• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • Hvad er det bedste ved at være 50+?
Hvad er det bedste ved at være 50+?

Hvad er det bedste ved at være 50+?

Jeg nærmer mig med hastige skridt min næste fødselsdag. Den 8.december fylder jeg 56. Det lyder skræmmende – men ærligt, det er det ikke. Hvad er det bedste ved at være 50+? Ja, jeg får tit spørgsmålet af andre kvinder, der ikke har rundet det skarpe hjørne endnu. 

 

I denne min jubilæums uge på bloggen har jeg bladret lidt i de mange indlæg, jeg har skrevet i året der gik, og plukket lidt i nogle af dem, jeg synes vi godt kan tåle at læse igen. Og det her er eet af dem. For uden at lyde påtaget glad og lykkelig for min alder, så ER jeg faktisk utrolig glad for at være lige præcis her i mit liv. 

 

Mit liv er næsten, som jeg gerne vil have det. Mit arbejde fylder præcis det, jeg ønsker, det skal (måske lige lidt for meget i denne tid med et kommende kommmunalvalg!). Jeg har de mennesker omkring mig, som jeg holder af. Jeg har fået de børn, der drømte om at få. Jeg er rask. Jeg bor godt et sted, hvor jeg elsker at være. Jeg har næsten alle de materielle ting, jeg har brug for i min hverdag. Jeg drømmer stadig og sætter mig mål. Jeg er hverken rig eller fattig målt i penge .

 

Men jeg er rig på livskvalitet og glæde. 

 

Jeg føler stadig, at livet kærtegner mig og vil mig det godt. Ingen døre er lukket på grund af min alder. Kun dem jeg selv måtte vælge at lukke. Og noget af det vigtigste, som alderen har givet mig er en ro og sikkerhed, jeg ikke havde før. Som yngre kunne jeg være usikker på, om jeg var god nok og dygtig nok. Og om jeg gjorde tingene godt nok – ikke mindst fagligt.

 

Det martrede mig i mange år, at jeg ikke havde papir på, at jeg er journalist. Og jeg tvivlede på, om jeg var skarp og god nok til mit job. Det ved jeg i dag, at jeg er.

Jeg er holdt op med at slå mig selv i hovedet med alt det, jeg er mindre god til, og det jeg ikke når.

 

I dag klapper jeg i stedet mig selv kærligt på skulderen, når jeg er lykkedes med noget og har gjort noget godt for mig selv. Et kærligt skulderklap efter løbeturen; når en kontrakt er i hus; eller når en kunde er tilfreds. At tillade sig selv at være tilfreds er både dejligt og stort. Og det bringer lyst og smil på læben.

 

Det bedste ved at være 50+ er at kunne se sig i spejlet og være tilfreds. Også med de smilerynker, som livet og tiden har bragt, de fortæller jo også en historie om levet liv..Med kroppen, der selvom jeg holder mig godt, og jeg passer på den, bærer præg af at have født 2 børn og dyrket sport et langt liv. Lidt slidgigt hist og pist. Lidt hud, der har set strammere tider engang. Et par bryster der er flyttet lidt nedad – men som dog kan hejses på plads. Jeg kunne være ked af det og skamme mig over forfaldet. Det gør jeg ikke.

 

Det bedste ved at være 50+ er i det hele taget, at der ikke er noget at fortryde eller skamme sig over. Gjort er gjort. Sagt er Sagt. Og skam og dårlig samvittighed er fandens værk. Det indser man, når der er kortere til enden end til begyndelsen.

 

Så alle Jer, der er på vej mod de 50: Frygt ikke udsigten er skøn herfra. Både bagud og fremad.

 

Hvad synes DU er det bedste ved at være 50? ?

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

5 kommentarer

 • Rike Jørgensen

  02/11/2017 at 10:46

  Hej Line! Du holder dig godt, selv om jeg ikke bryder mig om talemåden! For hvad er det at holde sig godt? Det kan være 1000 ting ud fra ens synspunkt på livskvalitet! Jeg er 60 plus og ja mange vil nok sige at jeg holder mig godt, men hvad ved andre om det! For 3 år siden sagde jeg at der ikke var noget jeg havde fortrudt i mit liv, jeg havde opnået det jeg ville, MEN det er der jo så nok alligevel! Jeg har altid været modig og i besiddelse af stor livsglæde! Et af mine sidste mål er at holde fast i glæden og stadig kunne blive begejstret! Kriterierne bliver rnykket med alderen heldigvis! Men jeg bliver lige i “talemåden” ! Du holder dig godt søde dygtige Line, men du har også arbejdet hårdt for at få glimtet i øjnene og glæden ved livet frem😊 jeg har selv været gennem svær depression, og kender tegnene nu, og det får ikke lov at kaste skygger ind i mit liv igen! Et menneske der er glad for livet kan aldrig blive overskygget af flot bryst- og bagparti samt fed bankkonto! Kan du og alle jer andre derude ha’ en dejlig torsdag😊 kh RJ

  Svar
 • Henrik V Blunck

  04/11/2017 at 00:52

  Du er den mest veltrimmede, smilende, smukke og inspirerende blogger, så for dit vedkommende kan man virkelig sige, at alder KUN er et tal. Du har bestemt ikke grund til at tvivle på noget som helst. Tværtimod.
  Alle husker dig for alle de gode ting du har dækket i din tid på både nationale TV2, men også Lorry m.v., og det har også været en sand fornøjelse at følge din blog hvor du øser af alle de gode oplevelser livet skænker dig.
  Du fortjener hver en ros, der flyder din vej, og herfra skal der lyde et varmt ønske om en rigtig god weekend. 🙂

  Svar
 • Else Andersen

  12/11/2017 at 15:11

  Alt er jo relativt når man taler alder og at holde sig godt,jeg er selv 58 og syntes både det kan mærkes og ses😊Men pyt jeg elsker mit liv og den frihed jeg har og glædes hverdag over hvor godt jeg har det og det går godt for mine børn og børnebørn og jeg kan stadig løbe en tur og suse afsted på min MTB i skoven det giver ny energi og giver mig stor livslyst.
  Men du holdet dig fantastisk Line og jeg tro du er lige så smuk invendinger som udvendig.

  Svar
 • Pernille Olsen

  19/11/2017 at 20:22

  Hvor er det smukt og sprudlende skrevet 🙂 Bli`r helt glad, og glæder mig endog til turen. Hilsen en optimistisk 46-årig.

  Svar

Skriv et svar

Få nye indlæg på mail:Tilmeld dig her