svar

Skriv et svar