Flere kærester

Flere kærester – kan man det ?

Kan man have flere kærester og elske mere end en – og hvordan ser kærligheden egentlig ud, når man er 50+ ?

Jeg fik spørgsmålet af en skøn mand til et middagsselskab for nylig. Han var, som han selv udtrykte det, i sin bedste alder, skilt for anden gang – og konkluderede derfor, at ægteskab nok ikke var vejen frem i hans nye liv. Han spurgte mig, fordi han mente, at jeg som rutineret single måske havde gjort mig nogle overvejelser om, hvad moden og holdbar kærlighed var for en størrelse.

Jeg måtte lige ryste hjernecellerne en smule. Dels fordi jeg jo egentlig ikke er single ‘med vilje’. Og dels fordi tanken om flere kærester ligesom ikke rigtig er faldet mig ind.

– Men, fortsatte han, jeg har fx flere børn … Du har to. Elsker du ikke dem lige meget? Og jo, det måtte jeg erkende, at jeg gør. Så den logiske tankerække var, at hvis man kan elske alle sine børn ligeligt og fordele kærligheden mellem den, hvorfor kan man så ikke gøre det med kvinder eller mænd.

Da jeg gik i seng så jeg fler-kæreste filmen for mit indre øje.  Billeder af arabiske sheiker med deres harem, hvor ethvert afslørende ansigtsudtryk er gemt bag burkaen. Det er ikke lykken !

Jeg så billeder af jaloux kvinder,  der lå i busken foran hans hus og holdt øje med ‘fjenden’. Kvinder som er ved at gå til over hinandens eksistens. Det er heller ikke lykken.

Og jeg så kvinder med store brede smil – måske i lettelse  over at have nogen at dele en krævende urmand med (undskyld mænd).

Men ligegyldigt hvilket billede jeg trækker frem, så spiller tanker om fler kæresteri bare ikke i mit hoved. Jeg ville blive edderspændt jaloux – parat til at sabotere konkurrentens chancer koste, hvad det vil. Flå håret af. Pifte bil dæk, knække antenner og ridse bildøre… Ja ja, kald det bare barnligt.

Og efter flere dages overvejelse må jeg sige : Det er ikke det samme at elske alle sine børn – og elske flere mænd/kvinder samtidigt. Der er en lang række spørgsmål, der vil melde sig og forstyrre: Er den anden et bedre knald ? Har hun  større bryster og længere ben? Hvem tager han med til parmiddag eller fester ? Listen over krisespørgsmål er lang.

Som min veninde sagde totalt uden tøven : Flere kærester er bare No Go.

Hvad mener I ?

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

13 kommentarer

 • Helle Wettergren

  28/12/2016 at 17:30

  Uha en svær en og ikke bare et ja eller nej spørgsmål…
  Og nej vores kærlighed til vores unger, stikker dybere og er helt anderledes, vi kan jo i princippet slå ihjel, pga vores børn 😉 😉
  Jeg ser tit folk skrive at de er i et kompliceret forhold, og der tænker jeg, det ville passe meget godt ind, hvis jeg skulle forholde mig til flere kærester.
  Jeg kunne ikke leve sådan,men samtidig spændende tankespind, og meget kompliceret…
  KH. Helle.

  Svar
 • Tom Bonde

  28/12/2016 at 20:27

  Det handler jo om og få afstemt forventningerne – allerede ved det første møde – med andre ord få afstemt grænserne helt åbent og ærligt – i fuld balance – er dette ikke muligt og er der tvivl eller mærkes der usikkerhed – så er det bedre og stoppe inden det mulige forhold egentlig er begyndt.
  Alle er som bekendt forskellige og der er så mange gråzoner – hvordan defineres utroskab – hvad er tilladt og hvad er ikke tilladt – hvad er et forhold – små skridt eller store skridt – hvad er målet – sådan bare for og give et par eksempler eller fem på noget der fylder i de fleste.
  Personligt tror jeg på små skridt, afstemning af gråzoner – det åbne fohold tror jeg ikke på ! – men jeg tror på åbenhed, ærlighed og kærlighed der skaber sikkerhed og tro på en fremtid sammen…..med respekt for hinandens venner (af begge køn) – hinandens forskelligheder – hinandens børn og respektive familier.
  Tryghed !
  KH. Tom

  Svar
 • Erik Balk-Møller

  28/12/2016 at 23:33

  Det er et godt spørgsmål, og
  1. Tid?
  2. Birte, Birte – jeg mener Grete, Grete!
  3. Mærkedag(e).
  4. Svige(mødre).
  5. Din(e)og min(e).
  6. Ven(ner) og veninde(r)

  Svar
 • Erik Balk-Møller

  28/12/2016 at 23:41

  2. del:
  6. Ballet eller fodbold?
  7. Opvask(e).
  8. Sommerferie?.
  9. Double up.
  10. Tak for kaffe!!

  Svar
 • Suzen Gregersen

  28/12/2016 at 23:57

  FLERE kærester? Altså bare det at finde EEN der er tilpas “kvalificeret” er da svært nok… Men nogle kan måske ikke få nok af alt det gode eller spiller på flere heste indtil brikkerne falder på plads!? Efter rigeligt mange lange forhold vil jeg nu “nøjes” med at gi al kærligheden til mig selv – nå ja indtil jeg finder nok grunde (læs: det umulige, uopnåeligt utopiske supermenneske) til at lade være… For der kan da ikke ligefrem være flere af dem, kan der?

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   29/12/2016 at 10:33

   Ja, dwt er et kompliceret spørgsmål – og som Erik skriver et vanskeligt set up. Min bordherre var meget optaget af, hvad er arv, hvad er miljø og religion i vores opfattelse af det at være sammen.. jeg vil ikke dømme noget eller nogen, men jeg tror som du skriver Tom, at det kræver lidt af en afstemning På FB mindede een mig om Ritt Bjerregaard, og vedhæftede en artikel fra BT den lægger jeg lige herhttp://www.bt.dk/danmark/ritt-bjerregaard-om-sine-elskere-saadan-klarede-jeg-jalousien
   Kh Line

   Svar
 • Helle Sas

  29/12/2016 at 20:55

  En kæreste er en man har specielt kær – heri ligger vel betydningen kærester. Og når der er tale om følelser, så vil det være svært at kunne fordele disse ligeligt mellem flere kærester – Der må opstå en uligevægt, som jeg tror vil være uværdig og også med til at skabe usikkerhed omkring selvværd for den, der ikke har “samme”antal kærester. “Fortæller han fortæller til andre, om det vi her har sammen, eller hvad nu hvis jeg ikke er lige så klog, køn, underholdende osv som de andre kærester?” I det hele taget, mener jeg, at intimiteten og fortroligheden vil få et skud for boven.
  At der rent kulturelt(pakket ind i religion) kan ligge en praksis omkring, at den rige patriark har råd til mange koner og dermed også råd til at bespise flere børn. Det mener jeg ikke kan sammenlignes med den kulturelle virkelighed i teknologisk udviklede lande.
  Jeg mener faktisk heller ikke at børn og kærester kan sammenlignes. Det er forskellige kærlighedsfølelser.
  Det største issue er mere at kunne gå ind i et nye forhold uden at slæbe den tunge sæk på ryggen med tidligere forhold og forbehold med.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   29/12/2016 at 21:45

   Hej Helle.
   Jeg er jo enig med dig – og det er de fleste faktisk, som har kommenteret her og på Facebook.

   Men derfor er diskussionen jo relevant og vigtig for at forstå dem, der lever og tænker anderledes end os selv. Jeg kommer ikke til at ændre holdning – men jeg har ikke noget imod synlig e udfordret 😊

   Svar
 • Anonym

  06/01/2017 at 18:29

  Anonym ;

  Hvad er godt uden noget er dårligt ?, hvad er glæde uden sorg ?, hvad er ungdom uden alderdom?, hvad er rigdom uden fattidom? hvad er kærlighed uden savn?, hvad er glæde uden sorg? Hvad er minder uden famile og venner? hvad er livet uden døden ?

  Til dig der tror på livet, hele livet ? et udråb fra mig til dig med åbne arme om at drømme og ikke glemme at lege, lav om på reglerne, så bræk og knæk, skær fra og læg til.

  Rejs med Karma og leg som det var den sidste leg, behold den for dig selv, og glem lotteri forsikringer, så bræk og knæk, skær fra og læg til.

  Brug adrenalin og ikke morfin, hvad der ikke dræber dig gør dig stærkere, så bræk og knæk, skær fra og læg til.

  Lad kroppen og sjælden længes, så faste I en uge! en stykke tørt brød smager og du kan lytte og være musikalsk ! og ikke synge falsk.

  Kærester, samliv, troskab, moral og frihed er en ikke en leg i offentligt forum, lad din fantasi lave om som du behøver, så bræk og knæk, skær fra og læg til.

  Hvad er skyld hvis igen ved, hvad er samvittighed hvis igen lider nød, hvad er lidenskab uden frygt, hvad er eventyr uden risiko, så bræk og knæk, skær fra og læg til.

  Er du fri ? tør du, kan du ? eller skal du eje og sætte pris på.

  Svar
 • mormormedstiletter

  31/01/2017 at 21:05

  Helt og aldeles no go!:-)
  Jeg vil være den eneste den!! Det har jeg eddermame fortjent og de har alle kvinder og hvis den mand jeg har fundet ikke mener det samme, er han ikke den rette!

  Svar
 • Torben

  01/11/2017 at 03:33

  Selvfølgelig kan man det, jeg er frisk på at date dig eller at være en af de “flere kærester”. Nu har du jo min mail, du er altid velkommen til at skrive Line.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   01/11/2017 at 09:48

   Hej Torben.
   Så har du helt misforstået mit budskab.

   Jeg mener lige præcis ikke, man kan have flere kærester

   Mvh Line

   Svar

Skriv et svar

Få nye indlæg på mail:Tilmeld dig her