• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • Derfor ældes huden – og det ka’ vi gøre ved det!
Hvorfor ældes huden

Derfor ældes huden – og det ka’ vi gøre ved det!

Jeg har efterhånden skrevet en del indlæg om alder og rynker. Jeg frygter ingen af delene – men jeg kunne sagtens være begge foruden. Jeg har længe haft en plan om skrive lidt mere om, hvad der sker med os og vores hud i løbet af livet. Men jeg besluttede i stedet at  interviewe en ekspert på video, der kan forklare: Derfor ældes huden – og det ka’ vi gøre ved det!

Derfor ældes huden - og det kan du gøre ved det!

Barbara fra Retouch lavede en skøn frugtpeeling på mig i februar

De fleste af os vil jo gerne være den bedste udgave af os selv, så længe som muligt. Og der er stor forskel på, hvilke midler vi tyr til. Nogle går ’all in’ med operationer, botox, restylane, andre med naturlige eller kemiske peelingbehandlinger, kollagenindsprøjtninger eller -pulver, og andre igen bruger penge og energi på cremer og diverse ansigtsbehandlinger.

Jeg har det sådan, at man må gøre præcis det, man vil, og man har råd til. Det vigtige er, at man ved, hvorfor man gør det og ikke kommer ud på en glidebane og ender som nogle af de skrækeksempler, vi støder på i medierne.

Før jul lagde jeg  forbi Mads, som er stifter af hudklinikken Retouch i København. Her tilbyder man et hav af behandlinger til både mænd og kvinder med eller uden kniv og kanyler. Min tidligere make-up stylist fra TV2 Lorry  laver bryn og hudpleje der, og jeg hørte om Mads gennem hende.

Han er uddannet sygeplejerske og har arbejdet med bl.a. kosmetisk kirurgi og hud på Odense Universitets Hospital, inden han startede sin egen klinik.

Han var selv hårdt ramt af acne som ung og led sig igennem sine teenage år. Indtil han for 16 år siden så en TV-serie, jeg var vært på for DR: ” Mig og min alder”. I et af programmerne beskæftiger jeg mig med hud og hudens aldring og interviewede professor Peter Bjerring fra Vejle. Han beskrev nogle af de faktorer, der ødelægger vores hud, og viste nogle af de ting, man kan gøre ved fx ældet og solskadet hud.

Det blev skelsættende for den unge Mads, som gik i behandling for sin acne, der forsvandt. Og det blev også hans vej ind i verden af HUD, og alt det man kan gøre for mennesker, som enten har problemhud eller bare gerne vil passe godt på det hylster, vi nu engang har.

Jeg har lavet en video med Mads, hvor han forklarer, hvad der sker med os, når vi bliver ældre, og hvad der forårsager rynker.

Du kan se den her :

Hav en dejlig fredag.

 

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

4 kommentarer

 • Lisa Skovgaard

  28/12/2018 at 23:50

  Hej Line
  Sikke da en spændende og rigtig god video omkring pleje af huden.
  Jeg var slet ikke klar over at der findes noget der hedder Retynol som hjælper med til at producere mere collagen i huden.
  Jeg har googlet lidt på “Retynol” og her dukkede bl.a. Beauté Pacifiques creme op.
  Det ser ud som om at Beaute Pacifique Super3 Booster kunne være etrigtig godt bud på en god creme.
  Jeg er selvfølgelig interesseret i at høre hvilken creme du selv bruger.
  Bedste hilsener
  Lisa

  Svar
 • Tina Baba

  25/02/2019 at 16:14

  Hej Line!
  Så på et tidspunkt i din story på Instagram, at du var på vej ind til Mads for at få gjort noget ved løs hud på halsen – efter du havde tabt dig – men syns ikke jeg kan se en beskrivelse af behandlingen nogen steder?
  Mvh. Tina

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   25/02/2019 at 16:27

   Hej Tina.

   Nej, det fik jeg aldrig gjort helt færdigt. Men jeg har lavet en video om det, som jeg poster i løbet af foråret. Det er blevet bedre ! Meget bedre.

   KH
   Line

   Svar

Skriv et svar

Få nye indlæg på mail:Tilmeld dig her